Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Zvuky paneláku-jak na ně zvyknout?!
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
nika00
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 09:29
- Nahlásit

Ahoj,v pondeli jsme se prestehovali se dvouma hafakama do panelaku, kde nikdy predtim nezili. A mladsi pubertak Jimmy reaguje na vsechny ty "podivne" zvuky stekanim. Vcera se nam sesly dve stiznosti, ze pes steka i kdyz jen nekdo projde kolem dveri (v nasi nepritomnosti samozreme). Lze nejak hafaka naucit, ze nemusi stekat na kazdou volovinu...zvlast kdyz nejsme doma?!

wami
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 09:32
- Nahlásit

nika00
hadam, ze si proste musi zvyknout...

Gája
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 09:35
- Nahlásit

nika00
taky si myslím, že si zvykne.... Já jsem si dodnes nezvykla na zvuky našeho domu, někdy se tam docela bojím (a to jsem člověk... teda doufám)
musíš doufat, že budeš mít tolerantní sousedy..
ať se vám tam hezky bydlí...

Orry
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 09:50
- Nahlásit

nika00
a nebo dat psy dal od dveri...aby to bylo aspon trochu tlumene....ale podle me si musi zvyknout

nika00
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 10:28
- Nahlásit

psy jsem dneska soupla az do kuchyne....jeste dame tesneni na dvere...no doufam ze na nas nesepisou petici...

brut
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 10:30
- Nahlásit

nika00
Musí si zvyknout, chce to čas a trpělivost jak tvojí, tak sousedů. Zkus jedát dál od dveří na chodbu ( třeba do kuchyně)a dej mu tam něco na hraní - žužlání, co běžně nedostává, aby se nenudil

brut
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 10:31
- Nahlásit

nika00
Tak sousedům vysvětli, že si pejsek musí nejdřív zvyknout....aby vám nechali pár dní na přizpůsobení se. Ona je to i pro hafíky velká změna. Snad budeš mít tolerantní sousedy, držím palce

nika00
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 10:36
- Nahlásit

brut
uz jsem je soupla dal...a na hrani nebo zuzlani jim nic dat nemuzu neb by se zase prali...snazim se je rano unavit aby to zaspali...alle jimmy steka i na to kdyz zavrci lednice a nebo spi a kdyz neco vzdalene slysi tak jen pobrukava uz preventivne ze spani

Markét
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 10:40
- Nahlásit

nika00
Zkus nechat hrát polohlasem rádio, aby to ty zvuky zvenku trošku odrušilo.

Adriana
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 10:46
- Nahlásit

nika00
A co to je za rasu?Kamaradka ma fenu BO ,prestehovali se do paneláku a ma stejny problem,pokud je doma čubina je naprosto ticho,ale jen co odejde tak vzdy štěka když jde nekdo kolem,a už tam bydlí rok a nezmenilo se to.

Mmartin
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 10:48
- Nahlásit

nika00
Markét

Zkus nechat hrát polohlasem rádio, aby to ty zvuky zvenku trošku odrušilo

Já myslím že lepší je nechat rádio řvát, aby sousedi přes něj neslyšeli štěkat psa

nika00
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 10:50
- Nahlásit

Adriana
to mi ani nerikej...je to krizenec..a ta druha je retriverka...tak jen chvilku poknikava kdyz odejdu...ale pak je klid..jimmy steka kdyz nekdo projde...kdyz jsme doma..tak obcas taky ale to ho hned okriknem takze je klid...ale kdyz jsou tam sami...tak je to tezky...

nika00
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 10:51
- Nahlásit

Mmartin
taky sem dneska rikala ze musim natahnout radio i do kuchyne... chtela jsem i otevrit ventilacku aby vnimal i okolni svet ne jen ty zvuky z chodby...ale on ten blbec steka i kdyz se deje neco venku...

brut
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 10:52
- Nahlásit

nika00
Rádio nebo televize by mohly zabrat......přece jen bude mít těch zvuků víc a odruší se vzájemně.

Adriana
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 10:53
- Nahlásit

nika00
Ona teda ma čubinu starou 7let,a byl t pes na hlídaní,ona zkoušela vše možné ale nepodařilo se jí to od naučit ,a taky ji bylo řečeno že jí to neodnaučí leda že by si pořídila protištěkací obojek tak to by prý možna pomohlo.

nika00
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 10:54
- Nahlásit

Adriana
jimmymu je jen rok..tak doufaaaam....
protistekaci obojek??? jak to slouzi?

Adriana
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 10:59
- Nahlásit

nika00
ono jich je snad nekolik typu,sprejový,elektronicky a ja nevím jaky všechny,funguje to tak že při štěknutí se aktivuje a vystřikne mlhovinu nebo da elektický impuls a ma to psa ve štekaní prerušit.

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 10:59
- Nahlásit

nika00
protištěkací obojek je docela drsárna... Buď funguje na principu elektrický rány nebo na vstříknutí speciální tekutiny psovi do čumáku, když zaštěká... což je docela síla...
To už může člověk rovnou nechat psovi vyoperovat hlasivky, jako to dělají pošahaní Amíci...

Mmartin
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 11:07
- Nahlásit

Jandula
100% souhlas...

nika00
hele dej tomu čas... On pes si částečně zvykne, zvyknou si i sousedi, oni se ty hrany obrousí...
Sousedi u nás na satelitní vesnici mají v řadovce RR, který si nezvykl a vyje, kdykoliv je sám doma. A to je teda sakra vytí, slyšíš to venku na půl kilometru... Pes si sice za rok nezvykl, ale sousedi to začali brát jako místní kolorit...

Mmartin
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 11:10
- Nahlásit

nebo to vyřeš takhle

Adriana
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 11:10
- Nahlásit

Mmartin
Tak to jsou dobry sousedi.Ty sousedi miji kamaradky si furt stežují,když ne na štěkaní ,tak na t že ten pes smrdí,že děla po chodbe tapoty,ze z nej padaj chlupy atd.

nika00
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 11:29 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit

kdyby to byl muj byt tak to neresim a at si trhnou..pokud nerusi mocni klid tak jim to muze bnejt ukradeny ne?
zkusim slucahtka,radio televizi..a uvidime

jinak protistekaci obojek teda faakt ne...to uz bych si pak rovnou mohla poridit cincilu ktera nesteka...

Markét
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 11:44
- Nahlásit

nika00
Jandula
Pokud vím, v Belgii (vzhledem k tomu, že mají hodně uřvaných BO), používají protištěkací obojky celkem běžně a myslím, že v určitých případech to žádná drasťárna není.
Pes si velmi rychle zvykne a s nasazeným obojkem zkrátka neštěká,není hloupý. Síla el. impulsu se dá samozřejmě korigovat, takže to není jako rána ze zásuvky, ale může působit jako štípnutí, což psu nijak neublíží.
A rozhodně lepší řešení než psa trestat, nebo ho dát pryč, když už štěkání bude pro sousedy neúnosné.

Gerda
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 13:16
- Nahlásit

Ahoj všem, jsem tu nová, ale tohle téma mě zaujalo, řešila jsem úplně stejnou věc s mojí fenou. Nechali jsme oblozit dvere takovou tou koženkou, která izoluje, aspoň trochu, zvuky z chodby, fenu navíc nechávám v jiném pokoji, pokud odcházím a nechávám hrát rádio. Sousedi okolo si śtěžovali jen jednou, to ještě dveře obložené nebyly, chápu, že to muselo být velmi nepříjemný, proto jsme udělali opatření. Fena si po čase samozřejmě trochu zvykla, ale štěká pořád. Štěstí nám přihrálo do cesty takovou náhodu - teda pro nás štěstí, pro sousedy ne. Vykradli je zloději. Jenže ti zloději vykradli pouze patro, kde si nejsou vůbec. Do našeho, kde Mařena zuřivě hlídá, nikdo nešel. Sousedka nad námi je stará paní a vždy hlásí, jak se teď doma cítí jistější, když ví, že pod ní hlídá pes, že ví o každém šustnutí v domě.. U nás tedy zloději kradou jen do 8. patra

nika00
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 13:20
- Nahlásit

Gerda
to je dobryyy
my jsme ve 2.patre..takze by sousedi taky mohli byt nakonec vdecni
hlavne nechapu proc jim to tak vadi..kdyz ten pes nesteka vkuse..nevyje...proste jen kdyz nekdo projde parkrat zasteka.. no nic...

Gerda
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 13:30
- Nahlásit

No oni možná třeba choděj na noční a pak přes den spěj, třeba ještě sami nejsou zvyklí na jiné zvuky v domě, než byly doposud, určo si zvyknou aspoň trošku, na mě si zvykli, přesto že nás v paneláku nikdo nemá rád, protože mám nesnášenlivou fenku, sice pracujeme na ignoraci, ale prostě feny z baráku nenávidí, navíc na patře jednu máme, takže když se začnou holky dohadovat přes dveře (pouze když není nikdo doma), je to asi slyšet všude, tzn když tohle předvedou někomu, kdo se chystá vyloupit obydlí, ten si to snad raději rozmyslí, než by ti sběsilí psi vzbouřili celej dům, nebo nedejbože vlezl tam, kde je ten pes

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 17:26
- Nahlásit

nika00
Neporadím ti, ale u přítele na navštěvě mám podobnej problém, i u babičky, my sice žijem v domě, ve kterým žije spousta lidí, ale máme dům cihlovej, psice na zvuky z chodby nereaguje, ale jakmile přijde do paneláku, jsou pro ni ty zvuky slyšet mnohem víc (i já sama tam mam problémy, když je v domě ticho a ve vedlejším bytě se někdo jen baví) a reaguje na to taky štěkotem.
Ale fakt si myslim, že je to hlavně o zvyku. Jinak si nemyslim, že by protištěkací obojek byl extrémní "drsňárna", pokud už fakt není jiný východisko. Problém je v tom, že většinou reaguje na pohyb hlasivek, tudíž ho musí mít pes pořád na krku danej správně, jakmile se psovi podaří s ním pohnout tak, aby ty čidla nezaznamenaly to, že štěká, je to k ničemu a nefunguje...

Misery
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 18:09
- Nahlásit

Ja si myslim, ze ten protistekaci obojek zas takova drastarna nebude, hlavne to neni na porad zejo, ty chytrejsi psi na to za par dni prijdou, ze se jako stekat nema a ty trosku hloupejsi dejme tomu do mesice.
Jinak ja kdyz jsem se prestehovala loni z rodinneho domku od rodicu k priteli do bytu, tak jsem si taky dlouho nemohla zvyknout na zvuky. Jako mala jsem bydlela v byte, ale to uz je taky davno.

sarax
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 23:42
- Nahlásit

a co já sem se ptala tak ty obojky se můžou plnit i vodou,která pesanovi taky není na čenich příjemná
no nás pes si nezvyknul skoro nikdy....jediný co fungovalo byla TV....někdy..teďka je hluchej a ani neví kdy odejdeme takže už neblafe...

nika00
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 09:14
- Nahlásit

tak hlasim vcerejsi stav po prichodu do bytu...
psi zrejme nestekali..to je fakt....

ale v kuchyni ve zdi jsou skrabance...resp. 3 diry od drapu hluboke asi 2cm! vypada to jak kdyz tam prosel terminator...
Dneska je dalsi sance..tentokrat s radiem..doufam ze nebude zed zborena

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání