| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2005 12:00
- Nahlásit
Zrovna dneska mě napadla taková otázka, bylo to podmíněný tím, že jsem zas "zachraňovala" utečenýho psa, byl to nějakej voříšek, narozdíl od ostatních pejsanů, co jsem našla očividně vyhozenej...
Tak mě napadlo, proč lidi vyhazujou psy jen tak na ulici? Ten "můj" pobíhal po ulici zmateně mezi autama, potom chvilku běžel prostředkem silnice a pak vlitnul na chodník, naštěstí k němu dolitla moje feňule, tak se zastavil, začal ji očichávat a já ho mohla chytnout. Projevoval se naprosto klidně, nebyl agresivní ani na mě, ani na fenulku, ani na přivolaný policajty, jakžtakž uměl i poslouchat a hrozně se chtěl mazlit...
Pořád nemužu pochopit, proč se takovýho psa někdo zbavil a proč zustal na ulici. Kdybych mohla (neměla bych svou psici a ještě k tomu fenku), hned bych si ho nechala. Po nějaké době, co jsem i s měštákama čekala na odchytovku s předemnou lehl na záda a chtěl drbat po bříšku...
Leží mi to v hlavě, hlavně je mi hrozně líto, že si ho nemužu vzít a skončí v útulku...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 26 Dub 2005 12:31
- Nahlásit
Eimy, občas si taky kladu otázku, proč si lidé pořizují zvířata, když nejsou schopni se o ně později postarat. Tady by nám pomohl asi jen nějaký psycholog, který by byl schopen osvětlit nám myšlení a osobnost některých lidí, kteří mají to svědomí tohle udělat. Je to moc smutné, ale stále jich přibývá. Asi to má na svědomí dnešní svět, kde už se necení tradiční hodnoty, jako je život, ať už lidský nebo zvířecí, na prvním místě u většiny lidí stojí , bohužel, peníze. To, že na prvním místě je u mnohých zdraví, rodina, atd, to jsou jen kecy. Mám to v rodině. Jediné, co je zajímá jsou peníze a ty pitomé věci, které se za ně dají koupit. To, co se koupit nedá už jaksi nejsou schopni ani pochopit, natož pak ocenit. Já vždycky říkám, že kdybych byla chlap, tak bych se asi pořád prala, ale jsem ženská a tak se to jaksi nehodí.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2005 12:32
- Nahlásit
Pardon, ten anonym jsem byla já, zapomněla jsem se přihlásit.
|
Břetislava
|
# Zasláno: 26 Dub 2005 13:53
- Nahlásit
Rodiče bydlí v domku na vesnici, která má 600 obyvatel. Minulý týden jsme počítali, že je jich tam asi 10 z celé vesnice, co se psovi opravdu věnují. Zbytek psů je uvázaných u boudy celý život - ti "šťastnější" lítají po zahradě. Naproti lidi (co v životě vztah k psům neměli) pořídili kdysi svým dvoum malým dětem štěně huskyho - prostě se dětem zrovna ten den líbil husky ... samozřejmě, že děti se o něho starat nebudou a rodiče? Pes podle nich patří do kotce. A tak je husky už celé 3 roky zavřený v kotci 2x2 metry, procházky žádné... první rok neustále vyl a teď už to úplně vzdal. Není podvyživený, dostává pít, tak prý to týraní zvířat není. No, nezabili byste ty lidi???
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2005 14:06
- Nahlásit
Nejen cizí lidi, ale i vlastní rodina není schopna pochopit, proč máme tolik psů, proč se jim tolik věnujeme a proč do nich vrážíme tolik peněz. Nepochopili, že je to náš styl a hodně taky smysl života. A na otázky typu, proč jich máte tolik a to musí stát peněz, atd. už nereagujeme. Co jim máme říct? Stejně to nepochopí. To může pochopit jen někdo, kdo je naladěn na stejnou vlnovou délku jako vy. Je to náš koníček, radost, odreagování od starostí všedního dne, naše láska. Měli jsme na sebe s mužem štěstí, že to oba cítíme naprosto stejně a ve stejném duchu vychováváme i naši dceru. Prostě je to náš život a nikoho nenecháme, aby nám do toho kecal. A peníze budou a my nebudem.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 26 Dub 2005 15:03
- Nahlásit
proč myslíš,že pejsek byl vyhozen, neztratil se náhodou? Třeba se něčeho lekl a majitelům zdrhnul. jednou se mi stalo,že dělobuch psa tak vyděsil,že se vylvlékl i z obojku a zcela v tranzu pádil pryč. byl zázrak,že jsem ho pak našla. Lidi,kteří vyhazují psy bych zrovna střílela ,ale někdy člověk psa prostě neuhlídá.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2005 15:52
- Nahlásit
Já bych taky lidi, co vyhodí psa na ulici, nebo ho týrají věčným kotcováním, taky nejraději střílela - nebo ještě líp -udělala bych jim to samé, co oni svým psům.
JInak se i ve svém blízkém okolí také setkávám s nepochopením, proč trávím tolik času se psem "vždyť je to jen pes...." Moji rodiče oba naše psy milují a na můj (podle nich přehnaný) vztah k nim si už zvykli a spoustu věcí i pochopili, ale např. babička si pořád myslí, že nejlíp je psovi venku v boudě.... Vždycky mě to stojí strašného přemlouvání, než mi dovolí, aby u ní v domku mohli psi dovnitř s námi.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2005 16:11
- Nahlásit
Anonymní
No jo, ten pes ale obojek měl a vodítko omotaný okolo toho obojku... ;) Kdyby byl puštěnej jen tak volně, tak by neměl vodítko, kdyby zdrhnul, tak by vodítko bylo bud urvaný a nebo by ho tahal za sebou.
Jinak ten pes byl ve špatným stavu, srst nic moc (špinavá), byl hrozně vyhublej a venku lital minimálně od včerejška, protože to vodítko bylo nasáklý vodou a v noci u nás už nepršelo... O stavu obojku, kterej snad neměl ani zapínání (já ho nenašla a to sem s tím psem čekala zhruba hodinu), místo kroužku na zapnutí vodítka provázek a byl šíleně roztrhanej... O známce nemohla být ani řeč... Nevim, ale takhle pes o kterýho se fakt někdo stará nevypadá...
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2005 16:13
- Nahlásit
Bydlím v paneláku ve 12.patře, mezi 1.a2.výtahem je chodba, která se dá dveřmi uzavřít. Dodnes to nepochopím,ale na té chodbě se ocitl (asi sám od sebe,že?:mad nádhernej malamut!!!! Prostě ve 12.patře jen tak, zřejmě ho někdo vyvezl výtahem nahoru a ujel pryč!!!! Ten pes by se tam sám nedostal, škrábal po zdech a po dveřích výtahu, kňučel. S pár lidma jsme ho chtěli dostat dolů, jestli se třeba nedostane nějak domů,ale byl zmatený a neštastný. Pořád byl jen u toho výtahu, tam asi pána naposledy viděl. Jet jsme s ním výtahem nikdo nechtěli, byl stresovaný a v tom malém prostoru může ze strachu napadnout. tak,že půjdem po schodech.....ušel dvě patra, přitom vyl.....a pak se vrátil zase nahoru. teprve když přišel jeden pán z baráku, tak se jím nechal odvést dolů. Co je s ním ted nevím,ale doufám,že se ho někdo ujal.
Bylo mi z toho moc smutno, ještě pořád je.
Můj první pes byl vyhozený z auta a několik dnů žilvořil na smetišti u silnice a čekal na pána.............pak ho otec vzal domů a prožil život s náma. Druhý pes je z útulku, asi ho někdo bil, vyhodil nebo srazil autem ,nevím. Od cizích se nenechá pohladit a z auta má nervy.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2005 18:35
- Nahlásit
Jednou, to jsem ještě bydlela ve Varech jsem přijela domů a máma mě přivítala ve dveřích, že na poli u silnice (hl.tahu) někdo vyhodil fenu německého ovčáka se třemi asi půlročními štěňaty. Dopoledne tam byla městská policie a těm se akorát podařilo zvířata vystresovat tak, že jedno ze štěňat skončilo pod koly aut, naháněli je sítí . Samozřejmě jsme vyrazili s přitelem na místo, vzali jsme auto, a snažili se naložit psy do auta a odvézt do útulku, (už tenkrát jsem měla dva ovčáky a jezevčici v paneláku). Nemůžu ani popsat, co jsme si užili, trvalo nám to tři hodiny, fena byla ještě socializovaná a vstřícná a pochopila, že má nastoupit do auta, ale štěňata, jejichž otcem byl zjevně velký knírač, měla tak panický strach z lidí, jaký jsem ještě neviděla, celou dobu jsme brali matku do auta a zpět a posunovali se po centimetrech k autu, až se fenečka odhodlala nastoupit za matkou, ale pejsek na nás vrčel a trvalo mu to dýl, nakonec naskočil dopředu mezi sedačky a celou cestu mi vrčel pod nohama, ale bylo to ze zoufalství a strachu, byla jsem přesvědčená, že mě nekousne, byl už dost velký. Naštěsí paní v ůtulku na nás počkala i po zavírací době, a to jsme je zase nemohli dostat z auta. Musím říct, že doteď mám slzy v očích, pejsek měl evidentně obrovský strach, ale byl odhodlán neopustit a chránit matku se sestrou. Bylo mi jich tak líto, měli takovou nedůvěru k lidem, až jsem se styděla, že jsem člověk.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2005 18:55
- Nahlásit
Teda dámy, nahodili jste smutné téma...
Za "člověka" se stydím docela často. Ale jsou naopak lidé se srdcem otevřeným a ze zlata - např. když čtu vaše příspěvky , a nebo dále viz. Prima - před chvílí Regionální zprávy, štěňata v zavázaném pytli, ale dobří lidé je našli a v útulku již není ani jedno
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2005 19:09
- Nahlásit
Terri
No, mě to tak napadlo, když sem dneska zas letěla jak pitomec za timhle hafem, prootže a kus dál je rychlostní silnice, která přechází ve 4 proudovku mezi barákama a tam by to už asi "nerozdejchal".... Kdyby bylo na mě, tak je ted u mě doma, vykoupanej, napapanej, s hezkym obojkem... Achjo... Už se těšim až budu bydlet sama nebo jen s přítelem...
Se mi skoro ani nechtělo od tohohle psiska odejít, měl fakt nádherný oči...
No nic, pokusim se ukecat někoho ve svým okolí, ať si ho adoptuje a budu ho tajně chodit obdivovat, jak to tak vidím...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2005 13:12
- Nahlásit
Evicka
Nejen cizí lidi, ale i vlastní rodina není schopna pochopit, proč máme tolik psů, proč se jim tolik věnujeme a proč do nich vrážíme tolik peněz
Tak to je normální, řeknu Ti můj zážitek. Jeli jsme na návštěvu a naší asi půlroční feňulku vzali s sebou. Když moje tří a půl letá neteř skákala z gauče a z křesel, tak jsem ji v klidu upozornila, aby neskákala, že skočí na pejsa a to, že by bylo neštěstí, že takovýmu drůbkovi (měla asi 1,5 kg) by to stačilo k tomu, aby ho zabila nebo zmrzačila. V tom se otočil můj milený švagr a prohlásil: "A sedm tisíc by bylo v prdeli co?" Doslova. Prostě nějak nepochopil, že v tu chvíli by nám nešlo o peníze, ale o to, že bysme přišli o našeho miláčka. Ale jak píšeš, takovým lidem nemá prostě cenu cokoli vysvětlovat. A už několikrát se mi potvrdilo heslo: "Po přízni řízni".
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Dub 2005 14:53
- Nahlásit
No o tom bych mohla taky vyprávět. Moji milí švagři a švagrové by se vyjádřili naprosto stejně. Jako kdybych je slyšela. Nemají mě rádi, protože mám jiné názory než oni a říkám věci na plnou pusu. Ale abych pravdu řekla, vůbec mi to nevadí. Příležitostnou rodinnou sešlost vždycky nějak vydržíme a ožehavým tématům se pokud možno vyhýbáme. Ovšem švagříček většinou nevydrží dodržet příměří a můsí začít se svými obvyklými blbými kecy, samozřejmě se musím bránit. No jo, co naděláme, rodinku si nevybereme.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2005 14:54
- Nahlásit
Martina
U nás zas spousta lidí nechápala, proč vrážíme 10 000 do psa, kterej stál 400... Lidi jsou různí...
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2005 14:56
- Nahlásit
No o tom bych mohla taky vyprávět. Moji milí švagři a švagrové by se vyjádřili naprosto stejně. Jako kdybych je slyšela. Nemají mě rádi, protože mám jiné názory než oni a říkám věci na plnou pusu. Ale abych pravdu řekla, vůbec mi to nevadí. Příležitostnou rodinnou sešlost vždycky nějak vydržíme a ožehavým tématům se pokud možno vyhýbáme. Ovšem švagříček většinou nevydrží dodržet příměří a můsí začít se svými obvyklými blbými kecy, samozřejmě se musím bránit. No jo, co naděláme, rodinku si nevybereme.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2005 15:13 - Změnil/a: nefer
- Nahlásit
Jo jo, o víkendu u nás přišla řeč na dovolenou s mojí sestrou. Poprvé se chystá s rodinkou vyjet k moři a hrozně se divila, že já mám v plánu jen Moravu a ještě k tomu se psem. Ale ještě se dala snést.
Ale kdyby jste viděli ten ksicht, když jsem jí vracela katalog leteckých zájezdů, že ho nechci, páč nechci čubinu trápit v letadle A přitom celý život jezdila pod stan úplně stejně jako já.
A abych nezapomněla - tak tenhle člověk, který tak najednou dokáže pohrdat láskou ke zvířeti, před deseti lety zachraňoval malé kotě. Máme totiž také nalezence, byť mňokacího. Nějaká "dobrá duše" tenkrát zahodila ještě slepé kotě v igelitovém sáčku do kopřiv. Vypiplali jsme a vděčnější kočku jsem ještě neviděla. Nechápu, jak dokáže člověk takhle ochladnout
|
Tina
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2005 15:20
- Nahlásit
Také mám stejný problém, naštěstí ne v mojí rodině, kde jsme všichni blázni do všech zvířat, ale rodina mého přítele má trochu pro mě debilní názory. Zvířata doma dělají bordel, na proběhnutí stačí zahrada atd. Já svou fenku nade vše miluju, spí se mnou v posteli, chodíme každý den na dlouhé procházky do lesa, jezdí se mnou v autě kamkoliv to jde. Neváhám utratit peníze za super granule, vitamínky, dobrotky, pelíšky, mističky.
Ještě k tomu skoro nejím maso, takže když se dáme do debaty, tak kolikrát vidím rudě, ale už jsem vzdala jakékoliv argumentování, je to zbytečné a vysilující.
Škoda že i přítel je nakažen, protože když chci vzít psa třeba do ZOO, tak přítel už přemýšlí, proč ho tam nebrat, co kdyby byl na obtíž a tak. Naštěstí je celkem rozumný a ví, že stejně nemá cenu odporovat
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2005 15:21
- Nahlásit
O rodince by se dala psát sáhodlouhá povídání.Právě proto máme přátele, které si skutečně můžeme vybrat podle svého gusta a je nám spolu fajn. Jo a dovolenou k moři řešíme každý rok. Ale skrze všechny ty psí akce po Evropě už na ni nezbývají penízky. Zrovna včera můj mužíček říkal něco v tom smyslu, jestli už letos konečně nepojedeme s našima nepsíma kamarádama a dětma k moři. Tak jsem jen odpověděla, že letos ještě ne. Takhle už odpovídám x let. A debata o dovolené je u konce. Letos je v plánu Polsko, Maďarsko, Slovensko, Chorvatsko a všechno se psy, na den, max. dva. A to euříčka jenom letí. Ale co by jsme pro ně neudělali,že?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2005 19:37
- Nahlásit
Eimy
To by sis musela pořídit celý útulek, což není jednoduché. Brzy bys totiž měla doma psy dva, tři, čtyři a co uděláš s tím zbytkem, který na tebe také upře své krásné vděčné oči? Ale rozumím Ti, já bych se také ujala kde čeho...
nefer
Vypiplali jsme a vděčnější kočku jsem ještě neviděla. Nechápu, jak dokáže člověk takhle ochladnou
Protože to nebylo pravé, ale hrané. Tedy - ten člověk si většinou myslí, že to pravé je, ale pak po čase se projeví, že vlastně ne, že na to vnitřně nemá...
Zvířata doma dělají bordel, na proběhnutí stačí zahrada
No přesně, a jestli pes do domu, tak max. do sklepa. Proč se ještě věnovat psovi, když už tak máš málo času.. Proč se proboha piplat s nějakým psem. O penězích raději ani nepíšu...
Ale co, kašlem na ně, ne?
Horší je, když nemůžu mít psí pelíšek tam, kde bych chtěla...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2005 23:39
- Nahlásit
Terri
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2005 23:40
- Nahlásit
Terri
No, kdybych furt nacházela psy a zachranovala (dneska sem jednoho musela nechat lítat po ulici, protože sem fakt musela letět do školy a kamoška už mě tahla do šaliny ). Přitel si ze mě dělal srandu, že už bych mohlapřestat ty psy odvazovat ))
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2005 07:30
- Nahlásit
FiSt
to máš bohužel pravdu a jelikož je jich většina, tak my zodpovědní pejskaři a milovníci zvířat obecně budeme vždycky považování za nenormální, ne-li za blázny
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2005 08:56
- Nahlásit
tak my zodpovědní pejskaři a milovníci zvířat obecně budeme vždycky považování za nenormální, ne-li za blázny
Ano, ale jsme to "my" co táhnem "svět" dopředu, ne ti "normální".
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2005 15:44
- Nahlásit
http://www.mpbrno.cz/images/psifoto/psifoto~0412_2005.jpg
Tady se mužete kouknout na toho fešáka, kterýho jsem našla... Je fakt krásnej... Hned bych si ho vzala, dkyby to šlo
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2005 23:49
- Nahlásit
Eimy
To je smudlik. Urcite mu najdes novy domov.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2005 07:12
- Nahlásit
niniel
No, řekla jsem si, že pokud si ho do června nikdo nevezme, tak si pro něj jdu já a je mi fuk, co mi na to doma řeknou... Bohužel v mým okolí všichni už nějakýho hafa mají, druhýho, popř třetího nechtěji a ti co psa nemají se zas nedají ukecat...
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2005 09:33
- Nahlásit
Eimy
Ja vim, jsem taky takova. Nejradsi bych si tu vzala vsechny psy, o ktery se majitele spatne staraji. Ale to bych byla dost v haji jak s financema, tak s prostorem.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2005 09:46
- Nahlásit
Tak jsem včera byla venčit pejsy a potkali jsme úplně osamoceného zlatého retrievra - krásný pes - statný, byl evidentně dobře živený, ale nikde jsem neviděla žádného páníčka a pes neměl obojek. Hrozně se ke mně a k mým pejsům hlásil, chtěl se mazlit, ale když jsem chtěla aby šel s námi (chtěla jsem zavolat do útulku či na veterinu, aby zjistili, zda je čipovaný a najít tak majitele), pejsa se na mě kouknul tak divně otočil se a běžel pryč.....Nemohla jsem ho se svými psy honit a jinak přilákat se mi ho nepodařilo...tak jsem z toho celý večer měla špatný pocit....doufám, že ho někdo najde a vezme k sobě....
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2005 11:49
- Nahlásit
Zajímalo by mě, co mám dělat, když najdu opuštěnýho pejska. Mám zavolat na městskou policii a oni jsou povinni se o něj postarat?
Jednou jsem totiž našla strašně zuboženou čubinku, ale když jsem volala do útulků, tak mi řekli, že maj plno a tím to pro ně skončilo
|