| Autor |
Zpráva |
Miju
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 12:03
- Nahlásit
prosím doporučte... kde, co jak za kolik
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 13:10
- Nahlásit
Šlapanice byly doporučovány na táboře, páč na Zetoru je to prý pro naprostýho začátečníka drahý (než si to zkusí a zjistí jestli to chce fakt dělat) a na VFU Pedigree už neberou ...
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 13:13
- Nahlásit
na zetoru se to dá zkusit zadarmo a pokud si pak zaplatí členství, tak to drahé není, tedy pokud není pod velmi zkušeným instruktorem
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 13:27
- Nahlásit
Šárka
a mohu vedet orientacne ceny? ja vubec nevim, zda nam to pujde, takze zkouska zdarma by byla ideal
Zetor by byl fajn...jsem z Vinohrad
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 14:37
- Nahlásit
Co máš za psa? Já jsem také z Vinohrad Není problém si to vyzkoušet. Když tě trénují profíci, tak to myslím stojí 150Kč. Když si zaplatíš členství, tak to vyjde ohodně levněji.
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 14:47
- Nahlásit
Šárka
mno mame ted v rodine prirustek...cistokrevnou krizenku, rada beha a skace jako blazen, tak by ji to mozna chytlo... kde na Vin bydlis a co mas za psa?
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 14:49
- Nahlásit
Miju
necháváš si Emilku?
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 14:53
- Nahlásit
Šárka
agility kurz stoji 150,- at jsi clen,nebo ne!
ale ja agi na zetoru doporucuju
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:07
- Nahlásit
Mar
nesouhlasím, když si člen můžeš trénovat kdy chceš a už nic neplatíš pokud nemáž zájem o obrany a poslušnost navíc nebo si samozřejmě můžeš zaplatit i hodiny agi za 150Kč profíkům nebo se členové můžou domluvit a potrénovat.
Miju
co je to za kříženca? Já mám černého NO, rezavou dlouhostrstou čivavu a máme ještě špringra a kříženca.
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:13
- Nahlásit
Šárka
kdyt se zname chodivam ven s pani Koci (mam Gatty)...Alca si ted nechala krizenku - mozna jsi ji uz videla - je dokonala... agi by ji myslim bavilo..
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:15
- Nahlásit
reneeska
ja primo ne (moje pesina by to neprezila), ale nechava si ji pani, kt je uz vicemene z rodiny EMily nam vsem ucarovala...je to stastny zvire ma se uzasne
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:22
- Nahlásit
Miju
já se neorientuji, prosím o podrobnější popis
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:25
- Nahlásit
Miju
jeeje, no pani Kocianova ma Sindu... vida se s vasi smeckou...ja jen obcas (s shibou jmenem Gatty).. Alena - snacha pani Koci si ted vzala z utulku fenečku ... tak uvazuju, ze ji vemu na agi...ale ja nevim s tim Zetorem - platit ze startu 2,000 nechci, bo nevim, zda ji to bude bavit a za jednu hodinu nic nezjistim...
.. mno tak pokud to pujde, zkusim zpocatku instruktora
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:31 - Změnil/a: Šárka
- Nahlásit
ano paní kociánovou znám. už asi vím o koho jde. Snacha paní Kociánové(ostříhanáSinda) je ta co tam chodí s ní, že?
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:38
- Nahlásit
Šárka
ano, vysoka, kratke vlasy - casto nosi cepici
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 16:15
- Nahlásit
jo jo, to je super, že si pořídila pejska.
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 16:18
- Nahlásit
Ta fenečka je asi malého vzrůstu, že?
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 16:20
- Nahlásit
Miju
a hlavne uzasneho pejska...mela jsem ji na hlidani a zamilovala jsem se do ni..byla jsem nestastna z toho, ze bude muset jit zpet do utulku... a Alca mi zavolala, ze si ji veme - videla ji den predtim asi pul hodiny a nemohla na ni prestat myslet...jsem za ne hrozne happy...az bude Emča vedet, kdo je jeji panicka, zkusime neco... aportuje z vody a skace vysoko jako blazen
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 16:21
- Nahlásit
Šárka
je stredni... vysoka asi jako tvuj špring
jenze ja bych si nehradej agi zkusila jen tak - ze bych si s ni sama prosla prekazky... coz asi nejde
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 16:23
- Nahlásit
reneeska
páč na Zetoru je to prý pro naprostýho začátečníka drahý (než si to zkusí a zjistí jestli to chce fakt dělat)
prave... 2 tis do startu (prvni hodinu zdarma nepocitam - to nezjistim nic)
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 16:28
- Nahlásit
Miju
Aha tak to gratuluju dotyčné nové majitelce i Emilce
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 18:30
- Nahlásit
Miju
a jakou má srst?
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 19:31
- Nahlásit
Šárka
jako Beruška od Jany Krejčí (dnes mi Jana psala, ze je moc rada, ze si ji ALca vzala)... černá, fousatá
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 08:19
- Nahlásit
Miju
jenze ja bych si nehradej agi zkusila jen tak - ze bych si s ni sama prosla prekazky... coz asi nejde
Někdo se stejným přáním se mi tady objeví nejmíň jednou do měsíce. Co od toho čekáš? Postavíš fenu na plac mezi překážky a co? Ona sama od sebe začne běhat přes věci, které vidí poprvé v životě? Bude lítat tunýlkama, skákat a říkat "jupí, Miju, já sem tak nadšená, budem sem chodit častěji, jo"? Řeknu ti úplně přesně co se stane. Fena bude stát a čučet jak sova do kosti. Ty ji budeš vodítkem rvát přes skočky (nejlépe nastavené na nejvyšší možnou velikost). V lepším případě jí budeš mávat před nosem piškotem. Ona ho sice bude chtít, ale absolutně nebude chápat jak ho má dostat. On ani ten obyčejný skok není tak jednoduchý jak si laici představují. Pak se posunete k tunelu, ty si dřepneš a budeš ji před sebou tlačit dovnitř. Ona nebude chápat proč ji tam cpeš, bude se bát a lézt ti do klína (nebo se snažit utéct). Pokud to do té doby instruktor vydrží s nervama a nezasáhne tak se posunete ještě k houpačce, ty ji na vodítku přiškrcenou vytáhneš nahoru odkud spadne. Většinou si nic nezlomí, není to vysoké. Kdybych dostala pětikorunu pokaždé když jsem tohle viděla tak nemusím dva měsíce chodit do práce
Možná se ti to zdá přehnané, ale dělám instruktora agi deset let a tenhle scénář se neustále opakuje s železnou pravidelností.
Říct "já si chci vyzkoušet jestli ho to bude bavit" je stejné jako jít teď, 3. září, do první třídy a zeptat se prvňáčků "tak co děcka, baví vás čtení?" . V životě ještě nepřečetli jedno jediné písmenko tak jak ti mají odpovědět?
Vyber si instruktora, který ti bude sedět, vyber si cvičák, který ti bude sedět a zaplať si tak deset lekcí. Pak poznáš jestli to psa baví, nebo ne
V Brně je hodně dobrá Psí škola na Ostrově, už zmiňovaný Zetor, VFU a Šlapanice. Nikdo z nich po tobě určitě nebude chtít členství na rok dopředu když přijdeš s tím, že si chceš zaplatit pouze těch deset lekcí a pak se uvidí co dál
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 08:40
- Nahlásit
Biluška
mno ja te uplne chapu...ja ji nechtela cpat do tunelu, atd... jen jsem chtela zkusit, zda - kdyz s ni treba pujdu pres NIZKOU prekazku - skoci ... pže např. moje fena nevidi ve skákání smysl, nechape, proč by se měla někde lámat, když se dá vše pohodlně obejit, že
|
11111
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 08:44
- Nahlásit
Biluška:
to jsme asi vyjímka. Páč Ben na první lekci sám vlítl do tunelu a na kladinu, páč tu znal ze cvičáku.
Hrozně ho to chytlo a byl vysmátý hned ze začátku.
bohužel jsme toho museli ani ne po dvou měsících nechat
|
11111
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 08:45
- Nahlásit
miju:
ale tohle se právě musí naučit hrou, aby neobcházela. Myslím, že každého pes obcházel, nebo měl tendence se ulívat a neskákat, nebo tak něco
jinak doporučuji VFU - pohodový přístup.
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 08:46
- Nahlásit
Biluška
a propos nejsem magor, abych psa napoprve cpala do tunelu...
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 08:47
- Nahlásit
11111
ale tohle se právě musí naučit hrou
jo pani, kdybych vam rekla, co mam za plemeno, tak pochopite
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 08:53
- Nahlásit
Každého psa bude agility bavit, pokud se na něj půjde se správnou motivací. Záleží na tom, zda to bude bavit psovoda.
|