Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Akce, výstavy, zkoušky, závody, exhibice / Pamlsky na výstavě
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2011 21:02
- Nahlásit

laguna
no jo já zapomněla že to někdo bere vážně
To říkám pořád, že by štábní měli vysílat na hlídku pouze lidi s mozkem U nich by zombie zdechly hlady

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2011 21:50
- Nahlásit

Tak já taky pamlsky v kruhu nepoužívám, ale mám je pro jistotu v kapse (je-li kapsa).
Postoj je u každýho plemene jinej, u kvadratických psů, jako je dobrman, se pes staví tak, že má přední nohy rovnoběžne a stejně tak zadní, ty jsou lehce za tělem psa, ale pes nemá být vyloženě natažený.
Viděla jsem, jak na výstavě běhali s dobrmanama tak, že jim normálně při běhu podpírali hlavu - to je normální???
U nás by se všichni v kruhu pos... kdybych vytáhla hračku a to je většina našich příslušníků prakticky gaučáků. Psa stavím normálně na předváděčce bez žrádla, tím jsem si pomáhala jen u mladých zvířat při běhu. Při běhu nedávám povel k noze, protože to je povel pro chůzi u nohy (byť v klusu) ne pro promenádu na výstavě, raději říkám "Jdeme" ale to je na každém člověku.
Jo a měří se až od mezitřídy víš, v mladých se to neřeší

Hanka20
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2011 22:13
- Nahlásit

Petule88

ahojky, mám taky dobrmana a na výstavy chodím. Můžu se zeptat odkud jsi a na jakou výstavu se chystáš? Já jsem z Ústí tak kdybys byla někde poblíž můžem se domluvit na nějakém tréninku spojený s prochajdou.

Hanka

Hanka20
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2011 22:19
- Nahlásit

Eldoguero
ahoj,tak nás dobrmany neměří, to je až na bonitaci, co máš za plemeno?
Ohledně toho podpírání hlavy, někdo to takhle dělá a záleží na rozhodčím jestli to nechá, některý řekne ať pes běží přirozeně bez podpírání nebo třeba aby nebyl na stahováku a někdo to tak nechá. Já to nedělám, mě se to nelíbí, já mám fenku na výstavním kovovým obojku, bez stahováku a běhá tak jak má, při vybíhání dávám k noze a pak jí říkám klusem,když třeba moc zrychluje

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2011 22:28 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

Hanka20
Aha, takže to není standardní způsob předvádění, no mě se to právě taky moc nelíbí.
Já mám argentinský dogy a jednoho kanárka (kanárskou dogu) U nás měří jak kdy a jak kdo, záleží na rozhodčím, psovi a dalších věcech.
U nás je krom rtg na DKK podmínka k chovnosti buďto výstava (od mezitřídy víš) nebo bonitace, takže pokud má rozhodčí pochybnosti o výšce psa na výstavě, tak ho změří.
Na argentiny používám klasickou měkkou předváděčku (bílou pochopitelně) a kanárka předvádím na normálním řetízku (nestahovacím), protože se obávám, že žádná normální předváděčka by ho nepřežila On je velmi moc hodný, ale taky velmi radostný

Hanka20
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2011 22:51
- Nahlásit

Eldoguero
aha, tak to jo, no moje holčička je taky velmi přátelská a moc vítací, ale spec.výstavní řetízek drží,díky bohu , ona je na fenu dost mohutná, má spíš psí proporce

Petule88
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 11:42
- Nahlásit

Hanka20

ahojky já jsem z prahy já se chystám na klubovku v květnu, což ted na to koukám je později než měsíc takže času dost, jsem to nějak popletla já se právě bála, že nás budou měřit, protože je hodně malinká, oproti sourozencům je prostě skoro poloviční, nevím čím to

Petule88
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 11:45
- Nahlásit

b]Eldoguero[/b]

tak to snad trénujem postoj správně i když ona se tváří, že ji to děsně unavuje a že by radši kravila s kamaráda co stojí vedle a právě kdybych vytáhla pískací gumové prase, na které mi reaguje nejvíc tak bych měla na ruce asi všechny psi a to bych letěla z kruhu jak fík takže hračky raději ne, a jedině fakt pamlsek....když ho nemám, čučí jinak..max. by musel před ní stát přítel a něco mít v ruce např. ale to mi přijde že to by se nemělo já nevím....

Petule88
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 11:49
- Nahlásit

nebo třeba když jsem koukala na nějaké výstavy tak měli dobrmani řetízek nebo výstavní vodítko uplně nahoře a tahali mu hlavu nahoru při postoji a někde jsem koukala že ho tahají jakoby dozadu ale řetízek jim leží na hrudníku..to děláme my, ale je fakt že pokud bych tahala s vodítkem nahoru a ona ho měla těsně pod krkem tak by vypadala asi lépe, s delším krkem

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 11:57
- Nahlásit

Hanka20
výstavní řetízek by určitě vydržel, ale on je náš pes krom toho takový citlivý pacifista, že by ho to asi trochu rozhodilo a byl by v čudu ten jeho projev, tak to řešíme normoš řetízkem a v pohodě
Petule88
Tak ještě to jde tak, že si přítel může stoupnout mimo kruh a upozorňovat na sebe třeba i tou hračkou, ale fakt nevím, jestli vás pak neukamenují nevím jaký jsou zvyklosti a nálada u dobrmanů

Petule88
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:04
- Nahlásit

Eldoguero
no prááávě..jsou to temperamenti..takže aby je neměl všechny zakouslý v ruce to bude krajní možnost asi, když to bude fakt hrůza a bude stát jak tele tak krajní situace si vyžadují krajní řešení

Hanka20
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 18:47
- Nahlásit

Petule88
tak to se tam uvidíme, můžeš kouknout ke mě na stránky: [url=www.dobermannkennel.wbs.cz][/url]

jinak přítel si může stoupnout za kruh a ukazovat třeba balonek, pískacího nic, nebo na ní může zavolat jménem. Výstavní řetízek mám na feně volně, pod krk nedávám a vodítko dávám jakoby dozadu, stejně jak si psala že trénuješ. Praha není tak daleko, jsem pojízdná, tak se můžem domluvit, ráda poznám nové lidi od dobroušků

Petule88
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2011 08:44
- Nahlásit

Hanka20
máš moc hezké stránky a ještě krásnější dobrmánky a tolik ocenění, koukám že na výstavách jsi zběhlá jooo hnědý dobrman je můj sen, bohužel v celém vrhu se nenarodilo ani jedno hnědé štěndo takže jsme u černé ale mám takové tušení, že tak rok a přibude hnědý s náma je to s časem taky náročný, v sobotu chodíme na agility a v neděli na výcvik takže času je málo ale také bych ráda potkala nové lidičky od dobroušků

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání