Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Destruktivní nálada
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Břetislava
# Zasláno: 11 Dub 2005 17:34
- Nahlásit

Lidičky, zajímá mě, jaký máte zkušenosti s destruktivníma náladama vašich hafáku. Mám doma 9 měsíčního labradora a co ten dovede udělat, když je sám ... no jako stádo buvolů A to nebývá doma sám moc dlouho (max 6 hodin jen tak 2x do týdne, jinak tak 2-3 hodiny denně). Zajímalo by mě, jestli jsou tyto destruktivní nálady problémem jen labradorů a nebo jsou i ostatní psi takoví. Pevně doufam, že se to kolem druhého roku zlepší.

jeany
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2005 17:55
- Nahlásit

FiSt

Úplně s tebou souhlasím. Náš pejsek měl jako štěně také destruktivní nálady, tak jsme mu dávali náhubek. A protože nemohl nic kousat, rychle ho to přešlo.

jindriska
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2005 18:02
- Nahlásit

nechat 6hod. psa s náhubkem - nebude třeba chudinka trochu dehydratován?? Ale problém máme nemlich ten samý, ale zavíráme pokoje a necháváme předsíň a koupelnu. Zatím to odnesla jen štětka...

Anonymní
# Zasláno: 11 Dub 2005 18:24
- Nahlásit

FiSt
V bytě ?????

Terri
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2005 18:35
- Nahlásit

Břetislava
A co Ti kouše? Náš měl jen hračky a v místnosti nic nebylo , tak teda rozkousal pelíšek, ale okolo roku ho to přešlo úplně. Jinak byl úplně milionový, to předchozí filouš ničil co se dá - škrábal zeď, skákal na hadry, zkoumal kvítka..
ale do jisté míry jsme to zavinili tím, že jsme ho pustili všude (on se tam za své samoty vrátil) a měl méně hraček než současný.

Břetislava
# Zasláno: 11 Dub 2005 18:51
- Nahlásit

Máme ho v bytě. Když je doma sám, může jen do chodby a do kuchyně. Tak nám třeba kompletně rozkousal lino, panty od dveří, pelech .. zkrátka všechno na co příjde a co by neměl. Samozřejmě když odcházím, nechávám mu tady hračky, žvýkací kosti, ale to ho ani tak nezajímá jako to ostatní. Když je doma s náma, tak je to úplný zlatíčko. Jo, ještě je zajímavý, že v kuchyni má misku s jídlem a tam nezničil ještě vůbec nic (až na pár útěrek), ale chodba, kde má pelech, je jako po bombardování.

haha
# Zasláno: 11 Dub 2005 22:46
- Nahlásit

Břetislava
Nechat psa doma samotného v náhubku bych se opravdu bála , co když se někde zachytí a třeba se ti uškrtí nebo si jinak ublíží, mí psi taky ze začátku ničili zařízení, např. bígl mi serval lino v celý kuchyni,kříženec labradora ožral zdi a dveře kam až dosáhl , a co dokázala roztahat po bytě naše fena ovčáka to se ani nedá popsat otevřela skříně a sežrala i mejdlo ale časem je to přejde , nejhorší je zavírat je do místnosti ve které jinak nejsou např. do koupelny , je lepší jim nechat otevřeno tam kde se běžně pohybujou když jseš doma , pak si většinou zaleze a spí,ale jak ho někam zavřeš chce se tam odsud dostat a hryže a ničí

Anonymní
# Zasláno: 12 Dub 2005 07:20
- Nahlásit

haha
Ono se to hezky radí. Zkus si uvědomit, jaké to je, když vždy při návratu domů trneš, co tam zase najdeš za spoušť.

Břetislava
Radil bych na tu dobu, co je sám doma, odstranit věci, které ho lákají. V nejhorším případě mu pořídit klec. Ta se ale hodí pro malá plemena. Ty máš labradora, že? Ono ho to přejde, ale chvilku to trvá. Snaž se ho hodně ráno vyvenčit, ať je unavený. Pak je větší šance, že bude spát a nebude se nudit. Hodně štěstí. Taky jsem měl doma takového ničitele a zvládli jsme to.

Jandula
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2005 08:11
- Nahlásit

Břetislava
Měli jsme naprosto ten samý problém s kokry. Každá z nich nám během 3 let, než je to přešlo, zdemolovaly totálně byt. Jedna trhala tapety, kousala v té době desky zakázaného Matušky atd. Druhá sežrala několik koberců, rozcupovala čerstvě zalitou kytku na malinkatý kousíčky atd. Většinou to dělaly z naštvání. Kolem třetího roku je to přešlo. Jen ta druhá se občas zabavila tím, že vytahala celý koš (obzvlášť když tam bylo něco moooc chutnýho)...
Teď mám retrieverku a ta je naprosto zlatá, krom jedný okousaný plastový misky nic neudělala (a tu hryzala v době, kdy se jí měnily zuby).
Držím palce, to přejde.

Anonymní
# Zasláno: 12 Dub 2005 08:59
- Nahlásit

mám taky labradora a ten se to ani nestačil naučit něco doma kousat, neboť do prvního do čeho se pustil byla kytka, kterou rozkousal a roztahal po celým obýváku. Nejspíš byla asi jedovatá a bylo mu po ní dost špatně, tak si asi umíte představit jak ten obývák vypadalale musím říct, že od této zkušenosti už nevzal nic do své tlamičky. Tím samozřejmě nechci nikoho navádět aby svýmu psovi tuto kytku narafičil.

jindriska
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2005 09:05
- Nahlásit

Včera jsem se bavila s klukem co má 8mi letou fenu bladhaunda, demolovat z naštvání nepřestala, a prý to stojí za to. Hlavně prý ožýrá věci na které často sahá, včera např. sežrala půlku prkýnka a botu. Moc mě nepotěšil, snad je to vyjímka.

jana33
# Zasláno: 12 Dub 2005 09:25
- Nahlásit

Jindřiško, pokud demoluje dospělý pes, tak je to buď ze stresu nebo z nedostatku zaměstnání nebo ho prostě nenaučili být samotnýho. Upřímně řečeno nevím odkud jsi, ale třeba právě bloodhound je plemeno dost náročné a třeba do městského bytu se absolutně nehodí! Jinak podle mé zkušenosti demoluje skoro každé štěně, nám se momentálně 100% osvědčilo natahat domů klacky, dřeva, štěndo hryže a demoluje je a nábytek nechává napokoji.

jindriska
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2005 13:29
- Nahlásit

jana33
Vidíš - klacíčky zkusím, ty ona ráda, lepší uklízet trochu bordelu od klacíčků než se loučit s našimi drahocennými věcmi. Jsem z Prahy a ten kluk mimo jiné povídal, že má byt o 17m2 a nevim nezdá se mi, že by s ním jakkoli pracoval, takže tu příčinu demolování bych tipla od každého trochu. Je to takový hromotluk podivného vzezření, takže námitky na cokoli jsem si nechala pro sebe... a taky pracuje v útulku, takže "ví" všechno nejlíp.

bord
# Zasláno: 12 Dub 2005 13:44
- Nahlásit

Mám teriera před kterým mě všichni varovali jak bude vše ničit,ale je naprosto v pohodě,kromě ložnice má přístup všude,od mala mu nechávám doma šišku,malé jablko,mrkev,klacík,občas přibyde nějaká gumová blbost a sušené uši.Tak to střídám a zabírá to na 100%.Teď zrovna miluje tzv.hopsulku,ale i když je dost velká,že ji asi nemá šanci spolknout,tohle smí jen pod dohledem..sice musím každý den binec vysát,ale nezničil opravdu nic co by stálo za řeč.

Břetislava
# Zasláno: 12 Dub 2005 16:25
- Nahlásit

Klacky, plastové láhve .. to všechno jsem mu už tady nechávala, ale problém je ten, že on to žere. Z hladu to ale určitě nedělá Jednou jsem mu tady nechala takový velký klacek, který uplně rozžvýkal, ale pak měl strašnej průjem asi 3 dny. Jen z něho vycházelo dřevo a dřevo ... no hrůza. Od té doby se bojím mu tady cokoliv nepoživatelnýho nechat. Náhubek uplně nesnáší, takže to by bylo pro něho utrpení. Jen se modlím,aby to fakt v dospělosti přestalo. Jinak budeme mít ten nejhnusnější byt

Evik
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2005 10:45
- Nahlásit

Můj choďák byl do půl roka takový destruktor, že už jsme před ním uklízeli úplně všechno - výchovou, neustálým "fuj" a "nesmíš" a házením předmětů po něm, když něco kousal, se nám to podařilo hodně hodně zmírnit....teď je mu rok a měsíc a stejně ho občas chytne rapl. Jako malý taky všechno, co rozkousal i požíral včetně plastových lahví atp.....vždycky jsem trnula hrůzou, aby se mu něco nestalo.........Naštěstí to bylo vždycky v pohodě a teď už se pejsa zklidnil....

vrana
# Zasláno: 27 Dub 2005 08:46
- Nahlásit

Bretislava
vekom to prejde-aj ked nemusí úplne,ALE môže!moja 6 rocná sucina NO by si ešte aj teraz dala nejaký ten stromcek-ked bola malá,tiez som poceste domov premyslala,co ze mi to zase vyviedla. najlepsie bolo,ked nam ju strážil dedo pocas dovolenky.zožrala nejaký sáčok a dedo sa strášne zlakol, že sa jej nieco stane.niekde sa docital, že je na to najlepšia ryba,tak kúpil údenáča a dal ho mojmu deštruktorovi.odvtedy ho ma hexy ešte radšej

Alena
# Zasláno: 27 Dub 2005 19:04
- Nahlásit

Nemám vaše bytové starosti, ale co dělá moje beauceronka na dvoře, to taky stojí za to: pravidelně probírá popelnici a to může být zatarasená vším možným, na dekl dávám cihly, dnes to bylo asi popadesáté, něco nasmýkala do boudy, něco na dvoře, no maras! Okusuje stromky, hrabe v záhonkách, rozkouše kdejaké nářádí, zapomenuté razítko, misky, naučila se otevírat si ke slepicím do výběhu, každý den, když se blížím k domovu, nejdřív se rozhlížím, co zase vyvedla, pak se s ní přivítám. Vím, že jediná možnost je zavřít ji do kotce, ale jsem blbá a je mi jí líto......

Alča
# Zasláno: 28 Dub 2005 18:35
- Nahlásit

No já nechávám mého ročního kokra doma s kovovým košíkem, protože bez koše to byla hrůza! Hračky ani kosti ho nezajímaly. Ono se to dobře radí, odstranit z dosahu vše co by mohl rozkousat, ale zkuste odstranit nábytek, koberec, zdi a dveře. Do zdí hlodal tak dlouho, že se dokonce skoro prokousal do druhé místnosti! Nechávám mu doma širokou nádobu s vodou, ze které umí pít i s košíkem. Dnes si však ale i s košíkem nejspíš tlapama otevřel skříň a nějakým záhadným způsobem se mu podařilo rozkousat rohy oblečení a šňůrky i přes košík!

niniel
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2005 23:47
- Nahlásit

Pokud by mi pes neco nicil, tak mu dam nahubek, pres ktery muze pit a hotovo. Za cas by to melo prejit a nahubek mu budete moct sundat.

niniel
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2005 23:48
- Nahlásit

Alena
No tak na tohle bych teda nervy nemela. Sveho psa mam rada, ale co je moc, to je prilis, divim se vam.

Anonymní
# Zasláno: 29 Dub 2005 08:59
- Nahlásit

Alena
no já nevím, ale možná by bylo i pro ní lepší zavřít do kotce. Nebojíte se že sežere něco co jí může ublížit a než přijdete dom bude pozdě? To mě přijde menší zlo mít psa v době kdy je sám v kotci.

Břetislava
# Zasláno: 29 Dub 2005 09:53
- Nahlásit

Ale když je v paneláku, tak nemůže být v kotci Náhubek uplně nesnáší .. stačí, když jedeme autobusem a on ho má 15 minut - dělá všechno proto, aby si ho sundal. A to je na náhubek zvyklý od malička. Bez náhubku je mnohem klidnější. Hafan už má 10 měsíců a musím říct, že už se začíná nějak uklidňovat .. teda co se toho ničení týče. Už dlouho nám nic nezničil, pokud zůstal sám.. možná proto, že už není v chodbě ani co zničit Doufám, že jsem to nezakřikla. Nebo se připravuje na druhou ničící vlnu??

Evik
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2005 11:02
- Nahlásit

Můj známý má doma štěně - voříška nalezence a už má z původního krásného bytu skoro "holobyt" - ani ne 5 kilový pejsek už mu stačil zničit všechno možné od květin, po tapety, ložní prádlo atp...no prostě jediné místo, kde nemůže pes zničit nic je koupelna, takže tam tráví pejsa čas, po který je jeho páník v práci, obklopen hračkami, ze kterých jsou po příchodu páníčka domů jen maličké kousíčky Pejsa je navíc děsně hyperaktivní - většího cvoka-psa jsem snad ještě neviděla - kam se na něj hrabe ten můj chlupáč

Anonymní
# Zasláno: 29 Dub 2005 11:05
- Nahlásit

Břetislava
může být v kleci. Na košík se musí zvyknout jako třeba na obojek, taky určitě ze začátku nechtěl s obojkem a vodítkem chodit. Ale jestli se uklidňuje tak už to bude dobrý, i když bych na to nespoléhala a nic v dosahu stejně nenechávala ani v budoucnu.

Mel
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2005 11:35
- Nahlásit

Mám doma 1,5 letého psa a ten už zničil snad všechno, co mohl. Jednou se mu podařilo otevřít si skříň s botama a to jsem teda šla po příchodu domů do kolen.
Jednou měl i období, že když jsme odešli, chtěl se prokousat ven, takže okousal i dveře.
Teď už se snad uklidnil, ale stejně se snažíme všechno zničitelné schovávat. Jediné, co si neodpustí, je odpadkový koš (ten musím dávát nahoru, aby na něj nedosáhl) - umí si ho otevřít.
A ještě taková jedna kuriozita - psík si umí otevírat nejen dveře klikou, ale i klíčem (to je teda spíš náhoda, ale už se mi to párkrát stalo). Klika od dveří, které vedou ven totiž musela pryč

Evik
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2005 12:48
- Nahlásit

Mel

naši oba psi si taky umí otevřít dveře na kliku. Proto jsme kvůli nim pořizovali těžké dveře, které se ale ti šikulkové naučili brzy otvírat taky Naštěstí odemykat ještě neumí....a doufám, že se to ani nenaučí... Pokud se týče bot, můj mlaďoch má takovou úchylku - před spaním si "vleze" do botníku, vyndá od tamtud všechny moje boty, těmi se obloží a usne uprostřed nich Když jsem ho přitom přistihla poprvé, myslela jsem, že mě taky trefí šlak, ale když jsem zjistila, že v těch botách vážně jen spí a nekouše je, tak jsem ho při tom nechala. Je to sranda ho každý večer pozorovat

Mel
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2005 13:07
- Nahlásit

Evik
Ten muj blázen je na boty opravdu úchylák
.
Mámě na běžeckých botách ukousal patu (jsou z nich pantofle na tkaničky) , tak si je nechala jenom tak třeba na zahradu a občas, když mu zůstanou v dosahu, taky si jednu treba odnese do pelechu a nekouše jí. Ale abych riskovala, a nechala mu svojí botu? Zas až takovou důvěru v něj nemám.
On když je sám doma, tak si tahá moje zapomenuté věci do pelíšku. Asi se mu stýská, ale taky je občas rozkouše. Takže nevím. Každopádně takové to katastrofické destruktivní chování už ho opustilo (dveře, nábytek, apod.)

Martina
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2005 13:36
- Nahlásit

To je síla co Ti mazlíčci dovedou. Minulý týden mi vyprávěla známá co provedla její fenka dobrmana. Roztrhala v ložnici peřiny a rozkousala matraci. Takže peří prej pocelém bytě. V kuchyni si umí otevřít potravinovou skříňku, takže když je náhodou něco níž, kam dosáhne, tak to všechno sežere, hrůza. Říkala, že na ní šly mdloby. Úplně chápu, asi by mě šlehlo.

Martina
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2005 13:38
- Nahlásit

Ještě dodám, jednou prej ji vyžrala z mrazáku 5 kg masa, tak teď mají mrazák v dětském pokojíčku otočený dvířkama ke zdi.
To už je fakt síla

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání