| Autor |
Zpráva |
Petule88
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 11:59
- Nahlásit
ahojky,
chci se zeptat, jeslti je možné mít pamlsky v ruce při vystavování...asi za měsíc se chystám s 8měsíční fenečkou na výstavu a i když trénujeme každý den, bez pamlsku, který držím před nosem mi prostě stát nezůstane...a i při běhu jestli je můžu mít v ruce případně hračku..díky moc
|
Petule88
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 12:01
- Nahlásit
ups chtěla jsem to dát do diskuze k výstavám ale nevím proč se mi to hodilo sem..doufám že to nevadí
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 12:24 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit
Úplně v pohodě, zvlášť ve třídě mladých se to toleruje, ale jsou vystavovatelé, kteří bez piškotu do kruhu nevlezou ani u dospělých Tam by pravda neměl už být pes vyloženě krmen, počítá se s tím, že staršího psa je majitel schopen zvládnout tu chvíli v kruhu. Ale myslím, že mít pamlsky u sebe, není nic špatného ani u staršího psa. Vesměs záleží na rozhodčím a taky asi plemeni
Jo s tou hračkou opatrně, pokud by se třeba jednalo o něco pískacího mohlo by to rušit ostatní psi, stejně tak by mohlo být bráno jako rušení balonek, pešek, pobíhání druhé osoby kolem kruhu (pokud se nebavíme o ovčácích), ostatní vystavovatelé to neradi vidí. Na hračky bych si dala pozor.
|
Petule88
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 13:10
- Nahlásit
Eldoguero
ok tak díky za radu hračku tedy vynecháme a budem se soustředit jen na pamlsky mám dobrmana a jelikož se toho celkem děsím jak to tam projedem tak sbírám co nejvíce infa
a ještě jedna věc abych nezakládala další téma, měří tam pejsky? už jsem se zmiňovala v jiné kategorii, že moje fenečka je drobňoučká a tak se ptám, jestli je tam měří a můžem být neposouzeni nebo to ještě u mladých neřeší....
díííky
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 13:14 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
Souhlasím s Eldoguero
Jen bych pamlsky pečlivě zvolila, chce to něco atraktivního, měkkého, malého, nedrobivého (tvrdý sýr, játrové řezy, kabanos....) - pro rychlou odměnu, aby to tam nežvýkala 5 minut ,aby se jí to nechytalo na zuby (jako třeba ten piškot), nedrobilo na koberec....
Nedávat to šustivého sáčku, chce to něco uzaviratelného, aby to při běhu nemělo možnost vypadnout.
Také je nutné počítat s výhrou a to potom rozhodčí přijde potřást pravicí, tak je třeba mít ruku v rámci možností pokud možno suchou, nemastnou, bez pamlsků.
Měření se neřeší.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 13:17 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit
Petule88
měření se neřeší, ale v posudku se to nejspíš odrazí, takže na nějaké umístění bych si s takovou fenkou naděje nedělala.
Hlavně si dávej bacha ať ty pamlsky neztrácíš, nic tak nenasere lidi po tobě jdoucí jako fakt, že jejich pes neběží a nestojí, protože má rypák vražený v koberci a hledá tam zbytky piškotů
|
Petule88
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 13:21
- Nahlásit
Evey
heh to mě nanapadlo, to je fakt, že mastný párek rozmatlaný v ruce a ruku celou okousanou a oblemcanou - to by asi pan rozhodčí neměl radost asi vyhraje sýr, to je dobrý nápad
a ještě dotázek postoj - tak slyšela jsem, že zadní nohy by měli být u sebe a trošku dozadu a pak jsem slyšela, že jedna zadní noha by měla být dál než ta druhá aby tělo bylo jako vypnuté (to jsem viděla u vlčáků)..já teda trénuju obě nohy u sebe, ale jak je to tedy správně? nebo to má každé plemeno jinak? díky moc
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 13:38
- Nahlásit
Petule88
Postoj je různý, dle plemen anebo i dle tělesné stavby psa .
Bylo by dobré zavolat chovateli a poradit se o tom s ním/ní. A zbytek pak odkoukat od ostatních na výstavě.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 17:11
- Nahlásit
Petule88
Mně bylo ve třídě mladých vytýkáno, že furt krmim - on mi jinak pes nestál. Holt jsem byla ještě blbá a neměla pořádně naučený postoj, tak jsem ho pořád ládovala. Ale CAJCe jsme nakonec dostali a zavtipkovali s rozhodčím na téma "on mi nestojí"...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 17:14
- Nahlásit
Vám všem fakt stojí pes líp když máte v ruce pamlsek? . Já to teda mám přesně naopak a to se všema psama. Bez žrádla jakž takž stojí. Jakmile vytáhnu pamlsek tak mi skáčou po ruce, natahují se, vrtí celým zadkem, vráží mi čumák do dlaně... dělají všechno možné jenom nestojí
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 17:21
- Nahlásit
primárně by se pamlsek měl ukazovat,aby pes udržel pozornost a dát jen sem tam kousek. Když jsem teď koukala na přenos Crufts,tak krmili všichni.
Biluška
Joo,ale je tak učená od začátku a taky kvůli tomu nevyžaduju předsednutí při přivolání
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 17:22
- Nahlásit
Biluška
Mám to asi jako ty malodaf nesmí vidět že mám něco v ruce. Jinak si hned sedá.A když jsem zkoušela ňamku ukázat a donutila stát tak stála jak koza.Ale zas je fakt když stojí tak jí pak z kapsy vyndám ňamku a odměním.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 17:25
- Nahlásit
jana33
laguna
Je učím stát na povel, nehýbat se, ale odměňuju jenom pochvalou. Na tohle prostě pamlsek použít nemůžu, jinak je saň jak šílená
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 17:31
- Nahlásit
Biluška
kdybych to dělala jen na povel,tak bude stát,ale bude čučet všude kolem,když ví,že mám něco v ruce,tak hypnotizuje
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 17:38
- Nahlásit
jana33
kdybych to dělala jen na povel,tak bude stát,ale bude čučet všude kolem,když ví,že mám něco v ruce,tak hypnotizuje
Když nad tím tak přemýšlím tak v podstatě fšechno cvičím bez pamlsku. Buď na hračku, nebo na pochvalu. Protože saň jak vidí pamlsek tak je jak smyslů zbavená a nesoustředí se. Akorát přivolání je na žrádlo jinak fakt asi nic
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 18:25
- Nahlásit
Dobrman je pracovní plemeno, u těch se na výstavách tolerují třeba balónky. Na klubovce kort, tam, když není nějaký nabručený zahraniční rozhodčí, tak ho používaj všici. Já ho také používám, ale jen na postoj. odhodím ho těsně za kruh, kde ho někdo, kdo je se mnou zašlápne, nebo když je třeba více pozornosti, tak zvedne a čubina na něj čumí a napne se do bezva postoje. Při běhu dám jen povel k noze a běháme normálka.
Ale byl sem jednou na národce a tam byl rozhodčí, kterej vyhodil i několik psů z kruhu za použití balónku, či pamlsku, nesmělo se použít nic.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 18:26
- Nahlásit
tak to u nás by nic nešlo na hračku,to by se zcvokla
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 19:22
- Nahlásit
Biluška
Můj pes ocasem téměř nevrtí, natož aby na mě lačně skákal - to prostě není jeho šálek britského čaje. Tudíž pamlsek je nutný aspoň na to, aby dal uši nahoru. Když na výstavě v postoji náhodou kývne ocasem do strany, jsem v sedmém nebi! Tuhle jsem ze zoufalství do kruhu vzala i bramborák, ale reakce nebyla veškerá žádná. Ovšem jakmile z kruhu vylezem, to jo Holt panička působí nervíkama...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 19:24
- Nahlásit
corgi
Nic si z toho nedělej,Fandul taky nevrtí,proč taky,když ví,že se jen stojí a nic neděje. Letos chci vyzkoušet párky,jestli se to nezlepší Vrtí,jen když na ní sahá rozhodčí,to se může uvrtět
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 19:42
- Nahlásit
corgi
to prostě není jeho šálek britského čaje.
Taky mám britské psy, proč se neustále chovají jako šašci?
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 20:04
- Nahlásit
Biluška
Ono se řiká jaký pes takový pán
Tak nevím nevím jak to s tebou je
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 20:20
- Nahlásit
laguna
Tak nevím nevím jak to s tebou je
Tak jako pro jídlo udělám hodně, to jo....ale zase, že bych skákala na hlavu tomu kdo mi ho nabízí to většinou neskáču
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 20:25
- Nahlásit
Biluška
protože nevíš co je hlad
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 20:27
- Nahlásit
laguna
protože nevíš co je hlad
Troufnu si říct, že moji psi, z nichž cca 70% má těžkou nadváhu, taky ne . Je fakt, že psi na to možná mají jiný názor
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 20:30
- Nahlásit
Biluška
kecáš krmíš je jen jednou měsíčně o výplatě
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 20:32
- Nahlásit
Biluška
Taky mám britské psy, proč se neustále chovají jako šašci?
Holt málo té modré krve Zřejmě původ v pracující třídě...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 20:40
- Nahlásit
laguna
kecáš krmíš je jen jednou měsíčně o výplatě
Dvakrát Prvního a patnáctýho. Třá dneska žraly
corgi
Holt málo té modré krve Zřejmě původ v pracující třídě...
A jo, tím by to mohlo být Ti řeknu, to je ale pech. Semdnáct čoklů a samej plebs
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 20:44
- Nahlásit
Biluška
Dvakrát
Tak to se mocinky moc omlouvám
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 20:53
- Nahlásit
laguna
Tak to se mocinky moc omlouvám
No proto Víš jak, přečtou si to kolemjdoucí a zase bude průser, že týrám saň hlady a nekrmím pravidelně Eště by mi sem zase hnali vet. správu na kontrolu a oni už sem nechtějí jezdit páč to mají daleko . Dycky jsou děsně nasraní
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 21:00
- Nahlásit
Biluška
no jo já zapomněla že to někdo bere vážně
|