| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2005 14:08
- Nahlásit
Evik
No já na té diskuzi před tím psala, že je lepší sundávat ze psa zakouslýho jorka než pita a někdo si to přebral tak, že mám jorka Lidi jsou různí.
Děkuju za pochvalu. Mou pejsinu si taky spousta lidí plete s čistokrevným psem Asi jí nějakou tu rasu vymyslím Nedávno jsme byli na prochajdě a šel tam kluk s holkou a kluk:"To je vořech." a ta holka:"Nee, to bude něco čistokrevnýho."
A vubec nejlepší bylo, když jsme byli na výletě, kde byli i její rodiče, to si lidi mysleli, že jsou všichni jedna rasa... Psice má totiž po otcovi postavu, po matce barvu, takže mezi těma dvěma psiskama byla takovým pojítkem.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2005 15:41 - Změnil/a: niniel
- Nahlásit
Eimy
Jeee, tady maji kamaradi uplne stejnyho hafana, i ty usi ma tak veliky. A je to pekny strevo
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2005 14:45
- Nahlásit
Eimy
to je prima, že znáš rodiče své čubink. Když píšeš o té debatě toho kluka a holky ohledně čistokrevnosti tvojí pejsi,.....tak mi to připomnělo mojí včerejší cestu metrem se psem....Seděla jsem na sedadle, pejsa se mi rozvaloval pod nohama a půlka vagonu metra se dívala naším směrem a vedla živý rozhovor No o čem se tak asi bavili? Dovedu si to živě představit a dvě paní jsem i zaslechla..."to je ale divný vlčák" a ta druhá na to "ne já myslím, že je to asi ten chodský pes, nedávno jsem o něm četla v Květech...." Tak jsem se "nadmula pýchou", že už lidi choďáky začínají poznávat, ale po výlezu z metra mě totálně "odrovnal" výrok nějakého malého kluka, který kolem nás prošel se svou mámou...Podíval se na mého pejsu a řekl : "Jéé, mami, fůůůj podívej se na toho psa...." Musela jsem se v duchu smát....zlobit se, to nešlo..
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2005 14:57
- Nahlásit
Evik, tak to mi povídej, já jsem se svým RR u nás také středem vesmíru. Minula ale byla sranda, když mě pořád očumovali tři chlapy v autobuse a něco si šuškali - no, objekt zájmu jsem nebyla já
Ale mnohem hůř jsem na tom byla, když jsem měla RR bez ridge. To jsme pořád poslouchala: hele, to je určitě ridgeback - néé, vždyť nemá ten pruh - no, ale vypadá tak.
Joo, a obě feny (s ridge i bez ridge) si lidi pletli s pitbulem
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Bře 2005 16:23
- Nahlásit
Já s tímhle testem taky absolutně nesouhlasim, jednak jsem tam nenašla hovawarta, což by mi tak ani nevadilo, jako to druhý místo pudla...Podle mě je pudl děsně blbej pes. Už jen to, že většina pudlů jsou uštěkaní a nevychovaní spratci....-))
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2005 16:34
- Nahlásit
Anonymní
Třeba se nevlezl do první 40 to tě nenapadlo? A pudli jsou hrozně chytří psi, i vychytralí, to, že jsou většinou nevychvaní je hlavně proto, že se znich stal pes, kterýho mají hodně často důchodci. Jednou jsem u nás na výběhu viděla pudla a byla radost se na něj koukat, tak energicýho psa jsem dlouho neviděla (krom pár borderek) a to to byl trpasličí pudl... člověk, co rozumí aspon trochu psům a sanží se mít zhruba přehled o plemenech tohle o pudlovi v životě neřekne ;)
Evik
No to já choďáka poznám S přitelem jsme vedli spory, jestli pejsa, až budem spolu bude chodák nebko belgickej ovčák groenendael a vyhrál to teda belgičan, protože pro toho byl přítel, ale chodáci se mi šíleně líbí pořád... Mámo nich načtený snad všechno co jde
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Bře 2005 16:47
- Nahlásit
energickej znamená chytrej, fakt jo????
tak v tom případě ten náš je nejchytřejší na světě.....
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2005 16:51
- Nahlásit
Anonymní
Tu energii sem myslela na překážkách = při práci, suprově aportoval prostě všechno, když to nepochopíš normálně napsaný
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2005 17:49
- Nahlásit
Eimy
máš pravdu.Znám jednoho pudla královského který dělal jako z partesu a bezvadně kousal a měl i zkoušky z výkonu.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2005 20:11
- Nahlásit
stremka
Já mám totiž pocit, že pudli hrozně moc lidí fakt podceňuje, protože to, jak ten prcek (byl to malej pudl) doslova lítal přes překážky, to bylo fakt něco - dokud jsem ho neviděla, tak jsem si myslela, že je ta moje potvůrka zatraceně rychlá, ale proti tomuhle pejsanovi neměla šanci. Bohužel pro spoustu lidí je pudl jen načančanej pes, kterej nic neumí a nic se nenaučí, přitom to absolutně není pravda
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2005 21:10
- Nahlásit
Já si třeba myslím, že je to hodně individuální.. máš chytré psy a hloupé psy..U všech plemen..Každý má svoje
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2005 21:17
- Nahlásit
ala_baionette
Jenže ono de o to, co převažuje...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2005 06:26
- Nahlásit
Většina lidí má o pudlech špatnej názor, protože vypadají jak dámička, která právě opustila kadeřnický salón a je to taková štítivá slečinka (fuj pes, fuj lidi, fuj pták, fuj kaluž...:tongue , ale opak je pravdou. Střeďáci (s ohledem na lepší tělesnou stavbu a váhu) jsou strašně šikovní, mrštní a rychlí psi a povahově mají velmi blízko k borderkám. Zkrátka hravost sama a touha dělat radost páníčkům. Na těch psech je přímo vidět, jak se pořád smějí. Nekřivděte pudlům.
|
fifa
|
# Zasláno: 25 Bře 2005 08:42
- Nahlásit
musím se pudlů zastat, a to i z důvodu,že jednoho středního mám
Kdo neměl pudla doma,nemá tušení,co je to za psa. Naprosto souhlasím,že pudly mají hlavně důchodci a většinou to nejsou psi s PP ale pudl s něčím a pudla to exterierem hodně připomíná.Udělala bych samostatnou kategorii pro všechny psy jejichž majiteli jsou důchodci - co já mám zkušenosti, tak všichni tihle psi jsou neurotici bez nejmenší výchovy natož výcviku Pudl se učí vážně úžasně snadno, ale musí ho to někdo naučit - což důchodci nedělají. Navíc o stavu srsti u těchto rádobypudlů bych se radši nezmiňovala - věnují jí totiž tolik času jako výchově psa. Jo a potkali jste někdy důchodce se psem atletem? Já bych tyhle případy spočítala na prstech ruky - většinou se vedle francouzské hole valí strašná koule )někdy to přežrání hraničí až s týráním
Pudl miluje legraci a lumpárny jako teriér (jen mají poddajnější povahu),mají v sobě stále kus svých loveckých předků (dohnat zajíce není problém),když mají náladu tak i šarm a eleganci jako afgán,chytří a i vyčůraní jsou prostě jako PUDLOVÉ (nebo opice)
Neříkám, že pudlové jsou nejlepší, ale nejsou v ničem horší než ostatní a nechápu, proč se na ně všichni dívají skrz prsty (kromě Garfield). Pudl není pes na gauč, prestože díky srsti tak působí !!!!!!!!!! Co se týká třeba výdrže na výletech, kdekterého NO nebo i briarda strčí do kapsy - vím z vlastní zkušenosti. A taky poslušnost má srovnatelnou s NO. Prostě jaký pán,takový pes. Promiňte, že jsem se tak rozepsala, ale tvrzení ve smyslu,že pudl je zdegenerovaný čokl akorát pro důchodce mě vždy nažhaví do běla
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2005 09:03
- Nahlásit
fifa
Já se musím ohradit, já se tady pudlů taky zastávala... ;) A stremka taky, takže to zase pozor
|
fifa
|
# Zasláno: 25 Bře 2005 09:18
- Nahlásit
[b][/b]Eimy
pardon , zdravím všechny zastánce pudlů a jen houšť Prostě po příspěvku anonyma jsem viděla rudě a hned šla pudlíky hájit
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2005 10:31
- Nahlásit
Fifa
u nás máme na cvičáku jednoho - a patří mezi šéfy. Jinak na výstavě jsem viděla ohromnýho bělouše, vystříhaného do prapodivných tvarů - ovšem za tu námahu se nedivím že je nechtějí pouštět do kaluží, nebo raději vůbec někam..
Mamka měla pudla a nedá na ně dopustit - je pravda to o těch "štítivých slečnách". Bohužel se tady povaha pána přenáší na psa. No klasická percepční psychologie
Otec např. řadí mezi "blbá" plemena: pudly, dalmatiny a všechny malé smetáky, chrty..
|
Tina
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2005 10:58 - Změnil/a: Tina
- Nahlásit
Mě se pudlíčkové taky moc líbí. Hlavně ty malí. A vůbec si nemyslím, že by to byli hloupí psi, i když jsem se s tím názorem setkala. Nejvíc se mi líbí malí pudlíci na agility.
Ale na výstavách je vždycky lituju, jak na ně patlají ty litry laku, aby jim ten účes držel a češou je a češou....
|
Rendy
|
# Zasláno: 25 Bře 2005 15:46
- Nahlásit
Když tak diskutujete o pudlících, nevíte někdo kolik takový malý nebo střední pudlík s PP stojí? Nemusí to být zrovna špičkový výstavní chov. Bude jen pro radost....
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2005 16:13
- Nahlásit
Eimy
děkuji ale to nemuselo být.Jsem jenom objektivní.
|
fifa
|
# Zasláno: 25 Bře 2005 16:27
- Nahlásit
Mám skvělou střední pudlici, je to skoro přesně rok,co jsem si ji donesla jako klubíčko do dlaně.Je po opravdu výborných rodičích (chovatelé též dle mého názoru bezva lidi) stála 6500kč. U pudlů nezáleží cena na velikosti, toy i královák můžou stát stejně, záleží na rodičích. Ale podle rozsáhlého pátrání,které jsem loni podnikla stojí pes s PP bez ohledu na plemeno od 6000 do 10000kč včetně psů prodávaných v cizině - po přepočtu z eura to vychází skoro na korunu stejně jako prodej v ČR.
|
Jerryk
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2005 20:07
- Nahlásit
Já se občas koukám na satelit na Animal planet, tam taky ukazovali ten "žebříček" a říkali, že je to bráno podle všestrannosti. Že třeba nějaká rasa může být jedinečná a nejlepší ze všech ve stopování, ale je nepoužitelná-nebo špatná v jiných kategoriích, tímpádem se ocitá na nižším místě.
|
Klára
|
# Zasláno: 21 Říj 2005 09:36
- Nahlásit
nejchytřejší jsou mopsi!
|
Lea
|
# Zasláno: 21 Říj 2005 15:58
- Nahlásit
Podobných žebříčků už bylo, ňák nevím, proč se tím vůbec někdo pořád zabývá. Lidi si vyšlechtili různá plemena pro různé účely a stále se u nich ony požadované vlastnosti snaží upevňovat. Pak se vždycky objeví nějaký koumák, všechny rasy naháže do jednoho a zkouší na ně to samý a pak řekne No takže ten je chytrej ten zas blbej...Já mám hlídací psy, kteří byli selektováni pro samostatnou práci a ne aby jim někdo mával hadrem před nosem a pozoroval co s tim jako udělá. To se pak nedivim, že ta moje psiska v tomhle žebříčku ani nejsou
Takže nechte borderku hlídat nějaký objekt a uvidíme. Moji psi zase budou na skákající míček koukat jak puci a když jim dáte nějaký povel, tak ho splní teprve až si to pořádně rozmyslí. Prostě takový je můj názor, jsou to nesmysly.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2005 16:34
- Nahlásit
FiSt
protožr v anglosaských zemích jsou oblíbené halové sutěže v obedience,poslušnosti,mají několik stupňů,komplikované vysílačky do vymezených prostorů,polohy na dálku,skoky,......
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2005 19:29
- Nahlásit
Krasnej test no spis
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2005 22:32
- Nahlásit
já si prostě myslím, že je to strašná blbost takhle posuzovat psy. Vždyť psi byli vyšlechtěni v mnoha různých zemích v jiných typech krajin a u jiných lidí a hlavně každé plemeno na něco jiného. Byli psi velcí a silní na Aljašce aby tahali saně. Pak byli psi u beduínů na okraji Sahary, kde se používali na všemožné účely, Psi lovečtí na královských panstvích,psi pastevečtí oddělení od veškeré civilizace jenom se stádem ovcí, pak většinou malí psi chovaní jen pro radost na panstvích u různých královen, atd atd. a každý z těch psů byl dobrý na něco jiného a nejde přece říct že ten na pastvinách vysoko v horách byl chytřejší než ten gaučák!! Měl jiné vlastnosti a byl dejme tomu samostatnější, ale nemůžeme řict že byl chytřejší. Přijde mi , že takovýhle blbosti výmýšlejí lidi kteří nemají co dělat a akorát chějí vyvolat spory majitelů těch různých ras!!! Vždyť to je jak kdyby se dělal žebříček kde je chytřejší afričan než číňan... Nemůžeme přece srovnávat tak odlišená plemena je to strašně nesmyslný!! No tak toť můj názor
|