Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Akce, výstavy, zkoušky, závody, exhibice / Překrmení psi na výstavách
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 11:43
- Nahlásit

Proč musí být psi na výstavách překrmení jak prasata, že se sotva hýbou? Proč se nepředvádějí ve sportovní kondici? A to i "sportovní" plemena?

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 11:47
- Nahlásit

Protože chovat prasata je jednoduché a nestojí to čas ani námahu ale mít psa ve "sportovní" kondici to chce čas a hodně námahy .

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 11:48
- Nahlásit

ZdeNek_K
Málem jsem se včera poblila! Tosinu na výstavu teda vykrmím, ale půjde zase zhubnout "na žebra" málem jsem se včera poblila! mě by asi vyhodili z kruhu a obvinili z týrání.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 11:53
- Nahlásit

Fajka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 11:55
- Nahlásit

Mucholabka
Aneb jak prohlásila kámoška, když je v posudku napsáno, pes předveden v perfektní výživové kondici znamená to jinejma slovama, že je tlustej
Já mám taky radši gazelky

Walda
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 12:01
- Nahlásit

Mucholabka

psi na výstavách překrmení jak prasata

Protože u fůry plemen je módní tendence k mohutnosti a rozhodčí si to navíc jaksi pletou s obezitou. U zlaťáků a zvlášť labrošů to je někdy docela obludný, fakt už skoro nemůžou chodit. A povaha jde taky do kopru.

Roxana
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 12:09
- Nahlásit

Fajka
perfektní výživové kondici znamená to jinejma slovama, že je tlustej - jo, ale presne jak pise walda - jaksi je tento fakt ocenen jako mohutnost a tim padem body navrch Nuz coz, c´est la vie
OT - tak jestli se jedna o konec dubna/zacatek kvetna, tak fakt nejedem

Mar
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 12:10
- Nahlásit

Walda
to je fakt

hele, u buldočků taky kolikrát vidíš psa,kterej je tlustej na muj vkus dost (pes kámošky) a bylo jí řečeno chovatelkou,že to chce míň pohybu a víc krmit (ten pes neujde víc než kilák pomalu...)
holt,je to tak, já se svou ještěrkou sem dycky dyž koukáme u kruhu a někdo si ho fšimne, jenom pro srandu...

Fajka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 12:17 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

Roxana
OT - tak jestli se jedna o konec dubna/zacatek kvetna, tak fakt nejedem
No neva, já jen že na tebe myslím Já si taky nejsem ještě úplně jistá. Jednak by se mi do toho mohlo trefit hárání a nebo nová střecha
Na druhou stranu by to ten Fajkýš potřeboval jako sůůůůůl. A jet někam na týden až 10 dní je kvůli práci moc ale tenhle termín co se týká práce je úplně suprovej ....

A já tedy za výbornou výživovou kondici body na výstavě asi nikdy nedostanu bo Fajka je vychrtlina

Roxana
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 12:20 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit

Fajka
No neva, já jen že na tebe myslím
Ja bych v tomle terminu dala eventualne jeden den enkde na coursingu, treba, nebo nejak wejlet do divociny, ale tabor na 4 dny fakt nehro ...
Jak vychrtlina co kecas, je to sportovec !

Kelly
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 12:25
- Nahlásit

U mého plemene - leonberger, je také požadavek, aby pes byl mohutný, silný, někdy až tlustý. Když pak vidím na výstavě ty psy, kteří sotva chodí, tak mi jich příjde až líto. Jsou to většinou psi, kteří žiji na zahradě a prakticky se nedostanou ven. Leon mojí známé má bohužel taky takový smutný osud.
Já mám spíš štíhlejší fenku, velmi temperamentní. Chodím s ní na procházky 3x denně a ona je moc spokojená. Vypadá lépe a nemá problémy s pohybem.

misenka1
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 12:31
- Nahlásit

OT
a jak tych psov vykrmia na tie prasata?By som potrebovala radu.

Walda
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 12:45
- Nahlásit

misenka1

jak tych psov vykrmia na tie prasata?By som potrebovala radu

Moje švagrová na to má systém: psi mají celý den k dispozici piškotky, vlastně v neomezeném množství. To, aby se měli dobře. Ona se pak diví, že psi nechtějí nic jiného žrát, jen se občas dají přemluvit ke kousku zvěřiny. Ale jiné maso odmítají (!!!).

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 12:57
- Nahlásit

Ahojky, nechce se mi zakládat nové téma a tak se zkusím zeptat tady. Včera nám na výstavě bylo řečeno ( a myslím že je to pravda ) že pejsek má perfektní hrudník, ale naprosto chybí předhrudí. Je mu devět měsíců. Vím že nemůže být zatím v plné zátěži, ale dá se s tím už v tomto věku něco dělat ? Myslím pomalu a zlehka. Co je na to nejlepší ? Dle rozhodčí by vzhledem k téměř ukončené výšce nějaké to předhrudí už mít měl !! Díky za váš čas a názory.

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 13:17
- Nahlásit

jorkaAmálka
No az se pejsa dovyvine, muze se to malinko zlepsit, ale obavam se, ze predhrudi je vicemene dany necim jinym. Muzes psika zkusit nasvalit, zpevnit, az na to bude mit vek.
Taky mam feny - jedna predhrudi ukazkove, druha, ac o 100% v lepsi kondici a vymakana, tak predhrudi nic moc.

misenka1
a jak tych psov vykrmia na tie prasata?By som potrebovala radu.
Rohliky, knedliky, piskoty...

Meta
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 13:54
- Nahlásit

jorkaAmálka
Moc to neprožívej, časem zjistíš, že každý rozhodčí ti řekne něco jiného. Až budete mít víc posudků, budeš se možná divit.
My jsme teď měli "kulaté oko" a úzké paty....

misenka1
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 14:27
- Nahlásit

Walda
No to mozno neni spatny napad.Skusim,ale co so zbytkom-bielkoviny,vitaminy atd..

Fifi
Rohlik uz nejdem skusat-urobil mi z neho na koberci strouhanku-mokru.

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 14:29
- Nahlásit

Meta
Já vím, někdo moc prohmatává a jiný dá na předvedení psa v pohybu a na kvalitu srsti, třeba. Ale myslím že to odhadla. Jen je mi divné, že že hrudník mu narostl super a předhrudí fakt žádné.
Jinak jsme měli v kruhu i povyražení !!! Paní rozhodčí si telefonicky zavolala ředitele výstavy a veterinární dozor aby posoudili stav pokožky u jednoho pejska !! Podotýkám že se jedná o čínské choch. psy, kteří se z 99 % musí před výstavou doupravovat holením apod. Pejsek měl lehký škrábanec na zádech a paní rozhodčí naznala že se jedná o týrání psů !!!

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 14:30
- Nahlásit

Meta
My jsme teď měli "kulaté oko" a úzké paty....
Nás v Brně posuzovala Rakušanka a tudíž posudky byli v němčině. Ať jsme to překládali jak jsme překládali vyšlo nám, že kámoščin šelťák "kouká mimo kruh" . Takovou perlu má asi v posudku málokdo

Jimmi
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 14:47
- Nahlásit

Biluška

já mám posudek v maďarštině...dodneška nevim, co na psisku obdivoval

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 14:48
- Nahlásit

Biluška
Hele, my jednou pred x lety meli v posudku - "ocas v afektu vysoce nesen". Slo o kupirovanyho rtw..

Neessi
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 15:01
- Nahlásit

Walda
Protože u fůry plemen je módní tendence k mohutnosti

Tak to by moje Bordžínka vyhrála ve fšech kategoriích

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 15:04 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

No Božka ale není mohutná,ale tlustá,říkaj ti to všicííí

Neessi
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 15:07
- Nahlásit

davidkova renata
není mohutná,ale tlustá

Co kydáš?Je vo půl metru vyšší než Nyný.Tlustá sem já,já jsem zase menčí než ty

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 15:23
- Nahlásit

Neessi
Co kydáš?
No já ne,si vzpomen,kdo všecko ti to furt vtlouká do hlavy včetně tvýho voblíbence a kdo ti řiká aby ses na ně vy*ala

Neessi
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 15:29
- Nahlásit

davidkova renata
kdo všecko ti to furt vtlouká do hlavy

taky na ně víš co

Ebony
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 18:03
- Nahlásit

Mucholabka
Proč musí být psi na výstavách překrmení jak prasata, že se sotva hýbou?
kromě NO, tam by tě rozhodčí za psa v blahobytné kondici nepochválil, ale co jsem koukala, tak je to asi jedinné plemeno, co se nacházelo ve štíhlém stavu
dokonce i chrty jsem viděla otylý

Kniga
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 18:20
- Nahlásit

U nas (tedy u biglu) se "chudak" jeden pan rozciloval, ze mu srazili bodiky a ze dostal dobrou prave za to ze ma tlustou fenku. Fakt ze to byl valecek, a myslim, ze ropzhodci udelala spravne, tlustej pes je proste des...

argosek
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 18:41
- Nahlásit

Kniga

tlustej pes je proste des...

bacha, bacha...aby se o tobe nazacaly psat clanky...

Kniga
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 18:43
- Nahlásit

argosek
????

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání