Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 6201 . 6202 . 6203 . 6204 . 6205 . 6206 . 6207 . 6208 . 6209 . 6210 . 6211 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 09:48
- Nahlásit

impact
Už jste slyšeli, že má být od roku 2012 povinné čipování celostátně?
Neslyšely. Ale když mi to někdo zaplatí tak proti tomu nic nemám

Mě spíš fascinuje tahle zpráva - Trochu lehčí přesuny psích smeček
Kdo jede s více než 5 psy na výstavu, nebo na sportovní akci, například se smečkou severských sáňových psů, má na základě novelizace nařízení (ES) č. 998/2003 ve znění novely (ES) č. 388/2010, o veterinárních podmínkách pro neobchodní přesuny zvířat v zájmovém chovu, problém. Transport většího počtu než pěti zvířat přesouvá do režimu obchodního transportu. (Bylo tak rozhodnuto ve snaze zabránit skrývání obchodní činnosti pod sportovní či chovatelské akce).
Státní veterinární správa o této situaci v říjnu 2010 informovala Komisi, která však změny v nařízení (ES) č. 998/2003 prozatím nepřipravuje. Problémy reflektoval i Stálý veterinární výbor ve dnech 11. – 12. října 2010. Nicméně zmíněné předpisy platí.
Ovšem jisté řešení, jak vyjít poctivým chovatelům a účastníkům sportovních akcí vstříc existuje. Pro zmírnění dopadu této novely vyšel v platnost nový typ veterinárního osvědčení pro cestování se psy, kočkami a fretkami na výstavy, soutěže, přehlídky a jiné podobné akce. Osvědčení bude vydávat místně příslušná krajská veterinární správa a bude platit na dobu 4 měsíců nebo do data ukončení imunity proti vzteklině, pokud vyprší dříve než platnost certifikátu.
Před vydáním osvědčení je nutné získat potvrzení od soukromého veterinárního lékaře, 24 hodin před cestou, o klinickém vyšetření zvířete, při němž se prokáže, že zvíře je v dobrém zdravotním stavu a je schopno přepravy do místa určení. Na základě tohoto potvrzení a dalších doložených dokumentů, jako např. kopie registrace na sportovní události nebo soutěže, členství v kynologickém klubu nebo kynologické organizaci, vystaví krajská veterinární správa (popřípadě Městská veterinární správa v Praze) osvědčení.
Pokud tedy cesta se psy na závody bude trvat po dobu platnosti osvědčení, tj. 4 měsíce, nemohou po majitelích psů veterinární lékaři v jiných členských zemích EU vyžadovat další dokumenty a vyšetření zvířat. Stejně tak při návratu do České republiky stačí toto platné osvědčení.
Rozhodnutí s novým certifikátem je k dispozici i v systému TRACES pod č. 2010/684/ES

Josef Duben, tisk. mluvčí SVS ČR
Další informace z oblasti Státní veterinární správy lze získat na internetových stránkách SVS ČR: www.svscr.cz.

Zkopírováno ze stránek ČMKU. Volala jsem kvůli tomu na správu do Bruntálu kde mi bylo řečeno, že oni o tom nic neví, respektive ví, že se o něčem takovém mluvilo, ale neví nic konkrétního, nemají žádné formuláře, neví co s tím budou dělat a nemám je otravovat páč jsou Vánoce. Jo a taky mi řekli, že když chci věřit stránkám ČMKU tak je to prý moje věc, jim je to jedno.
Za týden a kousek jedu do Olomouce na národku. Povezu víc jak pět psů . Ale nevím co mám dělat, páč bruntálská veterina mi to povolení evidentně vydat nehodlá.

Monty
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 09:49
- Nahlásit

Baico
aha, to já bych je hned brala do práce kdybych mohla, akorát by mě asi vyrazili hlavně kvůli Sophi

impact
fakt? Sakra já Montyho nemám čipovaného a ve dvanácti letech už do něj rvát čip nechci

Baico
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 09:49
- Nahlásit

impact
Už jste slyšeli, že má být od roku 2012 povinné čipování celostátně?
Tak to nevím, ale je mi to celkem jedno, protože já jsem si oba kluky čipované už přivezla.

impact
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 09:52
- Nahlásit

Biluška
Kdy jedeš do OL? Já na sobotu!

Monty
Vetka s tím včera přišla, že to dostali předběžně ze SVS či odkud. Aby se jako připravili.

Baico
Já mám jen tři a tři ještě chci postupně dočipovat.

Baico
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 09:53
- Nahlásit

Monty
akorát by mě asi vyrazili hlavně kvůli Sophi
Já nevím, kluci jsou venkovní psi a tak si myslím, že jim je fakt líp doma na dvoře. Navíc je teď každý odpoledne bere táta sebou na běžky, takže jim fakt nic nechybí.

Monty
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 09:54
- Nahlásit

impact
jdu po novém roce na vetku, tak se zeptám, asi bych ho raději nechala hned, než za dva roky, no každopádně jestli je to pravda, tak bude veta k smrti nenávidět

Baico
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 09:55
- Nahlásit

impact
Já mám jen tři a tři ještě chci postupně dočipovat
Já jsme ráda, že už čipy mají, protože oba mají naprosto nečitelný tetování.
No a v posledním INfu od ČKS přišlo, že psi bez PP, kteří nastupují na zkoušky musí být taky čipováni.

Monty
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 09:56
- Nahlásit

Baico
tak to se mají fajn, moji taky nejsou sami, ale zase si říkám, že bych je raději měla pod kontrolou u sebe

impact
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 09:57
- Nahlásit

Monty
Mě bude nenávidět peněženka.

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 09:57
- Nahlásit

impact
Kdy jedeš do OL? Já na sobotu!
Na neděli. A su už předem nasraná, páč před náma jde 17 dlouhovlasých golijí, pak 23 krátkovlasých a pak je 41 šelmyjí Pochopitelně napřed psy a až potom fenky. Takže tam budem trčet doslova celý den
Kámoška co mi normálně vystavuje Bonu má svoji fenu ve stejné třídě, čili nemůže. Bona se mnou nechodí. Teda chodí, ale tváří se jak kripl Musí jít s někým jiným. Takže s sebou budu muset táhnout Lálu, aby ji odvystavovala ona a to bude horror, páč po tom dni tam bude Alena na zabití

impact
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 09:58
- Nahlásit

Baico
Tak na jednu stranu to bude dobrá věc, když to bude povinně.. Jsem ovšem zvědavá na profi množírny, jak se s tím poperou...

Monty
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 09:59
- Nahlásit

impact
peněženka mi je u prd..., ta už mě nenávidí pěkně dlouho
já se nějak vždy uskromním

impact
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 10:00
- Nahlásit

Biluška
Jste jak vadní. Kámoška jede a jede na pátek. Se tam s nikym nepotkám.

Baico
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 10:01
- Nahlásit

Biluška
impact
Pojedete i do Brna? Já totiž jedu s panem Faraonem rozbít třídu mladých mezi běloušema
Včera mi ho naše veterinářka vychválila, že prej je týden od týdne krásnější

impact
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 10:02
- Nahlásit

Baico
Jojo, do Brna taky. Ještě na čumendu. A pak OVA asi naostro.

Monty
Tož to já musím pomalu začít šetřit.

Monty
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 10:03
- Nahlásit

impact
jak se s tím poperou...
se pos.... a to je dobře

Baico
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 10:04
- Nahlásit

impact
Jojo, do Brna taky. Ještě na čumendu
My budeme v sobotu i v nedělu, tak se zaskočte pani podívat na veverky

impact
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 10:07
- Nahlásit

Baico
Zaskočíme..
Znáš - http://www.bila-panenka.net/ ?

Monty
Si to nějak neumím představit, že to budou čipovat ve velkým, když maj problém naočkovat. A co teprve ti, kterým se narodí nechtěný? To bude zajímavý..

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 10:12
- Nahlásit

http://finance.idnes.cz/hitparada-pikantnich-pojis tnych-hlasek-mlha-schovala-vinika-pr5-/poj.asp?c=A 101214_170146_poj_sov

Pobafte se dámy

impact
Jsem ovšem zvědavá na profi množírny, jak se s tím poperou...
Nijak, vyeají se na to. Kde se to asi tak bude kontrolovat? Budou chodit policajti se čtečkou barák od baráku, zvonit a projíždět psy co tam najdou?

Baico
Do Brna asi nepojedu...váhám. Ale asi ne. Mám v tom období hodně placení, musím šetřit. A mám tam přihlášené nějaké agi a výstavy v Opoli a Katowicích.

Baico
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 10:15
- Nahlásit

impact
Znáš - http://www.bila-panenka.net/ ?
Osobně ne, ale vím, že tadle CHS je

Monty
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 10:16
- Nahlásit

Biluška

Baico
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 10:16
- Nahlásit

Biluška
Mám v tom období hodně placení, musím šetřit
No já už to mám zaplacený a mám tak hodnou chovatelku, že mi nabídla odvoz i s oběma veverkama, i když se vystavuje jen ta jedna

Gerda
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 10:29
- Nahlásit

Dobré jitro libozvučné mihule!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 10:32 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

proč musíte nadrásat 7 stran vod večera???!!! okamžitě něgdo udělá vejcuc a hnet!!!!

hele je naprosto NEUVĚŘITELNÁ PŘÍŠERNÁ NELICKÁ MEGAKOSA!!!!!! .Pes odmítá opustit postel..je to dobrý pes!
jinak sem ho násilím přinutila jít ven a šla sem na kraj vobory..hele sou teda vjeci mezi nebem a zamí a f astrálu!! se vláčim a najednou vedle jepriška na bješkách!!normálně ten černej hábit,bílý prostěradlo na hlavě bo co to maj,ledvinu f pase a bruslila na bješkách jak vo život
si du vyhledat ve snáři co to znamaná..

impact
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 10:35
- Nahlásit

davidkova renata

Gerda
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 10:36
- Nahlásit

davidkova renata
jeptišku na běžkách viděti, deset kilo v průběhu ledna přibrati museti.

hally001
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 10:40
- Nahlásit

Lyžující jeptiška s ledvinou u pasu? Ty woe Renčo já se nedivím že ten pes odmítá opustit barák...si trénovala na silvestra ne?)

Monty
Člen
- Nahlásit

davidkova renata
kolik tam je u vás stupňů, že ani váš pes nechce jíti ven?

Gerda
tak to takovou jeptišku nechci nigdy, opakuju nigdy vidět !!!!!!!

a co jeptiška za volantem, říditi děsivě??? není to třeba - 10 kilo???

davidkova renata
Člen
- Nahlásit

Gerda
deset kilo v průběhu ledna přibrati museti
stalo se uš f prosinci dnes sem zahájila dyjetu ..zatim dobrý ale je teprf půl 11
impact
se nesměj ,vole..pak má ta církef k něčemu vypadat dyš služebnice boooží brázdí voborou jak vítěs jizerský padesátky..si myslim,že bješky sou nástroj ďáblůf..asi pošlu nějakej udavačckej dopis

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 10:43
- Nahlásit

hally001
Ty woe Renčo já se nedivím že ten pes odmítá opustit barák
dyk řikám...vůbec nechce ven!!Asi se bojí,že by moch kolem ject papeš na bobech....by jí mohlo poznamenat..
Monty
kolik tam je u vás stupňů,
nevim..prd mrazem teploměr

<< 1 ... 6201 . 6202 . 6203 . 6204 . 6205 . 6206 . 6207 . 6208 . 6209 . 6210 . 6211 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání