Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Jak se stát vůdcem smečky... / kříženec akity inu a labradora
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Plachtice
# Zasláno: 1 Říj 2005 12:26
- Nahlásit

Ahoj, potřebovala bych poradit ohledně chování mého 1,5 ročního psa křížence akity a labradora. Poslední dobou (asi měsíc) vrčí a cení zuby na některé členy rodiny (sestru, 22 let). Hlavně po návratu ze školy nebo města. Na mě nebo taťku si to nedovolí. Ségra říká, že mu nic neudělala. Nejvíce času mu věnuji ovšem já. Vycvičený je myslím si docela dobře. Na cvičák nechodíme. Mohl by mi někdo poradit, jak ho zbavit tohohle vrtochu? Nechci,aby z toho byl později problém. Předem děkuji za rady.

Nela
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2005 18:39
- Nahlásit

Není jednoduché poradit, když dotaz od tebe je napsaný tak, že z toho vůbec není jasné jak k situacím, kdy pes cení zuby a vrčí dochází. Pokud chceš nějakou radu, musíš napsat víc podrobností. Odkdy máš psa? Od štěněte?
Byl správně socializovaný....
Co je to vycvičený docela dobře?
Je to kříženec, u těch se nikdy neví, co z nich vyroste. Akity jsou sebevědomá zvířata a bývají dominantní.
Těch otázek by bylo mraky.

shiba
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2005 05:40
- Nahlásit

Pokud je to pes, tak se ani moc nedivím. Akití samci bývají dominantní, jak píše Nela, a co znám labradory ve svém okolí (vše bez PP), tak nejsou žádní beránci, ač by asi být měli, jako správní labradoři. Nepředpokládám, že tento kříženec je od ideálních rodičů - tedy ideálních povah, takže se opravdu není co divit a každá rada je velmi těžká. Já bych doporučila cvičák se zkušenými cvičiteli.

haha
# Zasláno: 2 Říj 2005 08:34
- Nahlásit

zřejmě si pes myslí že má nad sestrou ve smečce vyšší postavení,čemuž se ona sama moc bránit nemůže pokud to není její pes,ale ty nebo táta,záleží na tom koho víc uznává,by jste mu měli při tomhle chování důrazně dát najevo že takhle teda ne,sestra by ho asi měla víc krmit, třeba si s ním hrát apod.aby jí měl víc rád ale vyhýbat se při tom situacím při kterých na ní vyjíždí,jinak v tomhle se dost těžko něco radí, já sama mám křížence labradora a pitbula a jeho povaha taky není zrovna ideální,už jsme to taty nedávno probírali

Anonymní
# Zasláno: 2 Říj 2005 12:51
- Nahlásit

Plachtice
Možná sestra přinese nějaký z města nějaký pach, který se psovi nelíbí. Ať zkusí pokaždé psovi přinést nějaký pamlsek nebo blbůstku co má rád, aby si její příchod spojil s něčím příjemným. Akití povaha, která tam zřejmě převažuje bývá dost složitá.

Evik
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 10:39
- Nahlásit

já bych doporučila přečíst si pozorně tento článek http://www.hafbezobav.cz/view.php?cisloclanku=2005091802

možná to pomůže tobě pochopit chování tvého Akito-labrouše a pak na něm můžeš začít pracovat. Ten článek je skutečně poučný a je dobré se jím při práci s dominantním psem řídit.

Plachtice
# Zasláno: 5 Říj 2005 10:48
- Nahlásit

Děkuji všem za rady a doporučení, především za článek o alfa psech. Našeho psa máme od malička a v prvním roce se zdálo, že to bude spíš bojácný a plachý pes (kde jsme ho postavili, tam zůstal; stahoval ocas mezi nohy, když na něj promluvil někdo cizí). Možná jsem mu dovolila, svým postojem k němu, získat vedoucí postavení. Ono se to lehce říká, ale těžší je psa k něčemu vychovat, když je v rodině 5 lidí a někdy mi přijde, co se výchovy psa ostatními členy rodiny týče, jako bych hrách na stěnu házela. Já vím, to už si musím poradit sama. Každopádně ještě jednou díky všem. Zdravím!!

Evicka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 13:41
- Nahlásit

Další zrůdná kombinace povah a osobnostních rysů jednotlivých plemen. Já nevím, jestli to lidi dělají schválně nebo co. Akita, obzvláště pes je silně dominantní, samostatné zvíře, bez bázně, přirozeně agresivní na jedince svého druhu, naprosto svérázné a o lidksou smečku všeobecně příliš nestojící zvíře. Zatím co všeobecně labrador je milé a přítulné lovecké plemeno se srdcem na dlani, které miluje lidi, je společenské, zvídavé, hravé. Lidi, apeluji na vás, když už chcete mezi sebou křížit takto rozdílná plemena co do historie, původu, povah a osobitostí, zamýšlejte se nad tím prosím velmi důkladně a zvažujte případné následky pro začátečníky, kterým se možná tato kombinace líbí, ale neuvědomují si potencionální nebezpečí, které v sobě tito kříženci skrývají.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 13:59
- Nahlásit

Evicka
Evičko, to jsou asi psi z neplánovaných, nechtěných spojení. A nezkušený budoucí majitel si asi myslí, že se to "zprůměruje" a potomek bude mít z povah rodičů vždy to lepší -viz pověra, že kříženci jsou zdravější a vůbec ve všem lepší než "přešlechtění" psi s PP. -takže čekají že potomek bude mít např.z labradora vyrovnanou dobráckost a vazbu na člověka, z pita vytrvalost a neohroženost... Zlatý voči!! Taky mi nad tím zůstává rozum stát (labrador x NO, labrador x pitbul...)

Evicka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 14:06
- Nahlásit

Ale labrador a akita, to je jako anděl a ďábel. Prostě absolutně příšerná kombinace, téhle povahy bych se dosti děsila. Znám osobně akity, jednu mám již jedenáct let a to ještě díky bohu fenu, s labradory jsem dnes a denně díky jejich módnosti, prostě tohle je od lidí strašná nezodpovědnost dávat dohormady taková plemena, tolik odlišná, která mají společného snad jen to, že patří mezi psy. U některých kombinací jsou jistá pozitiva, ale pouze u první generace předků - F1, ti vykazují jisté kvalitativní znaky vhodné např. pro služební výcvik, tady tu cílenou plemenitbu chápu, ale takhle laicky bez znalostí. Ach BOŽE.

jana33
# Zasláno: 5 Říj 2005 14:36
- Nahlásit

s tím vším se nedá než souhlasit. Bohužel mnohdy si takovéhohle křížence vezmou právě začátečníci, slyší,že má pes v sobě labradora,tak si řeknou, že to určitě bude hodný přátelský pes a pak se diví,jaká povaha jim z toho vznikne. A co se týká akit - mám pocit,že to je pes,který jde nyní hodně do módy a lidi vůbec nechápou, s čím mají co do činění

Evicka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 14:54
- Nahlásit

Proboha jen ne akita a modní plemeno, je v mnoha ohledech daleko nebezpečnější a nezvládnutější než oni stále dokola zmiňovaní amstafové, stafordi, atd. Je vzhledově nádherná, štěňata jsou přímo k zulíbání, tak krásná, že odolat a nekoupit, tak to dokáže jen málokdo. Ale sama jsem přímo na výstavě zažila drobnou rozhodčí a dva nádherné sebevědomé akití samce, kteří se do sebe pustili a takou rvačku jsem opravdu ještě nezažila , a to už jsem se psy zažila ledacos. Proboha jen ne akita a modní plemeno. Lidi vzpamatujte se. Kolik mě dalo práce vychovat z mojí fenky slušného psa, Stále i přes svou milou povahu a lásku zůstávala zabijákem a rváčem s obrovským fyzickým potencionálem a díky širokým čelistem a nevýrazné mimice relativně nebezpečným psem pro jiná zvířata. Lidi ignorovala a viditelně jim dávala najevo, že je nemá ráda a nestojí o jejich společnost, natož nějaké důvěrnosti.Ale to už bylo řešeno na jiné diskuzi a já se k tomu nechci vracet.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:14
- Nahlásit

Uz delsi dobu tady pozoruju jednu vec, ktera se mi moc nelibi. Chapu, ze pro spoustu z vas znamena pes neco vic nez asi pro me, mate potrebu chodit na vystavy, pochlubit se a tak. Ale uvedomujete si, ze existuje taky hodne lidi, kteri maji psa jako spolecnika pro svuj kazdodenni zivot? Ze je nas dost, kteri nepotrebujeme oceneni z vystav, slozene zkousky a tak? Mate pocit, ze mate doma neco vic, kdyz mate psa s PP? Ja jsem si chtel poridit psa a od zacatku mi bylo jasny, ze si vezmu psa z utulku. Takze o nejakych papirech rozhodne nemohla byt rec. Mam svyho psa hodne rad a vubec mi nechybi, ze neobjizdime vystavy a podobne. Muze mi nekdo zasveceny vysvetlit, proc odsuzujete pesany bez papiru nebo krizence? Chapu to v pripade, kdy nekdo chce vydelat penize a pusti do chovu nemocneho psa, ale pokud nekomu utece fena, vrati se nakryta, tak ma ty stenata jit radsi utopit??

Anonymní
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:17
- Nahlásit

Evicka
Ano, máš ve všem pravdu jen snad bych netvrdil, že má akita nevýraznou mimiku. Ta naše umí spoustu ksichtů, na ostatní velké psy se tváří zle, na cizí lidi vesměs zhnuseně, na malé psy povýšeně a doma má na každou situaci nějaký ten ksichtík. Jinak je ale akita opravdu pro zkušeného chovatele nebo pejskaře, kterému nebude vadit, že na procházkách se musí většinou zříct přítomnosti ostatních pejskařů.

Váňa
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:19
- Nahlásit

Jirikovo
Pravý milovník psů NIKDY nepřipustí, aby mu háravá fena utekla.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:26
- Nahlásit

Váňa
fajn, mne moje fena zatim neutekla. ale stat se to prece muze a jsem presvedcen, ze uplne kazdemu ...

jinak dnes je mezi lidmi prece uz spousta krizencu a kdyz chce nekdo stenatko od sve fenky, ma zajisteno, ze dalsi pripadni zajemci si rozeberou zbytek vrhu a spoji svojeho krizence s jinym krizencem - co je na tom spatneho??

birma
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:27
- Nahlásit

Jirikovo
tady nešlo o odsouzení všech kříženců, ale povah kříženců určitých naprosto povahově odlišných plemen a to je rozdíl.

Evicka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:29
- Nahlásit

A když už se něco takového stane, tak existuje velice jednoduchá pomoc ve formě injekcí, která zabrání tomu, aby se z nechtěného krytí něco narodilo. Jirikovo, naše debata je o něčem naprosto jiném a hlavně se snažíme říct, že sice vzhledově může být kříženec akity a labradora velmi zajímavý a osobitý, ovšem povaha je něco naprosto neodiskutovatelného a to tady celou dobu řešíme a VARUJEME před těmito nahodilými variacemi na téma pes a upozorňujeme na případné následky. Trochu jsi nepochopil (a) o čem je řeč.
Akití mimika se zdá možná výraznější tomu, kdo s akitou žije a kdo si na její projevy zvykl, ale cizí nebo nepoučený člověk není schopen z jejího výrazu vyčíst, k čemu se právě chystá. Vypadá totiž pořád příjemně a usměvavě, což je obrovský omyl. Ani výstrahy u ní nejsou tak markantní jako u jiných, klasických plemen.

birma
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:30
- Nahlásit

Jirikovo
1. háravka v nejlepších dnech bez vodítka? Nikoho kdo by si to dovolil neznám

2. t, že kvůli svojí sobeckosti může vyprodukovat na svět spoustu psů o které zájem nebude, nebo nebude dostatečný - kde myslíš že se berou psi v útulcích, uvázaní u lesa, vyhození z auta??

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:31
- Nahlásit

Jirikovo
Tady nebyla řeč o topení štěňat, ani o tom, že by psi s PP byli něco víc než... atd., sakra!!! To už tady přece bylo tolikrát! Já mám ráda všecky psy, nemám vůbec nic proti voříškům. Jelikož miluji určité plemeno, tak ho mám a chovám a snažím se to dělat na tak dobré úrovni, jak jen jsem schopná. Nikomu to nevnucuju a každému radši doporučím psa z útulku než "čistokrevného bez PP".
Ale tady byla řeč o jakési zodpovědnosti hlavně vůči příštím majitelům těchto bizarních kříženců (po rodičích s neslučitelnými povahami) , kteří si, jak je vidět, vůbec neuvědomujou, do čeho jdou.
A kdo má opravdu rád svou fenu, když je řeč o těch milovnících psů, tak ji během hárání pořádně hlídá a nenechá ji zbytečně trápit s březostí a porodem a odchovem štěňat, která v podstatě nikdo nechce a kdovíjak skončí. A ujišťuju všecky, že dobře vím co to je hlídat háravky a že to jde. Když NECHCI, aby mi ji někdo nechtěně nakryl, tak mi ji NENAKRYJE!

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:35
- Nahlásit

OK, uznavam, ze jsem svoji pripominku napsal do diskuze, kde se se znalosti povah tech dvou plemen rozcilujete asi opravnene. Ja nerikam, ze nemate v tomhle pripade pravdu. Ale spis jsem tady na foru ctenar nez prispevatel a opravdu uz delsi dobu mam pocit, ze proste v ocich chovatelu jsou krizenci necim menecennym.

A pritom v ocich nas vsech je prece ten nas pes ten nejlepsi ... a vo tom to je

jana33
# Zasláno: 5 Říj 2005 16:15
- Nahlásit

Jirikovo
Myslím,že proti křížencům, voříškům tu nikdy nepadlo slovo. Jiná věc je diskuze na téma pes s PP/bez PP. Ale tady to opravdu je o naprosté nezodpovědnosti lidí,kteří skříží psi neslučitelných povah a naivní začátečníci si pak štěně vezmou a po čase nevědí co s tím. A mimochodem, pokud majitel ví,jaké plemeno fenu nakrylo,tak to tak zcela náhodné nebude. Když mi zdrhne venku háravka,těžko poznám, které plemeno mi jí nakrylo. A samozřejmě existují injekce,jak už tu někdo psal.
A mimochodem já mám labradora bez PP ( i když štěně bych si koupila pouze s PP,ale to je jiná historie) a křížence,kterého jsme našli

shiba
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 16:26
- Nahlásit

Jirikovo
Muze mi nekdo zasveceny vysvetlit, proc odsuzujete pesany bez papiru nebo krizence?
Nevšimla jsem si nějakého odsuzování, ale když už jsi to začal - pokud někdo nakryje akitu labradorem (nebo opačně), potažno jakékoliv plemeno jiným plemenem, tak bych mu - omlouvám se za výraz - nakopala do prdele!

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 16:44
- Nahlásit

shiba
a pokud nekdo nakryje voriska voriskem tak taky??

mimochodem, jak jsou stenatka tveho plemene na tom s prizpusobenim se jinemu psovi? uvazuju ze bych te sve potvurce dopral spolecnici (spolecnici prave proto, aby nedoslo k nakryti). no nic, ja ti napisu na tvoje hezke stranecky )

Haha
# Zasláno: 5 Říj 2005 17:42
- Nahlásit

bohužel většinou lidi kteří takhle psi kříží tohle stejně nečtou ,a když jsem byla malá bylo třeba na vsi normální že se sousedi v hospodě domluvili že se skříží jejich Asta z Kazanem od sousedů a vůbec nekoukali že Asta je ohař a Kazan ovčák,prostě matka byla hezká otec poslušný,a co z toho vylezlo bylo překvapení, někdy se jim to ale kupodivu povedlo náš kříženec novofundlandana s ovčákem byl hezkej pes z bezva povahou,no někdy se asi nezadaří, i když můj Ron by byl taky možná jinej kdyby od mala byl v normálním prostředí kde by ho netýrali,fyzický předpoklady má dobrý,s psychikou je to horší ale těžko říct co by dělal čistokrevnej pes kdyby do něj někdo bodal drátem,takže to bude spíš vina předchozích majitelů než křížení

argosek
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2007 22:50
- Nahlásit

Evik

já bych doporučila přečíst si pozorně tento článek http://www.hafbezobav.cz/view.php?cisloclanku=2005 091802

možná to pomůže tobě pochopit chování tvého Akito-labrouše a pak na něm můžeš začít pracovat. Ten článek je skutečně poučný a je dobré se jím při práci s dominantním psem řídit.

no to me po*er. hafbezobav zverejni tohleto?
no to me pos*r. myslel jsem ze hafbezobav je jiny
typ organizace.

EngieB
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2007 07:20
- Nahlásit

Jen bych se tu připojila s jednou poznámkou Labrador má velmi tvrdou palici a s tou nekonfliktností vůči ostatním psům to zvláště u bez PP psů není nijak zvláštní, takže nakřížit tuto kombinaci k akitě je opravdu síla. Denně vídám labinu s němcem a ten pes je ostrý jako němec, palice tvrdá po labině a obcházíme ho obloukem.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2007 07:49
- Nahlásit

Labrador má velmi tvrdou palici
???
Sem tam se takový jedinec vyskytne, ale nálepkovat takhle plemeno podle bezPP pravděpodobně kříženců, co běhají po ulicích, je dost zvláštní

EngieB
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2007 10:30
- Nahlásit

Ketrin
Labiny mají tvrdou palici obecně - s PP i bez PP. Nevím, jestli se to projeví při psu jako rodinném společníkovi, ale vídám to při výcviku celkem hodně často. Prostě hodně jedou podle sebe, možná by se to dalo nazvat i samostatností

Hafina
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2007 10:35
- Nahlásit

EngieB
Tak jestli jsou labradoři tvrdohlaví, tak pak welššpringři jsou ultratvrdohlaví. Podle mě je to fakt od psa....

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání