Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Vhodná rasa do paneláku
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 9 Kvě 2005 12:40
- Nahlásit

Vaše debata mě vážně zaujala a chtěla bych také doporučit jedno plemeno - Border teriér.. Mám s ním výborné zkušenosti i v bytě. Doma je hodná, spinká, nic nerozkousala ani jako štěně a venku je živá a hravá. Co se týče chlupů tak to je trošku problém v zimě, kdy jich má hodně a líná.. ale na jaře stačí vytrimovat a je zase na hodně dlouho klid.. Je pravda, že má ráda slepice (v tlamě; přece jen je to lovecký pes :smirk, ale tomu se ostražitým hlídáním dá zabránit Je společenská a venku vytrvalá.. Takže můj tip, border teriér

Evicka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2005 13:00
- Nahlásit

Já už jsem někde popisoval současný trend borderů, nerada bych se opakovala, ale tohle plemeno není můj favorit. Moje rada zní, prakticky jakékoliv plemeno je vhodné do bytu, pokud nebereme některé dlouhosrsté či hodně huňaté extrémy, hlavní je si to v hlavě pořádně sesumírovat a na všechno se řádně připravit. Hlavně si sám sobě pravdivě odpovědět, co se mi líbí a co ne, co očekávám a co jsem ochoten udělat či obětovat. To je základ výběru jakéhokoliv psa. Já chci strašně pointra, ale můj muž nepovolí ani za nic. Zatím jsem nenašla způsob, jak ho zlomit. Doma v bytě u rodičů ještě ve škole jsem měla malého německého oranžového špice. Je to super hlídač, sice někdy trochu moc uštěkaný, ale tady jsem to asi trochu nezvládla, a taky hodně líná. Ale jinak je to povahově moc milý a přítulný pes.Společenská plemena nemusí být nutně povaleči a gaučáci. Někteří jsou i sportovci. Ale přeci jen nemají tak vysoké nároky na pohyb či možnost "kulturního " vyžití.

Martina
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2005 13:12
- Nahlásit

Anonymní
Týýý jo, můj strýc má dva border teriéry, fenku a psa, docela vostrý. Když si je představím v bytě, tak mi jde mráz po zádech. Ale každý pes je jiný a výchova a výcvik dělá hodně, ale nevím nevím.

Anonymní
# Zasláno: 9 Kvě 2005 13:55
- Nahlásit

Kača
U nás na cvičáku je taky jeden střední knírač, co žije v bytě a prý je to v pohodě...

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2005 14:30
- Nahlásit

Evička
úplně s tebou souhlasím. Dneska hodně "frčí" bordeři, jak border kolie, tak border teriéři....Border teriéra bych si do bytu teda nepořídila ani náhodou. Jedna bývalá spolužačka ho v bytě má a teď lituje, jakou udělala blbost....Psa odstěhovala k babičce, kde má zahrádku a za psem jezdí. Jinak myslím, že border kolie je i v bytě v pohodě, pokud má dostatek toho sportovního vyžití....

Kristynka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 11:02
- Nahlásit

Martina

Asi to bude jak na výchově, tak i na povaze.. Naše fenka byla doslova vypiplaná z ničeho, protože byla z 9 štěňat nejmenší.. Nakonec se ji podařilo jakž takž udržet při životě a teď už je jí 8 a má se čile k světu.. Chování mění podle prostředí.. Jakmile jsme doma, lehne na gauč nebo balkon a sleduje co se venku děje nebo spinká... Jakmile se dostaneme ven, změní se v lovce a čmuchá a čmuchá.. ale že by byla ostrá, to vůbec.. spíš drzá.. hodně si dovoluje na velký psy a obzvlášť nemá ráda bílý chlupatý psy.. nevim proč.. Člověka v životě nepokousala (teda když nepočítám malý stisknutí když je rozdováděná při hraní, ale okamžitě, jakmile zjistí, že má v tlamě ruku, nebo prst, pustí a nestiskne).. Je to každýho názor... já bych neměnila

Kristynka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 11:02
- Nahlásit

Martina

Asi to bude jak na výchově, tak i na povaze.. Naše fenka byla doslova vypiplaná z ničeho, protože byla z 9 štěňat nejmenší.. Nakonec se ji podařilo jakž takž udržet při životě a teď už je jí 8 a má se čile k světu.. Chování mění podle prostředí.. Jakmile jsme doma, lehne na gauč nebo balkon a sleduje co se venku děje nebo spinká... Jakmile se dostaneme ven, změní se v lovce a čmuchá a čmuchá.. ale že by byla ostrá, to vůbec.. spíš drzá.. hodně si dovoluje na velký psy a obzvlášť nemá ráda bílý chlupatý psy.. nevim proč.. Člověka v životě nepokousala (teda když nepočítám malý stisknutí když je rozdováděná při hraní, ale okamžitě, jakmile zjistí, že má v tlamě ruku, nebo prst, pustí a nestiskne).. Je to každýho názor... já bych neměnila

Kristynka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 11:04
- Nahlásit

Martina

Kristynka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 11:05
- Nahlásit

Martina

Martina
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 11:09
- Nahlásit

Kristynka
Nemyslela jsem to špatně. Taky jsem napsala, že "strýc má..., že výchova a výcvik dělá hodně" Jasně, kdybych viděla Tvoji fenku, možná bych řekla "do bytu klidně", ale já fakt psala o těch co znám já, takže OK?

obzvlášť nemá ráda bílý chlupatý psy
Nenapsala jsi to schválně? Já mám bílýho chlupatýho psa.

Kristynka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 11:37
- Nahlásit

Martina

Jasně, v pohodě

určitě jsem to schválně nenapsala Nevim, proč to dělá.. někdy mi připadne úplně prdlá co máš za psa?

Martina
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 11:41
- Nahlásit

Kristynka
Fenku boloňáka, 9 měsíců, bílá chlupatá 2,5kilová kulička

pár fotek, když byla prtě:
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gallery_id=212

Kristynka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 11:45
- Nahlásit

Martina

Jasně, v pohodě

určitě jsem to schválně nenapsala Nevim, proč to dělá.. někdy mi připadne úplně prdlá co máš za psa?

Kristynka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 12:04
- Nahlásit

Martina

Jasně, v pohodě

určitě jsem to schválně nenapsala Nevim, proč to dělá.. někdy mi připadne úplně prdlá co máš za psa?Evik
Evik
Kristynka

Kristynka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 12:11
- Nahlásit

Martina

Jasně, v pohodě

Evik
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 12:12
- Nahlásit

Kristynka

jestli tvůj předchozí příspěvek chápu dobře, chceš vědět co mám za psa i já??? Mám středního kníra a choďáka, takže ani jeden bílej

Kristynka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 12:18
- Nahlásit

sorry, že je to takový zmatený, ale mě ten net nějak blbne

Martina: ježiš to je krásný vypadá spíš jak plyšák, ale krásnej plyšák nic proti samozřejmě

Evik: trošku větší kategorie než bordeři

Břetislava
# Zasláno: 10 Kvě 2005 12:21
- Nahlásit

Četla jsem, že border kolie musí mít pracovní vytížení, jinak naháni lidi. Nemám s tímhle plemenem zkušenosti, ale myslím, že se do bytu moc nehodí. A co takhle bearded kolie .. naproti v paneláku ji mají, je to super hafan vhodný i pro začátečníky. Já mám v bytě labradora ... štěňata jsou sice trochu víc hyperaktivní, ale jinak je to miláček a nedám na něj dopustit

Evik
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 12:43
- Nahlásit

Kristynka

jasně - borderky jsou trochu menší.....Já své psy taky nemám v paneláku - máme dům a zahradu. Kdybych bydlela v bytě, tak nevím, zda bych si psa pořídila....asi bych to nejspíš nevydržela a měla je i v bytě, ale pro psa je ta zahrádka rozhodně lepší, když nejsem doma, aspoň se můžou v klidu venčit a i běhat....
Jinak jsem ale v neděli potkala na prochajdě se svými hafíky borderáka, který byl větší než náš knír a stejně velký jako choďák.....(můj chod má asi 52cm k.v.)

Anonymní
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:52
- Nahlásit

Evik

Teda to bych chtěla vidět.. ta naše teriérka je sice prcek velikostí, ale obrovská duší

Kdybych bydlela v bytě, tak nevím, zda bych si psa pořídila[i][/i]
No při pohledu na našeho pesana když se někdy uvelebí na peřině a spokojeně odfukuje si myslim, že jí byt nevadí Určitě je pro ně vhodná zahrádka, ale asi bych stejně neodolala si je brát domů.. Už jsem tak zvyklá a navíc je mi strašně líto psů, kteří jsou v zimě venku a jde na nich vidět, že jim moc teplo zrovna není..

Kristynka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:57
- Nahlásit

Pardon, ten anonym jsem byla já...

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání