| Autor |
Zpráva |
datli
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 19:36
- Nahlásit
díky za vzpruhu.Moji psi maj to štěstí,že prvně jsem vychovávala psa,pak dítě a psa,z těchto základů jsem se poučila a vychovávala jsem už pak smečku děcek z baráku a psy v jednomchumlu.
Takže moje inťuice bývá docela už postavená na odzkoušených základech a moc se zas až tak nesekám.
Jasněže jsem měla lepáky,jestli dělám dobře,když jsem třeba poslala děcko mladší 10 le(měla 6),do gulagu.Ale výsledek byl fantastický a já to ve skrytu duše věděla.
Ale představovala jsem si,že by se mohli psi servat,zdrhnout,vyhladovět,ale věřila jsem,že ta vychechtaná baba z telefonu to má prostě v sobě a nedopustí organizační bordel.Hodně jsem to lidem obhajovala,že nejsem krkavčí matka,když chci po děckách,aby se něco i naučili a né jen se poflakovali přes prázdniny.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 19:40
- Nahlásit
datli
Hodně jsem to lidem obhajovala,že nejsem krkavčí matka,když chci po děckách,aby se něco i naučili a né jen se poflakovali přes prázdniny.
No a děcka se ti vrátili se znalostí alkoholické morseovky . Tak nevím essi si udělala dobře
|
datli
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 19:52
- Nahlásit
Biluška-no to byl dobrej bonus naprosto nečekanej!Už se těším,až ve školce bude vřeštět morseovku rum nalej a podobně!
Ale je to supééééér.Mě to trvalo rok,než mi to vlezlo do kebule a tupaslík předškolák ji mrskala jak divá!
Líbily by se ti děcka,co vše si odnesly z agilitění a užívaj teď
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 20:08
- Nahlásit
datli
je v sobotu vyzkouším
All
Lidi, byla sem děsně zlá Napsala sem asi dvacet upomínek fšem co mi nezacálovaly faktury . Dokonale mi to zvedlo náladu . Daleko radši upomínky píšu než dostávám
|
helps
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 20:13
- Nahlásit
datli
nó podle mě čím dřív se bude pohybovat mezi psama a skočkama tím líp tunýlky v žádným případě nevadí. Ajánek si posledně na cvičáku hrál s dvouměsíčním miminem ausíka a lítali tunelama spolu... sem říkala, že si našel konečně někoho na stejné mentální úrovni skočky dyž sou na zemi laťky sou v podstatě úplně jedno.... sou to jen detaily -pokud pes k agility je a má na to talent, tak prostě tohle nic neovlivní. jediní s čím souhlasím je, že slalom bych učila až nejdřív v 10 měsících - ale holt to je taky člověk od člověka, znám i také, kteří ho učili u velkého plemene prej ve třech měsících ale tunely a učení základního vedení a vůbec blbnutí a hraní je v pohodě. to jsou jen některý lidi moc chytrý
|
impact
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 20:18
- Nahlásit
Biluška
Beztak ti tohle řeknou akorát degeni, co tahají psa na jojošňůrce, v životě ho nepustí bo už by ho nechytli a pokud někdy náhodou dojdou na cvičák tak se tam hádají s instruktorem, že nebudou používat pamlsky bo je to uplácení a jejich pes musí cvičit protože je MÝLUJE Díky svému přístupu psa nikdy nic nenaučí, nicméně budou děsně hrdí na to, že jejich Bóbika má vlastní názor a není ničím otrokem. Ofšem ten názor může projevovat pouze v rozmezí dosahu jojošňůrky
Hm, tak to máš docela smůlu, protože tohle nejsou degeni, ale lidi, kteří dělaj se psama všechny sporty.
Nic ve zlým, ale na ty dalti s haltinou i na jacka nikdy nedosáhne.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 20:21 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Biluška
Třeba tahle k tomu měla připomínky - http://www.niky-a-darwin.ic.cz/ A navíc to řekla naprosto slušně. Nechápu, že někdo může být takovej, že jde brečet na jiný forum.
A ta řekla Datli super, jen s tím trénováním s prckem bych byla opatrná...z fotek není poznat, jestli to děláte jednou nebo víckrát, ale slalom, zónovky apod. se se štěnětem ve vývinu vůbec dělat nemaj, na to je pak času dost
Což je teda doooooost strašný určitě.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 20:27
- Nahlásit
ty vole, teď jsem zapla comp a dověděla jsem se o tom letadle s hokejistama
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 20:31
- Nahlásit
impact
Třeba tahle k tomu měla připomínky - http://www.niky-a-darwin.ic.cz/
Tu neznám. Projela jsem výsledky na jejich stránkách a docela jsem se nad tou diskotékou pobavila .
Proč jí jako vadí, že tříměsíční štěně trénuje agi? Jí vyřiď, že začal už jako pětitýdenní, to jí asi rupnou céfky
|
helps
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 20:36
- Nahlásit
Biluška
no fšak je to pravda viď.... Ajánek studoval skokovou techniku už jako batule
|
impact
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 20:39
- Nahlásit
Biluška
No, vidíš. A to má i instruktorský zkoušky. Jinak essi jsi to nepochňapila, tak nešlo o výsledky, ale o tohle: degeni, co tahají psa na jojošňůrce, v životě ho nepustí bo už by ho nechytli a pokud někdy náhodou dojdou na cvičák tak se tam hádají s instruktorem, že nebudou používat pamlsky bo je to uplácení a jejich pes musí cvičit protože je MÝLUJE Díky svému přístupu psa nikdy nic nenaučí, nicméně budou děsně hrdí na to, že jejich Bóbika má vlastní názor a není ničím otrokem. Ofšem ten názor může projevovat pouze v rozmezí dosahu jojošňůrky.
PS: Já se taky pobavila, tak aspoň něco při večeru, né?
|
helps
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 20:44
- Nahlásit
Monty
jj to je hrůza dneska je celkově den úplně na ho...
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 20:52
- Nahlásit
helps
a tak mladí ti dva jsou stejný ročník jako můj brácha
|
impact
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 20:55
- Nahlásit
Monty
A dívala ses na narozky? Rachůnek měl 27. srpna myslím třiatřicet a Vašíček by měl 12. září jednatřicet.
Jinak z FB:
zprávy z Nebe. rubrika sport : trenér českého nebeského týmu Ivan Hlinka dnes povolal do nadcházejicí nebeské hokejové sezony i 3 nové posily a to Karla Rachůnka, Jana Marka a Josefa Vašíčka...
A tohle se mi teda líbí.. Pěkný gesto. A myslím, že jich tam bude přibývat..
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.206760796 8549.2111931.1195299127
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 20:55
- Nahlásit
impact
No, vidíš. A to má i instruktorský zkoušky.
Jako v agi? Sorry, ale ty o ničem nevypovídají. Já je měla snad dřív než jsem vůbec začala závodit...když si zpětně promítnu co všechno jsem tenkrát neuměla, jaké děsné chyby jsem dělala a ještě to učila ostatní lidi...fuj, radši nevzpomínat, bych se musela jít zahrabat
Hele, diskuze na téma kdy začít cvičit to a to jsou v agi stejně časté jako tady diskuze "krmit barf, nebo grance" a "očkovat, nebo ne". Mě neba, neúčastním se jich a místo nich se psama běhám . Kecy o tom essi se má pes učit slalom od malička, nebo od roka nechávám těm, kteří to toho psa doteď nenaučili (čímž teda nechci říct, že je to případ konkrétně téhle holky, myslím to obecně).
helps
no fšak je to pravda viď.... Ajánek studoval skokovou techniku už jako batule
No jistě, babička Hessi mu k tomu dávala školení
Malá Baletka mě takhle šíleně vynervila když jim bylo asi těch pět týdnů. Zmizela ze zahrady. Přitom jsem tam celou dobu byla s nima, prckové se batolili kolem mě a najednou jedna nebyla. Napřed jsem hledala sama, pak jsem povolala posily, pak už jsem slušně hysterčila a nakonec jsem ji našla spát uprostřed tunelu (jak byl zahnutý tak si vlezla přesně doprostřed,do toho ohybu a nebyla vidět ani z jedné strany )
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 20:58
- Nahlásit
impact
A dívala ses na narozky? Rachůnek měl 27. srpna myslím třiatřicet a Vašíček by měl 12. září jednatřicet.
jo dívala to je strašné takoví mladí kluci
|
datli
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 20:59
- Nahlásit
Impakt,mě spíš dost věcí vadí od Kajouš:
od kajoush » 07 zář 2011 11:47
Datli tuším, že na kladinu áčko a na slalom by nemělo štěně ani jen "jako" ani výjimečně. Mám pocit, že kvůli vývinu kostry.
jiná odpověď:
Alena & Arnold » 07 zář 2011 11:56
datli: Taky bych byla opatrná i s tím 2-3x a dost... My začali třeba až na 10ti měsících, a myslím, že není kam spěchat. Ono i to obíhání bočnic a probíhání tunelama pro štěně namáhavé je... ale myslím, že jsi dost svědomitá, abys věděla, co a jak
To že někdo začal v tolika či tolika není pro mě argumentem.Jde o hru a práci s šelmou a děckem.Oba mají dost času si na sebe a prostředí si hrou zvykat,za tím si stojím.A pojmenuju li tu hru AGI,je to fuk.Přijde mi cvičák bezpečnější,jak lítačka někde v lese v nerovném terénu,kde spadlej strom coby kladina může být sakra kluzkej atd.
Dost holek z JRT fora,ač fajn ženské,jsou ještě v životním náhledu jen skrze zkušenosti páru let se psem a je to znát.
Kdo má děcka,vidí to už pak opravdu jinak,né tak vystrašeně a zásadově.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 21:03
- Nahlásit
datli
A proč jim to tam neřekneš?
To je jediný, co mě nasírá. Essi sis nevšimla, tak jsem nereagovala vůbec na to, essi s ním běháš nebo neběháš. Pro mě za mě si s ním třeba házej jako s mičudou, je to tvůj pes. Jen prostě nemám ráda takovou přetvářku.
Biluška
Ale vo tom já prostě nediskutuju, chňápeš. Mi je šumáka, co si dělá dalti se psem. Ale prostě to nejsou lidi, jak jsi to popsala. Ani jeden. Ani jeden z nich nemá problém pustit psa z vodítka - kdekoliv, ani jeden z nich nemá doma jojošňůrku, všichni jedou přes pozivitní motivaci s pamlsky.
Nic víc, nic míň.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 21:05
- Nahlásit
datli
Tak já áčko učím jako jednu z prvních překážek. Podmínkou tedy je, že se musí sklopit skoro naplacato, pak je široké jak dálnice a psi po něm stejnou rychlostí lítají . Ačko postavené na normální výšku teda v žádném případě ne. Kladina podle mě neva dokud přes ní štěně nelítá jak šus. Dokud chodí krokem nevidím problém. To samé u slalomu. Dokud prochází krokem není problém. Zvlášť u psa velikosti Migáče, který by se mezi laťky vešel třikrát . Náročné to začíná být až od chvíle kdy začíná mezi laťkami snožmo skákat a na rovinu -toho dřív jak cca v deseti měsících nedosáhneš. Ne při trénincích dvakrát týdně, nebo kolikrát tam chodíte. Takže prď na lidi a dělej tak ať to baví děcka i psy, to je na tom to nejdůležitější.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 21:08 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
Biluška
jj je fakt, že ani o jednom (BARF vs. granule či začít brzo nebo později) nemá cenu vůbec diskutovat. každej si to nějak rozhodne podle svého vědomí a prostě není co řešit....
Jj, babička Hessinka mu to asi vysvětlila dobře. ) je to móóc šikovnej pes, už mu taky každým dnem přijde VP, tak možná někdy v řijnu vyrazíme zkusit štěstí na nějaký závody.
tak to si myslím, že si byla hrůzou bez sebe... ale jo tunýlky se těm malejm potvorám hrozně líběj. snad nejoblíbenější překážka všch mlaďochů... tak hlavně že se ji nakonec podařilo najít.
Monty
mno mladý a děcka malý....je to fakt smutný, kluci šikovný
datli
Kdo má děcka,vidí to už pak opravdu jinak,né tak vystrašeně a zásadově.
Nemyslím si, že je to až tak o dětech ) spíš ale opravdu převládá názor, že všeho s mírou a štěně má čas. je fakt, že já sem s Ajanem začala až asi v 8mi měsících(hlavně protože sem nevěděla o žádném místním cvičáku) a ničeho nelituju, stihli sme všechno, sem s ním fakt spokojená a lidi ho moc chválejí. Na druhou stranu, dybych teď koupila štěně určitě bych s ním klidně začla s takovou tou prací "na zemi", otočky, blbosti, sledování ruky, tunýlky, skočky bez laťky nahoře atd. Ale faktem je, že to ty si to musíš rozhodnout a nikdo ti to nemůže kritizovat. Jak psala impact tvůj pes, takže co si s ním uděláte, to bude každej holt na to máme nějakej názor a je to diskuze nekonečná.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 21:11
- Nahlásit
Hele áčko ani kladinu neděláme.To Sára.
1)debílek by se taky mohl otočit a seskočit,žejo a navíc,jak by se tam šprajcnul,nedosáhnu na něm.Na áčko si chodí akorát na druhé žbrlení sednout aby viděl do světa.
Jo a kladinu vlastně cvičíme z prdele v gymnastice,toť asi fše.
a impakt,proč nejdu diskutovat?Protože tuším,žeby to dopadlo jako diskuze o barfu,vajíčku(celém) a bramborách(syrových).
|
impact
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 21:12
- Nahlásit
helps
jj je fakt, že ani o jednom (BARF vs. granule či začít brzo nebo později) nemá cenu vůbec diskutovat. každej si to nějak rozhodne podle svého vědomí a prostě není co řešit....
Tak já myslím, že nejlepší jsou debaty "sPP kontra bezPP"
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 21:15
- Nahlásit
impact
Ale vo tom já prostě nediskutuju, chňápeš.
nechňápu, ale to v zásadě neva, beztak už se jdu svalyt.
helps
každej si to nějak rozhodne podle svého vědomí a prostě není co řešit....
Asi tak nějak. I když...nedávno jsem viděla "chlubivé" video s cca čtyřměsíční fenkou mudi (nevím kolik jí přesně bylo,ale hodně mladá), která skákala čtyřicítky a běhala dlouhé sekvence s plnou výškou, slalomem (v rychlosti), kladinou a tak dál...to jsem si říkala, že fakt přehnali a že tu čubu během chvilky odrovnají
|
impact
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 21:15
- Nahlásit
datli
Hele áčko ani kladinu neděláme.To Sára.
Ale to je jen pro fotku, já zapomněla.
Hele mi je to vážně fuk, dělej si, co chceš. Ale ocenila bych, kdybys je tak nedrbala za zádama.
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 21:17
- Nahlásit
impact
sPP kontra bezPP"
Eště o matičce a šroubku Jak pravila moudrá žena jedna-děsně bych chtěla mít hodinky z vodotryskem,ale mám strach že budu mít pořád mokrý rukáv,tak sem ráda že je vlastně nevyrábí. Nic půjdu mrknout na nákej film eště mám tři horory budu se s hmyzákem bát
|
impact
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 21:18
- Nahlásit
Biluška
nechňápu, ale to v zásadě neva
Woe.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 21:18
- Nahlásit
posledí a jdu venčit-bez joja,bez vodítek na dvůr a bez haltiny.
Jak moc toho asi může udělat Klára se psem?Ona neposlouchá až tak úplně a pes taky ne.Takže jak říkám-učí se teprve oba si na sebe zvyknout a na okolí.Jiný by to bylo,kdybych s ním skutečně trénovala já a trénovala.Né jen si hrála jako sedmileté dítě.
a jdu
|
helps
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 21:20
- Nahlásit
impact
jójó to je nejvoblíbenější ale tak já dyž bych chtěla bez PP, tak radši nějakýho voříška, takže já v podstatě asi sem pro PP jen aby jako bylo jasno.
Biluška
no jasné, tak někteří lidi to přehánějí - to mi právě vadí, protože to už je opravdu velká zátěž. ale jak si psala zónovky úplně na zemi nebo slalom dokud to chodí v kroku, tak je fakt, že je to celkem neškodná zábava. jen je to potřeba dělat v klidu a s rozumem
|
impact
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 21:23
- Nahlásit
helps
ale tak já dyž bych chtěla bez PP, tak radši nějakýho voříška, takže já v podstatě asi sem pro PP jen aby jako bylo jasno.
No vidíš, a už jsme u toho. Pudem se pohádat? Jak známo, já měla dokonce záměrně vrh bezPP. Škandál.
Pakunobecny
Eště o matičce a šroubku
Tu neznám.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 21:26
- Nahlásit
impact
No to se klidně můžem pohádat ... jen pojď. Můj pes je totiž sám Ajsíkjů Leader von Schnappi Schnapp, šlechtic nejšlechetnější z nejčistšího vrhu... spával v saténovým povlečení, jedl z podnosu atd... tak jako pozor!!!
|