| Autor |
Zpráva |
*sara*,
|
# Zasláno: 15 Čec 2005 11:19
- Nahlásit
My máme strašného závisláka, je mu přes pět, nikdy jsme ho na více než jeden den neopustili. Letos poprvé jsme odjížděli na dovolenou bez něho. Já pomalu s brekem.
Chodila za ním ségra. První den prý divně koukal, ale potom pohodička. Žral, pil, prý nebylo na něm vidět, že by se mu stýskalo, byl veselý. Když jsme přijeli, přivítal nás, jako by jsme přijeli z nákupu.
On je tedy každý pes jinej, ale většina si zvykne během pár dní na to odloučení. Já bych řekla, že horší to je pro páníčka.
Dana si to musí rozhodnout sama, to je jasné. Ale spíše bych uvažovala o někom tady, u koho by mu bylo lépe. Už jen kvůli té zdravotní péči a tomu klimatu. Přece jen je to Sinaj a to je trochu jiné podnebí, než třeba Chorvatsko, Itálie. Další věc je třeba to, co kdyby Dana musela někam pracovně vyjet bez psa nebo musela do nemocnice (se vším se musí počítat). Kam s ním v Egyptě? Mohl by se tě o něj někdo postarat? Pochybuji, že tam třeba jsou psí hotely. Přemýšlela bych o všem, co může nastat a jak by se to dalo řešit.
Každopádně přeju mnoho štěstí.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2005 11:36
- Nahlásit
Kdybych se dostala do situace, zda někam odjet pracovně či za svou láskou do "teplých krajin", rozhodně bych dlouho nepřemýšlela a zůstala doma. Ne že bych byla nějaký vlastenec, ale bez psa bych neodjela a s ním taky ne, protože těm všem nebezpečím a stresu (nemoci, divocí psi, cizí kraj - cizí mrav....atd) bych ho prostě vystavit nemohla. U mě by si případný přítel musel rozmyslet, jestli chce zůstat se mnou tady, nebo vůbec ne
|
handula
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2005 11:53
- Nahlásit
Já bych řekla, že horší to je pro páníčka.
přesně a proto si myslím, že by bylo svým způsobem sobecký ho brát sebou, kvůli tomu že by se mě stýskalo a nechat ho napospas různým nemocem na který bude náchylnej a o veterinární péči na úrovni tady nemůže být řeč...
U mě by si případný přítel musel rozmyslet, jestli chce zůstat se mnou tady, nebo vůbec ne
takhle by to dopadlo u mě....
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2005 13:29
- Nahlásit
Dana
asi bych se spíš taky přimlouvala nechat hafíka tady, v podmínkách na které je zvyklý. Já sama mám zkušenost - vzali jsme si dvouletého psa bígla, kterého si páník nemohl s sebou vzít do ciziny. A pes je v pohodě, nějaké tesknění na něm nebylo vůbec patrné (a to si nemyslím, že se s páníkem navzájem nemilovali), spíš byl jen nesvůj z toho, že byl zvyklý s lidmi v bytě a najednou měl zůstat sám na dvorku. Ale během tří dnů pohoda a teď je to spokojený kámoš. Jsem zvědavá, jak bude reagovat, až se za ním jednou bývalý páník přijede podívat (a to on určitě přijede). Takže můj názor je ten, že pokud pejsu necháš v dobrých podmínkách, tak to odloučení ponese mnohem lépe než ty. Samozřejmě taky záleží individuálně na povaze psa. A nebo najít mu domov dočasný a až bys prozkoumala situaci jaká tam panuje a zabydlela ses ty, tak by ses potom rozhodla jestli ho vzí s sebou?
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2005 18:05
- Nahlásit
Evik - tak to máme stejně. Já bych bez čubiny neodjela ani na krátkou dovolenou, natož pak na X let.
Dana - nic ve zlém, to nebyla narážka na tebe, ale na toho rozčilující ho se anonyma. Osobně bych do toho nešla - já vůbec, byť mě Egypt hodně oslovil. Nesnáším vedra.
Na tvém místě bych nechala psa tady. Všechny důvody už byly vypsány.
|