Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / vaše oblíbená knížka o psech?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
kiwikik
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 14:46 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit

ahojky blíží se vánoce a já přemýšlím že bych si přála nějakou fakt dobrou knížku o psíkách, nemám žádnou veškeré informace hledám na netu ale možná by mi nějaká taková souhrná knížečka bodla. Nepotřebuju charakteristiky plemen spíš by mě zajímala první pomoc, krmení a výživa psa, výcvik a hry.něco na tento způsob! poradíte?

zůzule
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 17:47
- Nahlásit

kiwikik
no popravdě mě se líbila knížka chov psů od Zdenka Procházky...ta je docela fajn

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 17:54
- Nahlásit

kiwikik
Fakt dobre knizky o psech pro me jsou :
CHOV PSŮ od Prochazky a POZNEJ SVÉHO PSA od Mikulicy.

Mel
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 17:57
- Nahlásit

kiwikik
Moje nej kniha je Pes a jeho výcvik od J. Hrušovského... jenže tahle knížka vyšla už před nějakou dobou, takže to chce spíš štěstí v antikvariátu...

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 18:03
- Nahlásit

Mel
A joo, vidis, na toho bych malem zapomnela.. Vlastnim jeden pamatecni vytisk z roku 1984, a ten si teda od psu rozzvejkat nenecham.

Kvido
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 21:23
- Nahlásit

kiwikik
Můžu ti doporučit knihu Váš pes od Davida Taylora. Vydal ji Knižní klub. Jsou v ní sice i charakteristiky jednotlivých plemen, ale i základní výcvik, krmení a zdravotní péče.

LenkaK
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 22:02
- Nahlásit

kiwikik
Taky se přimlouvám ke knížce Chov psů. Už ji mám přečtenou dvakrát a louskám ji zase znova.

Ada
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 22:18 - Změnil/a: Ada
- Nahlásit

kiwikik
Poznejte svého psa je dobrá kniha.Tam se toho hodně dovíte.

Toto sice není jen o psech ani odborná četba ale u těchhle knížek jsem se fakt nasmála.Je to od Jamese Herriota-Zvělolékař má na mále,To by se zvělolékaři stát nemělo,Zvělolékař a jeho přátelé.
Nebo od Davida Granta-Království za veterináře.Fakt dobré knihy

Tchor
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 22:36
- Nahlásit

Kvido
Ja teda bych asi knizku od Taylora jako zdroj informaci o peci o psa a praci se psem nedoporucil tyhle knizky jsou sice plny peknych obrazku ale informacni hodnota temer nula.

kiwikik

Ty tri knizky co ti tu doporucuji jsou asi to nejlepsi co u nas v tomhle oboru vyslo. pokud te zajimaji stopy tak bych k nim jeste pridal pachove prace psu od Aise

evina
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 22:48
- Nahlásit

Doma mám docela pěknou zbírku knížek,takže já bych doporučila také "POZNEJ SVÉHO PSA" a "CHOV PSŮ".Naopak "VÁŠ PES" je dobrá leda tak na prohlížení fotografií a "PES A JEHO VÝCVIK" mi přijde už poněkud zastaralá metodami.V obchodech jsou spíše často knížky od cizích autorů,většinou naprostý brak!Z toho co se mi tak jeví ještě nejlépe je "JAK POROZUMĚT SVÉMU PSOVI".A co se týče nemocí,tak mám doma "PES A DOMÁCÍ LÉKAŘ"(MvDr.V.Naxera) a "NEMOCI PSŮ".A na odlehčení samozřejmě "ROBIN".

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 08:05
- Nahlásit

Nedávno jsem si koupila knížku Americký stafordšírský teriér od Josepha Janishe a zjistila jsem, že je úplně na prd, vím třikrát víc, než je tam napsané, navíc je to knížka psaná amíkem a na naše podmínky vůbec nesedí. V antikvariátě jsem si koupila Chov psů od Procházky a moc se mi líbí. Taky mám tu knihu od Hrušovského a jsem spokojená. V pondělí jsem si koupila Problémové chování psů od Ivo Eichlera, ale měla jsem to přečtené už druhý den a moc mi to taky nedalo.
Kdybyste někdo měli tip na knížku o stafordech, kde je víc písmenek než obrázků, budu vděčná. V knihkupectví mi vůbec nerozumí a neví, co po nich chci, protože knížky s obrázkama jsou přece hezké a jdou na dračku. Asi jako má Tchoř názor na knížky od Taylora

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 08:07
- Nahlásit

V té emerické knížce o stafordech jsem se dověděla perly, jako že v půl roce musí pes bezpodmínečně všechno umět, nebo že se staford má unavovat, ale tyhle aktivity musí absolvovat jedině na vodítku, že máme štěně zavírat do klece, když nejsme doma-to mi přijde jako nesmysl, pokud nedělá doma problémy.

Nomex
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 08:18
- Nahlásit

Dobra kniha je "Tykame si se psem", to bylo dobre pocteni.

kiwikik
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 09:14
- Nahlásit

Nomex
a od koho to je?

moc děkuju za tipy vyrazím do antikvariátu, knihovny, knihkupectví! Snad něco seženu

kiwikik
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 09:17
- Nahlásit

Nomex
dobrý už jsem to našla E. Trumler že?

AOZ
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 09:20
- Nahlásit

Mucholabka
Taky tam píše, že je dobrý pro starší lidi, mám jí taky,názor na ní mám stejný. Mám ještě jednu, v pondělí napíšu autora. Je to taková ta edice o plemenech, žlutá se stafordem na vrchu, autorka je myslím žena, ta je docela dobrá. Pak je ještě jedna, ale ta je spíš o vývoji plemene, fotky prvních psů a tak.

jeje
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 09:36
- Nahlásit

Mucholabka
na problemove chovanie psov je celkom dobra kniha:
John Fisher: Proč můj pes... ?
http://knihy.abz.cz/prodej/proc-muj-pes

Inak taktiež sa prihováram za tú štvoricu: Procházka, Mikulica, Ais, Hrušovský a ku tomu si pridaj seriál od Dubového:
http://www.vycvikpsa.cz/archive.html

Najdu sa aj ďalšie dobré knihy, ale aj brak - ten je obyčajne hýriaci farebnými fotkami... teda ja by som si nekúpil napr. nič, od takého B. Fogle (aj keď údajne jednu dobrú knihu napísal, nebola ale preložená).

Dobré sú aj napr.
Aldington: O psí duši
Trumler: TYKÁME SI SE PSEM
...

Ale ani jedna z tých dobrých čo poznám nie je všetko obsahujúca publikácia - to sa do jednej knihy nezmestí.

Pupy
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 16:12
- Nahlásit

Já mám spotsu knížek ale myslím že kniha kurz první pomoci psům od MVDr Axel Bogitzky
Jinak mám mnoho knih od Bruce Fogle.

AOZ
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 07:41
- Nahlásit

Mucholabka
Veliká omluva, že jsem to sem nedala už v pondělí, ale nějak jsem jí nemohla najít.
Americký stafordšírský teriér, Simone Beckmannová. nakladatelství Timy, rok 1998. podtitul jaký skutečně je...jaký má být!

Autorka je němka, napsala to v roce 1997, ale je docela dobrá

Meta
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 08:00
- Nahlásit

V levných knihách mají nyní
Vychováváme šampióna
http://www.levneknihy.cz/DetailZbozi.aspx?z=72386
a Proč můj pes...?
http://www.levneknihy.cz/DetailZbozi.aspx?z=72480

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 08:04
- Nahlásit

nevím, zda to tu už někdo zmínila, ale dobrý "učebnice etologie" je i Řeč psů od Rogera Abrantese. Ta mi v začátcích hodně pomohla pochopit různá psí gesta a chování a dozvědět se i o původu toho kterého psího projevu...jaký byl jeho původní význam a tak.
Pak mám doma "Domácí lékaž vašeho psa", teď nevím, kdo je autorem... z těch knížek o výcviku mám taky jednu starší, (myslím, že od Mikulici).

Knížky od Bruce Fogla mám taky nějaké, ale ty jsem si kupovala, než jsem pochopila, že z nich se toho moc nenaučím...miliony obrázků, ale metodika žádná...a mnohdy názory podle mě docela zcestné...

No a jako odlehčení samozřejmě taky Herriota a Robina

Markét
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 08:13
- Nahlásit

A pak je taky hezky napsaná Malá škola pro chovatele psů od Vladimíry Tiché, vyšlo v nakl. Dona.

ola
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 08:25
- Nahlásit

Tak moje oblíbená knížka o psech je "Robin" od Zdeny Frýbové. Ta prostě nemá chybu!

Tina
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 08:26
- Nahlásit

Mě se moc líbí knížky od Jamese Herriota a pak taky knihy od Ireny Sehnerové.

AOZ
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 08:30
- Nahlásit

Robin je úžasný, ovšem věřím tomu, že se zakládá na pravdě, ve chvílích největší zoufalství, jsem měla škodolibou radost, že je na tom někdo ještě hůř

ola
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 08:33
- Nahlásit

AOZ
Souhlas! Moje maminka, která měla doma malou kníračku, když to četla, tak řvala smíchy až jí slzy tekly...

AOZ
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 08:39
- Nahlásit

ola
Já mám doma jeden druh teriéra, takže je docela trefná

AOZ
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 08:42
- Nahlásit

ola
Jo a při výběru štěněte jsem udělala úplně stejnou chybu jako autorka

Ketrin
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 08:52
- Nahlásit

Z jiného soudku:
Konrad Lorenz: Život se psem není pod psa

wami
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:10 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Hm, tak vam pekne dekuju, prave jsem si objednala spoustu knizek, ktere jeste nemam... (No dobre, par Lorenzu, no... )

Jinak k mym nejoblibenejsim patri (ale uz to tu padlo):
V. Mikulica - Poznej sveho psa
E. Trumler - Tykame si se psem
E. Trumler - Pes mezi lidmi
R. Abrantes - Rec psu
Hartl - Vycvik psu

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání