| Autor |
Zpráva |
Gája
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:26
- Nahlásit
Jelikož už fakt moc času na čtení nemám a už vůbec ne na oddechovky (bohužel).. tak hrozně ráda vzpomínám na jednu z prvních knížek, které jsem četla... od K.Čapka Dášenka, potom pár odborných o psech (ale vždy jen něco konkrétního, co mně zajímalo) Mikulica není špatný, ale pro mně je to až moc odborné a něčemu ne zcela rozumím...
|
Mari
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 11:20
- Nahlásit
Ráda bych tuhle diskuzi zase obnovila, protože bych si chtěla pořídit novou zajímavou knížku.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 11:22
- Nahlásit
Mari
Můžu ti prodat AGility-první krůčky, za polovinu pořizovací ceny
Ale jinak, pořídila jsem si knížku Doktor Goebbeles a celou ji přečetla a byla teda drsná. Jakože se tam popisuje jeho život a práce a politická situace v tehdejším Německu, a taky účinky a tvorba propagandy, je dobrá, ta knížka.
|
Mari
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 11:23
- Nahlásit
Mucholabka
Tu knihu o AST od Janise mám taky a nic mi nedala, stejně tak jako o APBT od Favorita...obrázky pěkný, ale info nic moc.
Narazila jsem na další knihu o AST http://www.spokojenypes.cz/knizky-o-psech/moj-zdra vy-americky-staffordsirsky+id-K-48843.html
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 11:25
- Nahlásit
Mari
Ta taky vapdá být psaná pro debily. V literatuře o apbt už mám zcela jasno a myslím, že mám skoro všechno. Co nemám, jsem měla půjčené
|
Mari
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 11:26
- Nahlásit
Mucholabka
O agility jsem zatím moc nepřemýšlela, mám stafbulíka a jednu knihu mám doma. Spíš mě ze sportu nadchla obedience a klasický výcvik.
|
Mari
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 11:28
- Nahlásit
Mucholabka
O apbt jsem taky měla od Colbyho a Rakiš Nebojša, ale to nebyli knihy pro mě
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 11:29
- Nahlásit
Mari
je třeba číst trochu s nadhledem.
|
Mari
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 11:31
- Nahlásit
Celkem se mi líbí kniha Pes a domácí lékař od MVDr. Váslava Naxery, ale v knihkupectví ji sehnat nemůžu, abych si ji mohla prolistovat a případně koupit a na netu jsem našla stejnou knížku se dvěma různými obaly knihy, takže jedna je asi novější.
Nemáte ji někdo doma? Nebo můžete poradit nějakou knihu o výživě psa?
|
Mari
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 11:33
- Nahlásit
Mucholabka
Samo, nebyla jsem obsahem nijak pohoršena, ale zkrátka mi to nic neříkalo i když to k plemeni patří Knihy jsem přečetla, ale určitě jsou vhodný pro někoho, kdo apbt chová nebo chovat chce.
|
Mari
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 11:35
- Nahlásit
Hledám něco spíš o té výživě a třeba o využití bylinek.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 11:56 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Mari
To si teď kupovala Bassi...tuším že to má něco společného s bylinářem Pavlem Váňou...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 11:59
- Nahlásit
jinak mohu doporučit:
: Uznávaný kynolog, který je autorem této knihy, se výchově psů věnuje desítky let. V knize shrnuje své cenné dlouholeté poznatky. Zdůrazňuje především partnerství člověka a psa. Cesta k němu není jednoduchá. Důležité je opravdu vnímat psa jako psa, uznávat jeho odlišnosti a vyvíjející se výkonnost, pociťovat respekt před jeho schopnostmi s vědomím jejich hranic. K tomu patří společná řeč pro zdařilou komunikaci. Kapitoly: Určení povahy, Správné zacházení se štěnětem, Poznejte binární soustavu, Štěpně přichází, co následuje, Řešitelské úlohy pro vašeho psa, Něco o vodních radostech. Text je doplněn 367 fotografiemi. Celkem 215 stran, křídový papír, rozměr 17x24cm. Vydalo vydavatelství Víkend v roce 2007
recenze:
Obecně je možné říci, že se stoupajícím množstvím psů v lidské společnosti se zvyšuje i výskyt psů s problematických. Tím není myšlena agresivita, ale to, že velké procento majitelů není schopné svého naučit psa slušnému chování.
Do této kategorie patří základní ovladatelnost od přivolání přes chůzi na vodítku až po krátkodobé odložení. Většina lidí určitě chce mít psa poslušného, bohužel ale nevědí, jak na to. Nejčastější příčinou problémů a to platí o společenském psovi stejně jako o psech pracovních nebo loveckých, je zanedbání výchovy v době, kdy je pes malým štěnětem, které právě prochází fází rané socializace. Asi je na místě připomenout, že něco jiného je výcvik, tedy činnost, při které člověk připravuje psa k výkonu určitě specifické činnosti a něco jiného výchova, která je nezbytným základem pro zmíněný výcvik.
Leckterému majiteli psa by mohla pomoci kniha Antona Fichtlmeiera Základní výchova štěňat. Je to srozumitelně napsaná publikace, která se nezabývá jen standardním postupem, jak určitý cvik trénovat, ale zároveň vysvětluje i příčiny z pohledu člověka žádoucího i nežádoucího chování psa. Kniha je plná praktických příkladů i jednotlivé situace vyjadřujících fotografií a je znát, že vše je podloženo dlouhodobými praktickými zkušenostmi s různými plemeny psů.
Autor je zastáncem výchovných a výcvikových metod postavených více na správném motivování psa než na tvrdém drilu.
Vyjadřuje to i pět tak zvaných „Fichtlmeierových přikázání“ říkajících majiteli psa, že by měl:
1) Zachovat klid
2) Ztělesňovat suverenitu
3) Určovat cestu
4) Zmírňovat konflikty
5) Nechat psa přemýšlet se mnou
Mohlo by se zdát, že kniha je určená začátečníkům a že s výchovou a výcvikem loveckých psů nemá moc společného. Skutečnost je trochu jiná. I zkušený výcvikář zde může získat zajímavé informace a možná také trochu jiný pohled na některé problémy. V každém případě to je kniha zajímavá a určitě neudělá chybu ten, kdo ji zařadí do své knihovny.
Jen pro zajímavost. Autor knihy patří v Německu k velmi uznávaným kynologům - výcvikářům a na jeho webových stránkách (www.fichtlmeier.de) je možné najít celou řadu informací o jeho kynologické činnosti.
Vladimíra TICHÁ
|
maaaro
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 12:03
- Nahlásit
Mně še líbilo što jedna dalmatinů
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 12:30
- Nahlásit