| Autor |
Zpráva |
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 19:41
- Nahlásit
Ahoj všem, prosím o radu - dnes jsem zjistila že se nám na půdě ubytovala kuna . Teda asi. Mám tam uskladněné rezervní peřiny (péřové), sezóní oblečení, a dosušuju tam ořechy (a pak tam jsou uskladněné) Je něco z toho v ohrožení? Čím jí tam pobyt znechutím?
Díky za rady
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 19:52
- Nahlásit
zavrelka
Ohrožené je všechno z vyjmenovaných věcí. Zbavit se jí dá snadno, pokud máš pevné nervy a nemáš sousedy . Nemají rádi hlasitou hudbu. Hodně hlasitou. Takže nastěhuj na půdu repráky a pusť Ramsteiny, nebo něco podobného. Naplno . Další verzí je jed, železa a podobné hnusoty
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 19:53
- Nahlásit
zavrelka
Tak na to jsou dobrý železa , to jí to znechutíš stoprocentně , tady http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_7536_0.html k podobnýmu tématu proběhla živá debata
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 20:06
- Nahlásit
Biluška,[b]cilka
díky za rady, hudbu zkusím (= nezatrhnu deckám hlasitost ( jed u nás nepřipadá v úvahu, máme čičindu - sice bez zubů ale člověk nikdy neví, venku slepice, hafušu sice "byťáka" ale sousedův je lovec..., ad železa - kde se dají sehnat? Zkusím zítra oběhnout domácí potřeby nebo probrat dědovi kůlničku.
Zatím jsem jí objevila jen podle "ho*na" na podlaze, a vzhledem k tomu že na půdu vedou tzv. "padací schody" tak pes i kočka jsou mimo podezření - a ani velikost toho ... neodpovída ani jednomu domácímu miláčkovi .... a celková výška baráku je tak 15 m odhadem (je to stoletý dům - přízemí + patro výška stropů v obou podlaží 3m) jen mi není jasné jak se tam dostala
... ale vím jistě že jí doma nechci!
Jdu zkoumat diskuzi.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 20:18
- Nahlásit
zavrelka
co takhle dát všechny zničitelný věci do pevných dobře zavíratelných boxů, a zkusit žít s přírodou v míru?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 20:19
- Nahlásit
zavrelka
Zkus chomace vycesanch chlupu od psa rozprostrit po pude, pry zabiraji i lidske vlasy.
Jak diagnostikujes kunu dle eona (nevim, jak takove kuni vypada)? Nemuze to byt jen cizi kocka trebas?
Zeleza snad nemyslis vazne.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 20:20
- Nahlásit
zavrelka
je to stoletý dům - přízemí + patro výška stropů v obou podlaží 3m) jen mi není jasné jak se tam dostala
Kuna výborně šplhá. S klidem dokáže lézt po omítce a na půdu se dostane nějakou skulinkou pod střechou (podhledy, nebo jak se to jmenuje).
železa jsou nezákonné. Což pochopitelně neznamená, že se nedají koupit. Jen tě upozorňuju, abys prostě nenaběhla do Baumaxu a nevybafla to na prodavače
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 20:36
- Nahlásit
Sali
s přírodou bych klidně ve smíru žila kdymi byla čistotná a nesr**** na podlahu
Fifi
pár chlupů (asi tak 3 roky starých) tam mách schovaných v krabici za účelem spřadení na vlnu tak nevím.
ad vlasy - zítra jde manžel se synem se nechat ostříhat - tak dostanou pokyn donést ostříhané.
Biluška
do baumaxu nepojedu páč to mám asi 40 km a zítra jedem s děckama na prázdniny do Prahy.
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 21:28
- Nahlásit
Teď mě ještě napadlo... myslíte že se líbí takový ten pískací plašič myší???
|
bea
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 22:13
- Nahlásit
zavrelka
Kunu jsme měli na chalupě, fakt tam ho*na byla na půdě, ale zase - chytá myši a tak. takže je vlastně užitečná. JInak tě chápu, ale železe prosím tě ne, kuna je strašně podobná fretce y tu my máme - tudíž citový vztah. Byla tam dva roky a pak se odstěhovala, třeba taky odejde, dej jí šnaci.
|
bea
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 22:14
- Nahlásit
tedy radši šanci
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 22:20
- Nahlásit
Ať použiješ cokoliv, jednu kunu zabiješ a přijde nová. Tím to nevyřešíš, nehledě na to, že ta kuna když se chytne do želez, tak fakt trpí. Jestli ti to neva, tak to moc nechápu .
Navíc kuna je opravdu užitečná a sem tam hovínko na zemi nevadí, pokud vím, tak kuny nic moc ošklivého nepřenášejí, narozdíl od potkanů a myší.
Ty peřiny bych odlifrovala někam do skříně, tyhle věci se na půdě skladovat prostě nedají (už kvůli těm myším. Pochybuju, že tam nejsou myši). Ořechy tam přežijou v pohodě.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 22:26
- Nahlásit
zavrelka
pískací plašič myší???
ten nefunguje ani na myši.Kuny se v zimě nezbavíš,až přes léto.A pokud máte slepice,tak se tam bude držet tím spíš. Mimochodem je dobrý myšilov,takže tě zbaví aspoň myší.
Jak psala Sali-zničitelné věci uzavřít do pevných boxů a přežít do jara.Myslím,že nenadělá větší škodu než myši,teda pokud nepočítám ty slepice
Nás zbavil kuňák hnízda netopýrů a jsem mu za to vděčná,protože netopýří trus je fakt hnus.
|
Xena
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2008 07:10
- Nahlásit
Zkus se poptat u myslivců na odchytový sklopec ( mívají ho i některé útulky). Manipulace je jednoduchá a kuně neublíží. Já tohle už řešila, kuna která se chytla byla bohužel stará a plná prašiviny, tak se odvezla k vetovi a musel jí uspat aby to neroznášela dál v přírodě..Jinak pokud je dospělá a zdravá, domluvit se pak kde by se mohla vypustit aby neškodila. Kdyby to bylo mimčo, tak se obrátit na nějakou zachranou stanici.
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2008 08:26
- Nahlásit
Všem:
půdu máme jako úložný prostor, takže odstěhvat věci jinam není dost dobře proveditelné , a myši tam fakt nejsou
jinak kdymi mi nic nerozkousala a nesr*la tak mi ani tak moc nevadí
na myšky máme čičindu - o jednu jsme před měsícm přišli protože chudák chytila otrávenou myšku ( na jaře pořizujem koťe).
Asi zkusí ty myslive - když je chráněná tak ať si jí chytí a odvezou...
|
janakou
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2008 09:11
- Nahlásit
Já mám na půdě kunu už několik let...funguje jako kočka (myšilov) a nemusím se o ni starat. Občas v noci teda dělá trošku kravál, ale nic co by se nedalo přežít.
Všechny kočky co jsme měli časem bud přejelo auto nebo se připletly pod čumák psům. Kuna je zatím nesmrtelná. Zahlídnu jí málokdy, ale je krásná. Drůbež nemáme, tak nemá čemu škodit. občas nějaké to hovínko přežiju, je jich míň jak od psů.
Takže já kunu jako "domácího mazlíčka" vřele doporučuju!
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2008 09:26
- Nahlásit
janakou
Taky to tak beru.Jen nechápu jedno-kuňák bydlí u nás na půdě a zbytek jeho famílie (kunice a kuňata) bydlí u souseda ve stodole.Asi to mají rozdělené podle množství myší v objektu ,aby se uživili
|
janakou
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2008 09:35
- Nahlásit
Neessi
Taky to tak beru.Jen nechápu jedno-kuňák bydlí u nás na půdě a zbytek jeho famílie (kunice a kuňata) bydlí u souseda ve stodole.Asi to mají rozdělené podle množství myší v objektu ,aby se uživili
Nebo jsou rozvedený
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2008 09:48
- Nahlásit
janakou
Nebo jsou rozvedený
No to mi nedošlo
Nebo mají jen zimní rozluku,bo v létě zase šmejdí spolu a množí se
|
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2008 11:06
- Nahlásit
janakou
Já mám na půdě kunu už několik let...funguje jako kočka (myšilov) a nemusím se o ni starat. Občas v noci teda dělá trošku kravál, ale nic co by se nedalo přežít.
Všechny kočky co jsme měli časem bud přejelo auto nebo se připletly pod čumák psům. Kuna je zatím nesmrtelná. Zahlídnu jí málokdy, ale je krásná. Drůbež nemáme, tak nemá čemu škodit. občas nějaké to hovínko přežiju, je jich míň jak od psů.
Taky jsem ji měla pár let na chalupě ty hovínka jsou malinký suchý a nelepivý, obsahovávají zbytky ovoce - třá pecky, zrníčka, slupky, v době ostružin jsou fialový. Většinou ale kakají dál od pelechu, mimo dům. Byly krásný, celá rodinka (pohromadě) ale odstěhovaly se, když jsme tam začali drobátko rekonstruovat.
zavrelka
ať si jí chytí a odvezou...
Podle mně ji zabijou. Je to pro ně "škodná"
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2008 11:35
- Nahlásit
kdymi byla čistotná a nesr**** na podlahu
zavrelka
obávám se, že tvůj pohled na čistotu v přírodě zajímá jen tebe,
a jen si představuju, jak by Ti bylo,
kdyby Tvůj dům a Tvůj život vadil v tom místě a režimu jinému virtuálnímu živočišnému druhu, mocnějšímu než lidi....představ si Planetu Opic, tos jistě viděla, a tu klec na lidi, v který se vyváželi kamsi......
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2008 12:05
- Nahlásit
Neessi
Kuna nikdy nechytá "svoje" slepice. Ty co má nejblíž od baráku si nechává jako živé konzervy pro případ nemoci, či nouze. Chodí lovit dál od baráku. Takže já ji naopak vřele doporučuju jako ochranu vlastní drůbeže před jinými kunami, liškami a pod. Dokáže si je docela dobře ohlídat .
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2008 12:37
- Nahlásit
Sali
kdyby Tvůj dům a Tvůj život vadil v tom místě a režimu jinému virtuálnímu živočišnému druhu, mocnějšímu než lidi....představ si Planetu Opic, tos jistě viděla, a tu klec na lidi, v který se vyváželi kamsi......
někdy si přeju aby se to stalo...za to všechno co děláme my zvířatům..
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2008 16:11 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
Biluška
Se divím,že jsi nenabídla,že půjčíš Armagedona Sousedi měli na půdě taky kunu a chtěli půjčit Ferďase,ale maj děravej plot a Ferda by zabil kunu a šel by pokračovat do vesnice
Kuny se zbavíš těžko,pokud je někde sebemenší skulinka,kterou se na půdu dostane.O těch chlupech jsem to taky slyšela,radí se to i na divočáky (nebo ty lidský vlasy),ale o účinku pochybuju. Chce jí to prostěmechanicky zabránit v pobytu. Sousedovi rozežrala oplechování komína,to jsem docela koukala. Tak to předělal,zabednil všechny díry a kuně zahrabal ve svahu na zahradě noru. Zatím je klid.
Ad myslivci - nebuďte naivní,kunu zpátky do přírody myslivec nevypustí
Hlavně bacha,žít v harmonii s přírodou je fajn věc, ale kuny milují těsnění u aut a taky různý automobilový šlahounky,takže souseda nebrzdila Takže pokud možno,auto do garáže.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2008 18:49 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
zavrelka
Já mám od kamaráda jeden recept a zabral na 100 %.Měli v domě dva roky kuny a nemohli je nijak vystrnadit.Mají ložnice pod půdou,takže je ty mršky nenechaly pořádně vyspat,devastovali půdu,dělali eee atd.Pak mu někdo poradil zajet do ZOO a v pavilonu šelem " odkoupit" tygří trus.Ne nesmějte se,to je fakt.Stálo ho to 200,- korun českých + vstup na ZOO.Divit se tam nebudou,zájemců mají dost.Kamarád to udělal a v tu ránu měl pokoj.Jen radí,vzít si na tu voňavou nádheru sklenici,on to vezl v igelitce a měl cestou hlavu ven z okénka!! .Doma to dát do více krabiček,třeba od Ramy s otvory ve víčkách.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2008 19:24
- Nahlásit
Zuzana T
Týjo. Já ci hovno z tygra.
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2008 20:34
- Nahlásit
Všem,
díky za rady, dnes jsme mluvila s myslicem a bylo mi doporučena kočka. Ne ta naše důchodkyně ale mladá plná života . Je pravda že dokud jsme měli kocoura tak byl klid. Uvidíme jak to bude dál, dneska bylo čisto, všechny věci zatím vypadají v pořádku
Jen jedno naše auto stálo 14 dní protože byl manžel služebně mimo domov tak uvidíme jestli nastartuje
|
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2008 20:56
- Nahlásit
zavrelka
Z mých zkušeností spíš plyne, že kuna zažene kočku, eventuelně kočka se bude držet v prostorách, kam kuna nechodí.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2008 21:06
- Nahlásit
zavrelka
...no znám hafo koček, které kuny dorvaly k nepoznání (čeština je zapeklitá - zmrzačené tedy skončily kočky. Bez uší, bez pysků, téměř slepé...)
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2008 21:17
- Nahlásit
Nestrašte, bydlíme v ulici u lesa, když jsem se sem přistěhovala manželovi rodiče měli tehdy 4 letou kočku a narodilo se jí kotě - kocourek Tygřa - toho jsme měli 6 let - bohužel chytil otrávenou myšku (nebo zblajznul návnadu) a když jsme ho na seně našli bylo pozdě. O rok mladší Čertík dopadl stejně - letos v srpnu, bylo mu 9 let. Nikdy co pamatuju čičindy od kuny dorvaný nedošli. Každé jaro byly jen kost a kůže ale to bylo láskou, ne rvačkou.
( kdo v okolí tráví nevím, možná někdo vzadu přes ulici, možná v nemocnici - je to od nás cca 300m ale oba kocouři na to doplatili, Minda se přeci jenou drží víc doma)
|