| Autor |
Zpráva |
jablunka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 12:59
- Nahlásit
Nazdááár fšicíííí.....
Tak dneska sem tu zpožděná,páč mateřská nemateřská,prostě mě teď na tři dny potřebujou aspoň na dopoledne v hokně.Tak cérenka hlídá nejmladšího a já fachám.
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 13:03
- Nahlásit
jablunka
nazdár/platí i pro ostatní/
co je hokna?
|
rosnička
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 13:06
- Nahlásit
jablunka
nazdáááár!
Kdo je "nejmlačí"?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 13:12
- Nahlásit
Pentas
co je hokna?
Práce,zaměstnání,prostě cokoliv co tě aspoň trochu živí.
rosnička
Kdo je "nejmlačí"?
Synček,stár pouhých 14 měsíců.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 14:14
- Nahlásit
Tak jsem si dneska koupila svět psů a mám tam se Stormínou fotečku. Sice je tam ještě pár dalších psů, ale ... HEČ
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 15:08
- Nahlásit
Gerda
Minimálně bych si zjistila čí pes je a chtěla vidět očkování proti vzteklině.
Vzeklina se u nás sice poslední roky nevyskytuje,ale pro klid v duši.Je to smrtelné onemocnění přece jen.
Tetanus nepřežívá pouze v koňském hnoji ale i teřeba ovčím,kozím...i v půdě kontaminované tímto hnojem,tzn. na pastvinách a tak.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 15:46
- Nahlásit
Gerda
Hele,přidám vlastní několikerou zkušenost.Souhlas s Biluší ,když tam půjdeš,máš o zábavu postaráno.Já mám výhodu,páč mám známou doktorku co má navíc 4 psy a nechut k lidem .Rafnul mě ohehdá nějakej naprosto cizí vořech,kterýho já,kráva,chtěla mermomocí odlovit abysem ho jako zachránila .Měla jsem 18 kousanců na obou rukách...tetanus nic.Takže jsem mazala za tou kámoškou,ta mě píchla tetanus(to jako prej jo,mělo by to proběhnout,když to máš propadlý jako já).Mě hlavně zajímalo,co bych měla kde říct,kdyby se to podebralo a musela jsem s tím třá na chíru.Takže vzala telefon a jedním zavoláním na patřičnou instituci to vyřídila.Pakliže to byl prokazatelně pes ,nemám se vzrušovat,pouze v případě ,že by v daném místě byla zaznamenána vzeklina a to u psa,což prý někdy od roku 1960 nebo tak nějak,přesně fakt nevím,nebylo.Takže klíííd.Přesně totéž se dověděla kámoška,která předtím volala na veterinu do Rybalkový,ale páč je paranoidní tak jim nevěřila .Problém by nastal v momentě,kdyby ti to začlo hnisat,to bys asi k doktoroj musela,ale já bych řekla,že mě omylem rafnul můj pes a doložila jeho očkovák,nejsem magor!Ten čokl stejnak žádnou vzteklinu neměl,sama to určitě taky tak vidíš,prostě se lek...Jinak kámošce ještě bylo na patřičných místech sděleno,že na to jsou nějaký prášky ,který si ovšem platíš ve třech dávkách,místo nějakýho infekčního na Bulovce.to platí ale v případě,že tu ta vzteklina nebyla zaznamenána,což tuty nebyla.dávka stála asi 500 kč,nabízela nám to pro klid duše,já jsem lakomá ,takže jsem na duši kašlala,bo ten pes udělal jen to co musel.
Tohle se stalo ráno,do večera jsem měla ruce jak sloní muž a bolelo to tak,že jsem ani neodemkla byt.Kámoška doktorka řekla at to pořádně vydrbu kartáčem,nic na to nepatlám a dám si na to vodu Taxem jí poslechla,druhej den jsem nemohla ráno ani do práce,ale ledovala jsem a večer se naložila do vany asi na 2 hodiny.Věřte nevěřte,druhej den ráno jsem dělala španělský ptáčky a štrůůůdl .Jó,psychika je mocná čarodějka
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 16:10
- Nahlásit
Joker
mám tam se Stormínou fotečku.
no vidíš,to máš asi za ten Mělník
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 16:24
- Nahlásit
Smečka
Pes je majitelů kempu, mají dvě ovčandy, tahle byla ta mladší. Chovají oslíka a ovečky ve výběhu. Kamarádka mi teď do toho kempu volá, jestli mají obě čuby všechna očkování a jestli nejsou prošlá. Myslim že je vše v pořádku, je to "zapesovanej" kemp, kam se valí denně desně lidí. Mám jen šrám a okolo takovou napuchlou modřinu, jakoby naraženou nohu. Psu žádné problémy dělat nechci, ani sem nechtěla rozpatlávat takovou banální historku, jen jsem si nebyla jistá s tím očkováním. myslím, že tetanus mi píchali před 10 lety, dkyž jsem si pádem z koně vykloubila loket. Přesto všem díky za doporučení, o psu info zjistím + poleduji a pokoupu. Já to hned polila vodkou, kterou jsme měli k přípitku
|
želva
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 16:34
- Nahlásit
čus všici,jsem byla dnes u rybníčka a byla tam davídková s nyný
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 16:41
- Nahlásit
Gerda
Já to hned polila vodkou
No tak co tu gestíš???? To je pak fšecko v naprostým cajku
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 16:44
- Nahlásit
Navíc sem se dozvěděla, že je to teprve 7měsíční čubinka (ale vobrofská jak golemka, asi je to taky ňáká Bordžínka), veterináře mají, mám na něj kontakt, byli úplně v pohodě, až se stydím, jakou z toho dělám hysterii. Takže se omlouvám.
Jinak sme dnes na rehábce dělali upažování, úplně jsem cítila, jak to povoluje a jak to jde dát do strany. Opět proběhla nabídka operace
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 16:46
- Nahlásit
Gerda
Já to hned polila vodkou
No tak co tu gestíš????To je pak fšecko v naprostým cajku
Takže dézinfekce proběhla,zevnitř i z venku.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 16:53
- Nahlásit
Gerda
Opět proběhla nabídka operace
Takový lukratííívní nabídky já kupodivu vodmítám
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 16:57
- Nahlásit
davidkova renata
Zatím taky odmítám, až to začne vypadávat jen tak pro nic za nic, asi se jí podrobim, zatim ale ne, spoléhám se na cvičení, bowenky, posilování a vyhýbání se pohybu a těžké práci ))
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 16:58
- Nahlásit
jablunka
Takže dézinfekce proběhla,zevnitř i z venku.
protože jedno zásadní moudro praví - CO JE V LIHU, TO SE NEKAZÍ.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 17:00
- Nahlásit
Gerda
Tak to bude nejspíš v pohodě.
Dávej pozor,aby se ti místo okolo ranky nezanítilo,nečervenalo a nezačlo hřát,případně abys neměla teplotu.Pak jsou na místě antibiotika.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 17:06
- Nahlásit
Smečka
vypozoruju to, díky za radu, hlavně si dám příště pořádnýho majzla, kam šlapu, když budou v okolí psi
|
rosnička
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 17:15
- Nahlásit
Gerda
zejména bych se vyhýbala té těžké práci. (Za těžký bych měla i smeták.:wink
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 17:22
- Nahlásit
rosnička
nebojte nic, pani, svůj hand komfort si udržím, stůj co stůj, maximálně vějíř nebo diamantový náramek, nic víc ta ruka zvedat nebude, to si pohlídám ))))
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 17:22
- Nahlásit
rosnička
Za těžký bych měla i smeták.:wink
A co třá taková prachofka???Víte jak se pronese s těma tůůnama prachu co na ní po 3 měsících nabalej??
|
želva
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 17:25
- Nahlásit
novinka do linii pro naše psy - kladívko - je hned při ruce,je lehké na nošení,a psy si ihned pamatují uder do hlkavičky nebo do nožičky
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 17:27
- Nahlásit
novinka do linii pro naše psy - kladívko - je hned při ruce,je lehké na nošení,a psy si ihned pamatují uder do hlkavičky nebo do nožičky
želva
No a na konci může mít malý hřebíček, takže když budeš bít pejska do hlavy, bude to, jako kdybys udeřila hřebíček na hlavičku .-)))
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 17:31
- Nahlásit
Gerda
když budeš bít pejska do hlavy, bude to, jako kdybys udeřila hřebíček na hlavičku .-)))
no je vidět,že tvůj pronikavý intelekt nebyl narušen
|
želva
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 17:31
- Nahlásit
Gerda
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 17:34
- Nahlásit
davidkova renata
no je vidět,že tvůj pronikavý intelekt nebyl narušen
Takže mě necháte hrát na tu flétnu???????? Složila bych píseň o pejskovi.....a o hřebíčku.....
|
želva
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 17:37
- Nahlásit
Gerda
a pro mě bys taky složila písen?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 17:43
- Nahlásit
želva
Klidně, jakou chceš? )))
|
rosnička
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 17:48
- Nahlásit
Gerda
jesi, složíš ňákou pjeknou, nebudu vjéřit, že je vo želvje!
|
želva
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 17:50
- Nahlásit
Gerda
no nějakou vo mě a vo mojich hafanech,jo klidně přijd sem ke mě s maručkou,mám tu potkany,morčata,želvya strašilky,mužeš vyzkoušet jak na ně bude reagovat
|