| Autor |
Zpráva |
Terri
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2007 13:34
- Nahlásit
Mucholabka
do kat. IPO V a nemá ještě zkoušku
proč by měl mít zkoušku?
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2007 14:44
- Nahlásit
Much:
nemusí mít zkoušku a taky může mít i ZVV1,protože je tam napsané-neomezeně a ZV je zk řád národní a IPOV je zase jiný....
S tebou bych taky počítala-řekla bych do IPO V
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2007 20:05
- Nahlásit
Baileys
Jo, to už by na IPO V na Bucu mohla být vhodná doba, taky potřebovala dospět. A ještě dospívá, i tělesně se trochu změnila.
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2007 08:02
- Nahlásit
Mucholabka
tak šup,šup-vyplňovat
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 10:05
- Nahlásit
Baileys
Odkud??
z Prahy... Ale na Kristýnu jsem se chystala loni na kukandu, to nevyšlo, tak letos už bych to chtěla vyzkoušet z pohledu závodníka, myslím, že to je přesně závod pro mýho psa
schválně, pak Ti napíšu odkud je figurant č 2 a jiní závodníci
že by to byli Rohlenovic?
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 11:06
- Nahlásit
Mel
gooooollllll
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2007 14:52
- Nahlásit
Mám první přihlášku....
a je to maliňáákkk
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2007 19:23 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Baileys
Copak já ti ještě přihlášku neposlala?
Už v tom mám bordel, bo ti furt něco posílám...nco byla přihláška ke zkoušce, jedna na VV, jedna na obedience, a na závod jsem zapomněla? Už v tom mám bordel!
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2007 08:18
- Nahlásit
Mucholabka
mám 2x VV- 1x s IPO a pak obedieci
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 11:26
- Nahlásit
Pro ty co to ještě neví!! Je dodána kategorie IPO V beze stop a obran!!!
Malým plemenům, se samozřejmě sníží o 20cm překážka
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 11:42
- Nahlásit
Baileys
mám 2x VV- 1x s IPO
a kurňa, mě se to samozřejmě musí krýt s coursingovým víkendem... ale na tábor, jestli pojedou Rohlenovic bych určitě jela
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 12:20
- Nahlásit
Ti jedou..b řeznu na 99%
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 12:24
- Nahlásit
Baileys
já vím, mluvila jsem s Petrou, ale já mám zrovna v tom termínu právě ten coursing....
|
cafina
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 13:38
- Nahlásit
Baileys
Děkuji za kategorii pro prťavce! Zítra posílám přihlášku!
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 17:29
- Nahlásit
[b]cafina[/b
tak šup, šup, je možné i mailem a startovné i převodem
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 17:31
- Nahlásit
Mel
to je škodáá
a závod néé??
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 17:40
- Nahlásit
Baileys
závod taky zatím nééé, vypadá to, že se kryje s jiným závodem - o pohár Kristýny a na ten my pojedem radši (Gary je spíš na TART, tak ho chci pořádně prověřit...)
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 17:54
- Nahlásit
Mel
o pohár Kristýny
jsem zjistila, že to není nějaká in memoriam ale že máte závod pojmenovaný podle vody
Dle zaměření je teda super, tohle by mně bavilo dělat...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 18:00
- Nahlásit
Terri
to není náš závod Jen prostě je to celkem prestižní závod, co se TARTu a služebních psů týče... figurují to vojáci z Grabštejna a prý to fakt psy prověří. Od nás ze cvičáku se tam jezdí už dost dlouho a letos poprvé bych ráda taky do družstva reprezentovala náš tým
Gary bohužel na IPO moc není, sice se o něco v tom smyslu snažíme (na jaře jdem na IPO1 - to zase bude pohroma ), jenže na to nemám ani já, ani pes...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 18:06
- Nahlásit
Mel
Gary bohužel na IPO moc není, sice se o něco v tom smyslu snažíme
Mi se líbí takové "přirozené" závody, zkoušky, sport... IPO mi tomu taky neodpovídá. Ale jsem ráda, že dělám aspoň co dělám. Esli uděláme IPO1 letos jsem zvědavá
Nevím, jestli u nás někdo dělá Tart. No zřejmě jo, bych se musela víc zajímat...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 18:18
- Nahlásit
Terri
no, ono to chce takový rozumný kompromis...
Gary je můj první pes a vlastně cvičit jsem si začala kvůli tomu, aby mi pes nezdrhal a venku poslouchal... tudíž mě o přesnost nikdy nešlo. Pořádně jsme za to vzali až někdy před rokem a půl a těžko teď budu psa přeučovat, navíc, když je to takový magor... Takže na TARTu máme pěkné výsledky, v nároďáku se nám taky zatím daří (ale zatím jsme závodili jen v ZMkách), ale závodit podle IPO asi nebudu nikdy - to stačí, že s odřenýma ušima uděláme nějakou tu zkoušku. Prostě uvidíme, jak to půjde dál... My děláme podle všech zkušebáků, prostě jsme takoví univerzální
Jinak TART opravdu na Moravě moc "nefrčí", mrkni na regiony, jestli si najdeš něco poblíž http://www.vycvikpsa.cz/regions.html
příp. jestli bys fakt měla zájem, můžu ti sehnat kontakt na někoho tobě poblíž (když mi sdělíš, kde se nacházíš )
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 18:38
- Nahlásit
Mel
no, ono to chce takový rozumný kompromis...
Taky si myslím
Takže na TARTu máme pěkné výsledky, v nároďáku se nám taky zatím daří
myslím , že pak můžeš být spokojená
prostě jsme takoví univerzální
a to je to nejhezčí...
Jinak TART opravdu na Moravě moc "nefrčí", mrkni na regiony
koukám, že nejblíž je Valmez... asi 100 km
jestli bys fakt měla zájem, můžu ti sehnat kontakt na někoho tobě poblíž
Jsi hodná Zatím reálně bohužel nemám čas - s mimušou - jsem ráda, že trénujem jakš takš na klasiku Chtěla jsem se štěníkem (tj. před 2 roky) dělat záchranářinu, ale zase z časových důvodů to nestíhám...
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 19:44
- Nahlásit
Hmm tady TART fakt nefrčíí,to je recht,
kdo ví čím to je....,i psi,možná na to tak moc nejsou..
Něco dělá náro´dák ,ale opravdu cvětšina IPO,hmmmm
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 20:06
- Nahlásit
Baileys
Hmm tady TART fakt nefrčíí,to je recht
ani nikoho neznáš? někdy bych se na ně chtěla jít podívat, protože něco jiného je kecat a druhák to vidět...o čem to opravdu je.
ale opravdu cvětšina IPO
a co je podle tebe těžší? (nároďák nebo IPO)
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 22:32 - Změnil/a: Baileys
- Nahlásit
Podle mně??
Když je řeč o TARTu tak NZŘ JE TOMU BLÍŽE, a je to založeno na trochu něčem jiném, nehodnotí se nebo neupřednostňují věci jako v IPO, klade se více důraz na jakousi tvrdost,odolnost,větší nekompromosnost psa, což dnešní spor´táci a jedinci,nebo způsobem sportovních tréninků na toto nejsou zvyklí.
Tím to rozhodně neodsuzuji!
A přiznám,že už zcela neznám zk řád TARTu a je tam mnoho stupňů zkoušek apod.
Spíše bych ještě TART trošku přiblížila ke služební kynologii...
jest tak?? ti co toto VÍCE DĚLÁTE??
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 23:01
- Nahlásit
Mel
S našimi plemeny se snad o IPO ani mluvit nedá
taky bych to chtěla zkusit. Není na mě posoudit, jestli na to Buca má, ale fakt bych to chtěla zažít, slyšela jsem, že se to cvič v Novém Jičíně-nebo je to kec?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 23:41
- Nahlásit
Terri
jo, TART vychází ze služební kynologie, takže třeba obrana se dělá zásadně v přírodním terénu (v lese), neklade se důraz na přesnost, ale na to, jestli pes pracuje s chutí a jestli to prostě udělá (třeba když pes dojde stopu, měl by splnit limit pro zkoušku), apod. Takže podle mě je to jednodušší než IPO, ale zase třeba větší zábava - na obranářských speciálkách se dělají třeba přepady v místnosti, noční práce a tak, ale zase pes na to prostě musí mít povahu, ne každej to ustojí. O TARTu píše Honza Dubový, má stránky www.vycvikpsa.cz a píše i do PPČ.
Mucholabka
no, myslím, že i s našimi plemeny by to IPO šlo, kdyby člověk od počátku věděl, co a jak... Já si to pos*ala všechno sama, kdo mýho psa zná, říká, že by byl báječnej v rukou někoho zkušenějšího - no, ale začít se holt nějak musí
nevím, jak je Bucka tvrdá, ale všechno se dá naučit... jen je fakt problém, že moc není kde
Zkusím se nějak zeptat, jestli na to nezapomenu, nebo fakt klidně zkus kontaktovat Dubovýho, myslím, že odpoví, když TART tolik propaguje
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2008 08:52
- Nahlásit
řekla bych ,že oba psi, obou dotázaných jsou spíše na to IPO, ale jak Mel řekla, kdyby se třeba s Buccou dělalo od začátku....
Zorro je taky spíše sporťák,ale zase splnit bodový limit na stopě TARTu.to by mu uličníkovi sedělo ! .Oba rozhodně ale nejsou na ostudu !
V NJ? No všude se najdou lidičky,kteří prostě řeknou IPO ne,a dělám to či ono, jen záleží jak, a asi by měly být tedy výsledky,když něco dělám....
Někteří též třeba řeknou,že dělají záchranařinu a pes má v přirozených záchranářských disciplínách problém(třeba v civilu).nenarážím na NIKOHO,jen to přibližuji
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2008 09:24
- Nahlásit
Mel
Je mi to prostě sympatické, i když je to paradoxně právě těžší tím, že se po psu nechce "jen" to naučené co ve sportovce ale samostatnost. Druhá věc je to ustát, ale zase - určitě to není až TAK jak služební kynologie...
Myslím si ale, že tím tuplem by tohle Zorrovi vyhovovalo.
Áno, i limit na stopě je mi sympatický
Dubového čtu pravidelně A opakovaně (a vždy zjistím až na konci že tohle už jsem četla..ale jako bych nečetla )
Mucholabka
Baileys
Ale na druhou stranu, kdybys (Mucholabka) zkusila Tart, šlo by to dohromady ještě se sportovkou alá IPO?
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2008 10:40
- Nahlásit
Terri
joo, Much by to dohromady šlo asi více ,už tím plemenem,stylem,projevem,jen by se fenečku též muselo trošku hoodně dopilovat-tam musí být fakt bojovník,že mu je jedno přes co jde a co se okolo děje.
Noo, abys nebyla překvapená,jak práce fig na TARTu může vypadat,mají tam zcela jiné možnosti, myslím,že momentálně by byla škoda zkoušet,např "zda to Tvůj pes vydrží" , ale třeba někdy....
Ono to chce nějakou akci vidět, trénink a přípravu.
Mel: obrany se asi dosti blíží cca NZŘ ZVV3-jak kdysi byla,ne??terén, místo obuchu málem klacek , a jde se do psa??
|