| Autor |
Zpráva |
Evik
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 15:22
- Nahlásit
nika00
ty dentální kosti jsme taky zkoušeli a pejsa udělal cvak cvak - přepůlil a spolknul takže na čištění zubů nám kupodivu lépe funguje větší kus tvrdého chleba nebo ty "buvolí" kostičky (aspoň tak 30cm "kostička", protože tu nepřekousne najednou a nemůže spolknout )
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 15:46
- Nahlásit
Evik
no my je taky nemame na dlouho, ale pokud je Sandy hodne unavena, tak si s ni docela vyhraje a pekne pomalu ji zuzla....tak mam aspon dobrej pocit ze si u toho cisti zuby
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 02:41 - Změnil/a: Monischka
- Nahlásit
Kosti už ani náhodou...teď jsme se psem byli kvůli nim na veterině...Chudinka, jsem ráda že to vůbec přežila...
|
Eva a Dasty
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 07:14
- Nahlásit
Já taky krmím kosti, hlavně kuřecí ale jen syrové, vařené, nebo pečené jsou moc tvrdé. Vždy ke kostem dávám strouhanou zeleninu, nebo maso, aby se případně ostřejší úlomky pěkně obalily a krmím přiměřeně, třeba jen 2 kuřecí krky, 2 menší křídla, nebo 1/2 hřbetu - na 10 kg psa. A žádné potíže se zácpou nemáme.
Díky kostem mají moji kluci konečně zuby bez zubního kamene. Když jsem krmila granulemi, tak jsem se zubním kamenem bojovala pořád, oni snad ten kámen podporujou, či co.
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 07:56
- Nahlásit
Monischka
Co se stalo?
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 14:41
- Nahlásit
Zácpa... chudinka si užila klystýr a ani po 3 dnech po něm ještě není v pohodě...Kadí krev, pořád chodí přihrbená a pokouší se ven dostat ještě to co tam zbylo... A to jenom jako vždy papala kosti, jenm jí to prostě nějak nesedlo...
A to doktorka říkala, že můžeme být rádi že to dopadlo takhle...Prý tu měla třeba nedávno vlčáka, co mu majitelé bez problémů 8 let krmili kosti a jednou se prostě něco nepovedlo, psovi se kost píchla ve střevech a umřel....
Kuřecí kosti se štěpí = nebezpečí seknutí ve střevech
a vařené vepřové zase prý neskutečně zacpávají (rozdrolí se na prach který totálně ucpává)
Takže jenom hověží asi....
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 16:56
- Nahlásit
Ach jo, kdy lidi konečně přestanou krmit tepelně upravené kosti???
Kuřecí kosti se štěpí na ostré úlomky také jen v tepelně upraveném stavu... Stejně tak syrové vepřové kosti v rozumné míře jsou také OK.
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 22:44
- Nahlásit
pawLINka
já ti nevím, jednou moje feňule jako štěně vyzvracelo kosti ze syrového křidýlka a tak jsem ze zvědavosti obsah prošahala.Některé úlomky byly taky celkem ostré, aspoň se mi to zdálo.Krmím jenom kuřecí kosti se svalovinou, protože jiné nechce žrát, ale pořád mám strach, že se něco může přihodit.
|
duli
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 23:59
- Nahlásit
V době kdy jsem krmila granule tak se mi pesa zesral i z kuřecího křídla......ale po přechodu na maso sežere bez problému jakoukoliv kost....samozřejmně syrovou....a výše zmiňované rybí hlavy taky v poho (syrové) sice mu moc nejedou ale sežere to .......
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2010 08:24
- Nahlásit
duli
Já krmím od štěněte syrovým, neříkám, že má problémy se strávením kostí. Tehdy jako štěně k tomu sežrala někde nalezený kousek provázku, který se jí v žaludku omotal kolem obsahu a tak šlo všechno ven. Ze zvědavosti jsem konce kostí prohmatala. Nikdo v mém okolí nekrmí masem a všichni hromadně mi předpovídají úhyn psa následkem protrženého žaludku. Četla jsem o jehlovém reflexu, prakticky by se nemělo nic stát, ale stejně jsem pořád ve stresu, co kdyby.
|
paja123
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2014 17:45
- Nahlásit
Pes by neměl jíst hlavně kuřecí kosti. Protože kuřecí kosti se třepí. Nejhorší jsou vařené, ale samozřejmě i syrové. Jinak si myslím, že ostatní může úplně bez problému. My té naší feně (staffbull) dáváme už odmala hovězí kosti, srdíčka a kuřecí krky. Má to jako doplněk ke granulím.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2014 18:11
- Nahlásit
paja123
kuřecí krky
a kuře nemá v krku kosti?
|