Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kosti pro psa??
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
nika00
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 16:28
- Nahlásit

Ahoj, chci se zeptat, zda davate psovi kosti napriklad z peceneho nebo vareneho kurete?! Lidskou stravu psovi nedavam, ale chtela jsem se zeptat, zda by se mohly davat kosti..samozrejme ze jednou za cas a ne porad. Vadi to? Je to nebezpecne?

Verca
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 16:32 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

prý se nemají dávat ty, co se štěpí a které jsou ostré. Já nedávám žádné.

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 16:37
- Nahlásit

nika00
Moje feny jsou od malinka na kosti zvykle. Dostavaji syrove veprove, teleci, morkove, kureci... Skvele jim to vycisti zuby, posili zvykaci svaly a podpori traveni. Varene nikdy nedavam, stepi se a jsou tvrdsi..

nika00
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 16:47
- Nahlásit

Fifi
no ja prave nevim....sandynka dostavala kureci..treba kdyz byl nakej kureci obed, tak pak sme ji dali kosti...jen takove ty vetsi..jako stehno, kridylko atd...enbo dostala uzeny zebirko...sirove sem zkousela tu morkovou ale ta ji moc nebavi, takze na to prdi..
ptala sem se z duvodu, ze sem slysela ze jakekoliv kosti se drzi ve strevech a muzou je nak zanitit...

Evulik
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 17:00
- Nahlásit

Já dávám kuřecí kosti a křupky a to ještě tak, že jen klouby a ty úplně rozdrtím.

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 17:15 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

nika00
Vidis, a ja bych psovi dlouhe upecene kureci ci drubezi kosti nikdy nedala - to jsou ty nejhorsi.
Nejstarsi fene rtw bude 6 let, syrovy kosti zere od malinka - vcetne rybich hlav(syrovych) - a nikdy se ji nic nikde nezanitilo!!! To je zase jedna pani povidala.... Jiste, ze zaludek i streva kosti travi dele, musi pracovat - ale to jen ku prospechu cele travici soustavy.

Endy
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 17:34
- Nahlásit

Dnešní kosti z kuřete jsou tak rychle narostlé,že se už nijak neštěpí,protože jsou měkké.Proto je psovi klidně dám.Ale ne z pečeného kuřete,protože je nakořeněné.To je raději vyhodím.Psům uvařím kuře zvlášť v neosolené vodě.

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 17:46
- Nahlásit

Já dávám z kuřete jen chrupky a klouby, kdybych chtěla dát celý kosti, tak spíš ze syrového.

Jinak dáváme morkovou kost a pak takový ty velký kosti s kloubama, všechno syrové.

Orry
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 17:51
- Nahlásit

nika00
Orry ji taky kosti..ba je primo miluje z kurete mu davam z kridel, krky, zebra, kloubky..obcas i tu steheni...syrove nezere..nikdy s tim nemel problemy...taky ma rad kralici...ale treba z kachny by nesezral..a ty se i dost stepi

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 20:40
- Nahlásit

Já Ašopsovi z kuřete dávám celé kuře někdy si ho i nese z obchodu domů

Tonda
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 21:08
- Nahlásit

Kosti z kurete varene ano,pecene ne.

Je tu nekdo,nebo zna nekdo nekoho kdo mel s kostma nejaky problem?Nejsou to jen povery?

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 21:20
- Nahlásit

Tonda
Ja znam spousty pripadu, kdy psi s kostmi problem meli - od kamosky veterinarky.. "Nejlepsi" na problem jsou upecenene kruti ci husi ci kralici stehenni kosti ci (u drubeze) kridla - ty se krasne psovi zapichujou v krku pripadne v zaludku...
Jinak se syrovou kosti si poradi bud psi zuby nebo zaludecni stavy... A co nezvladne ani zaludek, pes vyzvrati...
Tonda
Nejsou to jen povery a co jako??

aren
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 21:31
- Nahlásit

Moji čudlíci malí oříšci dostávají z kuřete též celé kuře ve všech úpravách, nechávají jen úlomky střední části stehenních kostí, když vyhryzali morek. Za tři roky jsme neměli problém nikdy žádný, ale možná jsou oříšci odolnější.
Jo, když mají jídla hodně, tak upřednostňují kosti, křupky a klouby, svalovinu nechávají na misce.

mac1
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 21:35
- Nahlásit

moji psi vždycky žrali a žerou kosti -kuřecí, hovězí, morkové, vepřové nožičky - vařené, rybí syrové, nikdy žádné problémy neměli,nemají zubní kámen, nesmrdí jim z tlamy, trávení funguje dobře

aren
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 21:39 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

mac1
To jsem ráda, že nejsem sama. Všechny ostatní kosti taky jíme. Mám špalek, sekáček a kladivo, a ty velké kosti (z kolene ap.) jim podélně sekám napůl, aby se dostali k morku. To kolem mně stojí a slintají.
Pak když mi přijde jednou za čas zatlouct hřebík, tak kolem mně taky všichni stojí, slintají a snaží se strčit čumáky do rány tomu kladivu.
Jo, zubní kámen taky nemáme. Sárečka (4roky) byla nedávno chválena u veta za krásné čisté zuby.

aren
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 21:43
- Nahlásit

mac1
rybí syrové
Fakt? To bych si asi netroufla. A sní je nebo nechají?

mac1
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 21:45
- Nahlásit

aren
dostávají rybu celou syrovou ,sežerou ji

mac1
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 21:51
- Nahlásit

no občas něco málo z rybky zůstane , to ale někdy i z hovězí kosti

Jumi
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 21:53
- Nahlásit

Thorin taky dostával kosti, až z oho jednou měl odřenou střevní sliznici - průjem jen voda a krev.14 dní léčby. Od té doby má s kostmi utrum!

Tonda
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 22:09
- Nahlásit

Fifi
Mel jsem na mysli to o cem pises.Zapichovani ulomku do krku nebo v zaludku.
mac1
Jake ryby davas?Kupovane,nebo zdejsi sladkovodni,ulovene.Cele?Nevykuchane?

fromeli
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2006 06:23
- Nahlásit

Tonda
naše holka moc nesnese vařený kosti, většinou to vyblinkne, takže jí to nedáváme, max ovařenou morkovou kost z polívky.

Jinak znám pár lidiček, co pesu přecpali kostma a ten pak měl chuděra zácpu.

Verca
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2006 07:16
- Nahlásit

Kámoš má křížence a celý život jí všechny kosti, i makrely. A zdraví mu slouží už přes 15 let.

Meta
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2006 07:34
- Nahlásit

Všichni psové v naší rodině, co jich kdy bylo, žrali kosti všeho druhu (kromě štěpných) a všem to svědčilo. Ale všechno to byla a jsou psiska krmená pestrou stravou, takže jejich trávicí ústrojí není zchoulostivělé. Na předávkování je třeba dát pozor, kolega tak málem přišel o psa a to díky šílené zácpě - to hrozí hlavně u postarších psů. Takže kosti s rozumem. Pokud je pejsek zvyklý jen na granule a zčistajasna mu přilepšíte, tam asi riziko je.

Evik
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2006 09:12
- Nahlásit

Náš Akouš je zvyklý na pestrou stravu, kosti dostává občas taky (když jsou) nebo kupuju vepřové nožižky....Nikdy s tím neměl žádný problém (maximálně trošku podrápanou tlamu, jak vehementně strouhal např. hovězí kost) Jinak dávám i rybu - syrovou tedy ne, jen ovařenou. Pejsa miluje lososa - u nás v supermarketu mají velmi levné lososí hlavy, tak jí vždy trochu povařím, vyberu jen ti třepivé a ostré silné kosti a zbytek tam taky nechávám. V té lososí hlavě je poměrně velké množství kostí, které se vařením téměř rozpadnou či jakoby "zgumovatí", pejsa se po tom může utlouct.
Lososa si troufnu dát i druhému pejsovi- Griffčovi, který má problematické zažívání. Po této rybě mu nikdy nic není, ale když jsme zkoušeli jinou rybu tak průjem.... Griffčovi si netroufám dávat jinak kosti vůbec, páč mu krátce poté, co jsme si ho dovezli z útulku, náš soused hodil přes plot kost, on to zblajznul a pak měl několik dní problémy....

Jimmi
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2006 09:22
- Nahlásit

Já dávám pro radost psa kuřecí krky, tak dva nebo tři a to je radosti.
Potom jsem koupila v Globusu pytel kostí za bůra, vepřová žebírka jsem upekla k večeři nám a pest dostal vepřovou syrovou kost . Nijak z ní nadšený tedy nebyl a asi nevěděl jak na to. Takže zůstanu u těch kuřecích krků.

nika00
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2006 10:02
- Nahlásit

Tonda
no muj pritel ma ovcaka...a jemu se sekla kost ve strevech a doktor mu musel strkat do zadku div en celou ruku a tu kost vytahnout

nika00
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2006 10:06
- Nahlásit

jinak muj predchozi pes taky zral vsechno...ale ted uz se bojim...davam ji jen vetsi kosti z vareneho kurete..a to jen obcas...ty male spicate kosti se bojim...a kosti z ryb nedavam vubec...nbo treba krky nebo kosti z masa na polivku....ale spis ji kupuju ve zveraku takove ty uzene..ty jen ozuzla a pak se to vyhodi

zuzka
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2006 10:18
- Nahlásit

když byla bela malá, tak dostala ovařenou kost s těmy klouby na koncích, podařilo se jí ji za neuvěřitelně krátkou dobu celou! sežrat (celou, ne v celku, na malé kousíčky) a pak blila jak alík
takže jsem se pak bála jí cokoli dát
ale na radu tady z fóra, jsem jí nedávno koupila morkovou kost a dala jí to tedy taky trochu ovařené a to bylo radosti
taky teď na velikonoce dostala od maminky jehněčí kost s klouby, ale tentokrát, jsem ji nechala okousat jen ty klouby a pak jsem jí vydolovala morek a zbytek vyhodila

Evik
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2006 12:14
- Nahlásit

já mám s těmi uzenými kostmi ze zveráče špatnou zkušenost - je to dle mého názoru na psa hodně mastné.....taky se mi nelíbí, že často na tom bývají ty štětiny apod.....dost to obvykle i zapáchá.......dala jsem to psovi jednou a poblil se mi.......takže kosti ze zveráče nedávám vůbec. Tam kupujeme občas jako pamlsky sušené vepřové uši, ale taky si pečlivě vybírám, aby to nebylo mastné ....

nika00
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2006 12:24
- Nahlásit

ja jednou za uherskej rok koupim nakou mensi uzenou....psovi to desne chutna..ale spis nez tohle....radi koupim buvoli kost nebo ty usi..ty fakt miluje... a nebo takovy dental kosti..jsou takovy ajkoby gumovy...a ty ji taky moc chutnaj

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání