Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / 6ti měsíční Německý pinč s PP v útulku !!!!!
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
suesie
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 20:19
- Nahlásit

Nechtěli byste ho někdo?
Charlie - půl roku starý německý pinč s PP, zvyklý v bytě, přátelský, nevhodný k dětem, protože si hlídá místo, jídlo... vhodný spíše pro někoho, kdo má s tímto plemenem zkušenosti

více info na: www.volny.cz/utulek.amira

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 20:57
- Nahlásit

suesie
Proč si ho nevezme zpět jeho chovatel?

suesie
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 21:14
- Nahlásit

WhiteWolf
Jo tak to netuším

Anonymní
# Zasláno: 27 Led 2006 21:32
- Nahlásit

Ten tam asi zůstane dlouho. Tihle psi jsou uřvaní, nesnášenliví k ostatním a když někoho kousnou, tak to pán omlouvá, že je malý a nijak neublíží...

Niko
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 21:39
- Nahlásit

suesie
Jseš hodná, že jsi to sem dala!!!!

WhiteWolf
Protože má hodně psů.

Anonymní
Ty jsi někdy měl/a takového psa? Já ho mám a to, co tady píšeš není pravda. Každý ví, že jakého psa si vychováš, takového máš...
Tento pes není malý, ale v dospělosti střední velikost. Plemeno je u nás málo rozšířené.

Niko
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 21:41
- Nahlásit

Německý pinč
Země původu: Německo

..:: První zmínky o existenci pinčů jsou známy už ze 17.století. Původně byly obě varianty pinčů - hladkosrstá i hrubosrstá chovány dohromady. Později se hrubosrstá varianta v chovu oddělila a stala se základem vzniku dnešních kníračů. Pinčové byli chováni na dvorech, kde jednak chytali krysy a myši a také plnili úlohu hlídacích a obranných psů.
..:: Srst je krátká, ale hustá, jemná, lesklá a přiléhající bez lysých míst. Barva srsti je v jednobarevné variantě v různých odstínech od hnědé až po jelení červeň. Ve dvoubarevné je pak černá s červenými znaky. Znaky by měly být co možná nejtmavší a nejbohatší, musí být přesně a zřetelně ohraničené. Žádné další barvy nejsou povolené. Znaky jsou rozložené nad očima, na hrdle, na předhrudí jako dva oddělené trojúhelníky, na záprstí předních končetin, na zadních tlapkách, na vnitří straně stehen a okolo konečníku.
..:: Německý pinč je hladkosrstý pes, střední velikosti, hrdého vzezření, elegantní a kvadratické stavby těla. Jeho dobře vyvinuté osvalení vyniká zejména při pohybu. V poměru délky k výšce se má stavba těla co možná nejvíce projevovat jako čtvercová. Výška dosahuje u psů 47-50cm a váha 16-19kg, u fen 45-47cm, váha 13-16kg.
..:: Pinč je živý, plný temperamentu, sebejistý a vyrovnaný. Tyto vlastnosti spojené s chytrostí a vytrvalostí z něj dělá příjemného, rodinného, hlídacího a doprovodného psa.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 21:46
- Nahlásit

Niko
Protože má hodně psů?? Tak proč produkuje nové a nové?
Prostě mi přijde normální, že pokud toho psa vyprodukuju, tak se snažim, aby se měl aspoň trochu fajn... třeba já když jsem si kupovala svého psa, mám ve smlouvě, že pokud bych se ho chtěla zbavit, mám ho nabídnout chovateli, ten by ho odemě odkoupil zpět a snažil se mu najít nový domov. To mi přijde OK, né šoupnout ho do útulku.

Niko
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 21:51
- Nahlásit

WhiteWolf
To já vím, nebudu to radši komentovat... nejsou jenom seriózní chovatelé, ale množitelé

aren
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 21:51
- Nahlásit

WhiteWolf
Tak, přesně, souhlasím s Tebou.
Mám doma pinče, je to bezva pes, bystrý, odvážný, hrdý, statečný. Bohužel mám už pejsky čtyři, víc to nejde. Tak už ani nepřijímám ani neprodukuji. Ale mohu pinče všem doporučit.

Niko
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 21:53
- Nahlásit

aren
Máš Německýho, Malýho hladkosrtýho a nebo Dobrmana??

suesie
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 21:57
- Nahlásit

Niko
Není zač, nedalo mi to

Anonymní
# Zasláno: 27 Led 2006 22:04
- Nahlásit

suesie
Můžu se zeptat, ale potřebovala bych znát celé papírové jméno, popř.rodiče. V neděli bych se zeptala známé, která je chová, zda by neměla zájem nebo o někom nevěděla.
Katka ( m.katka@quick.cz )

aren
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 22:06
- Nahlásit

Niko
Mám Malého hladkosrstého.

suesie
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 22:07
- Nahlásit

Anonymní
To já vážně nevím, zkus si kdyžtak napsat přímo do toho útulku.

Niko
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 22:09
- Nahlásit

aren
Souhlasím s tebou...!!

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 22:13
- Nahlásit

Snad ten pes najde brzo nový domov...jako ostatně všechna psiska, které nikdo nechce.

Niko
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 22:50
- Nahlásit

To taky doufám...

evina
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 22:55
- Nahlásit

nevhodný k dětem, protože si hlídá místo, jídlo...není tohle spíše věc výchovy?Vždyť je to teprve štěník,který se učí co smí a co ne?Jak se tam chudák vůbec dostal?Proč ho dali původní majitelé pryč?

suesie
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 23:00
- Nahlásit

evina
To víš, že je to daný výchovou. Majitelé si asi holt mysleli, že nějaká výchova nebude třeba. Myslím, že ho dali pryč právě proto, že si hlídá místo, jídlo

pigie
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 23:02
- Nahlásit

evina
Pravedepodobne preto, ze je nevhodný k dětem, protože si hlídá místo, jídlo... ... Ach joj...

Niko
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 23:03
- Nahlásit

evina
Já vůbec netuším, proč ho dali majitelé pryč...
Spíš je přestal bavit. Vždyť je to opravdu je štěně, který se teprve musí učit co smí a co ne... žádnej nezvladatelnej pes...

pigie
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 23:03
- Nahlásit

suesie
Bola si rychlejsia ale len o dve sekundy

evina
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 23:06
- Nahlásit

suesie:to mě právě také napadlo.Je to smutný,když tohle je důvod!Ten náš měl také takové tendence,před dětmi si hlídat každý žvanec.Tak jsem po něm vždy vylítla a je celkem klid.Občas to ještě zkusí,sice jen vyhrožuje ale i tak mu vynadám.Především se snažím poučit děti co dělat v takových situacích.Pejsovi je ale teprve 8.měs.,tak se to určitě odstraní.Nedovedu si představit,že bych ho kvůli přirozenému chování odkopla!!!

pigie
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 23:08
- Nahlásit

Nedovedu si představit,že bych ho kvůli přirozenému chování odkopla!!!
Vystizne...

suesie
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 23:11
- Nahlásit

evina
pigie
Jj, přesně.

Niko
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 23:17
- Nahlásit

pigie
evina
Opravdu výstižné!!!!

suesie
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 23:20
- Nahlásit

Já bych nedala pejsu pryč ani kdyby udělal nevím co. To bych se radši nažila najít někoho, kdo by mi s jeho výchovou pomohl.

Anonymní
# Zasláno: 27 Led 2006 23:22
- Nahlásit

Tak jsem do útulku psala. Snad během zítřka odpoví, abych to mohla předat dál. Věřím, že štěník má větší šanci. Naštěstí/bohužel ? Katka

Niko
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 23:23
- Nahlásit

suesie
Přesně!

Nechápu to a takovým lidem bych přála, aby je někdo, koho milují odkopl stejným způsobem....

Břetislava
Člen
# Zasláno: 28 Led 2006 08:49
- Nahlásit

Problém je, že spousta lidí o zvířatech neuvažuje jako například všichni tady. Pro ně je pes prostě věc, která když nesplňuje jejich představy nebo je přestane bavit, tak jde z domu. Co mě nejvíc dokáže vytočit je, když vidím někde inzerát: daruji pejska z důvodu narození miminka. No a co? To nevěděli před tím, než si pejska pořizovali, že budou mít někdy děti?? Fakt někteří lidi jsou na zabití.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání