| Autor |
Zpráva |
Evik
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2005 12:42
- Nahlásit
Mel
já když jsem v případě toho "zlaťáka" chtěla zavolat do Jinonického útulku, tak jsem na ně ani nenašla číslo (ani ve zlatých stránkách ani na tel. informacích 1180).
Kdybych neměla ty své dva cvoky, tak bych si toho zlaťáka klidně nechala - rodinu už bych nějak zpracovala, jenomže se třemi psy by mě už vážně vyhodili.....
Jinak k těm nalezencům....Moje kamarádka jednou zachránila z ulice křížence špice, ale kvůli tátovi si ho nesměla nechat....volala tedy do útulků, všude se setkala s reakcí jakou popisuješ ty - měli plno. Když volala na policii, řekli jí přímo, že je ztracený pes vůbec nezajímá . Nakonec kámoška proti otcově vůli přinesla pejska domů, ukecala matku, ta otce a pejska už mají 2 roky doma a je v pohodě Jenomže tohle štěstí nemá každý pes a co dělat v případě nezájmu útulků, policie i okolí, to by mě taky moc zajímalo.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2005 12:49
- Nahlásit
já když jsem v případě toho "zlaťáka" chtěla zavolat do Jinonického útulku, tak jsem na ně ani nenašla číslo (ani ve zlatých stránkách ani na tel. informacích 1180
Eviku, lepší je hledat na internetu. Náš útulek třeba také pevnou linku nemá, jen mobil a ten ti Zlaté stránky ani informace neřeknou.
Já jsem se zas setkala s jinou reakcí v útulku. Volala jsem tam, když se na autobusové zastávce objevil vychrtlý kříženec NO s potrhaným provázkem na krku. Hrozně se bál, ale v útulku měli ještě spoustu času na kafíčko, než si pro něj přijeli a to to měli k místu tak 10min. Pes tam zůstal ještě několik hodin
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2005 12:59
- Nahlásit
Já zkoušela někam snad i na mobil....
Já bych si bývala tu čubinku taky nechala, jenže mi večer utekla. Ona byla děsně špinavá, kolem očí a čumáku měla takovou divnou srst, asi měla nějakou nemoc kůže, ale nádherný psí obličej. Jenže nebyla zvyklá chodit po schodech a my máme koupelnu v 1. patře, takže se mi jí ani nepodařilo vykoupat. Dala jsem jí nažrat a když jsem s ní šla později ven, tak odešla. Bylo mi jí líto, ale oddechla jsem si, protože jsem si fakt nevěděla rady, jak ji vykoupat (venku byl mráz) a nechtěla jsem, aby třeba od ní něco chytil můj pes.
Proto mě zajímá, jestli třeba městská policie musí něco udělat, nebo je to jenom na jejich "dobré vůli".
|
ušák
|
# Zasláno: 29 Dub 2005 13:40
- Nahlásit
U nás (P-4) to funguje tak, že zavoláte na místní oddělení policie, oni vás přepojí na odchytovou službu, tam si vše zapíšou a pro nalezeného pejska si přijedou a odvezou jej do útulku sami. My jsme tu pak vylepili papírky, že nalezený pejsek je tam a ve dvou případech se naštěstí vrátil zpět k páníčkovi.I když by bohužel v jednom případě bylo lepší najít spíš páníčka nového, fenečka NO byla strašně hubená a ne dobře opečovávaná. Vyzvednutí v útulku stálo páníčka 500,-Kč. A řešíme to tak u nalezenců proto, protože nám místní policisté řekli, že oni to vyřešit musejí, takže ne jen dobrá vůle je k tomu nutí. Jedinou velkou nevýhodou je to, že to občas trvá pěkně dlouho, jednou jsme čekali tři hodiny, ale dopadlo to dobře, když jsme v útulku zjišťovali, zda tam ještě pejsek je, už si jej šťastní páníčci živého a zdravého vyzvedli, měli štěstí...všichni...kéž by to tak dopadlo pokaždé....co..?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2005 13:59
- Nahlásit
ušák
Díky za radu
Doufám, že už nikdy žádného tuláka nepotkám, ale je lepší to vědět
|
jana33
|
# Zasláno: 29 Dub 2005 14:35
- Nahlásit
Pražská odchytovka má jen jeno auto, takže je to dost problematické. Volala jsem je, když mě a mé dva psy venku obtěžoval a snažil se napadnout kříženec NOxmalamut, bylo to večer okolo deváté, takže riziko že se situace bude opakovat u nějakého chudáka venčícího důchodce byla poměrně velká, ale na odchytovce mi řekli, že jsou s autem v Chuchli a že přijedou tak za tři hodiny. Světe div se, pes nepočkal
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Dub 2005 15:11
- Nahlásit
Pokud bydlíte na vesnici, tak to řeší i obecní úřad spolu s místní policií. Klasická odchytovka - to moc dlouho trvá.
Pokud ale útulky mají plno, tak policie nebude jezdit po okrese, aby zjistila, kde je volno....
Mimochodem, jednoho pěkného, pořádně vyhublého NO jsme napojili, nakrmili...a on se poldům vyblil v autě, to byl zase gól.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Dub 2005 20:01
- Nahlásit
U nás taky po nahlášení přijede městská policie a společně s pracovníkem útulku pejska odchytnou a odvezou.Taky jsem jednou našla psa přivázaného u venkovních schodů do sklepa mezi odpadky a s košíkem.Pršelo a on tam takhle seděl skoro dvě hodiny.Nikdo se k němu nehlásil,tak jsem to nahlásila.Byl celý promoklý.Policie přijela a pejsek šel do útulku.Druhý den na mě přiběhla majitelka,že si jenom odskočila na pivko a proto jí ho nemusím hned nechat odvážet.Nevím,kolik jí to stálo.Ale už jsem tam pejska uvázaného nikdy neviděla.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2005 09:08
- Nahlásit
téma odemknuto
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2005 09:53
- Nahlásit
Terri
Dík moc... A promin, že ti přidělávám praci...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2005 10:11
- Nahlásit
V pohodě Eimy - to jsou maličkosti
|
haha
|
# Zasláno: 1 Kvě 2005 17:27
- Nahlásit
doposud jsem měla 20 psů z nich dva jsem si co by 6 týdenní štěňata koupila tři jsme dostali jako štěňata zadarmo a ostatní se ke mě dostali ve věku od 5 měsíců do pěti let tak že jsem je někde našla a nebo je někdo z různých důvodů nechtěl taky nechápu proč si lidé pořídí živého tvora aby po pár týdnech zjistili že ho nechtějí v paneláku že na něj nemají čas že jim vadí že líná, trhá peřiny ,štěká , a nebo ho jejich děti mučí a on se brání tím že po nich vyjíždí, jeden se ke mě dostal taky po úmrtí majitele,a jeden co by adept na utracení od bezpečnostní služby kde pokousal asi 15 lidí,jedno stěně jsem našla tak zubožené že přesto že mě léčba obyčejnýho podvraťáka stála pět tisíc stejně umřela,lidi by si neměli pořizovat živé tvory když předem neví že se o ně budou chtít celý život starat ale to bohužel víme my tady ale oni si je stejně budou pořizovat a taky je budou vyhazovat a další blázni jako já si je budou brát domů protože třeba pro mě jsou psi smyslem mýho života
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2005 09:20
- Nahlásit
jednoho nalezence, to byla fenečka jsme si vzali dom a majitelé se přihlásili za pár hodin, ale minulý týden jsem našla boxera asi ročního, ještě třeštiprdlo, volala jsem na policii, tam mne přepojili na Tróju útulek a poté co jsem jim řekla, že ten pes je místní, že už jsem ho tu párkrát viděla, řekli mi, že si pro něj nepřijedou a nazdar. Čekala jsem s ním v parku a za hodinku dvě přiběhla majitelka, že utekl ze zahrady, ale co bych dělala, kdyby nepřiběhla nevim.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2005 17:14
- Nahlásit
Můj přítel má nádherného, teď již 10letého psa, kterého takřka také zachránil "řezníkovi ze špalku"....Když ještě bydlel u rodičů, jejich sousedi si pořídili štěňátko, které ale svou "paničku" po 14 dnech přestalo bavit, tak ho chtěla nechat utratit. Přítel jí ukecal, aby mu štěně dala a ona naštěstí souhlasila. Po pár dnech se jí to ale rozleželo v hlavě a chtěla po příteli peníze za PP, které mu prý předá.... To se ví, že si přítel nechal psa a na papíry se milé paní vybodl. Ta ženská vůbec neví, jaké vzácnosti se tak hnusným způsobem chtěla zbavit. Ze štěňátka totiž vyrostl krásný, urostlý NO-východoevropského typu. I přesto, že je poměrně štíhlý váží skoro 60 kg Tak to je příběh jednoho chudáčka, co se naštěstí dostal do dobrých rukou. Taky bych si moc přála, aby to tak bylo vždy a se všemi pejsky v nouzi, ale to je bohužel utopie..... protože lidé se nezmění....
|
haha
|
# Zasláno: 6 Kvě 2005 19:11
- Nahlásit
napíšu vám ted čerstvej příběh ze svýho okolí, jedněm lidem se stratil 17 letej pejsek , prostě jim utek ze vchodu a nenašli ho, ale on se asi po dvou dnech objevil v kotci na veterině kam ho dovezla policie, jenom že ty lidi ho tam nechali, nechtěj platit pokutu za to že jim utek pes ani náklady z veterinárním ošetřením, najednou se vymlouvaj proč ho nechtěj zpátky že je ráno budí ve 4 hodiny že jim pokadil koberec že bez něj můžou na dovolenou, takže chudát pes zvyklej spát v posteli ted na stáří umře někde sám ve studenym venkovnim kotci nestojí jim ani za to aby ho nechali u sebe do smrti a nebo když je jim tolik na obtíž zaplatili utracení a skončili mu trápení,tak proč to dělají,
mě jednou v životě taky utekl pes byla to Asta , roční fena NO, o silvestra přeskočila plot a zmizela , nebyla u nás dlouho a nebyla u nás zvyklá, přesto že jsme v té době měli ještě 5 psů myslela jsem že se zblázním, pořád jsem jí hledala a nenašla, je to takovej blbej zákon schválnosti že když se ztratí pes lidem kteří o něj nestojí tak se vrátí nebo najde, když ho máte rádi většinou ho už nenajdete
|