| Autor |
Zpráva |
Daisy
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 22:56
- Nahlásit
Eimy
No, někdy je to sranda, i když pro diváky to může působit jako pokus o sebevraždu Mi se taky doma ptají, jestli se nebojím...Nebo "počkej až tě kousne" no, zatím mě nekous, ale všechno jeprý jednou poprvé
Jediný, s čím je problém, nesnáší psy. Co nesnáší, on je přímo nenávidí. Ale už jsem za ty roky vyzjistila, že když ho nechám jen tak na vodítku, tak by se po nich ztrhal. Ale jakmile řeknu K noze! tak sice čumí jak bluma, ale nechá toho. Akorát si musím dávat bacha na kolena (ségra to jednou nevychytala a skončila s "lehčím" kousnutím), páč on je v tomhle trochu blbka a když nemůže na pesu, tak veme co je nejblíž ale to neřeším, za to tak nějak nemůže..Ikdyž by samozřejmě nebyl pochválenej..
Jo a taky nemá rád děcka, hlavně ty menší. Já si totiž myslím, že byl někde na hlídání, nějakej bazar nebo něco. Podle toho jeho chování - nemá rád psy a děti (ti totiž psy za plotem rádi provokujou), za plotem vrčel i na nás (prostě objekt se hlídá), neuměl si hrát (přece si hlídač nebude hrát!)...takže tak
|
Daisy
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 23:00
- Nahlásit
moll
musíte být dobrá dvojka...
No to teda jsme, já takový trdlo a Dag kulhavej jak Peyrac Ale je šikovnej, dokonce jsme spolu hráli "skořápky" Do jedný ruky piškot, do druhý nic a "tady je kulička, tady není kulička, zamícháme jako v Monte Carlu, kde je kulička?" No a na povel "Kde je piškot?" si Dagda pěkně ukáže packou. Samozřejmě tipuje, potvorák, občas to trefí, a když ne, tak ve chvíli kdy mu ukážu že se spletl, mi to stejně sežere A já mám pak z toho jeho "ukazování" dodrápaný ruce
|
moll
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 07:12
- Nahlásit
Daisy
dodrápaný ruce
...sem ti říkala, že tě jednou sežere - toto je jen začátek a náhodou žofré byl svého času sexy-symbol, takže co. ty skořápky jsou dobrej nápad - zkusím to taky a pokud se to naučí, tak můžu pořádat domácí mistrovství.
|
Daisy
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 10:22
- Nahlásit
moll
že tě jednou sežere
No kdo by chtěl žít věčně... Teď se tady válí, čučí na mě a očividně už přemýšlí, čím že ho zase budu dneska zlobit..
No jo, jenže Peyrac byl sexy i díky těm jizvám, a Dagoun má jen jednu na noze a ta nejni moc přes chlupy vidět.. Ikdyž i takhle se po něm lidi otáčejí, ale spíš si říkají "chudinka malá pajdavá.."
Včera jsme byli na procházce s malamuťákama, bába už hodně špatně chodí, dali jsme si venku pauzu a chvilku si hráli, to běhala jak mladice, a pak se zbytek cesty táhla jak smrad.. To její synáček, ikdyž je mu už 9, je pořád takový štěně, stačí si na chvilku sednout a mám ho až na hlavě
No, měla bych konečně dodělat ten web, zatím je tamjen pár fotek a přitom jich mám hrozně moooc, a taky tam chci přidat papíry a fotky předků, ale nějak se mi do toho nechce, je to na dlouho
A taky bych potřebovala upravit útulkovej web, zatím jsem tam přidala do nabídky červený tlapičky ke psů, co jsou tam už dlouho a takovej budíček, že jeto stařešina a potřebuje rychle někam domů..Ještě chci dodělat informace, aby prostě pes, kterej má nějakej delší příběh, ho tam měl na nakliknutí, zatím je jen u Yaga..Ach jo, jsem v tom nějak líná..
|
moll
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 07:08
- Nahlásit
Daisy
koukala jsem na www-stránky útulku - ty tlapičky a budíček a info jsou moc hezký. jo - podobné práce jsou fakt na dlouho, ale časem to jistě zmůžeš. a když ti bude domácí pes pomáhat skákáním po hlavě a vrčením a ...
|
dorota99
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 20:37
- Nahlásit
moll
Trochu zvláštní názor!? Samozřejmě je ve smečce divokých psů vrčení a kousání normální, ale jste schopna se poprat se psem stejně jako jeho divocí přátelé? Jak jsem jednou už někde na diskusi psala "od vrčení není ke kousnutí daleko".
Divokou smečku nahrazuje rodina ve které pes žije. Vůdce smečky, kterým by měl ZODPOVĚDNÝ majitel být, určuje pravidla a je respektován.
Vrčení na svého pána normální není a pes, který vůdce přijal a respektuje ho to ví.
|
Janka
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 10:47
- Nahlásit
Ještě k tomu vrčení:
Dva NO, jednomu hodím aportek, druhý mu ho chce vzít, no to je ale vrčení, ale tak hrůzostrašného, že by si nezasvěcený řekl, že ti dva se musí porvat do krve. Chvíli na sebe vrčí, pak jeden z nich ustoupí a je pohoda. Když to trvá dlouho, hodím další aportek, ten dominantnější běží pro nový aportek a je klid.
|
Atina
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2007 20:30
- Nahlásit
Jak mám dosáhnou autoryty fena omě nemá zájem když je mimo vodítko a já se jí potom bojím pouštět už jsem zkusila že odejdu ale ona si tam jen čmuchá jak jí mám naučit chůzi na volno?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2007 22:46
- Nahlásit
Atina
prosímtě kolik je fence???v každém případě se musíš snažit bejt pro ní zajímavá..nosit pamlsky???hračky???
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2007 23:16 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit
Atina
nejprve fenka musí umět přivolání z domu. takže ji doma zavolej nějak zajímavě klidně na ni šišlej měj v ruce její oblíbenou hračku nebo pamlsek a pokud se za tebou rozběhne tak hodně chval pamlsek jí dej nebo si s ní začni hrát. potom přidávej různé vzruchy třeba si s ní bude hrát někdo jiný,bude si hrát sama, někde bude čmuchat..fenka musí vědět že ty jsi pro ni ta nejzajímavější a když příjde bude to pro ni příjemné.
jinak když pes vrčí vyjadřuje tím své pocity. na mě Bellda nikdy zle nazavrčel na ostatní ano když mu dělají něco co se mu nelíbí. když si hrajeme neobejde se to bez zvukového doprovodu
hraní psa neznamená jen aportování našeho to moc nebaví donese to třeba jednou a pak už ne. zato skákání do sněhu či do listí přetahování běhání atd. nás baví náramně takže vyzjistit co psíka zaujme. pokud je týraný dát mu čas a zbytečně na něj netlačit. Belda nijak nebyl týraný je poslední z vrhu chovatelka měla více psů (malé i větší plemena) a jeho povaha je taková uťáplá. až teď se začíná chovat jako pes. například bylo na něm vidět jak mu dělá dobře mazlení a hlazení ale sám si pro to nedošel když jsem ho přestala hladit nedožadoval se dalšího teď už občas i ano.
|
benda2
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2007 23:29
- Nahlásit
Atina
to je dost složitá otázka, dle mého být autoritou ještě nutně neznamená že o tebe bude mít extra zájem (to je otázka povahy psa) být autoritou také může znamenat, ponechat psovi jeho svět ALE za určitých pravidel a dosáhnout určitého vzorce chování.
Je potřeba být tím kdo (mimo jiné) dokáže nabídnout zábavu ale nepodbízet se psovi.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 08:11
- Nahlásit
dorota99
Trochu zvláštní názor!? Samozřejmě je ve smečce divokých psů vrčení a kousání normální, ale jste schopna se poprat se psem stejně jako jeho divocí přátelé? Jak jsem jednou už někde na diskusi psala "od vrčení není ke kousnutí daleko".
Divokou smečku nahrazuje rodina ve které pes žije. Vůdce smečky, kterým by měl ZODPOVĚDNÝ majitel být, určuje pravidla a je respektován.
Vrčení na svého pána normální není a pes, který vůdce přijal a respektuje ho to ví.
Nezlob se,ale to je nesmysl.Nemůžeš brát v potaz jen "vrčení" jako takové.Je tam spousta jiných signálů,výraz,postoj a řeč těla a tak..sice nevím jak pes Daisy vrčí,ale za to vím,jak vrčí moje čuba - pro upřesnění až se třesou hrnky v kredenci .Ale je to hra,není v tom žádná agrese,je to normální komunikační prostředek.V životě mě žádný můj pes nekousl a nekousne,jsem si jistá! Vrčí samosebou jen když jí vyprudím ,ale ví zatraceně dobře,kde jsou hranice.Při jiné činnosti než při hře jí to ani nenapadne.Nejhorší podle mne je,když majitel každý projev považuje hned za dominanci a svému psu nerozumí...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 11:31
- Nahlásit
dorota99
vrceni ma spoustu vyznamu a jen naprostej zlomek z toho je vyhruzka nebo varovani. Vetsinou je to jen upozorneni na to ze pes neco nechape nebo se mu neco nelibi a na to ma pravo i omega pes. Pri hre je to zase uplne neco jineho tam to vetsinou je jen otazka rozdovadeni se. Je potreba sledovat nejen ton toho vrceni ale hlavne vsechny ostatni znaky reci tela.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 13:08
- Nahlásit
Atina
Fenku nauč přivolání. Venku si jí jisti dlouhou stopovačkou, doma hladkým vodítkem, které se o nic nezachytí. Zvol si povel na přivolání - je jedno jaký. Oslov fenku, dej jí povel, počkej vteřinu (reflexní oblouk) a pak si jí začni přitahovat - jemně, vysvětluješ, nevynucuješ si povel - k sobě. Hned, jak se na tebe podívá a udělá první krok směrem k tobě, nadšeně chval. Nedělej nikdy pohyb, ani krok směrem k ní, nepředkláněj se a nenatahuj k ní ruce, spíš udělej krok zpátky. Tak jí naučíš přijít na dosah k tobě. Kdybys udělal krok směrem k ní nebo k ní rychle natáhla ruce, zastavila by se mimo tvůj dosah. Kdybys měla pocit, že se tě spíš bojí, nedívej se jí do očí, když bude přicházet a dovol jí, aby přišla za tebe. Pořád chval. U sebe jí nech, dokud nedáš povel k odchodu. Nesmí se vzdálit sama. Nikdy jí netrestej, když příjde, i kdyby před tím udělala cokoli.
Přivolání uč všude, doma, venku, prostě kdekoli. Vlídně, klidně, nekřič. Vyžaduj přivoláná na první povel, používej pochvaly, pamlsky, hračky, prostě cokoli pozitivního.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 14:05
- Nahlásit
dorota99
davidkova renata
Vrčí samosebou jen když jí vyprudím,ale ví zatraceně dobře,kde jsou hranice....
To samé u nás... dětství a puberta sice byly hodně těžký, včetně zcela nepřijatelnýho startování a ohánění se (nikdy se nejednalo o opravdové kousnutí, maximálně škrábnutí, a modřinu), .... to jsem mu důsledně zatrhla, ale to už je 10 let.
Od té doby vrčí často a vrčí rád - ale nikdy se už neohnal. Vrčí, když leží na zádech a chce být drbán, vrčí při hře, vrčí když chce mít pokoj, ale NIKDY nenásleduje nějaký další projev nepřátelství vůči mě ani jiným lidem, dospělým nebo dětem. Maximálně odejde, protože chce mít klid.
|
vermarka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 14:45
- Nahlásit
prosim vas jak mam dokazat svemu psu ze jsem ja pan a ne on aby me poslouchal?ona me poslouchaale jen kdyz chce a kdyz na tom trvam tak me ignoruje jak si u ni mam vytvorit respekt a autoritu??
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 19:17
- Nahlásit
Nemůžeš mu to z ničeho nic dokázat, přehodit vypínač do polohy zapnuto. Je to celkový přístup k psovi, vztah, komunikace mezi vámi. Nedosáhneš toho tlakem na psa a buzerací, ale klidným, srozumitelným projevem a vlídnou, klidnou důsledností. Ničím jiným.
|