Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Vhodná rasa do paneláku
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Kača
# Zasláno: 22 Dub 2005 09:35
- Nahlásit

Jakou rasu radíte?? Chceme si pořídit štěnátko do paneláku. Bydlíme ale na okraji menšího města, takže všude kolem je už les, pole ... bude mít hodně pohybu. Jsme spíš sportovně založení. Chceme hafana pro začátečníky, hodného, hlavně neštěkavého. Přemýšleli jsme o labradorovi, ale nevím, jestli je to pes vhodný do paneláku - přece je to už větší hafan a nechci, aby se nějak trápil. Taky by musel chodit do 2.patra.
Poraďte!! Díky moc.

Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 09:40
- Nahlásit

Pokud nemáte se psy zkušenosti a nebudete mít čas se pesovi pravidelně věnovat, cvičit, dát mu dostatek pohybu a práce, je nejlepší jakékoliv společenské plemeno, resp. psi, kteří svým původem rozhodně společenským plemenem nejsou, ale jsou dnes bráni jako bytoví mazlíčci (pudli, jezevčíci, yorkshiři, bišonci, jakýkoliv menší voříšek). Berte-li chov psa vážně, budete už muset lépe zkoumat povahové vlastnosti jednotlivých plemen středních a velkých psů a rozhodnout se, co vlastně chcete.

Anonymní
# Zasláno: 22 Dub 2005 09:46
- Nahlásit

Garfield
Kača přece píše že: kolem je už les, pole ... bude mít hodně pohybu. Jsme spíš sportovně založení takže podle mě určitě nemyslela společenské plemeno.

Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 09:47
- Nahlásit

Anonymní
...to sice ano, ale blízkost lesa a polí ještě nezaručuje čas a chuť pánečka tam pesu denně brát min. hodinové procházky )

Anonymní
# Zasláno: 22 Dub 2005 09:48
- Nahlásit

Jezevčíka bych nedoporučovala, jelikož potřebuje výcvik, jinak se z něj stane nevychovaný a kousavý pes a také pořád štěká.

jindriska
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 09:49
- Nahlásit

jen bych opravila Garfielda - jezevčíky určitě ne a žádné plemeno s dlouhým tělem a krátkými nožkami, když mají chodit do 2. patra.

Kača
# Zasláno: 22 Dub 2005 09:50
- Nahlásit

Psi máme od malička - vždy lehce ovladatelné, tak v tom chci pokračovat. Zkrátka nemám tu autoritu na to, abych zvládla např. dobrmana. Akorát jsem se přestěhovala z rodinného domku do paneláku a je to přece něco jiného. I když jsme měli rodinný domek a zahradu, se psem jsem chodila 2x denně na hodinovou procházku, takže vím, co obnáší starat se o psa. Chceme nějakého sportovního psa a chtěla bych vědět, jestli je třeba labrador vhodný - četla jsem o jejich destruktivních náladách. O psem mám přečtenou snad každou knížku, ale přece jenom něco jiného je teorie a praxe ... o kokrech se taky všude píše, že jsou vhodní k dětem a já si to z vlastní zkušenosti nemyslím.

Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 09:52
- Nahlásit

Kokři jsou hodně temperamentní, znám perfektně jednoho vychovaného, složil úspěšně spoustu zkoušek a přesto, když v lese chytne stopu, zmizí v dáli a mnohdy to do těch 15 minut nestihne.

Ivana
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 10:22
- Nahlásit

Některá společenská plemena mají rádi také výlety a procházky.Byli tu zmiňovaní bišonci.Proč si myslíte,že je to plemeno pouze gaučové.Bišonci gaučáci nejsou.Mám havaňáky,jsou ze skupiny bišonků a mám známou a ta má klasické bišony.Moji psi jsou rádi na procházkách,rádi lítají po zahradě.Vím že naše štěňata prošlapa Tatry,jeseníky,Šumavu,Alpy,jezdí v kánoi,dělají agility,s jedním pán dokonce jezdí i na kole a pes mu dělá společníka.Určitě nenajezdí 20 km,ale hodinová procházka není žádný problém,naopak pejsek bude moc rád.
Navíc bišonci nejsou agresivní,mají rádi děti,mají veselou povahu,ale nejsou vhodní na trvalý pobyt na zahradě.Jsou společenští,byli k tomu vyšlechtění,aby dělali společnost svému pánu.
Proto je takových plemen a různá využití např.lovecká,služební atd.

Jandula
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 10:25
- Nahlásit

Kača
Kokra bych rozhodně nedoporučovala, měli jsme je dvakrát a totálně nevychovatelní, paličatí a destruktivní (a to i sebedestruktivní).
Teď mám zlatého retrievera (mom. 6 měsíců), bydlím v prvním patře, do 5. měsíce jsem ji tahala, aby nechodila, ale teď už to nejde. Doma mi nezničila nic, krom jedné ožvýkané pantofle. Nevím, jak jiní, ale neštěká ani když jde někdo po chodbě ani když se venku rozezní psíci. Jedině se dost líná, ale vše ostatní je super.

niniel
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 10:28
- Nahlásit

Kazdemu cpu flat coated retrivra, takze ho navrhnu i vam. Mam zkusenosti s ruznymi plemeny, tohle jsou mazlicci, venku aktivni, nestekaji, opravdu velmi snadno vycvicitelni. Labradora bych nechtela-velky problem DKK(to byste po schodech nemohli) a v soucasnosti i agresivity, ruznych koznich potizi, atd.

jana33
# Zasláno: 22 Dub 2005 10:34
- Nahlásit

Já se teda musím kokroušů zastat - měla jsem ho já, moji zámí, má ho můj brácha, dvoji sousedi v baráku a všechno to jsou pohodoví společníci, venku chodí bez vodítka, doma jsou tichý a čistotní. Vždycky záleží na výchově, jednu dobu byli kokříci módní plemeno a pořizovali si je lidé jako gačáky, ale to oni opravdu nejsou!
K labradorovi - myslím, že to je naprosto vhodné plemeno do bytu, pokud mu dáš dostatek pohybu venku, není s ním problém. Já sama mám labrouše v bytě a jsem s ním moc spokojená, na jednu stranu vydrží lítat celý den venku, na druhou stranu ale v případě třeba nemoci tím, že jsme tři dny nebyli na dlouhé procházce nijak netrpěl, není to zase takový ten živel, který ti z nečinnosti rozboří dům. Samozřejmě musíš počítat s tím, že jako každé štěně může mít období, kdy bude lumpačit a i něco zničí, ale s tím musíš počítat, aŤ už si pořizuješ jakékoli štěně.

tasy1
# Zasláno: 22 Dub 2005 10:43
- Nahlásit

Kača
Jestli jste sportovně založení,chcete středně velkého psa,skromného ,nenáročného,ale ochotného a připraveného cokoliv a kdykoliv něco dělat....mohu doporučit naše národní plemeno - chodský pes.

Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 10:47
- Nahlásit

tasy1
Choďáci na mě působí dojmem, že kvůli své husté dlouhé srsti musí ve vytopených bytet trpět teplem. Teplo je i mému NO a to má ve dvou místnostech pořád otevřený okna, co teprv takovej huňáč.

tasy1
# Zasláno: 22 Dub 2005 10:50
- Nahlásit

Garfield
No musím říct,že v bytě se pes přizpůsobí..ale je fakt,že nemá tak hezkou a hustou srst jako pes venku.Ale rozhodně netrpí.Mám spoustu známých co mají chodského psa v bytě ,v paneláku a v pohodě.německý ovčák má trochu jinou strukturu srsti.

Danuš
# Zasláno: 22 Dub 2005 11:45
- Nahlásit

[/b]Kača[b]

Já bych se spíš poohlídla po nějaké menší rase. Přeci jen choďáci, i když jsou super, trošku upoutávají nežádoucí pozornost okolí.
.

Já bych pro aktivního člověka viděla jako vhodné plemeno třeba kavalír king charles španěla nebo knírače. Nebo i pudlík je docela fajn aktivní šáša, pokud má normální lidičky. Knírač a pudlík nelínají, což je v paneláku výhoda (stejně jako další plemena, u kterých se upravuje srst). Všechna tato plemena jsou vhodná třeba i na agility nebo klasický výcvik. To podle toho, co by vás eventuelně bavilo.

Bydlím podobně jako vy - panelák na konci menšího města. Mám knírače a jsem nadšená (ostatně jako každý se svým plemenem) . Ale ani tím kavalírkem bych nepohrdla. Menší plemeno má své výhody . Vím co povídám - zběhla jsem ke kníračům od NO

niniel
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 12:22
- Nahlásit

tasy1
Chodaci se mi nelibi a vevnitr jim teplo je...a DKK maji uz taky hodne.

tasy1
# Zasláno: 22 Dub 2005 13:44
- Nahlásit

niniel
Ono má každé plemeno něco.....Záleží co se komu líbí a co mu vyhovuje.Plemen je takové množství,že si určitě každý vybere.Já osobně mám 5 psů 4 plemen a jsem spokojená

niniel
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 14:28
- Nahlásit

tasy1
Ja znam jen dva chodaky a nenadchnul me ani jeden. Navic ten jeden ma DKK a navic alergii na vsechno mozny.

Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 16:38
- Nahlásit

Kača
A co fakt nějakýho voříška z útulku? Pořádně se poradit se zaměstnancema a vybrat pejsu, se kterým by mělo být co nejmíň problémů. Já mám voříška, celkem malýho a jsem taky nadšená Takový malý torpédo, když ji chytne rapl.
Kdyby to byla samostatná rasa (vzhledově a vším), tak bych v životě neměnila...

Anonymní
# Zasláno: 22 Dub 2005 19:33
- Nahlásit

Báječní jsou do paneláku grifonci - jsou malí, pohodoví, přitom sportovního ducha, přizpůsobí se rodině - někteří se povalují jen na gauči, jiní běhají agility, absolvují záchranářský výcvik, provozují turistiku atd. U kola tedy toho moc nenaběhají, ale pěšky jsou k neutahání. Jsou to dlouhověcí pejskové, netrpí nějakými zdravotními problémy. Ona i malá čivava je správný sportovec, když se k tomu vychová a trénuje! Syn běhá s čivavou úspěšně agility v nejmenší kategorii a oba jsou nadšení sporotovci, trénují na kolečkových bruslích (syn), 3x týdně jsou na cvičáku. Takže jde spíš o to, co se vám líbí a jakou máte představu.

tasy1
# Zasláno: 22 Dub 2005 21:27
- Nahlásit

niniel
Já je chovám už 15 let a mám je zdravé a RTG negativní.Takže asi záleží na výběru a tak.Ale to je asi všude.....

Locco
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 23:56
- Nahlásit

jeste radeji jednou pripomenu, co psala uz Danus - knirac a pudl nelinaji, myslim ze to v omezene mire plati i o bisoncich
ja osobne bych vybiral z techto plemen - u pudlu i kniracu je navic vyber z ruznych velikosti

a pak taky stoji za zminku v cizine stale silnejsi moda ucelovych krizencu - pri napriklad puld s labradorem je uplne dokonala kombinace povahou, nelinavou srsti, zdravim i vzhledem

Sali
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2005 06:58
- Nahlásit

Locco
čovečee to je vono-labradoodle...akorát ti,co tyto účelové křížence tvoří,mají pečlivě vytipovaný rodičovský pár na povahu....

Sali
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2005 07:05
- Nahlásit

Kača
za sebe mohu říct: neber si belgány.

Jsme spíš sportovně založení. Chceme hafana pro začátečníky, hodného, hlavně neštěkavého.
vidím to buď na něco ze stredně velkých lovečáků proštechtěných do společenského vyžití,tedy nějaký retriever,jak sami navrhujete,nebo nějaký rozumný nevelký molossoidní plemeno ne z pracovní linie,ale z linie výstavy-společensko...a fenku.Co boxer?
Před lety bych vám doporučila airedale terriera z chovu p.Geblerové-YARD...dneska to bude k sehnání tak s rodiči od ní ve 3-4.generaci....

Anonymní
# Zasláno: 23 Dub 2005 10:21
- Nahlásit

Ale Kača se ptá, zda by se hodil Labrador do bytu a proč ne? Já mám ve dvoupokojovem bytě Novofundlanda, chodime spolu na dlouhé vycházky, taky k vodě a musím říct, že přídem domu, psík se spokojeně uvelebí na chodbě a spinká. Takže klidně by se do bytu hodilo jakekoliv plemeno, ale chce to věnovat mu všechen volný čas

niniel
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2005 17:27
- Nahlásit

tasy1
To mas pravdu.

Terri
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2005 18:08
- Nahlásit

Příbuzná má labrouše a jen se o něj otřeš, máš na sobě pichlaviny. Rozuměj chlupy. Můžeš ho česat furt, a přesto stačí otřít se o sedačku, o oblečení a už je vidíš. Když je chovaný doma, tak líná stále.
Jsem pro knírka a nebo NO

stremka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2005 19:58
- Nahlásit

Terri
ale NO určitě líná víc nežli labrador.

Locco
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2005 20:21
- Nahlásit

stremka
Terri tim sledovala jedine - dat jasne najevo, ze uz zbyva jen knirac
musim uznat, ze to je dobra volba

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání