| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 18:43
- Nahlásit
jablunka
Škoda,že pátýho velkýho psa nemůžu a navíc.......mám obavu,jestli by na mě nebyl rtw tvrdej voříšek.
No je sladkej, ale chce to cloveka, kterej se ho uz z principu, ze to je rtw, nebude bat. A ke psum samcum do smecky by urcite nebyl vhodnej, je to holt rtw. Neboj, snazim se mu najit uplatneni, on potrebuje makat a ne se povalovat.
Ale delal mi dneska radost, neposral se konecne v kotci, ale prvne se vykadil na vychazce!!
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 18:55
- Nahlásit
Fifi
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 18:56
- Nahlásit
Fifi
ale chce to cloveka, kterej se ho uz z principu, ze to je rtw, nebude bat.
Tak to je jasný,oni na spoustu lidí působí děsivě.
A ke psum samcum do smecky by urcite nebyl vhodnej, je to holt rtw.
Aha,oni to rtw psi mají postavený takhle?
Neboj, snazim se mu najit uplatneni, on potrebuje makat a ne se povalovat.
Vůbec se nebojím,myslím si,že tím,že si ho zachránila ty,dostal druhou šanci.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 19:03
- Nahlásit
jablunka
heled v troji je furt ten Afgán
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 19:10
- Nahlásit
Mucholabka
http://utulek-orlova.wbs.cz/Nabidka_psu.html
číhni na tu černou..
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 19:14
- Nahlásit
davidkova renata
máš mejlík
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 19:14
- Nahlásit
brezen2008
heled v troji je furt ten Afgán
Já vím,ale na chrty sem to dala a víc udělat nemůžu.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 19:15
- Nahlásit
jablunka
Aha,oni to rtw psi mají postavený takhle?
No pokud jde o dospelyho psa vytazenyho odkudsi z vybehu, tak urcite! Oni radi machrujou vuci ostatnim samcum bezne. Jiny by to asi bylo, kdyby s nejakyma psama od mala vyrustal. Rtw psi jsem cvicila dva, a oba to byli prdli macha.
Vůbec se nebojím,myslím si,že tím,že si ho zachránila ty,dostal druhou šanci.
Ja myslim, ze kdyby sis toho inzose nevsimla ty, tak je pes ted uz bud sezranej nebo tam hnije doted, takze diky patri predevsim tobe!
Tak jeste foto pro tebe a pak uz to tu muzete zase mlatit traverzama.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 19:24
- Nahlásit
Fifi
šiš to je čumáček ,ty seš tááák hodná
Ebony
ty vogo,Růůůůfusek je bezkonkurenčně nejlepčí .a co dělaj přerostlí křížencíííí NO?
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 19:30
- Nahlásit
jablunka
já cíí taky nějakej inzerát ,ale chvi čubu,ale malou
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 19:51
- Nahlásit
janika
nějaká silně neobrněná v poslední době. Mušim se víc votužovat.
pani,správnej psovot muší mít nervy jak špagáty a né že vystříkne jak švestkovej knedlik co chvíli ,taghle se ta kynolooogie dělat nedá
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 20:25
- Nahlásit
tak se mějte krásně,hezký víkend a užijte si to podle svých představ
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 20:39
- Nahlásit
janika
smrad po zkaženejch vejcích?
to je sirovodík a ne kys. sírová
Fifi
krásnej, seč bohužel pro nás nepoužitelnej a hlavně si myslím, že to s ním nakonec ve tvých rukou nebude tak strašný... hlavně, když vidím, jak se ti snaží dělat radost
Ebony
Tenhle prcek fakt nemá chybu ... jestli je akční stejně jako Dixinka, tak potěš ( a já vím, že je...se mi to doneslo odkudsi )
davidkova renata
vystříkne jak švestkovej knedlik co chvíli
to mi nedělej, sem dostala chuť na švestkový knedle...jenže se mi s nima nechce dělat
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 20:51 - Změnil/a: Neessi
- Nahlásit
Čus žumpice ,děje se něco důležitýho,nebo je klit?
Nemám čas to fšechno číst-jen jsem zhlídla poslední stránku-fotky háázký-myslím,že si Fifi asi toho kluka novýho nechá,páč to nepude dát ho pryč
Růfůsek jako vždy exceluje.
Brut-na knedlíky bysem se taky vybodla,ještě se s nima crcat
Nevíte někdo,co je se StaHi?
Jsem urvaná,páč se opět dneska šlo na houby a už je nemůžu ani vidět( houbová smetanová hovězí omáčka,bramboračka s houbama,houbové řízky..............pak jede sušička na plný vobrátky a už je tu 5 třílitrových flašek plných a furt jsou ještě všude nezpracovaný houby )
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 20:54
- Nahlásit
Neessi
paníííííííííííííí na Nově ukazovakli,že začíná houbařská sezona,tak jsem si vpoměla na tebe
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 20:57
- Nahlásit
brezen2008
že začíná houbařská sezona
Je to děsný-rostou všude! Samý pravý hřiby,křemenáče,kozáci,podborováci..........prostě děs.Už to nemám kam dávat!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 20:59
- Nahlásit
Neessi
fotky háázký-myslím,že si Fifi asi toho kluka novýho nechá,páč to nepude dát ho pryč
Sem rikala predem, ze nenecha!! Jen se snazim ukazat, ze ten pes je temer normal a i pres tuhle foru mu timto hledam majitele!
A na houby nak nebyl cas, ale jestli rostou, vyrazim!!
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 21:01
- Nahlásit
Neessi
chci vyrazit v neděli někam,tak asi vyrazím....
paní co je u vás nového?
já se zamilovala do čuby v Ritě,ale nemohu ,jsou tam dvě věci co nejde:
není kastrovaná a pak je tu domácí,ale zas na druhou stranu jí hovada debilní někdo vyřízl jazyk,takže neštěká a je malá čivavinka,takže na žrádlo by moc nebyla,jako že nesežere 15 a více kg granulí jako dastík
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 21:02
- Nahlásit
Neessi
StaHi se neozvala, tak si jí tam asi nechali.....
Jinak nic nového... probírali jsme oblek pro mého synka k imatrikulaci ( pozor ne k té vysokoškolské, ale středoškolské)...dostala jsem pár dobrých rad a tipů, takže mám nad čím přemýšlet a mladej už se předem opupínkovává
Jinak tu nebylo nic nového
Houby bych taky brala, u nás nerostou a do chaty se dostanu nejdřív v neděli a to už tam nic nebude
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 21:26
- Nahlásit
Fifi
Sem rikala predem, ze nenecha
To jo,to jsi říkala-ale podívej se "jaký má vočička a k domečku se zahrádkou..."
brezen2008
chci vyrazit v neděli někam,tak asi vyrazím
Nejlíp někam do lesa
brut
StaHi se neozvala, tak si jí tam asi nechali
nejspíš,tak to snad přežije
oblek pro mého synka
to jsou ještě ty lepší starosti
Houby bych taky brala
přijeď si s valníkem a kosou-tady se snad zbláznily
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 21:38
- Nahlásit
brut
to on je, strašnej kašpar a pérko z gauče, ho miluju
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 21:40
- Nahlásit
Neessi
oblek pro mého synka
to jsou ještě ty lepší starosti
bych neřekla... hajzlík žádnej nechce a teď "babo raď" , co s ním mám dělat...
přijeď si s valníkem a kosou-tady se snad zbláznily
neříkej dvakrát... jen ten valník nevlastním
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 21:42
- Nahlásit
Ebony
to on je, strašnej kašpar a pérko z gauče, ho miluju
se ti ani nedivím
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 21:46
- Nahlásit
davidkova renata
a co dělaj přerostlí křížencíííí NO
žádný takový nemám....
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 21:49 - Změnil/a: Ebony
- Nahlásit
brezen2008
já se zamilovala do čuby v Ritě,ale nemohu
pani vy naděláte, to když byl můj domácí 4měsíce pryč, tak se vrátil a bylo tu o tři psy více, ani nemrkl vokem
to chce tvrdou ruku
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 22:06
- Nahlásit
Ebony
tohle bohužel nejde,ta čuba by potřevovala nasadit obojek vodítko a jít ven a prostě jí socializovat.....
a vod té doby se už nedivím ,že sindy vytahovali snad pod práškama ven.....
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 22:06
- Nahlásit
brut
bych neřekla... hajzlík žádnej nechce a teď "babo raď" , co s ním mám dělat
Počkat,až zaleze do koupelny,zabavit všechno-ale úplně všechno oblečení,kromě spodního prádla,pozvat pár holek na návštěvu( teda holek jeho věku) tak,aby stály hezky před barákem a pak ho vyšoupnout přede dveře,aby si ho prohlídly,že přesně takhle půjde na imatrikulaci,páč odmítá oblek.Pak bych ho vzala do půjčovny obleků,aby si vybral
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 22:11
- Nahlásit
Dobrý večer! Pojedete někdo na sraz?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 22:15
- Nahlásit
Lola1
Pojedete někdo na sraz?
vždyť není ještě termín,místo,čas.......nic
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 22:21
- Nahlásit
Ebony
tohle je její příběh ,jak přišla do utulku
Sindy
autor - Dagmar Hajdeckerová
K bráne útulku prichádza pani s malou sučkou na rukách. V rozhovore mi vysvetlila, že sučku našla na ich ulici pri kontajneroch, rada by si ju nechala, ale nemôže. Bola to pani tmavšej pleti, milá a príjemná a ja som sa úprimne potešila, že bola ochotná priviesť ju až k nám. Popýtala sa, ako si u nás psíkovia nažívajú, a keď som ju uistila, že u nás psov neutrácame s úľavou z útulku odišla.
Asi po pol hodine sa do útulku s plačom vrátila, cez zajakavý plač som sa dozvedela, že sučku nenašla, ale jej patrí, nešťastná ma prosila o odpustenie. Nikdy predtým, ani potom sa mi už nestalo to, že by niekto tak veľmi úprimne ľutoval svoju lož.
Sindy si zadovážila dcéra, dohodli si jasné pravidlá, mamka sa postará o kŕmenie, návštevy veterinára a ostatné finančné stránky, ale dcéra sa musí vzorne starať o jej pravidelné vychádzky. Prvotné nadšenie však rýchlo zmizlo a z prechádzok so psíkom sa stali už len prechádzky s kamarátkami. Šteniatko ostávalo doma celý deň samé. Keď sa mamka vracala večer z druhej práce domov, nachádzala šteňa v mlákach moču a výkalov. S dcérou to skúšala po dobrom aj po zlom, no nedochádzalo k žiadnej náprave. Začala mu teda hľadať nového majiteľa, no keď sa jej to istý čas nedarilo, prišla k nám.
Sindy je u nás už takmer rok. Prečo tak dlho?
Už s jej príchodom bolo jasné, že na jej správanie nie je celkom OK. Na vôdzke bola milá, prítulná, jemná, naoko- žiaden problém, ak sme ju však pustili z vôdzky začala pred nami divoko krúžiť, odbiehať, uhýbať sa, zmena správania na nepoznanie. Odchytiť ju nám dávalo riadne zabrať. Predpokladali sme, že sučka bola asi pri príchode majiteľky domov potrestaná a preto sa bála k ľuďom prichádzať. Verili sme, že správanie sučky sa pri správnej manipulácii a jemnom zaobchádzaní upraví. Prešli však týždne, mesiace a v správaní sučky nenastali absolútne žiadne zmeny.
Čo teda táto sučka potrebuje?
Majiteľa, ktorý bude akceptovať, že povahu tejto sučky už veľmi neovplyvní. Ťažko odhadovať, do akej miery je jej správanie ovplyvnené výchovou a či za týmto čudným strachom nie je aj kus genetiky. Sindy môže byť chovaná len v byte, nesmie byť z vôdzky púšťaná, pravdepodobne až do konca života. Istou výhodou je to, že je pokojnejšia, nevyžaduje veľký výbeh. Dostatok pohybu sa preto bude dať zabezpečiť príjemnými prechádzkami s flexi vôdzkou.
A čo vám môže ponúknuť Sindy?
Je to milá sučka, jemná, citlivá, mojkavá. Výborne sa hodí ako spoločníčka, môže byť chovaná aj v rodine so staršími deťmi. Je už sterilizovaná.
Pozn. - je v útulku v Košiciach - Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov
|