| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 16:03
- Nahlásit
wami
Krasny clanok a blahozelame k vitazstvu! A fotky kapitola sama o sebe - nadhera!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 16:15 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
wami
tak jsem se znovu začetla víc v klidu, protože prve jsem to jen přelítla a
, hopsá, zmítá se, vyráží mi zuby, otlouká mi bradu, lovím ji a uzlím do kozelce, abych ji mohla dát postroj. Samou nedočkavostí připomíná vlasy Medůzy, chvílemi nerozeznám, kde má přední nohu a kde tlamu, ocas, zadní nožičky... nakonec se daří a zrzavoučké jojo hopsá pomocníkovi v ruce, zatímco já vedu šedivou atomovku před výbuchem a za sebou táhnu oranžový parostroj...
tohle mě poslalo pod stůl ....a
ten zbytek mě připravil o zbytky mého zarýmeného dechu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 18:04
- Nahlásit
Těm tratím rozumím jako koza petrželi, jenom k psům od Lněničky - už jsem to psala i na samojedském fóru, trochu to rozvedu. Je to tedy jen můj laický pohled a poznatky těch, co od něj pejsky mají. On je asi musher tělem i srdcem, ale nevím jestli se to dá říct i o psech - jestli to dělají s radostí. Měla jsem pocit, že jemu jde hodně o výsledky, psy trénuje do roztrhání těla a je na ně hodně drsný, což mi u tohoto plemene přijde až neadekvátní. To se možná projevuje i na sebevědomí jeho lídra - byl z něho dost ustrašený. A asi i na celém chovu - můj pes byl ustrašený od mala, když jsme ho jako 8 týdenní mimčo od něj přivezli - krčil se a bál ruky - a už to mně hodně překvapilo. Po tom, co jsem je viděla, když den předtím byli na 40km ,,tréninku" a měli sedrané packy tak, že nemohli udělat krok se mi jeho přístup začal zdát ,,trochu moc". Jistě, stát se to určitě může každému, ale od něj jsem slyšela věty: to nic není, za pár dní budou moct běhat zase, sem tam to trochu přeženem...Myslím, že to přehání hlavně on. Ke zdravotnímu stavu psů ještě tolik, že spolu spojuje psy nestandardní - aby mohl podobně zaměřeným prodávat velké a silné psy, ale potom z toho začínají vycházet psi, kteří nemůžou být uchovnění pro velkou výšku a špatné rysy, neřkuli jako náš klapouší atd. Myslela jsem, že lidé, kteří se dají na tento sport, by dali za svoje psy tělo i duši, ale po tomto setkání mi spíš přijde, že pro svoje ,,ego" by spíš obětoval ty psy. Snad je to vyjímka, dost mě to ,,nahlédnutí pod pokličku" zklamalo.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 18:05
- Nahlásit
wami
kdybys jí psala, dej mi vědět, já se k tomu dostanu až večer, tak ať jí to nepíšem 2x, ju?
já jí to písla do tý návštěvní knihy kde to inzerovala,ale je to nějak nepřehledný bo co..bůhví esi to najde.Ovšem odkaz budeš muset SMSknout ty bo jak vidim nahoře ty klikyháky,tak to neumim
|
janakou
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 18:44
- Nahlásit
Myslela jsem, že lidé, kteří se dají na tento sport, by dali za svoje psy tělo i duši, ale po tomto setkání mi spíš přijde, že pro svoje ,,ego" by spíš obětoval ty psy. Snad je to vyjímka, dost mě to ,,nahlédnutí pod pokličku" zklamalo
Honit si ego přes psy je strašně jednoduché...stačí k tomu houf obdivovatelů kteří ví o dané problematice prd a jsi za hvězdu... Bohužel to ti psi dost často odserou.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 22:31
- Nahlásit
worick
no, zdržím se komentáře, tak dobře hlavního aktéra neznám osobně, jen od vidění ze závodů...
Myslela jsem, že lidé, kteří se dají na tento sport, by dali za svoje psy tělo i duši, ale po tomto setkání mi spíš přijde, že pro svoje ,,ego" by spíš obětoval ty psy.
no, a takové najdeš v každém psím sportu... viděla jsem podobně smýšlející lidi ve sportovce stejně jako v agility, a nejspíš se takoví najdou i mezi špičkou tanečníků se psem, mushery, atd.atp. Je to prostě jako všude, podle Gaussovy křivky - všude najdeš lidi, kteří "svou" věc berou do extrému. Je pak už jen a jenom na tobě, jestli díky takovým na daný sport zanevřeš, nebo se jim přizpůsobíš, nebo si prostě budeš hledat cestičky jiné, pro tebe přijatelné.
a i ty jiné cestičky bývají prošlapány někým, kdo stojí za to, koho si můžeš vážit a čí rady případně poslouchat, ale tyhle lidi už si vybírá každý sám podle svých vlastních měřítek...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2009 14:27
- Nahlásit
wami
a všichni ostatní co s pejsky chodíte a běháte. Nevím jestli to tu už někde na fórech je (když tak odkažte), ale chtěla bych poradit jakový pás je k tomu dobrý (pro mně, pes postroj má). My to zatím řešíme jedním vodítkem omotaným kolem pasu a druhým pes připnutý k tomu, ale za 1. je to nepohodlné a za 2. když vystřelí za srnou - jde mně přelomit v pase! Hledala jsem co se kde nabízí a bylo tam víc variant, tak bych chtěla od zkušených poradit. Teď v zimě na tlustou vestu se dalo ledasco, ale v teple něco co se mi nezařeže do člověka. A viděla jsem i s nějakým tlumičem či co a taky to bylo na určitou hmotnost psa. Wami ví, mám samojeda a občas tam připnu i berňáka, ale ten netahá, jen by mohl taky za něčím vyrazit. Když je tam třeba do 40kg a samojed bude mít snad 30, ale když zabere táhne jako čtyři, je tam s tím počítáno?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2009 14:53
- Nahlásit
worick
máme sedák a šňůru s amortizérem ( gumou) od Polaru a vyhovuje jak mně, tak mužskýmu .... Brut má v rozmezí 33 -35kg a zatím ho tahle šňůra udržela i ve chvílích, kdy mu před čenichem vyrazilo stádo muflonů
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2009 15:04
- Nahlásit
worick
koukni na www.zerodc.cz - mám teď od nich výbavu a paráda , není problém se domluvit na telefonu co potřebuješ.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2009 16:31
- Nahlásit
brut
Jo, stádo muflonů...A brzdu - tu k tomu neprodávají??? Teď na tom blátě z kopce mám brzdnou dráhu 50m...
Díky holky za tipy, něco tam určitě vyberem.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2009 16:38
- Nahlásit
worick
hele, mám dojem, že brzda jsi ty
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2009 16:45
- Nahlásit
worick
A brzdu - tu k tomu neprodávají??? Teď na tom blátě z kopce mám brzdnou dráhu 50m...
bohužel ne ...taky bych jí potřebovala, takže jsem naučila povel "stůj" na okamžitý zastavení, "pomalu" na zbrždění a teď se učíme "paty", aby z kopce chodili za mnou
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2009 16:46
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
že brzda jsi ty
ne, ty jsi kotva, která jim překáží v rozletu
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2009 17:16
- Nahlásit
brut
Hele, ty jsi mě ještě neviděla naživo, viď??? Ale kdyby jo, tak ani nevíš, jakou pravdu jsi právě vyslovila ;)
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2009 19:53
- Nahlásit
wami
běh o život
Fakt to vypadalo jako běh o život a bylo to hrozně napínavý!
Jinak se připojuji ke gratulantům!!!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2009 23:59
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
neviděla .... sem zvědavá ( jako kotvu si tě ale představit fakt nedovedu)
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2009 00:15
- Nahlásit
brut
ty povely budu muset napilovat, máš nějakou fintu, jak to psu vysvětlit? Left a vpravo pochopil snad okamžitě, ale s bržděním si myslím to nebude tak jednoduché...
Lucie Kratochvílová
sem tak úplně nepochytla jak to myslíš, ale jestli, že lapám po dechu každých 100m, tak to máš svatou pravdu. Jinak - mám 50kg, tak mně už, když se rozletí z mokrého kopce, celkem přetáhne.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 10:31
- Nahlásit
PetraK
Ahoj, ještě prosím jednu radu. Koukali jsme na ZERO i POLAR a u zera není vidět (na fotce), jak se ten pás zapíná. Je tam vidět a je popsáno jenom to lanko. Je tam normálně v pase přezka pro mně a lanko nad ní pro upnutí psa? U POLARu to vidět je, ale ty kalouny s kroužky se mi zdají míň praktické v případě, že psa odepnu na volno a oni mi tam budou blembat?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 11:57
- Nahlásit
worick
tak jak přesně se to zapíná vyštudoval Brnik,ale já ještě nestačila uvést do praxe, páč sem naprosto líná zkoumat co a jak , takže prostě zapnu pás kolem břucha, přilígruju čokla a mastim.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 14:03
- Nahlásit
PetraK
Ha, ha, mně by zajímalo, kde jsou ty lidi pro které se píšou návody. Koho znám mi řekne, že návody nečte, bo sou moc dlouhé Šak to myslim prostě zapnu pás kolem břucha, ale čím se zapíná, je tam normální umělohmotná přezka jako bývá u obojků?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 14:06
- Nahlásit
worick
kalouny s kroužky se mi zdají míň praktické v případě, že psa odepnu na volno a oni mi tam budou blembat
já ho mám taky a tkalouny nevaděj, jsou dost dlouhý na to aby člověk udělal jeden uzel . Drží to a neblemcá
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 14:12
- Nahlásit
worick
tam normální umělohmotná přezka jako bývá u obojků?
jo u Zera je taková ta přezka co se cvakne do sebe. A pak spousta dalších udělátek, který teda vůbec nevim na co jako mám , ale zatim jsem to nepotřebovala. Asi budu někde žádat instruktážní vídejo. I když - pro mě, která jsem průtokový ohřívač na tekutiny - bude lepší, když zůstanu jen u toho jednoduchýho zapnutí, páč kdybych se pak měla z něčeho vymotávat, mohlo by to způsobit těžkosti
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 14:35
- Nahlásit
PetraK
Ježíši to není možný průtokový ohřívač na tekutiny - ještě někdo je na tom tak debilně jako já?! Vidíš, proto taky nemůžu mít sedák, než bych se odkšírovala....Zrovna dnes je trochu počasí na práci v zahradě, ale když každou čtvrthodinku letím domů na WC, tak už mně to ani nebaví a hlavně s....e! Před trekem lesem se nesmím napít a pak to snad vypotím či co, tak že jsem zatím pokaždé vydržela.
Dík za to info.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 14:40
- Nahlásit
brut
se plánovala hospa v radlicích teďko na středu, možná přijdu, teda jestli to vůbec platí.. )))
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 14:48
- Nahlásit
worick
- ještě někdo je na tom tak debilně jako já?!
jo je , ale já už to neřeším. Jen když Brtnik na požadované zastavení při jízdě autem reaguje slovy: "Máme zpoždění, nezastavujem!", tak vyhrožuju, že to pustim do čalounění
a mám detašovaný pracoviště na WC
|