Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Se psem do arabského světa
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Dana
# Zasláno: 12 Čec 2005 09:21
- Nahlásit

Dobrý den
Náhodou jsem našla tyto stránky, prosím vás o názor-radu, zda vzít s sebou psa na dlouhodobý pobyt do arabské země. Jedu tam pracovně, zřejmě min.na dva roky, ale možná že se rozhodnu zůstat i natrvalo (mám tam přítele).
Staršího psa nechám exmanželovi, ten už by si nezvykl, mají se rádi, takže bez problému. Jde mi o mladšího, který je na mně strašně závislý, vlastně jsme pořád spolu, chodí se mnou do práce, asi by beze mě žalem uschl (a já bez něj možná taky).
Obavy mám z možných zdravotních problémů-cizokrajných cizopasníků atd., veterinární péče taky nebude tak široce dostupná jako u nás. Ale pes je zdravý, nikdy nemarodil. U moře už také byl, vedro celkem snášel. Máte s tím někdo zkušenost a co byste poradili? Děkuji
Dana

*sara*,
# Zasláno: 12 Čec 2005 10:03
- Nahlásit

Určitě široké očkování. Hlavně proti nemocem, co přenáší hmyz. To by tě poradili na klinice.A velkou lékárničku z Čech.
Ale trochu bych se stejně bála.

Anonymní
# Zasláno: 12 Čec 2005 10:04
- Nahlásit

když je to na tak dlouho a možná napořád, tak bych pejsu vzala s sebou a vůbec bych se nerozmýšlela,jestli budete mít dost peněz, tak event. veta určitě seženete Spíš bych zjišťovala úroveň jejich zdravotnictví, aby pejsa nezůstal bez paničky, kdyby se semlelo něco vážného, ale to nechci malovat čerta na zeď!!!!!
Co na to arabský přítel? Oni mají ke zvířatům jiný vztah než Evropani.

Dana
# Zasláno: 12 Čec 2005 10:19
- Nahlásit

Ano, oni nemají psy jako mazlíky, vůbec jich tam moc není, ale respektují je jako živé bytosti dané od Alláha. Přítel studoval v Německu, takže je trochu šmrncnutý Evropou, ale zároveň je pravověrný muslim, což je celkem ideální kombinace. Takže tam problém nebude. A abych se vrátila ke psům, samozřejmě se bojím (Sára), proto se ptám. Určitě ho nechám naočkovat proti všemu co jen půjde. Snad existuje něco na způsob kliniky tropické medicíny i pro psy...
Díky za podporu, snad to zvládneme

Maya
# Zasláno: 12 Čec 2005 15:11
- Nahlásit

Dana
ideální kombinace? To jsi asi nečetla poslední Reflex, článek o kulturních rozdílech.
A co se týká psa - já když byla na dovolené v Turecku (celkem evropská země, oproti jiným), byli tam manželé s malým psem a po pár dnech vycházek s ním nakonec jen rychle běhali kolem hotelu a brali ho na pláž, kde nebyli místní, protože ve městě (velkém) na ně lidi pokřikovali, děti na ně dokonce házeli kameny a majitelé vybíhali z krámů a zaháněli je z chodníků před obchody. Pes je prý pro ně nečisté zvíře a oni mají hrůzu z toho, že by mohl do toho krámu vlézt a oni by pak museli celý krám dezinfikovat. Za městem člověk potkával potulné psy, pustit tam toho svého se neodvážili (ani se nedivím). A to bylo turistické centrum, jak to je jinde si radši ani nepředstavuju.
A taky tam nejspíš bude problém s granulemi, pamlsky, já tam za celou dobu neviděla jediný obchod, kde by něco takového prodávali.
Já osobně bych tam svého psa nevzala, byl by tam opovrhovaný, bez možnosti kontaktu s jinými psy, ale rozhodnout o tom svém musíš ty sama.

Dita
# Zasláno: 12 Čec 2005 16:44
- Nahlásit

Já bych si na tvém místě ani nepohrávala s tou myšlenkou odjet tam a ani bych NIKDY přítele z těch krajů nechtěla. Za nic na světě. Znám maminku, které tam manžel odvezl děti a jí nezbývá nic jiného než buď jet za nimi a dělat tam celý život ušlápnutou služku a nebo děti už nikdy nevidět. A to taky studoval v Evropě a tvářil se, že se mu tu líbí mnohem víc než doma. Ale jen do té doby než se tam na nějakou dobu vrátil. Takže tě varuju - dej si pozor do čeho jdeš, já bych to nikdy neudělala, láska-neláska. A psa bych tam už vůbec nebrala, nebude ho tam nikdo obdivovat a ty budeš nešťastná. Raději ho dej někomu, kdo se mu dokáže věnovat. Co je to za pesana?

Anonymní
# Zasláno: 12 Čec 2005 17:01
- Nahlásit

Já jsem vždycky pro to, aby pes jel s páníčkem na dovolenou, kamkoliv, ale v tomhle případě jsem taky spíš proti. Psi se v těchto zemích nemají dobře, nedej bože, aby ti utekl, to bych si vůbec nebyla jistá, jestli se mi někdy vrátí. O té ideální kombinaci - je to tvoje osobní věc - mě stačil film "Bez dcerky neodejdu".

Terri
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2005 17:26
- Nahlásit

Dana
Bude moci chodit pes s Vámi do práce i tam? Víte do jakého prostředí konkrétně jdete? Kde budete bydlet atd.? Jak to tam vypadá s psama (viz. předchozí příspěvky)?

Anonymní
# Zasláno: 12 Čec 2005 18:05
- Nahlásit

Ahoj,

je asi těžké poradit. V každém příspěvku je asi kousek pravdy. Já jen uvedu svůj případ. Jela jsem pracovně do USA asi tak na rok. Bylo mi jasné, že můj pes pojede se mnou. Nechtěla jsem ho brát hned a tak jsem si říkala, že až se zabydlím nechám si ho poslat. Pak mi to ale nedalo a zamyslela jsem se nad tím, co bude nejlepší pro něj. Když zůstane doma bude ve svém prostředí, obklopen svými lidmi a svojí psí smečkou. Jen já tam budu chybět. Když si ho nechám poslat, bude zavřený po celou dobu, kdy budeme v práci sám v cizím domě. A to nejhorší - cesta letadlem. Představa, že mého psa, který nikdy nebyl v kleci odvezou pryč z jeho domova, nacpou do klece a nechají ho tam a on pak bude sám tolik hodin v zavazadlovém prostoru mi přišla pro mého miláčka opravdu traumatizující. A totéž by prožil cestou zpět. No, prostě, trhalo mi to srdce, ale uznala jsem, že odvézt ho tam jen abych měla pocit, že jsem správná panička nestojí za to. A tak zůstal doma. Po roce mě na letišti ani nepřivítal. Ale po půl hodině byl šťastný jako blecha a v noci mě několikrát probudil a přišel se pomazlit. Myslím, že jsem udělala dobře. V cizí zemi člověk nikdy neví, co se může přihodit, a kam se může podět on sám, natož pak pes. Jediné, co mi chybí je ten ztracený rok, který jsem se svým psem neprožila a ten už mi nikdo nevrátí...

Anonymní
# Zasláno: 12 Čec 2005 19:36
- Nahlásit

Dana
FiSt
Naprosto souhlasim označení "arabský svět" je trochu zavádějící... musíte si uvědomit jak velký rozdíl mezi poskytovanými službami a jejich vyspělostí bude v Jemenu či Jordánsku a například v Iráku... taky záleží jestli jedete do Severní Afriky nebo na Blízký Východ... Jinak vždycky platí zavolat na ambasádu té dané země do které se chystáte nebo na veterinární správu a informovat se co ta země požaduje před vstupem na její území. Jinak klasika u veterináře už tady (zdravotní prohlídka, pas, čip, případný další vyšetření a očkování..) Jinak v zemích jako je Kuvajt, Jordánsko, Jemen, Arabské Emiráty sou myslim o něco dál než ČR. Navíc v každé z těchto zemí sou dobře připravení na miláčky diplomatů a emírů(což je tam každej 5. člověk)(viděla sem o tom snad i dokument) takže bych neměla vůbec strach...

Dana
# Zasláno: 13 Čec 2005 06:37
- Nahlásit

Vážení,
něco jiného jsou filmy a články v časopisech a něco jiného realita. Ujišťuju vás, že mi není 15 a vím, do čeho jdu. Dámy, možná byste se divily, ale průměrný Čech nesahá ani po kotníky průměrnému Arabovi, pokud jde o chování k ženám a dětem (například). Nežádala jsem o radu ohledně partnerského vztahu, ale ohledně psa.
Je to tříletý golden retrívr. Kdybych měla možnost nechat ho tady u někoho, kde bych si byla jistá, že bude šťastný a bude mít takový život, jaký pro něj chci, udělala bych to. Ale tu možnost nemám. Pracovat budu v turistickém ruchu a pes bude moci po značnou část dne být se mnou, pokud to nebude obtěžovat klienty, což u turistů převážně z Evropy nepředpokládám. Je to opravdový lidumil, jak už tak zlaťáci bývají, a žádné problémy s ním nikdy nebyly.
Takže díky za tipy. Vychází mi z toho důkladně promyslet veterinární péči a prevenci, zásobování krmivem atd. a připravit na tu leteckou přepravku. Let není dlouhý (necelé 4 hodiny), tak myslím že to zvládne lépe než kdyby se letělo kupříkladu do Ameriky...
Mějte se všichni pěkně
Dana

janina
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2005 07:35
- Nahlásit

Dana

Přeji Tobě i zlaťáčkovi hodně štěstí!

Garfield
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2005 07:42
- Nahlásit

No, "arabský svět" to je poněkud široké označení... je to jako když v Dallasu jezdili na dovolenou "do Evropy"

FiSte, to mi připomnělo... Byla jsem o víkendu v kině na "Válce světů". Občané USA mě opět dostali svou hláškou, kdy nějaká postava naznačila svou myšlenku, že jde asi o ufouny slovy: "Vážení já se obávám, že oni nejsou my, oni jsou asi odjinud..." a houfný dav na to: "Jak odjinud, myslíš jako z Evropy?", ač byl film drama s úžasnými efekty a děsivým dějem, tak já řvala na celé kino smíchy.

Anonymní
# Zasláno: 13 Čec 2005 22:44
- Nahlásit

Dana
plná podpora nechápu proč na celkem jednoduchou otázku týkající se vycestování psa hned téměř všichni vytáhly svý xenofobní názorý zakládající se pouze na kulturních stereotypech myslím že příště se vůbec nemusíš ospravedlňovat něčím takovým jako že je přítel trochu šmrncnutý evropou... proč?je to snad záruka něčeho dobrého?

spíš bych se obávala ani ne tak poskytovaných služeb či jejich kvality jako přizpůsobení se psa klimatickým podmínkám... obzvlášt pokud jde o goldena
jinak hodně štěstí a ať se vám daří

Dana
# Zasláno: 14 Čec 2005 06:23
- Nahlásit

Anonymní
Děkuji. Mimochodem, tu zmiňovanou ušlápnutou služku jsem dělala zde svému českému bývalému, takže mám trénink
A vlastně tam nejedu za prací, ale našla jsem si tam práci, abych tam mohla žít, protože když jsem blíže poznala, jak tam fungují vztahy mezi lidmi, tak už se tady v té studené střední Evropě necítím moc dobře.
Taky si myslím, že to klima bude pro psa asi to nejnáročnější-nikoli to, jestli ho někdo bude či nebude obdivovat. Kdykoli jsem tam byla, pečlivě jsem si všímala chování místních ke psům Evropanů a dalo by se rozdělit zhruba do dvou kategorií: buď zdvořilý (možná i předstíraný) mírný zájem, nebo zdvořilý nezájem (ignorace). A to mi stačí.
Ještě jednou děkuji všem za jistě dobře míněné rady a přeji vám, abyste se nenechali tolik ovlivňovat mediálně vytvářenými předsudky.
Dana

Eimy
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2005 08:23
- Nahlásit

Dana
No nevim, otec s jeho manželkou byli taky v "Arabském světě" na dovolená a otce se tam ptali, za kolik tu svou manželku prodá (je to blondýna). Prej to i vypadalo, že to myyslí vážně. Takže nevim jestli to jsou jen mediálně vytvářené předsudky.
Jinak s tím psem, těžko říct. Děda byl v Iráku přes rok (ale už je to hodně let zpátky) a říkal, že vztah tamních lidí ke psům není nic moc, jen jednou, že tam viděl na pláži holku se psem na vodítku, tak si ji hned vyfotil... Ale možná se to tam taky teď změnilo, kdo ví...

Anonymní
# Zasláno: 14 Čec 2005 10:27
- Nahlásit

Eimy
Eimy problém je to že to bereš příliš ze široka. Mrzí mě že Dana neuvedla do jaké země se chystá a sama tu začala s pojmem "arabský svět".Ty píšeš o Iráku. Musíš ale uznat (pokud seš teda dostatečně informovaná...) že mezi Irákem a třeba Kuvajtem či Ar. emiráty je značný rozdíl... je to jako kdybys mluvila celkvě o službách nebo chování k ženám v Evropě a už nezmínila jestli myslíš Švýcarsko nebo Makedonii....
Jinak ohledně přístupu Arabů k ženám... víš že například v Iránu je ve vládě víc žen než v ČR?

Eimy
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2005 15:17
- Nahlásit

Anonymní
No, ale to, co jsem popisovala před tim se taťkovi stalo v tunisu (tušim že to se taky počítá do "arabského světa"). Ale myslim, že i FiSt už tady psal, že je to hodně širokej pojem. To je jako se zeptat, jestli můžu v Evropě chovat pity a pod. TAky záleží na oblasti...

Anonymní
# Zasláno: 14 Čec 2005 15:47
- Nahlásit

FiSt
neřikám že se ženám žije v Iránu blaze ale pouze konstatuji fakt že mají ve vládě více žen než my v ČR co je na tom nepochopitelného?

jana33
# Zasláno: 14 Čec 2005 15:55
- Nahlásit

Anonymní
je to mimo mísu. Jaká je podle tebe spojitost mezi přístupu arabů k ženám a počtem žen ve vládě????

jana33
# Zasláno: 14 Čec 2005 15:57
- Nahlásit

Eimy
za manželku mého kamaráda nabízeli v Tunisu 20 velbloudů jen nevím, jestli je to málo nebo hodně

Eimy
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2005 16:06
- Nahlásit

jana33
No, jak na to koukám, tak je to asi standartní cena

Nikita
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2005 17:51
- Nahlásit

FiSt
na mojí střední bylo více holek než kluků
A zanechalo to na Tobě následky???

nefer
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2005 19:11
- Nahlásit

nechápu proč na celkem jednoduchou otázku týkající se vycestování psa hned téměř všichni vytáhly svý xenofobní názorý zakládající se pouze na kulturních stereotypech

by mě zajímalo, co je na těch názorech xenofobního. rozdíly mezi kulturami prostě existují a vyslovit je nahlas přeci není trestné.

Dana
# Zasláno: 15 Čec 2005 06:32
- Nahlásit

Takže, abych uspokojila Vaši zvědavost, jedu do Egypta konkrétně na Sinaj.
Nefer: Kulturní rozdíly samozřejmě existují, a velké-i pod moderní slupkou evropsky vyhlížejících místních lidí ověšených mobily se skrývá úplně jiné myšlení z jiného světa. Pokud o tom člověk ví a chová se podle toho, dá se mezi těmito lidmi velmi příjemně žít.
Ještě jednou díky a odpovídám až teď, ne že bych se tu s vámi nechtěla bavit, ale mám možnost sem juknout vždycky spíš jen poránu a pak už musím chvátat do terénu
Mějte se
Dana

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 07:52
- Nahlásit

Dana

tedy do Egypta, to Vás obdivuji....já bych se tam bála...Moje kamarádka tam byla jenom na dovolené a vrátila se s odpuštěním " s holým zadkem"....před odjezdem domů, když si vyrazila ještě na prohlídku města jí z hotelového pokoje zmizely kufry, zloději jí aspoň milostivě nechali v nočním stolku doklady a domů si dovezla ještě ošklivou střevní infekci.........
Ale mimo turistické lokality jsou snad lidé slušní, tak Vám přeji, abyste tam nikdy nenarazila na to, co ta moje kámoška

Tasy1
# Zasláno: 15 Čec 2005 09:34
- Nahlásit

Můj názor je - nebrat tam psa.Rozhodně mu bude lépe tady..A nebála bych se toho,že by pes uschnul žalem.To máme jen my lidi tento problém,ale pes si zvykne.Najdi mu hodného páníčka nebo paničku,která se mu bude věnovat a bude mu dobře.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 09:58
- Nahlásit

Tohle je strašně těžký. Ale asi bych se taky spíš snažila najít psovi dobrý nový domov tady. Zvlásť když je to jak Dana píše bezproblémový zlaťák, tak by se určitě našel někdo fajn, kdo by byl za něj rád. Chápu, jak jí asi je a taky bych to prožívala blbě, ale asi bych to tak udělala.

handula
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 10:41
- Nahlásit

já se přidávám...jednoznačně nechat tady...naše dovolená v Egyptu, střevní potíže i 14dní po příjezdu, už nikdy více...pes na tom může být ještě hůř, vedra, jiný klima... ne fakt bych ho nechala tady v ČR, bude 3dny tesnit, ale v konečný fázi mu bude dobře...

Mel
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 11:17
- Nahlásit

Teda, já nevim, jestli jsem tak sobecká, ale svýho psa bych nikomu nenechala. Prostě ho beru všude, kde můžu, s sebou. A než ho nechat doma, radši bych nikam nejela. Taky už jsem měla možnost pracovat na Floridě a jak se pak ukázalo, bylo dobře, že jsem to zamítla, protože se tam přehnal hurikán a stejně by nebylo kde pracovat. Ale to jen tak na okraj.
Takže kdyby bylo možný se o svého psa postarat a případně ho "ochránit", rozhodně by jel se mnou

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání