Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Akce, výstavy, zkoušky, závody, exhibice / Dog Dancing
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
KaTachyon
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 08:47
- Nahlásit

19.3. Praha: Speciální závod začátečníků v dogdancing
Skvělá příležitost pro ty, kteří si netroufají na velké soutěže typu Dog Dancing Show. Soutěžící mají možnost startovat v předzačátečnících (pokud dosud v tanci ani dogdancing nezávodili) nebo začátečních (pokud se v závodech neumístili do třetího místa, nepočítá se umístění na TMV a v tanci se psem, který má jiná pravidla). Soutěží se podle pravidel dogdancing, takže mají soutěžící možnost startovat v divizi, která nejvíce vyhovuje jim samotným i jejich psu. Ve všech kategoriích a divizích jsou pro první tři připraveny poháry.
Měsíc je možná krátká doba, ale pokud umí pes několik cviků, dá se vymyslet i moc pěkná a úspěšná sestava.
Propozice, přihláška a rozdíly mezi divizemi naleznete na www.dogdancing.wz.cz.

15.4. Praha: První postupové zkoušky dogdancing
Postupové zkoušky dogdancing se v mnohém liší od obyčejných závodů. Nejdůležitejší: mají přesně vymezený čas sestavy a seznam cviků, které musí psovod se psem předvést. Zkoušky jsou ve všech divizích a mají tři výkonostní stupně, přičemž každý začíná na tom prvním. Jako nejpříjemnější shledávám skutečnost, že se u závodníků neurčuje pořádí, pouze jsou v závislosti na dosažených bodech ohodnoceni známkami dobrý, velmi dobrý a výborný.
Cviky prvního stupně nejsou těžké a kdo by si chtěl vyzkoušet rozdíly mezi divizemi v nesoutěžní atmosféře, přihlášku, propozice a pravidla zkoušek nalezne na www.dogdancing.wz.cz. Pokud někdo budete mít dotazy ohledně zkoušek, piště prosím do fóra na stránkách DDCCR, nebo Šimoně Drábkové (simonadsara@seznam.cz), která je jedním z rozhodčích zkoušek a dotazy, které by neuměla zodpovědet sama, předá Annie Clayton z Paws'n'Music.

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 08:52
- Nahlásit

Anonymní
Je mi líto, ale žádný specializovaný cvičák zatím není (alespoň já o něm nevím, pokud jste ho někdo zavedl, tak sem s ním ). Snad bude po Dog Dandancing Show v Letňanech opět probíhat pár výcvikových kurzů.

Eimy
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 08:53
- Nahlásit

U nás na cvičáku jsou kurzy DD...

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 09:11
- Nahlásit

Eimy
Kdy? Kde? Za kolik?

Eimy
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 13:11
- Nahlásit

KaTachyon
Na KK Pedigree VFU v Brně...

Rexxy88
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 13:23
- Nahlásit

a jak často se budou ty zkoušky pořádat?a kde?vždy jen v Praze??

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 14:52
- Nahlásit

Eimy
Áha, z Prahy moc daleko.

Rexxy88
Zkoušky se budou pořádat tak často, jak často se jejich pořádání nějaký pořadatel ujme. mMísto záleží na tomtéž. Pokud nebude nikdo jiný ochoten se toho ujmout, tak budou pravděpodobně v Praze nebo blízkém okolí, protože to je pro Šimonu Drábkovou, která zatím vždy pořádala (nebo se na pořádání účastnila) závody dogdancing, nejjednodušší. Je mi líto, že zatím se tyhle závody pořádají jen v Praze, ale nikdo jiný se na pořádání bohužel nenabídl.

Rexxy88
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:50
- Nahlásit

prý se bude pořádat nějaká soutěž 16.4. ??jinak o tom nic nevím,nevíte něco vy?

Zet
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 11:23
- Nahlásit

KaTachyon
Snad bude po Dog Dandancing Show v Letňanech ...
Eh, tak je ta Dog Dandancing Show v Letňanech nebo na Spartě ... nebo jsou snad dvě Dog Dancing Show?

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 17:40
- Nahlásit

Zet
Máš pravdu, napsala jsem to špatně, myslela jsem, že po DDSP se budou pořádat tréninky v Letňanech. DDSP je stále na Spartě. A já jsem stále nervóznější a zmatenější

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 17:31 - Změnil/a: KaTachyon
- Nahlásit

Zdravím všechny a připomínám, že již za 14 dní bude soutěž pro začátečníky.
Máme připraveny krásné poháry a startovní listina zeje prázdnotou.
Tak pokud jsou mezi vámi ještě začátečníci, kteří chtějí soutěžit, neváhejte a přihlaste se.
Na dalších soutěžích, už budou i pokročilí závodníci.
Šimona Drábková

Zde je startovní listna
Závod 19.3. Letňany
Předzačátečníci

A
Eva Paličková a Bublina kříženec
Andrea Rezková a Arven, boxer
B
-
C
Romana Vavřinová a Berona Varadov, Kavalir Kong Chaeles Španěl
Tereza Šulcová a Crook Cliff ze Zámecké zahrady, Manchester terier
D
-

Začátečníci
A
Martina Veselá a Quemili Litožnická Tvrz, Vlčí špic
B
-
C
Kateřina Lerlová a Way Tachyon, border kolie
Lucie Plevová a Beny, kříženec
D
-

Eimy
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 17:41 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

Nevíte někdo, kde na netu se dají najít výsledky DDSP?

Ups, tak omluva, už sem to asi objevila Blboun sem...

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 21:58
- Nahlásit

Eimy
www.dogdancingshow.zde.cz
Alespoň myslím. Jinak by ses tam rozhodně měla dostat přes www.dogdancing.wz.cz v sekci Akce.

Eimy
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 00:15
- Nahlásit

KaTachyon
Děkuju, já to hned po tom dotazu našla, si fakt poslední dobou připadám jak uplně retardovaná

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 21:40
- Nahlásit

Hraju si na tlampač Káča

Šimona
simonadsara@seznam.cz
8. 03. 2006, 21:01:45

Zdravím všechny.
DDSP 2006 máme vydařeně za sebou a před námi je závod začátečníků 19.3.
Jsou lehce upravená pravidla kategorie začátečníků. Do této kategorie může jít tým, co již absolvoval soutěž (e) dogdancing avšak bez umístění na prvním pozici nebo max. s jedním umístění na 2.pozici a dvěma umístěními na 3.pozici.
Tato malá změna, je z důvodu příliš přísného omezení kategorie začátečníků, oproti pravidlům Evropských klubů. Doufám, že tím, že pravidla jsou takto benevolentnější nikdo s tím nebude mít problém.
Další věc, která nebyla zdůrazněna a na kterou byl podán dotaz je, že jeden tým se může přihlásit i do více divizí. (klidně do všech 4)
Pro upřesnění ještě dodávám, že soutěže dogdancing jsou přístupné psům od stáří 12. měsíců.
15.4. proběhnou první Postupové zkoušky dogdancing.
Opět může jeden tým absolvovat zkoušku ve více divizích.
V pravidlech zkoušek přibylo pár poznatků po návštěvě pani Clayton, tyto dodatky budou barevně vyznačeny v souhrnu zkoušek, jež se objeví na stránkách. Nejedná se o žádné změny, spíše o několik upřesnění.
Pokud máte s přípravou na zkoušky nějaké potíže, můžete se zúčastnit kurzu, jež se uskuteční 19.3. od 14.hodin, nebo se obrátit na kohokoliv z výboru.
Přeji vám hodně zábavy při přípravě na akce dogdancing
Šimona Drábková

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 17:48
- Nahlásit

Na Cruft's letost proběhl závod v HTM a Freestyle a Freestyle vyhrál Richard Curtis s portugalským vodním psem Disco (možná jste viděli jeho klaunskou sestavu Make 'em Laugh)!!!
Krásný rozhovor s ním je na http://www.the-kennel-club.org.uk/index.asp?newpag e=crufts (Interviews a poslední odkaz).
Zaujalo mě, že techničtější prvky jako třeba skoky doporučuje dělat od 18 měsíců, což je o rok déle, než doporučuji já.
Richardovy stránky jsou http://www.k9freestyle.co.uk/ a jeho články vycházejí česky ve zpravodaji DDCCR.

Káča Lerlová

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání