| Autor |
Zpráva |
Gerda
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 09:37
- Nahlásit
Maky a Trix
Ne a ani řešit nebudu, zvětšila se po hárání, teď je pořád stejná už dva měsíce, kůže nezarudlá, psovi boule nijak nevadí, nesahá si na ní, nesnaží se jí okusovat, počasí jí teď dělá s dejchánim docela potíže, rozhodla sem se neřezat, mohla by to bejt její první a poslední narkóza. V horkých dnech tuto věc ani nijak řešit nebudu, teď to půjdem znova změřit a prošahat břicho, sfouknem s žlázkama, červenim a objednánim na očkování
malinka
žiješ duchu?
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 09:39
- Nahlásit
Gerda
Ne a ani řešit nebudu, zvětšila se po hárání, teď je pořád stejná už dva měsíce, kůže nezarudlá, psovi boule nijak nevadí, nesahá si na ní, nesnaží se jí okusovat, počasí jí teď dělá s dejchánim docela potíže, rozhodla sem se neřezat,
co má paní Máňa za bouličku??? tu na boku jak jsi psala, u žeber??
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 09:39
- Nahlásit
malinka
má jich být 12, kdyby nějaký chyběl, tak napiš, možná se tam něco poslalo 2 x nevím, někomu mi to nešlo vůbec odeslat
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 09:40
- Nahlásit
Gerda
a nechala jsi třeba dělat krev, jestli je jinak v pořádku, nebo to necháváš prostě plynout?
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 09:46
- Nahlásit
Maky a Trix
prosím tě,když se dělá krevní obraz a člověk by v sobě měl nějaký rakoviný změny..ukaže se tam že je tam něco divnýho..myslim u člověka teď,jestli je to teda stejný jako u zvířat,dík
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 09:47
- Nahlásit
jbat
Maky a Trix
a nechala jsi třeba dělat krev, jestli je jinak v pořádku, nebo to necháváš prostě plynout?
co má paní Máňa za bouličku???
má bouličku na bříšku, asi tam, kde je mléčná lišta, ta na boku byla kdysi od očkování, to zmizelo úplně v poho samo do tří týdnů. Tahle je jezdící, jakoby nepřidělaná, laicky mi přijde v kůži, ale já do psa řezat nechci, do desetiletýho s pomale bouchajícím srdcem. Prostě bude si žít, jak chce, s boulí, operovat se bude v případě, že boule začne dělat rotiku, nějak dramaticky růst či tak. Vet navrhuje odebrání části mléčné lišty a k tomu při jednom kastraci, uznává ovšem, že to je operace náročnější, přesto si myslí, že čuba není ještě moc stará na takovej zákrok. Odmítla sem řezání pro tuto chvíli, obávám se narkózy, obávám se rekonvalescence starýho psa, nechci, aby byla na starý kolena ležákem, kterej se musí šetřit, aby si náhodou nerozhodil rekonvalescenci. A děsí mě i to, že v podstatě každej pes, kterýho znám, že se do něj řízlo, šel do půl roka na metastáze, prostě operace a řezání urychlili proces. Asi se tak rozepisuju proto, že si sama před sebou snažím omluvit to, že s tim prostě nic dělat nebudu.
Krev je nápad dobrej, ten udělám - Maky, koneckonců ty už máš na šechno zkoušky a atesty, když ti jí přivezu do Brna, můžete si z Máni odebvrat krev a udělat si studijně rozbor a biochemku, můžete si jí studijně vyšetřit, potrénovat si na ní diagnostiku, vy si zastudujete a já budu mít komplexně vyšetřenýho psa....ale nesměli by na ní šahat nějakýá zlý megery, co jí budou mačkat břicho
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 09:51
- Nahlásit
Gerda
že si sama před sebou snažím omluvit to, že s tim prostě nic dělat nebudu.
po poslední zkušenosti se psem bych to udělala stejně. dokud na ní nepozoruješ změny, vůbec se ti nedivím. nemyslím, že je to špatně.
každej pes, kterýho znám, že se do něj řízlo, šel do půl roka na metastáze, prostě operace a řezání urychlili proces
taky mám ten pocit.
Máňa bude určitě ještě dlouho obohacovat žumpamýtinky svou moudrou tváří a ladným pohybem.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 09:53
- Nahlásit
čest...děcka je eště volná ta bombová bílá halenka vot kinty?????? páč já ju chcu!!! tudle mi skoro stejná utekla v Domě mody
jinak nutně urgentně potřebuju fundovanou radu Jak zabít ptáčka nevim sice to to je za druch,ale nepochybně nějaká posraná noční žlúva vyznačuje se tim,že již několik dní sedí patrně na smrku co je před voknem(naštěstí u neonky bo mě by už škráblo) a jakmile se setmí,dělá f pravidelných intervalech velmi hlasití PÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝP
f této činnosti setrvá až do kurvopění f půl 4 sem mu to měřila..intervaly sou zcela pravidelné a trvají přesně 5 fteřin po pár minutách sem zistila ,že mi cuká voko a končetiny zachvacuje nekontrolovatelný třes Cestou do práce sem zkoušela kopnout do toho smrku,ale jelikož má f průměru asi půl metru,oučinek nebyl nic moc..zmrd zmlknul na 10 vteřin a jaxem poodešla ...PÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝP
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 09:53
- Nahlásit
jbat
Máňa bude určitě ještě dlouho obohacovat žumpamýtinky svou moudrou tváří a ladným pohybem
Máňa je nejroztomilejší čokl žumpy si myslim osobně...je fakt moc nádherná a vypadá uplně mladě a hrozně se semnou mazlí bo jí dycky ukrutně krmim
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 09:55
- Nahlásit
davidkova renata
Jak zabít ptáčka
rosákovic budou vědět...
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 09:56
- Nahlásit
GerdaMaky, koneckonců ty už máš na šechno zkoušky a atesty, když ti jí přivezu do Brna, můžete si z Máni odebvrat krev a udělat si studijně rozbor a biochemku, můžete si jí studijně vyšetřit, potrénovat si na ní diagnostiku, vy si zastudujete
nevim nevim aby se do toho Maky nezabrala moc a plynule nepřešla k pitvě
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 09:56
- Nahlásit
Marush
ti nevim. Pozná se porušení těch orgánů, ale třeba u jater už pozdě... ale existujou speciální látky, který se daj v krvi stanovit, myslím, že se to dělá spíš u lidí než u zvířat a ty jsou typický pro nádory. Ovšem nemám znalosti z praxe, nevím, nakolik se to využívá, jen vím, že jsou...
Gerda
jako chápu, že se operace bojíš, ale kdyby to začlo dělat problémy, tak každej rok navíc bude pro toho psa zase ohromnou zátěží... ale úplně ti rozumím, narkoza je vždycky obrovský riziko a zůstat na stole může i mladej pes v nejlepší kondici. Já nechci nechat přispat ani Trixu a to je v nejlepších letech.
Teď už ti Máňu neodeberu, teď kámoška potřebuje jen velkopsy. a vůbec jsou k tomuhle takový velice nevstřícní, jsme prostě drahá klinika, tak žádná protekce.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 09:57
- Nahlásit
jbat
I kdyby to nebylo na dlouho, chci, aby byla pořád ve svý kondici, mohla si chodit, ležet, hrabat díry bez omezení, tak nějak jsem za kratší plnější život než za postupný odstraňnování orgánů zasaženejch metastázou, ládování psa lékama na bolest a oblbovákama, po kterých akorát spí a stejnak nic nemůže. Sousedi na sídlu měli haskouna, v šesnácti mu vyndavali slezinu, brali úplně tupýho, skoro nechodícího psa vyčůrat před barák, museli ho držet za ocas, aby vůbec stál rovně, psovi už bylo všechno jedno, pokaždý se mi vylily slzy, když sem ho viděla a řikala jsem jim, že jestli ho maj rádi, ať už ho nechaj jít. A to byl čokl, co vedl smečku mašerskejch psů, byl to pan velitel, mocnej namachrovanej velkoředitel, kterej na sklonku byl jen ubohym uzlíčkem, co ani neudrží rovnováhu.
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 09:57
- Nahlásit
davidkova renata
PÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝP
a neni to kukačka...pozor kdyby si někdo myslel že kuká kukačka,tak těžký stěry bo dycinky kuká jenom kdo kukaččák , nebo je to sýkorka koňadra co sní kolik sama váží a už je z ní pak malý bažant, nebo je to sojka, která ti kdykoli může vběhnout do cesty,ale ta je vycpaná v "krakonošovu"....pak by to moch bejt slavík...nevim jestli teda zlatej...jakože Kája, ten by asi na tom smrku celý noce nevydržel,ale kdo ví třá ho sere,že žumpa tvoje už je skoro známější jag von a chce tě zničit....
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 09:59
- Nahlásit
Maky a Trix
Pozná se porušení těch orgánů, ale třeba u jater už pozdě
jo jasný..tak jsem v řiti,dík pani doktor
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:00
- Nahlásit
Maky a Trix
kdyby to začlo dělat problémy, tak každej rok navíc bude pro toho psa zase ohromnou zátěží
kdyby to začalo dělat problémy, půjde to ven. Teď bude krok - změření, krev a rozbor, tep jí měřim, má furt kolem 67, srdéčko asi prověříme, stejnak by jí před operačkou museli srdce vyšetřit. Prostě sem asi laxní, nebo bezohledná, ale... ))
A vůbec, už o tom nechci mluvit
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:02
- Nahlásit
Gerda
Asi se tak rozepisuju proto, že si sama před sebou snažím omluvit to, že s tim prostě nic dělat nebudu.
možná je to tak lepší nic nedělat, já si teď kolikrát dávám za vinu, že kdyby se do Montyho nerejpalo (nedávaly se mu ty prášky) tak by tu byl déle
Ale Mařka je určitě zdravá a jen tě straší
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:04
- Nahlásit
Gerda
chápu dost už o tom.
a nejsi laxní ani bezohledná, prostě to dopadne dobře.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:08
- Nahlásit
Jasná věc, je dobrá, ještě má dost sil pokořit limity své i mé, postavíme se k BH čelem a na podzim to zkusíme, byla by trojzkoušková a čtyřpohárová a dvojmedajlová Mařkoslava!
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:10
- Nahlásit
Maky a Trix
sem ráda že tě tu vidím prosím tě nechávala jsem Daf dělat kompletní vyšetření krve + štítnou žlázu.
Všechno v pořádku až na tu štítnou.Takže můžu být celkem v klidu protože kdyby měla ňákou nemoc tak by se to v krvi projevilo, že jo?
Napiš že jo ať mám klid
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:10
- Nahlásit
Gerda
postavíme se k BH čelem
jako k Beverly Hills?
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:12
- Nahlásit
laguna
jo.
minimálně postižení orgánů se tam projeví. Já bych osobně nic jinýho neřešila, pokud psék vypadá normálně a nemá jiný problémy.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:13
- Nahlásit
Marush
jako k Beverly Hills?
samozřejmě, Maryje je skrytý Dylen, což nevidíš, že stále pije? Ale ty už by si s tim čoklem mohla začít něco dělat, možná....zatim zkoušej plazení, to jí krs ty krátký nožičky pude dobře, ani jí nebude čouhat z vysoký trávy ocásek, mohla by si z ní mít časem slušnýho partyzána.... ))))
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:14
- Nahlásit
Marush
a neni to kukačka
co to je to nevim a je mi to i fuk,sýkorku vylučuju páč todle řve tak,že to muší bejt velký mynymálně jako kondor což navozuje myšlenku,že to je skutečně Kája,ofšem to sem myslela že má jiný věci na práci a ne že bé vysedávat u mě na smrkzu a řvát celý noce pýýýýp
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:15
- Nahlásit
Gerda
zatim zkoušej plazení, to jí krs ty krátký nožičky pude dobře, ani jí nebude čouhat z vysoký trávy ocásek, mohla by si z ní mít časem slušnýho partyzána
Ale ty už by si s tim čoklem mohla začít něco dělat
huš se na tom pracuje,dyk v sobotu kousala nejvíc...pche,si jí neviděla i skákala
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:16
- Nahlásit
Gerda
zatim zkoušej plazení, to jí krs ty krátký nožičky pude dobře
hele ale se vysvětluje proč ty dvě blpky f sobě našly zalíbení..jako maruna a jébatka..maj psy bes nožiček vobě
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:16
- Nahlásit
davidkova renata
ne že bé vysedávat u mě na smrkzu a řvát celý noce pýýýýp
a nebo je to...havran a řvě never more/ nikdy víc...a de si pro tebeeeeeeeeeeeee
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:18
- Nahlásit
Maky a Trix
Děkuji
Nic jiného neřeší teď už jednu nemoc má tak to nám na chvilku vystačí ))
|
Marush
Člen |
- Nahlásit
davidkova renata
hele ale se vysvětluje proč ty dvě blpky f sobě našly zalíbení..jako maruna a jébatka..maj psy bes nožiček vobě
tak tohle ne!!! jako srovnáváš Nyxí bravurní nošky s hatem,kterej nemá prakticky vůbec nohyyyyyyyyyyyyy?!!!Tos mě teď nasrala nejvíc...Nyxa bé ten nejheščí vlkošek v celym vokresu tě řikám a já se vám fšem pak budu muset arogantně vysmát..k tomu mě nutíš
|
jbat
Člen |
- Nahlásit
davidkova renata
no spíš nás spojila vysoká intelektualyta a objemné Ikvé.
a objem tak všeobecně.
vylučuju, že by Nyxa neměla nohy, protože ji blbís několikrát podběhl... podplazil...
|