Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / autodeka Allside
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
zuzka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 13:27
- Nahlásit

máte někdo zkušenost s touto autodekou Allside?

líbí se mi na ní, že (podle prospektu) má být velice flixibilní, ale všude (tzn. nejen na Baronovi) nacházím jen obrázek, nikoli fotografii
nemáte ji někdo doma?
z jakého je materiálu, je to spíše látka nebo spíše "igelitové"?

petl
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 13:35
- Nahlásit

Zuzko jestli není Bele v autě špatně tak je to zbytečně drahá investice. My máme obyč z Lidlu za 150 Kč a funguje úplně stejně - jen trochu klouže tak tam ještě dáváme složenou deku.

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 14:14
- Nahlásit

zuzka
Já má autodeku z www.mikra.cz, je mnohem levnější a stejná jako od Barona, i s odepínacími boky. Je z omyvatelné nepropustné látky, s výztuhami a upevňuje se na opěrky.
Ty boky jsou fajn při nastupování, vyklopím ho ven a pejsa neumaže ani bok sedačky, když o ní brnkne.

zuzka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 14:18 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit

petl
Bela už pravda nezvrací, ale asi jí to pořád nedělá dobře, takže si prostě nesedne, pořád někam leze,
většinou jezdí z procházek zablácená až za ušima, protože vodu miluje kdekoli a jakkoli, takže deka je nutná
teď mám "obyč" od Mikry (bez boků), je dobrá, ale Bela se naučila ji odhrnout a podlézat, tedy bokem sleze pod sedačky a v lepším případě mi kouká přes řadící páku, v horším se kšírama někde zaklesne a skučí (je připotaná na pásu)
zvažuju, že bych si k ní ty boky mohla i přišít sama, ale ta Allside vypadá dobře a pokud by se z ní dala udělat i poloviční, aby mohla mít vzadu spolujezdce, kterého by nezablátila, tak bych ji i přes tu cenu brala
jinak mikra má taky něco jako allside, ale nedá se rozepnout uprostřed a tak

petl
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 14:20
- Nahlásit

zuzka
Tak to jooo, když je to takové šídlo, to to nějak řešit musíš. Ty boky nevypadají špatně a pravda je že když se dá uzpůsobit jen na jednu sedačku, že to spolujezdec vzadu určitě ocení - Bela přítulná leč zablácená by s jeho oblečením asi moc neladila co?

zuzka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 14:22
- Nahlásit

Maya
z jakého je materiálu ta od mikry? píšeš omyvatelná, není to tedy spíš "igelitové"? neklouže, nepraská?

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 14:54
- Nahlásit

zuzka
Píšeš, že máš od Mikry tu bez boků, materiál asi bude stejný. Ta moje není přímo igelit, z jedné strany je hrubší vzorek, z rubu je hladká jakoby pogumovaná. Mám jí dva roky a nepraská, že by klouzala mi nepřipadá, ale můj pejsa není takový divoch. Uprostřed se rozpůlit nedá, ale když půlku nezaháknu vpředu za opěrku, tak ta část mezi sedačkami padne dolů a člověk sedí také na té dece a mezi sedačkami má volno a nebo si sedne pod deku a pejsa může na klín.
Když se zapnou boky, tak pod deku se nedostane, je tam jak ve vaně, já mám chlupatce, takže oceňuju, že nemám dveře a zadní stranu předních sedaček samý chlup.

zuzka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 15:06
- Nahlásit

Maya
no právě že už podle fotky je vidět, že to není stejný materiál.
Ta moje současná deka, je taková jakoby hrubší látka z lícové strany a z rubu je tenká pletenina a pod ní vrstva molitanu.
A dá se prát v pračce.

Jdou ty boky odepnout úplně?

S tím praskáním jsem to asi špatně popsala, já myslela, jestli to nedělá takový ten igelitový praskavý zvuk Bela se pořád mele, tak aby to nerušilo při řízení )

Tak zas nejsem vůbec rozhodnutá, ach jo.
Uvidím ještě, co mi odepíše Baron.

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 15:17
- Nahlásit

zuzka
Aha, tak s tím praskáním jsem to nepochopila.
Ta moje nepraská, je to spíš jako celtovina, žádná pletenina tam není, ani molitan, nevím, k čemu bych to přirovanala, nejspíš fakt celtovina nebo plachovina, prostě jeden kus materiálu, zvrchu z hrubším povrchem, zespodu hladký. Boky jsou odepínací na zip, ale já je tam nechávám, i když někdo jede s pejsou vzadu, prostě to jen trochu porozepnu a přehodím přes nebo pod deku. Podél delších stran jsou všité výztuhy, aby to dobře drželo tvar vany, takže prát se to nedá, do pračky to s těmi výztuhami nesložíš, ale je omyvatelná, já jí beru hadrem nebo v létě hadicí. Chlupy se vyklepou.
Jestli jsi z Prahy, tak se tam můžeš dojít do Mikry podívat, myslím, že to jde.

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 15:20
- Nahlásit

zuzka
Asi nejlepší bude, když si napíšeš i do Mikry, protože je pravda, že já jí mám už 2 roky, třeba je teď už vyrábějí trochu jinak. Nerada bych tě nějak mystifikovala s popisem.

zuzka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 15:26
- Nahlásit

Maya
v pohodě, jsem ráda za každou osobní zkušenost,
tu současnou deku jsem kupovala přímo v prodejně v praze, takže vím, kde to je

Ještě bych potřebovala někoho s dekou Allside, prodává ji nejen Baron.

JERDA
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 15:26
- Nahlásit

zuzka
My máme :
http://www.prozviratka.eobchod.com/product.php?II= 2683&cuid=193&UID=2006040715172882.99.185.219

Je omyvatelná z takové tuhé látky. Vystužené opěrky odepínací na zip.

Použili jsme jí jednou - byl to od nás totální nákupní omyl. Myslela jsem jak si v ní náš italáček pěkně sedne a bude mít pohodlí. Vyskakoval mně z ní za krk, tak jsme nakonec koupili přepravku.

Je opravdu pěkná, ale pro nás k ničemu a leží ve skříni...

pigie
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 15:32
- Nahlásit

JERDA
Nepredas?

zuzka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 15:33
- Nahlásit

JERDA
Vyskakoval mně z ní za krk
proto já deku kombinuji s "psím pásem"

koukala jsem, co máte doma, ale taky není uprostřed rozepínací, že?

zuzka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 15:37 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit

já vím, že ta allside je relativně drahá, ale podle popisu mi přijde docela vychytaná (bočnice s páskem na držátko, přidělávání na opěrky páskem (ani nevíte, jak strašně těžké je vyndat opěrku u octavie), průstřih na pás na suchý zip atp.), takže, jak už jsem psala, pokud baron odpoví, že lze z ní udělat poloviční, asi jdu do toho.

Ledaže by s ní měl někdo negativní zkušenost.

JERDA
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 15:40
- Nahlásit

pigie
zuzka

Rozepínací uprostřed není.

Klidně jí prodám,akorát k ní nemám už ten igelitový obal a papír s popisem. Ale můžu najít tu fakturu, kupovala jsem jí minulý rok, tak by měla být i v záruce...

Doma mně nefunguje PC a za chvíli jdu z práce domů, jestli byste jí chtěl někdo koupit tak napište na gratiola@seznam.cz a v pondělí se Vám ozvu

pigie
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 15:43
- Nahlásit

JERDA
Ja by som si ju fakt vzala, u nas na slovensku mi taku ponukali za 2000Sk a to uz bolo privela. Len ci by bola ochota poslat ju az na slovensko

pigie
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 15:47
- Nahlásit

Ehm, teda, keby zuzka nemala zaujem. Nerada by som jej skocila do projektu...

JERDA
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 15:55
- Nahlásit

pigie

Klidně, když to budu umět poslat.... Udělali bysme to nějak přes účet, aby se převedly Sk na Kč

Já už teď musím jít, napiš mně na ten mejlík a já se ti v pondělí ozvu

zuzka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 15:56
- Nahlásit

pigie
děkuji, ale je celá tvoje

pigie
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 15:59
- Nahlásit

JERDA
OK, napisem.

pigie
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 16:00
- Nahlásit

zuzka
Diiiky

Sendy
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2006 17:11
- Nahlásit

Já mám už asi 4 roky přehoz z Mikry a stále spokojenost. Za tu dobu to není roztrhané, je to stále omyvatelné. Příště bych si ale koupila tu s boky, ale tu v době nákupu buď neměli nebo ještě neměli. Jako materiál mi připadá nejblíž hóódně silný pogumovaný šusťák. A když jim na to dáte deku nebo starý spacák, nemá to chybu.
Jinak jsem koukala do aktuální nabídky Mikry - mají tam i polovičí přehoz s boky.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2006 23:35
- Nahlásit

zuzka
Ta od Mikry má taky pásky s přezkou na opěrky, takže se opěrky nemusí vyndavat, jen přezka není zapínací, ale posunovací, takže se to převlíká přes. A díry na pás pro psa tam není.

zuzka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 12:29
- Nahlásit

Maya
já jsem na tu od mikry koukala
ale jestli ta od barona půjde zároveň udělat přes celou sedačku nebo jen přes půlku, tak mi to za těch 600 navíc stojí
u té současné deky mám navázanou šňůrku s karabinou, v mojí felicii jdou opěrky sundat snadno, ale v manželově octavii je to děsný

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 14:55
- Nahlásit

zuzka
Zdá se, že se asi nenajde nikdo, kdo má tu od barona, asi budeš muset být první odvážlivec.

zuzka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 16:57
- Nahlásit

Maya
poslala jsem na barona dotaz, jestli jde bočnici připnout i na ten prostřední zip, ale zatím neodpověděli, dneska měli odstavené stránky, takže asi ještě neměli čas

na mujpes mi ještě někdo radil, ať se zkusím podívat na výstavě, že tam by to mohlo být levnější, tak možná ještě počkám

zuzka
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 07:29
- Nahlásit

takže Baron konečně odpověděl, deka není "igelitová", lze prát na 40° a hlavně lze z ní udělat jednak potah na celou zadní sedačku, jednak jen poloviční.
Ještě to zkonzultuju s manželem, který je v zahraničí (proto mám čas hledat na internetu ), ten bude až ve čtvrtek.
Třeba trochu zchladí moje nadšení. Jinak jsem za.

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 11:19
- Nahlásit

Maya
Tak jestli zakoupíš, tak pak poreferuj, člověk nikdy neví, jaká informace se mu bude kdy hodit.

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 11:20
- Nahlásit

zuzka
To mělo být samozřejmě pro tebe.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání