| Autor |
Zpráva |
želva
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 19:06
- Nahlásit
Ahoj, potřebovala bych poradit, jak je to s převozem psů ze Slovenska do ČR? Vím že některé zvás už toto absolvovalo a tak bych chtěla poradit jak to probíhá.
Děkuji za odpovědi.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 19:13
- Nahlásit
zelva
ahoooj, ja ti bohuzel neporadim, jen jsem zvedava , pro ktereho pejsa si jedes?
|
želva
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 19:16 - Změnil/a: želva
- Nahlásit
maixnerova
pro ktereho pejsa si jedes?
jestli to vyjde tak pro tuhle holku :
http://www.psysos.sk/index.php?ktory=Sindy&praca=c lanky
ale musím jí dát trochu do kupy a je to Sindy
|
želva
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 19:19
- Nahlásit
Jsem myslela že to utajím, ale já to musím řešit už ted, jak převoz a tak. Přítel ten na to nic neříká, je fakt že mu musím napřed dát přečíst ten článek, aby věděl do čeho du.
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 19:28
- Nahlásit
želva
mu musím napřed dát přečíst ten článek, aby věděl do čeho du
tak to bych radsi nedelala
Ale fena je krasna,mozna prece jen si zvykne a nebude muset byt furt na voditku.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 19:34
- Nahlásit
Lexa
Ale fena je krasna,mozna prece jen si zvykne a nebude muset byt furt na voditku.
no to je právě to hlavně proč si jí chci vzít a že je malá a fakt se na ní už ted těším
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 19:38
- Nahlásit
zelva
tak jsem si precetla clanek o Sindy, to je moc fajn, ze si ji beres . A myslim, ze co se tyce tech reakci.... mozna, ze se to podari po nejake dobe zmenit. Prece jenom, i kdyz se o ni v utulku dobre staraji, doma je doma....
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 19:51
- Nahlásit
Prece jenom, i kdyz se o ni v utulku dobre staraji, doma je doma....
no prave,zrovna dnes jsme konstatovali,ze i kdyz s nasim hovadkem mlati puberta (a to teda fakt ukazkove),tak se to stejne neda ani srovnavat s tim,co bylo,kdyz jsme ho privezli z utulku.Ten byl agresivni - no,mirne receno,snazil se kousnut kazdeho,na koho na voditku dosahl,vyjizdel po nas,rval se se psy,nenechal na sebe sahnout a na noc se schovaval...A ted je to mazel-plysak,rad se necha pohladit i od cizich,a jeste nastavuje brisko ,leze do postele a furt by se mazlil a i se psy vychazi bez problemu,ma spoustu kamosu a zadne konflikty
Takze bych to varovani brala s rezervou,fenula je mlada,myslim,ze se srovna
Drzim palce
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 19:59
- Nahlásit
ahoj, já mám fenu ze Slovenska. Problém s tím není absolutně žádný, potřebuješ jen klasické očkování a europas. Popravdě ale nás na hranicích vůbec nekontrolovali, nějaký europas je vůbec nezajimal a jenom nám zamávali. Ale možná je to o lidech, třeba jindy kontrolují - nevím.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 20:01
- Nahlásit
jira_hera
díky a ještě taková asi blbá otázka - když pojedu přes hranice tak stačí občanka ?se omlouvám, ale já nikdy nebyla za hranice ČR
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 20:04
- Nahlásit
želva
v pořádku, jen se ptej. Stačí ti občanka, pas není nutný - jen pro psa. A za hranicema je nutné si zakoupit slovenskou dálniční známku - to jen tak pro jistotu, abys s tím počítala.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 20:06
- Nahlásit
jira_hera
děkuji moc za opověd
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 20:07
- Nahlásit
želva
jinak samozřejmě tobě i malé hodně štěstí, ať se vám spolu daří. Doufám, že se tu budeme dočítat, jak válčíte a co je nového
|
želva
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 20:17 - Změnil/a: želva
- Nahlásit
jira_hera
no samo že jo, hlavně pro Gabi a jinak bych si pro ní jela v červnu 2007, mám ted 2 brigády a šetřím na cestu tam i zpět a nejraději bych jela vlakem
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 20:18
- Nahlásit
želva
Co se týče toho převozu - ofiko musí být pes čipovaný, nebo tetovaný, mít europas a platné očkování proti vzteklině. V praxi to nikdy nikdo nekontroluje. Já to řešívám tak, že vezmu jakýkoliv europas od kteréhokoliv psa a převezu na něho nějakého jiného. Další varianta je nechat psa na Slovensku načipovat a vystavit pas. Stojí to kolem 1000,- ( u nás asi 6OO,-) . Podle nových pravidel silničního provozu by měl pes být v autě "zabezpečený". Čili buď vzít přepravku, připevnit ji do pásů na zadním sedadle a dát do ní psa. Nebo, pokud máte kombíka, dát klec či přepravku do kombu. Eventuelně síť za sedadla. Prostě tak něco. Ještě se mi nestalo, že by to někdo kontroloval, ale jeden nikdy neví.
A teď co se týče toho utíkání při puštění z vodítka. Zabývám se převýchovou a tohle řeším dost často. Ta fobie nebývá z toho, že by se báli lidí - jak to vysvětlují na těch slovenských stránkách. Ona si prostě užívá svobody. Pořád je na vodítku a teď najednou volnost. Ví, že když k nim přijde zase ji chytnou a uvážou. Je na to jediný lék, pouštět co nejvíc. Ze začátku ji nechej za sebou tahat prádelní šňůru, abys měla jistotu, že ji chytíš. Ale chytej ji jenom v krajní nouzi. Pusť ji a nechej ji běhat, občas ji přivolej k sobě, lákej ji na pamlsek. Není důležité aby přišla až k tobě, stačí když se přiblíží. Pokud nebude chtít na dosah ruky tak jí ten pamlsek prostě hoď a jdi zase dál. Za pár minut ji přivolej znova, zase jenom natáhni ruku s pamlskem a čekej jestli si ho vezme. Nesnaž se ji chytat, cílem je, aby přišla k tobě a vzala si pamlsek. Vždycky když ji voláš tak si dřepni a přivolávej ji ve dřepu. Povoluje se mlaskat, šustit sáčkem, tleskat a podobně. Nepovoluje se křičet a používat výhružný ton hlasu. Velmi se doporučuje "pištět" - volat vysokým hláskem a protahovat poslední slabiky "sindýýýýýýýý náááááááá". Je to běh na dlouhou trať než to bude opravdu spolehlivé přivolání, ale jde to. Až ji budeš mít a budeš to akutně řešit tak se ozvi a poradím ti další finty fň.
Jo, ještě jedna důležitá věc. Nikdy a za žádných okolností ji nesmíš honit. Pokud odmítne přijít tak na ni "kašli". Otoč se a jdi pryč.A cestou si hraj s její oblíbenou hračkou, nebo hlasitě a mlaskavě pojídej její pamlsky (není cílem je sníst, ale dosáhnout toho, aby si Sindy myslela že je jíš). Většinou je to vyvede z míry a jdou zjistit co se děje.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 20:24
- Nahlásit
Biluška
Děkuji moc za vysvětlení a taky mě napadlo tu šnůru a pomalu jí učit přivolání, píšu to dobře?
a jinak dá se tam jet vlakem ? Jsou to Košice
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 20:37
- Nahlásit
želva
Nevím odkud jsi, ale z Olomouce jezdí přímý rychlík do Košic. Řešila jsem to teď, kvůli Lindě. Je to 9!! hodin jízdy (jenom tam). Doporučuju jet přes noc a využít lehátkový vůz.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 20:41
- Nahlásit
Biluška
Jsem z Parhy, ale to by se dalo přestoupit v Olomouci anebo se zeptám na nádraží, taky mě napadla noc
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 20:43 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit
Biluška, vidím že sa v prevýchove vyznáš, ale neviem na ktorej stránke si sa dočítala že: Ta fobie nebývá z toho, že by se báli lidí - jak to vysvětlují na těch slovenských stránkách. Ona si prostě užívá svobody. Pořád je na vodítku a teď najednou volnost. Ví, že když k nim přijde zase ji chytnou a uvážou. Je na to jediný lék, pouštět co nejvíc. Ze začátku ji nechej za sebou tahat prádelní šňůru, abys měla jistotu, že ji chytíš.
Nepoznáš toho psa a nevieš aká je.
Ja ju už pár rokov poznám a má možnosť sa slobodne vybehávať v dostatočne veľkom ohradenom priestore každý deň. S kontaktom ľudí každý deň.
Za dobu, čo ju poznám. sa tááto fenka sa dokázala naviazať na dve osoby. Obe boli s ňou v kontakte takmer každý deň a obe boli ženy.
Mňa pozná ale nenaviazala sa na mňa.
Preto si myslím, že ak bude konečne patriť JEDNEJ osobe nastálo, tak by sa mohla znova naviazať.
Je rozdiel, keď sa psík bojí prísť na zavolanie lebo za tým je len zapnutie na vodítko a je rozdiel keď pes je na vodítku kontaktný ale predsa len sa najistejšie cíti zalezený pod kotercom spod ktorého nechce vyliezť.
Už som sa stretla zo psíkmi rozmaznanými, ustráchanými alebo vypočítavými ale Sindy je trochu o inom.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 20:52
- Nahlásit
Biluška
Všetky tieto rady sú super, ale LEN pre obyčajého psíka, ktorý je nesprávne vychovávaný.
Špeciálny psy potrebujú špeciálny prístup.
A to ti poviem, že som ich medzi tými stovkami zažila len pár.
Na všetkých ostatných stačí skutočne trochu vtipu a zdravého rozumu.
|
Anka
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 20:57
- Nahlásit
želva
Ahoj,
ty by si si vzala Sindy? to by bolo skvelé
veľmi by ma to potešilo...
Sindy tiež poznám. A tak ako napísala Gabi, naviazala sa len na dve osoby, boli to ženy... Bolo to aj ich prístupom, ale hlavne to, že boli s ňou často - takmer každý deň. Myslím, že ku chlapom má Sindy odmeraný prístup.
Ale tak ako Gabi napísala, ak by Sindy mala konečne svoju jedinú majiteľku, tak by jej to pomohlo a možno by sa naozaj zmenila.
Sindy si naozaj zaslúži poznať čo je to domov. V útulku je už dlho. A správanie psíka sa môže zmeniť pri zmene prostredia - z útulku k svojmu novému majiteľovi. Takmer vždy sa zmení.
Ešte sa Ťa chcem opýtať, už si sa aj s niekým z útulku skontaktovala ?
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 21:00 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit
Anka, so mnou predsa
My sa zo Želvou tak trochu poznáme.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 21:02
- Nahlásit
Anka
Ahoj, velice ráda bych si jí osvojila Ešte sa Ťa chcem opýtať, už si sa aj s niekým z útulku skontaktovala ?
ještě nee, mám to už udělat ted? já že bych jela až v červnu si pro ní, jenom jsem si dopisovala s Gabi
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 21:56
- Nahlásit
gabi
Máš pravdu, tu fenku fakt neznám. Vycházím ze svých zkušeností s jinými psy. I problematičtější psi se dají naučit přivolání, jen to dá víc práce. To, že je navolno ve výběhu a má možnost se vyběhat neznamená, že nemá potřebu "svobody" tak jak popisuju výše. Pes většinou moc dobře pozná kdy je opravdu navolno a kdy je ve výběhu. Pokud teda nemá výběh na 10 hektarovém pozemku . Ale uznávám, že pracovat se psem,který není kontaktní a raději se schovává pod kotec je dost problematické.
želva
Určitě jezdí nějaké IC z Prahy do Košic. Jednu noc tam a druhou zpátky
|
želva
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 22:01
- Nahlásit
Biluška
ona tady Sindy nebude mít možnost někam zalést, koupelna se zavírá a pod postel se nedostane, páč není možnost pod ní zalést
mám doma akorád takovou skřínku a to je jakoby takový kotec kterej nemá dvířka, takže na tohle si holka zvykne, darča si taky zvyknul a už je ok
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 22:05
- Nahlásit
zelva
znas tyhle stranky?
http://jizdnirady.atlas.cz/JRCis.asp
|
Anka
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 22:32
- Nahlásit
gabi
aha
želva
ja som len chcela vedieť, že ako si natrafila práve na našu Sindušku
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 22:44
- Nahlásit
želva
My převáželi fenku před třemi měsíci a bez problémů. Europa jsme neměli,ale neriskovala bych to bez něj s větším plemenem. My převáželi Havanského bišonka.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 07:32
- Nahlásit
želva
že už jsme ti to psala jinde na fóru, jak jsme vezli naše dvě fenky a Jackynka ze Slovenska, ne ???? kdy si pro Sindy jedeš ???
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 09:42
- Nahlásit
Anka
ja som len chcela vedieť, že ako si natrafila práve na našu Sindušku
Ponukla som jej viacerých psíkov podľa jej predstavy. A ona si vybrala Sindy
Len ma zaviazala mlčanlivosťou, lebo je to ešte ďaleko a ak ju dovtedy bude niekto chcieť, tak je stále voľná.
|