Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 1557 . 1558 . 1559 . 1560 . 1561 . 1562 . 1563 . 1564 . 1565 . 1566 . 1567 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Gerda
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 10:15
- Nahlásit

PetraK
PŘEDALA JSTE MAŘENCE MOU GRATULACI KE SVÁTKU????
Promiňte, promiňte, už jí to volám.....vona je asi ve vaně, bo to nezvedá, ale vyřídím jít - jako vy jí zejtra uvidíte? A můžete se mi s ní vyfotit, dyš vás eště neznám vosobně? Esi jí bude Ešus vočuchávat, děsně ho vymete, s tim počítejte, vona teď vodhání každýho, koho nezná dýl než rok. Dyštak nechte Nuny, ať jí sama vynadá, vona jí vynadává moc pěkně, dycky jí kousne do hlavy a Marie je pak nasraná a chodí s oslintanou hlavou.
Napsala sem jí to sms domu na pevnou, to zvládne, je to inženýrka s praheeee.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 10:18 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Gerda
Esi jí bude Ešus vočuchávat, děsně ho vymete, s tim počítejte

Tak na tohle se moc těším!!!! A Nuný ji nadávat nemusí, páč nechápu proč by si měla Máruška nechávat čuchat k zadeli vod každýho vometáka co de kolem, ne?

Promiňte, promiňte, už jí to volám.....

to jediný vás zachánilo, jinak byste ty zkoušky nikdá nesložili, já umim totiž psům ledacos vysvětlit.

Esi nezapomenu foťák, tak se vám vyblejskneme!

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 10:25
- Nahlásit

Sali
Nedokážu chodit kolem cizího neštěstí a nepodat tam pomocnou ruku. Prostě nedokážu. Pokud se to teda týká zvířat. Lidi jsou mi tak nějak jedno. Asi ani stran pavouků a hadů bych se nějak neangažovala, ale psy prostě obejít nedokážu.
Vím, že je to pořádný záhul nejen pro mě, ale i pro celou rodinu. Od Tomáše to chce víc než obrovskou dávku tolerance (zvlášť když uvážíš, že je to veskrze nepsí člověk a žít s někým jiným tak by si v životě psa nepořídil). Pokaždé si říkám, že už do toho znova nepůjdu, že příště už budu taky akorát fňukat na netu "že by se těm chudinkám malinkým mělo nějak pomoc, dyť to je strašný" , ale prostě to nedokážu. Říkám si, že každý zachráněný život má cenu. Pro toho, kdo ho žije určitě. A je jedno jestli je to špičkové zvíře s ohromným potenciálem, nebo Aidan, pro kterého bude životní úspěch nepodělat se strachy když k němu někdo přijde. I ten Aidan má právo na život. Kdo mu pomůže když to nebudu já? Když budu vědět, že na světě je dost lidí, kteří přijdou a udělají to tak si s klidem povím, že já jsem toho udělala dost a dám si voraz. Ale dokud nikdo takový není tak kdo to udělá? Dobře vím co riskuju tím, že se do toho pouštím pořád znova a znova, ale fakt kolem nich prostě nedokážu projít a zavřít oči. Nejsou na to třeba nějaké prášky? Jestli jo tak mi jich, prosím, napiš nějakou koňskou dávku

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 10:30
- Nahlásit

Sali
naprosto v pohodě
jo?Tak dík
Gerda
Co mám teda dělat s háravou čubou, co odmítá chodit
moc se s ní se*eš,ale to by si moch čék plíce vymluvit!
Walda
Hezky fotíš. To je z minulé neděle na chalupě
z minulý ne,to jaxme ondá byli na skok u vás po tom vejletě,taxem tě blejskla

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 10:32
- Nahlásit

Biluška
ste napsala moc hezky,pani i když zas na druhou stranu je fakt,že některejm psům by bylo líp,kdyby prostě v klidu usnuli navždy.Je to těžký...

Gerda
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 10:33
- Nahlásit

davidkova renata
to jaxme ondá byli na skok u vás po tom vejletě,taxem tě blejskla
No to neni pravda, bo Walda nemá traktůrek!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 10:34
- Nahlásit

Gerda
No to neni pravda, bo Walda nemá traktůrek!
aha...tak že by to byl ispidich????Páč nigdo jinej už tam z kluků nebyl

Gerda
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 10:42
- Nahlásit

davidkova renata
Páč nigdo jinej už tam z kluků nebyl
No jo, tak tim se to vysvětluje, to je taťka, bo von mezitim, co sme byli u Waldy, sekal zahrádku. Sme nevěděla, že máte papouška...

jbat
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 10:53
- Nahlásit

já s Biluškou souhlasím.
určitě by některým psům bylo líp v nebíčku, ale tak nějak mi to nesedí zrovna na tyhle chuďátka... a má je jen chvíli, chce to asi hodně času... neházela bych flintu do žita, i když věřím, že Biluška k tomu nemá daleko...
Sali chápu, cos tím chtěla říct a v zásadě máš pravdu, ale na to, abych ten názor přijala, jsem moc sentimentální...

rosnička
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 10:59
- Nahlásit

jbat
abych ten názor přijala, jsem moc sentimentální...
Sentimentu mě odnaučilo dlouhodobé soužití se psy a moje- marná- snaha vylepšit život jim všem. S jistou dávkou egoismu přiznávám, že dokud mám co dělat s vlastním přežitím, mebudu podávat pomocnou ruku nikomu, prostě si to nemohu dovolit.

Gerda
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 11:24
- Nahlásit

rosnička
že dokud mám co dělat s vlastním přežitím, mebudu podávat pomocnou ruku nikomu, prostě si to nemohu dovolit
myslim že neni potřeba nic omlouvat, každej dělá, jak se chce jemu, stejnak si to odůvodňuješ hlavně před sebou, nikomu do toho nic neni. Takže vůbec nevidim důvod se touhle debatou o pomoci/nepomoci či je fuk jak to nazvat, zabývat. Asi jediný, co by mohlo pomoct, je nemnožit bezhlavě vořechy, jen si neumim ani omylem jaksi v praksi přectavit, jak se to dá zařídit....že by každej vořech musel bejt kastrovanej a násilně donucenej k nemnožení? Jako žencký f číně? Mě by to nevadilo, klidně, proč ne....

Jimmi
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 11:25
- Nahlásit

Já bych asi klidně některý psy utratila, je to tvrdý, ale co ti ostatní útulkáči? Nemají takový problémy a taky čekají na nějakou hodnou duši.

Bilušce budu držet palce, aby je dostala z nejhoršího.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 11:25
- Nahlásit

Gerda
Mě by to nevadilo, klidně, proč ne....

mám Ti teda někde tu kastraci vobjednat? A nejni to škoda? Uš tagle mladá?

jablunka
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 11:27
- Nahlásit

Gerda
stejnak si to odůvodňuješ hlavně před sebou, nikomu do toho nic neni.
Myslím,že takovejch je nás tady vječina...........

Marušce též přeju fšechno nejlepčí.....................
(dort k svátku je luksus)

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 11:32
- Nahlásit

jablunka
Myslím,že takovejch je nás tady vječina...........

patřím do tý vjetšiny

Jimmi
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 11:34
- Nahlásit

jablunka
prosimtě potřebuju pani dochtorový poslat mejlik a vona poč členem má prdlačku, můžeš mi poslat na Nessi emila?
dík

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 11:35
- Nahlásit

rosnička
dokud mám co dělat s vlastním přežitím, mebudu podávat pomocnou ruku nikomu, prostě si to nemohu dovolit.
V zásadě máš pravdu. Problém je v tom, že každý z nás má jinde tu hranici "vlastního přežití" . Někomu bude stačit, že má zítra ještě za co koupit chleba. Jiný bude mít pořád pocit, že ještě pořád tak tak přežívá. A bude si říkat "ještě musím nechat udělat ty plastové okna, holka potřebuje nové značkové džíny, ten mobil už mám dva roky, nutně musím koupit nový, na tu dovolenou jsme chtěli jet...." Nebude se vymlouvat, sám v sobě bude mít ten pocit, že pořád bojuje o vlastní přežití.
Schválně si někdy všimni, že nejvíc a nejrychleji pomáhají právě ti, co mají nejhlouběji do kapsy (nejen u psů, všeobecně).

jbat
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 11:36
- Nahlásit

Biluška
Schválně si někdy všimni, že nejvíc a nejrychleji pomáhají právě ti, co mají nejhlouběji do kapsy (nejen u psů, všeobecně).
Zas musím souhlasit, já to znám vot koní a postiženejch dětí... tedy z hiporehabilitace.

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 11:37
- Nahlásit

Jimmi
Já bych asi klidně některý psy utratila, je to tvrdý
Ono tak určitě u některých dopadne. Těch v útulku tak po čase skončí asi většina, protože jsou prakticky neumístitelní. I u Aidana už mě to napadlo. Dám mu čas, uvidíme tak za měsíc, za dva.... Pokud bude pořád takhle šílet kdykoliv někdo vejde do místnosti tak mu asi mrtvému vážně bude líp. Ale každopádně to neudělám teď, po třech dnech. Třeba se mu rozbřeskne a bude z něj pes

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 11:43
- Nahlásit

jbat
Zas musím souhlasit, já to znám vot koní a postiženejch dětí... tedy z hiporehabilitace.
O pár vesnic dál bydlí jedna rodina. Mají čtyři děti, z toho jednu holku postiženou. Jedno mimino, asi rok a půl staré. Starou, nechodící babičku - ležáka v plínkách. Tři psy. Do kapsy taky docela hluboko.
Když proběhla ta nešťastná kauza Jarošov tak jsme dva měsíce prakticky nemohli vylézt na ulici. Hned ten první večer odvysílala Nova reportáž z toho kravína. Dvě minuty po reportáži zvonil telefon
- "hele, já jsem tě viděl v televizi? Tos byla fakt ty? A jaký to tam bylo? A ty máš ty psy doma? Nekecej? A kolik? Fakt jo? A to vážně bylo tak děsný? A jací jsou ti psi?........"
Vylezli jsme na ulici a bylo to to samé. Než jsem došla pro rohlíky a zpátky tak jsem tenhle rozhovor absolvovala asi pětkrát. Najednou si na nás vzpoměli i kamarádi ze školky

Jednu jedinou osobu napadlo zavolat "paní Libuško, jak to zvládáte? Nepotřebujete pomoc? Mám přijet? " . Hádej kdo to byl?
Jo a několik lidí poslalo peníze, za ty jsem byla taky vděčná, protože nám auto nejezdí na vodu

Benda
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 11:44
- Nahlásit

Ahoj lidi
koho tady utrácíte ?

brut
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 11:49
- Nahlásit

Dobré téměř poledne

Koukám, co jste tu zase naškrabali

Přikláním se taky na stranu těch, co by nechali část psů uspat, protože při sebe lepší vůli, tihle budou neudatelní

Biluška
dokud mám co dělat s vlastním přežitím, mebudu podávat pomocnou ruku nikomu, prostě si to nemohu dovolit.
V zásadě máš pravdu. Problém je v tom, že každý z nás má jinde tu hranici "vlastního přežití"

bohužel v tomhle máš pravdu

Gerda
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 11:49
- Nahlásit

Benda
Ahoj lidi
Čus taťko, ty uš máš posekáno? Nebo jen prolítáš?

Gerda
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 11:51
- Nahlásit

jablunka
Marušce též přeju fšechno nejlepčí
Děkuje moc, ten dort uš spolkla, sfiňucha hladová!

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 11:52
- Nahlásit

Biluška
Problém je v tom, že každý z nás má jinde tu hranici "vlastního přežití"
to je přesně ono, já jí sice nemám nastavenou tam kde většina populace, čili neuznávám konzumně komerční styl,
a k životu chci mít z vymožeností akorát net, středovej počítač a středovej foťák, jinak jakoukoli funkční dodávku a jakýkoli funkční barák kde se dá žít se psama, kuchyní a jinou technikou jsem kotlíkář, co vystačí s čímkoli co nemá díru, a lehne na cokoli, co se pod ním nerozpadne,
ale v čem jsem náročná, jsou psi a jejich realisace, psy musím mít "modrokrevný a drajvový", a umožnit jím život podle jejich modrokrevných drajvových nároků, což se jaxi vylučuje s víc zvířatama než 2 ks na osobu, a naplnit jejich požadavky sebere všechnen čas mimo práci a spánek.
Protože jsem si sama zkusila tu reparativní kynologii, a naběhla si přesně podle toho, co píšu, vydávám varování, aby byla ještě cesta z5...

brut
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 11:59
- Nahlásit

Sali
včera jsem ti odpovídala na dotaz ohledně velikosti psů.... koukala jsi na to a porovnala s malinou?

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 12:02
- Nahlásit

brut
koukala, a je to tvý zvíře velký jak velká maligní čuba...to už je kus pořádnýho psa

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 12:04
- Nahlásit

brut
co se s těma modroplesnifcema dá páchat???? nic o nich nevím...tuším, že to jsou založením honácký pesani.

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 12:06
- Nahlásit

Sali
psy musím mít "modrokrevný a drajvový",
Kdysi jsem taky musela. Už ne. Od té doby co jsem dala šíleně nekřesťanský peníze za modrokrevnou šeltii ze zahraničního krytí s předpokladama na kde co. Doma mám hysterku, která šílí z každého spadlého listu (a to jsem si ještě dala sakra práci s její socializací a výchovou), která v roce čůrá doma, protože venku se bojí, která venku imrvére v jednom kuse řve (ze strachu).... a na agi je naprosto nepoužitelná, protože se bojí překážek. Každý den jiné. Naše tréninky probíhají ve smyslu "fuj, slalom, slalomu se děsně bojím, tam nejdu" . Druhý den se nebojí slalomu, ale bojí se skočky. Třetí den třeba áčka.... Je to k zešílení.
Když to porovnám se Semtexem, který v šesti měsících "napadl pitbula" - Muchoš ví, Muchoš fotila , který proběhne a přeskočí cokoliv co mu postavím do cesty bez toho, že by vůbec přemýšlel co může být na druhé straně. Který ve třech měsících věděl, že venčí se na zahradě... a je to absolutně "bezcenný" vořech tak bych vzteky brečela.
Už nepotřebuju psy "modrokrevné" už mi stačí jen ti drajvoví
Ale klidně můžu poskytnout azyl těm nedrajvovým, kterým stačí že u mě leží na gauči a běhají po zahradě. Nepracuju s nima. Naučila jsem je základ (ke mně, sedni, netahej mě na vodítku, nepleť se mi pod nohy), s tím spokojeně žijou a já se neobtěžuju s tím, abych s nimi pracovala. Takhle je tady polovina naší smečky. Kdybych po Lilátku,nebo Mie chtěla nějakou práci tak to prostě nedokážou a budu je neúměrně stresovat svými požadavky. Kdyby nežili tady, žili by někde v útulku. No tak ať se tu povalují, mám je ráda i když se mnou nedobývají svět.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 12:07
- Nahlásit

Jimmi
hele vona neessi je do neděle na výcvikáči,ale páč to má kousek,bude jezdit spát domů,tak je možný,že se hned neozve,abys věděla...
Gerda
, to je taťka
a jó,vlastně! a uš se viděl???
Jo a Marii samosebou fšecko nej k svátečku,já osobně jí dám ambulalantní kástraci(provedu vosobně) bo mě uš se*e jak má furt něco kuli čemu nemůže ííípit !
rosnička
že dokud mám co dělat s vlastním přežitím, mebudu podávat pomocnou ruku nikomu, prostě si to nemohu dovolit
a tak to se dá celkem i pochopit,leč to "přežití" si právě každej představuje jinak.Eště bysem podotkla,za sebe jako,že to nikomu nejni asi úpa výstižný bo zvířata řadim do jiný kategorie(tý lepší) než lidi..tedy někoho.

<< 1 ... 1557 . 1558 . 1559 . 1560 . 1561 . 1562 . 1563 . 1564 . 1565 . 1566 . 1567 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání