| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 10:48
- Nahlásit
cat
Tak proč nepočkáš na jiný, další vrh?
Jinak jsem brala a beru i dospělé psy a ok, vždyck se s tím dá něco dělat...záleží co od psa chceš...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 10:59
- Nahlásit
cat
EngieB
Ono je to slozitejsi belgani obecne jsou na vychovu pomerne slozity psi. Malina (z pracovni linie) je neco jako F1 mezi autama - sportovni special, kde se casto pri chovu kouka jen na vykon, ale malokdy na schopnost "normalne" zit. daji se zvladnout i kdyz si je clovek veme v dospelosti, ale musi se rezimem jim prizpusobit. Stejne tak se da uplne "zabit" vychova stenete pokud se clovek neprizpusobi a bude k maline pristupovat jako trebak NO.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 11:00
- Nahlásit
11111
A byla to malina?
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 11:04
- Nahlásit
Tchor
Já belgičáka měla a už mám objednané miminko (tentokrát čistě z pracovní linie). Složití na výchovu nejsou, jsou jiní. A výcvik, pokud si sednete, je paráda. Už se na něj těším, ten první byl spíše rodinný pes, ale mimčo bude hlavně pracovat.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 11:07
- Nahlásit
EngieB
Slozitost vidim v jedne podle mne podstatne veci. Belgani jsou nezkutecne meky na jakykoli tlak ze strany psovoda a to i ti co na venek vypadaji jako pekny tvrdaci.
Copak je to za stene, po kom?
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 11:13
- Nahlásit
Tchor
Ještě se tím nesmím moc chlubit, zatím je doufám v břiše. Je to Alphaville, tak uvidíme.
To pro mě není složitost, ale důvod, proč belgičáky miluju. Pes, který je schopen neuvěřitelně tvrdě zakročit proti komukoliv, kdo by mi chtěl ublížit, a přitom mě stačí zvednout hlas a tím veškeré trestání končí, je přesně pes pro mě.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 11:15 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
EngieB
ja jen varuju, spousta "uznavanych" vycvikaru na malinach totalne vyhorela.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 11:15
- Nahlásit
Tchor
Ne, že by musel, mě nikdo neubližuje.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 11:17
- Nahlásit
Tchor
To souhlas. Ale pokud si najdeš k malině cestičku, zjistíš, že se s ní cvičí neuvěřitelně snadno. Problém je v cestičce...
|
11111
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 11:57
- Nahlásit
EngieB .
nene teriér
maliny neznám, ale je to u nich fakt takový, že je problém si brát starší štěnátko? Nevím, tak se ptám...
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 12:07
- Nahlásit
11111
Spíš může být. Malina je fakt citlivoučká, nemluvě o tom, že hodně věcí je prostě potřeba podchytit u malýho štěňátka a čím dřív, tím líp.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 12:12
- Nahlásit
EngieB
to jasně, chápu.
|
cat
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 23:10 - Změnil/a: cat
- Nahlásit
pro ty, co odpověděli: nene, malina to nebude, bude to tervík a právě jsem si ho vybrala z vrhu, který není pracovní ani zahraniční. Dneska jsem byla na návštěvě docela dlouho a musím trošičku poupravit to, co jsem napsala (trochu asi neuváženě, po jedné návštěvě ): je to úplně normání štěně, stejně aktivní jako jeho bráška. zvědavý, hravý, ... nevím, proč jsem napsala, že je nejdominantnější (byla noc před zkouškou asi ). Bude to v pohodě budeme dělat agility a záchranařinu (možná i nějaký jiný výcvik, pokud bude čas)
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 06:54
- Nahlásit
cat
Záchranařinu děláme taky! Tak už se na vás těšíme! Tervíček by to zvládnout měl i starší, ale chce to ho aspoň navštěvovat, budeš?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 09:15
- Nahlásit
Pes, který je schopen neuvěřitelně tvrdě zakročit proti komukoliv, kdo by mi chtěl ublížit, a přitom mě stačí zvednout hlas a tím veškeré trestání končí, je přesně pes pro mě.
EngieB
máš to drobně zidealisovaný, dle mých zkušeností.
Já mám zážitky spíš ty, že přesvědčit malignu, aby dobrovolně a ochotně dělala věci po mým, nikoli po svým, je balancování na ostří žiletky, protože na tlak fyzický reaguje šprajcovacím protitlakem, a na zatlačení psychický zas ztrátou ochoty a dobrý vůle. Ale já čubu od mala vedla k maximální samostatnosti, a te´d fungujeme na bázi jakési dohody. Ty cviky, který jí nebaví, ona teda udělá, ale já jí nesmím nutit, aby byly pinktlich. Jinak konec a šlus a můžu si dělat polohy a obraty sama.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 09:17
- Nahlásit
jinak te´d potřebujeme do soboty pořešit zadní doporovd dle NZŘ podle mne, nikoli dle mondioringu dle ní. Odchod od figuranta bez dokusu vzteky už bychom zhruba měli...
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 09:21
- Nahlásit
Sali
No když ty máš fenu...
Pes je sice blbější, ale zase pro tebe udělá první poslední. Dědulka odchodil poslušnost i s rakovinou v noze (to jsme si ještě mysleli, že je to atroza).
Já jsem zvědavá, jak mi to půjde s malým, ale starej mě v podstatě nic nenaučil. Já si něco vymyslela a on to udělal. Takže jsem si pak pořizovala borderu a teprve potom zjišťovala, že odložení se musí naučit, chůze u nohy se musí naučit, obraty... páne jo, to byla škola.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 09:23
- Nahlásit
Sali
Tož s doprovodem držím pěsti!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 09:28
- Nahlásit
EngieB
Pes je sice blbější, ale zase pro tebe udělá první poslední.
jak kterej....takový taky znám, kde ta compliance je taková co popisuješ...ale mám obavu, že dnešní pracáci zjm. v zahraničí jsou trošku jiní.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 09:30
- Nahlásit
EngieB
jako když už je to téma o agresi, tak se zhruba připrav na to, že majetnická agrese a dominantní agrese je tam dneska dost vytažená nahoru, protože se to v nekompromisních obranách hodí.
Pak ale pozor na korekce u natočenýho zvířete.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 09:49
- Nahlásit
Sali
Vím, jezdím, koukám a snažím se učit. Trošku se toho bojím, ale snad to zvládneme. Doufám, že nebudu tunajší zakladatel témat: "žere mě vlastní pes, co mám dělat???"
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 10:26
- Nahlásit
EngieB
žere mě vlastní pes, co mám dělat???"
žrát ho taky, maliny my všichni přímo žerem.
Jinak inspitrace na www.workingmalinois.eu
doporučuji se registrovat a pročíst si to tam.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 10:32
- Nahlásit
Sali
Jo, tam už jsem byla, ještě se zaregistruju.
Tož to já maliny žeru. Teď jsem přišla o psa, neuvěřitelně mi chybí, ten borderáček, co mi zbyl, je tichej, hodnej, doma o něm nevím, prostě děs!!! To Artur se furt tulil, lezl za mnou do postele, vodil mě k ledničce, prostě neustálej kontakt, až to otravovalo...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 12:45
- Nahlásit
EngieB
už si tam povíídáme, že?
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 13:23
- Nahlásit