Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Velký knírač - ano či ne
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Bobulka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2007 20:39
- Nahlásit

Ahoj všichni,
potřebuji prosím poradit.
Můj přítel velmi obdivuje VK, mě se líbí též /až na ty uslintané fousy /, ale bohužel jsme se k jeho koupi zatím neodhodlali. Teď se naskytla možnost koupit 6 měsíční fenku s PP za slušnou cenu. A teď k mému problému. Bydlíme v bytě 2+1 a máme dvě fenky křížence /5 a 3 roky/, VK je z kotce /zahrady/. Mé dilema je jak by snesly naše "holky" nový přírůstek do bytu, jak by se VK ze zahrady adaptoval v bytě,
údržba VK /holky totiž vždy jednou za 1-2 měsíce nechám ostříhat/, jak přežít likvidační období /byt je po rekonstrukci, a když jsme se stěhovali holky už neničily a nějak si nedokážu představit jakou škodu může provést 6 měsíční velký knírač/, a plno dalších pro a proti. Pořád nad tím dumám, ale nemůžu se rozhodnout zda pořídit nebo ne.
PS: Jen ještě jeden menší problém /můj/ matka VK má DKK 2/2 otec 0/0.

Amir
Člen
# Zasláno: 13 Led 2007 22:02
- Nahlásit

Bobulka
Můj přítel velmi obdivuje VK ...pozdravuj přítele, má dobrý vkus
jak by snesly naše "holky" nový přírůstek do bytu ... každý pejsek je jiný, ber tu lepší variantu, že by to nemusel být problém, samozřejmě za předpokladu, že máš již nějaké zkušenosti a budeš přistupovat ke všem pejskům tak aby se měli navzájem rádi (neupřednostňovat nový přírůstek)

jak by se VK ze zahrady adaptoval v bytě, jak přežít likvidační období ... i tohle je různé, řešila bych případný problém pokud by nastal, například na přechodné likvidační období umístit fenku do pokojové klece
údržba VK /holky totiž vždy jednou za 1-2 měsíce nechám ostříhat ... knírače dvakrát do roka otrimuješ a v bytě nemáš skoro žádné chlupy !
[i]Jen ještě jeden menší problém /můj/ matka VK má DKK 2/2 otec 0/0. ... tohle by mohl být opravdu problém, je to dědičné a tudíž velký předpoklad, že fenečka bude mít také DKK 2/2 i horší

Teď se tě zeptám já :
proč uvažuješ o koupi fenky? (doufám, že ne jen kvůli tomu, že je za slušnou cenu)
uvažuješ o chovném využití fenky? (v bytě 2+1 by to bylo dost náročné)
hodláš s fenkou cvičit? (velký knírač potřebuje práci)

Velké knírače miluju a když se rozhodneš pro koupi fenky určitě nebudeš litovat a přestanou Ti vadit i ty uslintané fousy, velký knírač má totiž povahu od boha ... ber mě s rezervou, říkám, že je miluju

Bobulka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2007 22:25
- Nahlásit

Amir
Fenku chci hlavně, protože mám zkušenosti jak se psy tak s fenami. A příjde mi snažší vyjít s fenou než se psem. A ten podstatný rozdíl je hárání, fenu 2 x do roka ohlídám, ale psa abych hlídala non-stop.
A o chovnosti prozatím neuvažuji, to vše by záleželo na kvalitě fenky /výstavní, pracovní úspěchy a hlavně zdraví/.
Cvičit bych rozhodně chtěla, ale to záleží na povaze. Já při svém štěstí si přivedu naprostého necvičitelného psa.
Bobulkou /kříženec MK/ rekreačně cvičím jak poslušnost ale i stopy. Ve oblasti výcviku mám trochu zkušeností /Dobrman,americký buldok/, ale s VK žádné.

Bobulka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2007 22:28
- Nahlásit

Amir
Já jim ještě moc nepropadla. Pár jich znám ale samé černé /tam to bylo 50 na 50 s prací/, jak jsou na tom povahově pepřáci vůbec nevím. Ono jich nejspíš moc není.

Verca
Člen
# Zasláno: 13 Led 2007 22:31
- Nahlásit

Amir
Ńo pokud slečna chodí do práce, dejme tomu na plný úvazek, tak těžko umístí VK do pokojové klece.
To už spíš psa hooodně unavit a nebo jí nechat na chodbě, kde toho moc zničit nemůže. Prostě počítat s tím, že jedna místnost se musí přizpůsobit psu.
Anebo možná taky likvidovat nemusí, může si hrát s dalšími fenami. Většinou likvidace bývají z nudy, aspoň si to myslím.

Amir
Člen
# Zasláno: 13 Led 2007 22:41
- Nahlásit

Bobulka
to je velká pepřačka ? Můžeš mi napsat odkud ? (rodiče)
Ve oblasti výcviku mám trochu zkušeností /Dobrman,americký buldok/, ale s VK žádné. ... pokud máš zkušenosti s pejskama které uvádíš tak se nemusíš vůbec ničeho bát a budeš mile překvapená

Bobulka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2007 22:43
- Nahlásit

Verca
Do práce chodím každý den od 7 do 4, ale holky chodím venčit ještě okolo poledne místo oběda. Jinak spíš šlo o cca tak 2-3 dny v týdnu když jsme pryč oba /dělá 2x denní a 2x noční a 4 dny volno/.
Ničení chápu, není to můj první pes. Spíš mi šlo o to, že fena je zvyklá v kotci a já bych ji chtěla mít v bytě /je jí 6 měsíců/.
Likvidaci znám jedna mi vypárala pomalu celý koberec a druhá ožírala gauč pod spícím přítelem

Bobulka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2007 22:45
- Nahlásit

Amir
matka: Alesandria Vzpomínka a Otec: Skanseńs Rasputin Ignorant.
Podle toho co jsem koukala, tak pracovně vedené to asi nebude.

Amir
Člen
# Zasláno: 13 Led 2007 22:55
- Nahlásit

URL

hele tohodle mazlíka mám já doma a pracovně je šikulka, měla jsem strach, že nebude kousat ale nemůžu si ztěžovat Před ním jsem měla dva VK černé a tohle byl takovej hokuspokus ale jsem maximálně spokojená.Jenom můžu doporučit pokud si fenečku vezmeš tak začni s obranama co nejdřív, no vlastně hned !

Bobulka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2007 23:00
- Nahlásit

Amir
Ten je ale nádhernej.
Ještě se nemůžu rozhodnout, je to půl na půl. Přítel by byl pro, ale bohužel většinou vše zůstává na mě, tak to musí pořádně promyslet.
A hlavně se bojím té dysplazie.
Čím víc přemýšlím, tak nic nemůžu vykoumat. Snad proto jsem se obrátila sem ...

Amir
Člen
# Zasláno: 13 Led 2007 23:09
- Nahlásit

A hlavně se bojím té dysplazie.
Bobulka
To chápu, já mám u psa DKK 3/3 , sice i když bude mít za chvilku tři roky tak nikdy neměl žádné pohybové problémy a to mu dávám do těla jako by měl nohy vpořádku ale máme po vyhlídkách na chov (sice u VK P+S jsou uchovněni i jedinci s DKK 3/3 ale mě připadá nemorální takové zvíře používat do chovu).Je mi to líto protože je pracovně šikovnej a bohužel co se chovu týká tak je to naprd ale pro mě je důležitý, že nemá problémy a kdybych nedělala rentgen tak to vlastně ani nevím. Když jsem viděla na výstavě VK P+S s nohama 0/0 při pohybu a srovnala s pohybem zvířete, které mělo DKK 2/3 tak jsem měla pocit, že je to u nich spíš naopak. Ten s nulovýma nohama lezl jako by ho někdo nakopal do zadku a ještě vypadal jako bobtail a ne jako VK
Tak jsem ti asi moc neporadila, viď ? Ono to rozhodnutí je stejně jenom a jenom na Tobě a věřím, že se rozhodneš správně

Bobulka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2007 23:20
- Nahlásit

Amir
Neporadila, ale dolala jsi celkem dost zajímavých informací.
Kolikrát si nadávám, že vše moc řeším. čím déle se pohybuji mezi psy a sleduji tu problematiku, tím je to horší.
Tak to já bych zvíře s dysplazií do chovu taky nepustila, ale to je jen o lidech.
Důležitější než chov je pro mě pracovní vyžití a a spolehlivý pes pro doma. Jen jestli to nevyjde s tou prací tak už nevím.
Ykusím holt další poradu s přítelem a uvidíme, pokud se rozhodnu kladně tak zavolám chovateli. A pak se uvidí, ještě by jsme se tam mohli jet nezávazně podívat, ale 1/ je to dost daleko a 2/ jsem měkká a vím na 99% bych neodjela s prázdnou.

Amir
Člen
# Zasláno: 13 Led 2007 23:28
- Nahlásit

jsem měkká a vím na 99% bych neodjela s prázdnou.
Bobulka
To chápu

Bobulka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2007 23:38
- Nahlásit

Amir
Jdu s potvůrkama ven a pak si půjdu lehnout.
Moc děkuji za rady a informace.
Pokud to klapne tak se hned pochlubím s přírůstkem.

Lexa
Člen
# Zasláno: 14 Led 2007 07:54
- Nahlásit

Ahoj,
tak ja fenu VK mam a je uzasna!Meli jsme 3 VK v jednom byte,maminka a braska zustali u moji mamy,takze mam jen fenulku.Sice byt devastovali primo ukazkove,v tomhle nemaji VK konkurenci,za jedno dopoledne dokazali vytrhat lino,strhat tapety a rozkousat hromadu dalsich veci,a jsou trochu moc ustekani,ale jinak bezva.Perfektne se s nimi cvici,nemaji problem s ostatnimi pejskami,miluji deti a jsou to super hlidaci.

Nikita
Člen
# Zasláno: 14 Led 2007 12:55
- Nahlásit

Lexa
Ahoj, co máš za VK?

Terri
Člen
# Zasláno: 14 Led 2007 16:56
- Nahlásit

Bobulka
A proč nechceš štěně? Bez zkušeností s VK bych asi do půlročního pesíka nešla (byť je to fenka)...

Baileys
Člen
# Zasláno: 14 Led 2007 17:53
- Nahlásit

Bobulka:
janě, to jsou ti pepřáci, co prý jich je ještě 7. No, záleží, k čemu tu VK chceš-zdali na práci....tak bych asi vzala štěně, víš do čeho jdeš a navíc z tohoto spojení nemá velké předpoklady,třeba se stane zázrak... Taky tu dobu,kdy se má co nejví¨ce se stěňetem rozvíjet vlohy, musíš vědět, zda to mohlo toto štěně u chovatele a v takové smečce dostat....
DKK u těchto VK "lítají" často ,mě by to vydilo nejmíň....

Lexa:
No co máš a měli jste za VK???

Lexa
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 07:43
- Nahlásit

Baileys
Nikita
tak to musite pockat,az uklidim vanocni stromecek,dostanu se do skrine,najdu (snad...) PP - pak napisu
Ale nemam ji na vystavy,je to proste rodinny mazlicek.Fotku vlozit neumim

Bobulka
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 08:01
- Nahlásit

Lexa
To jsi mě potěšila, nějak si nedovedu představit 3 VK v jednom bytě No ale představa renovace nového bytu mě teda děsí.
Já myslela, že uštěkaní jsou jen ti malí.
Terri
No abych řekla pravdu, tak ten věk mi celkem vyhovuje. Jasně sice nevím jak je na tom se socializací, ale určitě to nemůže být horší než když jsem si pořídila am.buldoka.
Baileys
Je to možné, vůbec nevím, prý jsou už jen 3. Myslíš, že je to opravdu špatné spojení? Psa chci jako mazlíka a i na cvičení, ale zase na druhou stranu nemám moc velké ambice. Takže spíš na rekreační cvičení.

Amir
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 08:19
- Nahlásit

Bobulka
Když si to štěně vezmeš a budeš s ním cvičit tak se rozšíří okruh lidí co s VK P+S něco dělají a to je vlastně dobrej skutek

Bobulka
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 08:29
- Nahlásit

Amir
Já dělám dobré skutky ráda , proto taky mám dvě potvory z útulku.
Zatím je to na 60% pro a na zbytek chybí argumenty.

Lexa
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 08:44
- Nahlásit

Bobulka
no,meli jsme 3 VK ve 4 plus 1, ted VK a voriska v byte 2 plus 1...A zadny rozdil nevidim
Jinak by mi ten vek nevadil...

Amir
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 08:49
- Nahlásit

nemám moc velké ambice. Takže spíš na rekreační cvičení.
Bobulka
No vidíš, takže kdyby náhodou pepřatá holčička třeba "nekousala" tak ti to nebude vadit tolik jako někomu kdo už se vidí na mistráku a poslušná bude, neboj

Bobulka
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 08:53
- Nahlásit

Lexa
Tak to se celkem dá. Segra má labradora a pitbula ve 2+1.
No a my do nedávna bydleli v garsonce /2 dospělí + 2 voříšci/,
teď bydlíme skoro rok ve 2+1.
Ten věk mi taky nevadí, pokud to teda nebude naprostý "asocial"
Takhle jsem měla am.buldoka - do 8 měsícu byl zavřený v kotci, maximálně byl občas puštěn na zahradu, pak si ho vzala holčina, která na něj kašlala a nezvládala výchovu.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 08:56
- Nahlásit

Amir
Když jsem viděla na výstavě VK P+S s nohama 0/0 při pohybu a srovnala s pohybem zvířete, které mělo DKK 2/3 tak jsem měla pocit, že je to u nich spíš naopak.
no jestli mluvis ted o prazske vystave na podzim, tak jsi spis mela pocit, ze bys to tem lidem mela pekne od plic rict ....

Bobulka
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 08:59
- Nahlásit

Amir
To určitě, zastávám názor, že jak malý tak velký poslouchat musí nebo by měli.
Mistrák mě neláká. A hlavně nejsem z těch kdo se psa zbaví, když nemaká tak jak má. Na to nemám povahu.

Amir
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 09:15
- Nahlásit

no jestli mluvis ted o prazske vystave na podzim, tak jsi spis mela pocit, ze bys to tem lidem mela pekne od plic rict ....
Jirikovo
přesně tak ale ovládla jsem se

Baileys
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 09:19
- Nahlásit

Bobulka:
já jsem neřekla,že špatné spojení, já mluvím o socializaci a věcem okolo.
Že nebude např ne vyšší zkoušky to ani tak nevadí, jen bych si takové zvíře otestovala, abych pak NAPŘ nelovila lekavé zvíře po celém městě. Každý opravdu nemá ambice k výcvika...
Jinak: v CHS Venduno je fenka, které se velmi věnují!,výborná chovatelka,zajímavé spojení a prý cena okolo 5tis, hlavně,že se bude mít dobře!!! - tedy jestli jí chovatelka ještě má...!!!

Lexa:
už ses dostala do skříně??

Amir
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 09:32
- Nahlásit

v CHS Venduno je fenka, které se velmi věnují!,výborná chovatelka,zajímavé spojení
Baileys
Bobulka
to vypadá opravdu zajímavě !

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání