Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Jak se stát vůdcem smečky... / agrese
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 23 Kvě 2005 13:07
- Nahlásit

agrese

Anonymní
# Zasláno: 23 Kvě 2005 13:10
- Nahlásit

ahoj,mame 7mesicni stene bulika,ktery startuje u jidla,po jidle,nebo si haji sedacku.vyceni zuby a hned se klidi.agrese se se stupnuje.nebijeme ho,nestresujem a postupujem podle odborne literatury.

Anonymní
# Zasláno: 23 Kvě 2005 13:19
- Nahlásit

Myslim,zkousi kdo bude u vas sefovat. Rada podle 2 radkoveho dotazu asi neni mozna. Zrejme bude chyba nekde na zacatku vychovy, ac jsou bulici medialni zabijaci (zejmena tv Nova) osobne znam jen same vylozene mazliky. Rozhodne neni vporadku,ze pes urcuje,kdo a kdy smi na sadacku! Chodite se stenetem na cvicak? Jak se chova k ostatnim psum?

moll
# Zasláno: 23 Kvě 2005 14:16
- Nahlásit

Prozkoumejte starší dotazy, někdo tu měl úplně stejné problémy se štěnětem kokra (aspoň myslím), rad se mu sešlo na několik stránek. Bylo to něco jako "agresivita u jídla". moll

Alča
# Zasláno: 23 Kvě 2005 14:49
- Nahlásit

Já jsemj měla se psem(kokr) stejný problém-vrčel a vyjížděl u krmení. Podle pana Desenského nejdříve jen zkoušel, co může. Když za to následoval trest, podřídil se a příště když si chtěl zase hájit krmení a jen tiše náznakem zavrčel, tak si najednou uvědomil že za to bude následovat trest a začal okamžitě hluboce výhružně vrčet. Prý si vypěstoval spojení: panička u misky=trest a už se vrčením rovnou bránil proti trestu, když jsem se přiblížila. Postupovali jsme podle rad a teď už je naštěstí vše v pořádku. Ale u vás to může bý způsobeno něčím jiným, takže taky doporučuju přečíst si starší témata. Já jsem to tu psala myslím že jako jackyl-hydův syndrom u kokrů, nebo tak něco.

Katy
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2005 22:10
- Nahlásit

Alča
Jenom dotaz, to ses dočetla na Desenského stránkách nebo jsi se radila s ním osobně?

Anonymní
# Zasláno: 17 Zář 2005 14:17
- Nahlásit

Jaxe stat vudcem smecky? Chovat se jako pes,....
Vecinou si psi sve misky brani protoze si mysli ze mu to chces vzit,... No a on to chce,.. tak te vrcenim odezene,... no a tim vic mu stoupa sebevedomí a bude se to stupnovat kdyz neco bude chtit>>zavrci>>dostane to,... to neni moc dobry ne? Skus ji dat jidlo do misky,.. sednout si a misku obejmout dlanemi (je dobrá veci miska) a sed u ni tak dlouho dokad sama a v klidu neprijde,... nedavej ji zrat jinak. az prijde a bude chtit zrat furt drz misku,.. porad dokad nebude v klidu a bez vahani papkat masicko,... hlavne necouvni kdyz zavrci a kdyz jo,.. má smulu,.. ty se od misky nehnes,... ale nenechej ji aby byla nad vama,... musite mit urcitou hranici,.. at uz je to bulik nebo krysařík (( To co jsem psala se mi osvecilo u RTW a NO i krizencu,..... A hlavne to neni nijak drasticky,.. pokad si pesan) S tou sedackou podobně i kdyz nejlepsi by bylo uplne zakazat nejake lezeni na sedacce,....

Akkela
# Zasláno: 17 Zář 2005 14:18
- Nahlásit

Hééj sem se zapomela podepsat,... sakra Jsem psala to o tom drzeni misky,.. blablabla

Alča
# Zasláno: 18 Zář 2005 18:36
- Nahlásit

to Katy:
s ním osobně

Anonymní
# Zasláno: 19 Zář 2005 13:09
- Nahlásit

Ahoj mám problém , mám pitbula , 6 měsíců starého a potřebovala bych poradit , jak ho odnaučit aby mi neničil sedačku a také na mě vyjel, tedy dost pevně stiskl ruku...

haha
# Zasláno: 19 Zář 2005 17:27
- Nahlásit

to je těžký takhle radit , jak ničí sedačku? jestli jí kouše když je sám doma nebo před váma? a taky jak vyjel ? půl roční pes je malej na nějaké vyjíždění ze vzteku je to ještě štěndo, jinak pitbul stiskne vždycky pevně i když si hraje to vidím doma,zkuste napsat víc podrobností..jinak náši psi když byli mladý taky dost věcí zničili ale je to u štěnat normální věc a musí se s tím počítat

bekuska
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 08:56
- Nahlásit

půl roční pec je na to už dost velkej. Pes si totiž myslí, že může všechno a že je vůdce směčky. Má moc volnosti.

evina
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 10:13
- Nahlásit

Popravdě řečeno jde na mě hrůza když tu čtu,že nezvládáte už pejsky ve věku 6 a 7.měsíců.Jak to budete zvládat dál?Rychle začněte jednat,chodit na cvičák,upevnit si autoritu ve smečce!Držení misky u žrádla je dobrá rada.Na sedačku bych psa nenechávala vůbec skákat a bez okolků ho sundala(ať se mu to líbí nebo ne)A určitě dodržovat smečková pravidla tj.já jím první,začínám a ukončuju hru já,do dveří jdu první,atd.Taky naučit psa aby se sebou nechal bez problémů manipulovat.

žanda
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 10:25
- Nahlásit

a dodávám k evině- hlavně důslednost i kdyby se to psovi sebeméně líbilo.....puberta ta pravá teprve nastane a pak by nemuselo být veselo!

20andilek
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2007 11:46
- Nahlásit

zdravim mame 5leteho pitbulla ktery nas napadl podruhe behem dvou tydnu tentokrat velmi osklive,vubec to nechapeme on byl vzdycky trochu vic dominantni ale ted uz to doslo do extremu,jinak je to jedinecny pes ktery miluje lidi deti jen na psy utoci.nechceme ho nechat utratit ale zase nevime kam snim do utulku tam bude trpet nevite jestli neni nejaka organizace ktera se stara vyhradne o tyto plemena co napadly cloveka???predem dik za odpoved specha

aren
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2007 12:26
- Nahlásit

20andilek
Zkus se zeptat taky tady:
http://www.psycholog-psu.com
sekce "Psí poradna" - "agresivní chování"

20andilek
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2007 13:17
- Nahlásit

tam uz sme volali a on rekl ze pitbulli nebere a odkazal nas na nejake pitbull v nouzi ale nic takoveho neni je to jen inzerce psu

tosca
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2007 14:26
- Nahlásit

20andilek
Zkuste to ještě tady: http://www.boxer.cz/eichler/kontakt.htm

Ale předpokladem asi bude, že se nechcete psa zbavit, ale hledáte radu, jak se s ním naučit žít a pochopit ho.

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2007 16:56
- Nahlásit

20andilek- Tak snad se s tím dá přece jen něco dělat , je důležité vědět co máš za psa . Jedná se o APBT s game ( štěně dost drahé , rodiče a jejich rodiče atd .. museli projít testováním ) , nebo máš "českého pitbula" za 2000kč ? Případně něco mezi tím ( tj. drahého ale bez game / tedy podvod na kupujícího). Musím ale říct že pokud se jedná o APBT s game a v 5 letech zautočil na majitele tak tu asi existuje jen jediná nejméně bolestná cesta a to uspání .

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 11:41
- Nahlásit

odkazal nas na nejake pitbull v nouzi ale nic takoveho neni je to jen inzerce psu

To mě překvapuje. Vážně jsme tak známí, že nás zná i pan Desenský...?

Jinak jsem bohužel ale vážně jen inzertní server...

Essi
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 12:17
- Nahlásit

Anonymní
Podle jaké odborné literatury a co vám tam radi?

sarax
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 13:04
- Nahlásit

Essi
otázka zda po 2 letech odpoví že

aren
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 13:17 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Essi
sarax
Tady se teď ptá 20andilek 3.června

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 14:15
- Nahlásit

Jenze Essi se pta Anonyma (uplne prvni prispevek) na tu odbornou literaturu.

fatdog
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 20:35
- Nahlásit

aren
20andilek
Zkus se zeptat taky tady:
http://www.psycholog-psu.com
sekce "Psí poradna" - "agresivní chování"

myslím, že tady ani pánbůch nadbůch nepomůže ...ale je to jen pocit

sarax
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2007 00:35
- Nahlásit

aren

Anonymní
Podle jaké odborné literatury a co vám tam radi?

otázku směřovala Essi k Anonymnímu že....ten se ptal 23.5.2005

aren
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2007 09:07
- Nahlásit

sarax
Jj, už to vidím, jsem se v tom jaksi zamotala.

cat
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2008 00:46
- Nahlásit

uff, no teda.. když to tady čtu, začínám mít docela strach mám zamluvené štěně BO, ale budu si jej moct vzít kvůli rodinné situaci až v jeho 14 týdnech. Je to nejaktivnější štěně z vrhu, připadá mi i trochu dominantní, ale ne nijak výrazně. Snad ho nepoznamená to, že si ho vezmu o něco později S výchovou nějaké zkušenosti mám, tak uvidíme.

EngieB
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2008 07:41
- Nahlásit

cat
Ahoj, jestli je to malina, ale i kdyby ne, tak docela riskuješ, už kvůli socializaci apod. Do belgie nad osm týdnů bych vůbec nešla. Nejde o agresivitu, vzala jsem si na výcvik ročního psa a bez potíží, ale o socializaci, pro tu je nejdůležitější věk třetí měsíc a u belgičanů to platí dvojnásob.

11111
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2008 10:27
- Nahlásit

EngieB:

Já si ymslím, že by neměl být problém si vzít starší štěně.
já si brala psa půlročního, nepoznamenaného socializací, výchovou - ano uměl čůrat na noviny, tot vše....
Ted je v pohodě, pokud se to dá u rok a půl starého puboše říct. Relativně poslouchá ( občas má tendence hluchnout, hlavně u fenek) , ví co smí a co ne, nechá si líbit cokoliv od nás.

Samo, že je to náročnější, ale nic, co by normální člověk nezvládl..

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání