| Autor |
Zpráva |
Kasia
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:00
- Nahlásit
mam takový drobný problém, máme jít na výstavu a naše fenka je tetovaná, ovšem číslo nejde přečíst, proto jsme i raději čipovali, ale teď jsem se dozvěděla, že až pojedeme na výstavu, tak pokud nám neuznají tetování (jakož, že asi ne) tak musíme mít čtečku čipů aby to mohli porovnat v PP. Je to pravda? pokud jí musim mít, kde jí seženu a kolik tak stojí. A není povinnost, aby jí pořadatel pro takovéhle případy měl, to si jí fakt každý musí koupit? nebo jak to je? díky
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:03
- Nahlásit
Kasia
http://www.altercan.com/ctecky/DataMars-Datamars-M icroMax-.html?typ
tady je asi nejlevnější čtečka pokud se nemýlím a myslím že je to třeba pododbný jak na zkouškách a závodech???tam to dopadlo tak že majitel psa si musí zajistit čtečku...
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:04
- Nahlásit
Kasia
za dva roky co vystavuju nám ještě tetování ani čip nekontrolovali, tak ti nevím
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:07 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
younglady
hééééle, já kontrolu tetování zažila na naší speciálce teď na jaře, ale to bylo kvůli jedné "chovatelce", která měla pár let "utrum" z jistých nepoctivých důvodů a teď jí ten zákaz končil... Jo a samozřejmě při svodu, výběru do chovu a na zkouškách se to také kontroluje...
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:08
- Nahlásit
younglady
no jo, ale to riskovat nebudu, co když to budou chtít vidět...aby mě pak nevyhodili
sarax
díky, kouknu na to
já jen nechápu, proč si to člověk musí pořizovat, kdyby to třeba bylo aspoň povinností pořadatele tam jednu čtečku mít, ušetřilo by to spousta práce ostatním...
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:10
- Nahlásit
cooo, 2300,- ??? to snad néééé
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:12
- Nahlásit
Kasia
jako na čtečku čipů mi to nepříjde fakt moc...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:13
- Nahlásit
Kasia
já jen nechápu, proč si to člověk musí pořizovat, kdyby to třeba bylo aspoň povinností pořadatele tam jednu čtečku mít, ušetřilo by to spousta práce ostatním...
žiješ v kapitalismu... Proto
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:13 - Změnil/a: Kasia
- Nahlásit
sarax
no kvůli jedné výstavě...no nevím nevím, asi se bude hodit i na zkoušky, ale i tak....
blanulinka1
no co dodat...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:15
- Nahlásit
Kasia
lepší prodat stovky čteček než sotva desítku
|
leila
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:16
- Nahlásit
blanulinka1
hele o koho šlo?? kvůli jaké paní?? u jezevců se pohybuju akurát už nejezdím na výstavy tak zas nic nevím
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:16
- Nahlásit
Kasia
kdyby to třeba bylo aspoň povinností pořadatele
poradatel porada akci a jelikoz to jsou vzdy soukrome akce, tak on si stanovuje pravidla, podle kterych akce probehne. pokud nejsou pravidla v rozporu s platnymi pravnimi predpisy, mas smulu. proste pokud se chces ucastnit, musis je respektovat. aneb jak pise blanulinka1 - je to kapitalismus ....
mimochodem, mne to vzhledem k celkovym nakladum na psa taky neprijde zas az tak drasticky mnoho ....
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:19
- Nahlásit
no na to, že to použiju tak 3x, 4x nebo 5x mi to dost přijde, ale to je teď fuk...ještě se zeptám, jak to tam bude na té výstavě...a pak se to třeba ještě pokusím jen někde půjčit...ještě uvidím.
Možná spíš zkusíme ještě přetetovat, třeba to bude lepší...doufám, že to jde...
|
leila
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:22
- Nahlásit
Kasiahele já mám čipovaného psa a ještě jsem o tom neslyšela... a pokud vím měli by to zajistit pořadatelé.. alespoň u nás na cvičáku to tak chodí na všechny zkoušky musíme zajistit čtečku... a o tom že by měla být na výstavách u majitele nic nevím....
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:25
- Nahlásit
leila
no já právě taky nic nevím, proto se ptám...no jsem zvědavá jak to dopadne...
zkusím ještě napsat pořadatelům, zda tam bude či ne...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:26
- Nahlásit
leila
musíme zajistit čtečku.
ee to je dobrá vůle ta povinnost tam není....
|
leila
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:26
- Nahlásit
Kasia
no já už abslovoala 4výstavy od klubových národních po mezinárodní a fakt to po mě nikdo nechtěl.... asi tak no.. tak já nevím no.... myslím ale že by to měli mít u sebe pořadatelé....
|
leila
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:27
- Nahlásit
sarax
fáákt jo?? tak to jsem nevěděla.....
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:29
- Nahlásit
leila
Já bych to nechtěla nějak veřejně šířit... Jsem v tom teď celkem dost a chci začít chovat atd. takže si nechci dělat zlou krev... Pořád má a zase začíná mít čím dál větší vliv...
|
leila
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:33
- Nahlásit
blanulinka1
jj jasně to docela chápu i když u jezevčíků to tak nehoří jako u maďarů mohla by jsi mi to kdyžtak písnout přes mail možná mám tušení ale pokud je to ten koho myslím já tak tam byl důvod vyřazení docela hoodně zajmavý a bylo to jen díky Coufalovy jinak kdyžtak jméno na mail duvadirto@seznam.cz
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:41 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
leila
máš mejla... O důvodech... něco o tom vím, ale v té době jsem byla mimo, takže mi nenáleží něco soudit. Ale dle mého, se za to co dělala už neměla ani vracet...
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:43
- Nahlásit
Máte někdo zkušenosti s přetetováním???
|
leila
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:43
- Nahlásit
blanulinka1
no máš majla... já to vidím zase z jiné strany fakt toho hodně pro juzevce dělala a důvody byly takové jaké byly....
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:45
- Nahlásit
leila
jo jo, jsem ti zrovna napsala mejla
|
leila
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:49
- Nahlásit
Kasia
já bych to moooc nedělala je to pro psa véélkej stres
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:51
- Nahlásit
leila
proč? já to nikdy nezažila a nedělala...
|
leila
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:54
- Nahlásit
Kasia
ahá no já jsem byl u x tetování štěňat a víš jak se psy tetujou?? cvkne se jim ostrýma jehličkama do ucha a pak s to zamaže pastou.. docela hodně to bolí.... a když je čipovanej není důvod
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 15:03
- Nahlásit
Kasia
taky bych to přetetování nedělala... u štěníků je ta bolest asi snesitelnější než u dospělého psa... Netetuje se jako u lidí...
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 15:26
- Nahlásit
Kasia
přetetovává se v narkoze, musí to dělat veterinář, musí být přítomen poradce chovu nebo chovatel (nevím jestli už toto neškrtli) vyplníš si nový tetovací pásek a společně s ním a originálem PP a potvrzením od veta, který to dělal a podepsaným poradcem to zašleš na PK a tam ti to ofiko do PP zapíšou, že pes je přetetovaný, tetuje se do druhého ucha.
Pro psa to stres není, pokud to spojíš s nějkou stejně nutnou narkozou, jak např. při RTG DKK.. po probuzení o tom ani neví
rozhodně lepší než cpát do psa čip, který putuje pod kůží bůh ví kam, brr, ale to je o názoru a rozhodně nechci rozpoutat diskuzi co je lepší, takže se už k tomu vyjadřovat nebudu
Přetetovaného psa mám, jen se připrav na to, že to číslo je malinký jako u štěněte, protože u štěněte se zvětší s rostoucím uchem u dospěláka zůstane malinký.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 15:31
- Nahlásit
Eny
nechci rozpoutat diskuzi co je lepší
respektuju nicmene si rypnu. co je lepsi?? narkoza nebo jedna injekce?? kolika procentum psu cip nekde cestuje??
z vlastni zkusenosti: z narkozy byla chudinka mimo cca. 2 dny. zvraceni, zavrate a podobne. po cipovani byla absolutne v pohode za minutu, cip ma stale na stejnem miste ....
|