| Autor |
Zpráva |
Falco
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 21:26
- Nahlásit
Zdá se mi, že "neuklízeči" jsou majetelé psů, jejichž nezodpovědnost se projevuje i v jiných situacích. Jsou to ti, kteří v městské zástavbě nebo na sídlišti nechají svého psa běhat na volno. Nemají-li ho pod kontrolou (telefonují nebo plkají s kamarádkou), těžko si vůbec všimnou, že nějakou hromádku udělal, natož aby ji uklidili. Extrémem jsou lidé, kteří svého psa ráno venčí stylem: otevřu dveře domku - běž se vyvenčit a po deseti minutách znovu otevřu, zavolám Reku! a je to.
Diskuze na tomto foru se zúčastňují spíše cáklí majitelé, kteří každý výplod nejenom seberou, ale i zkoumají. U nás je obvyklý dotaz po návratu z vycházky: "tak co, jaký byl bobek?"
A teď poraďte, jak uklízíte, když to, co pes sežral způsobilo tekutý stav exkrementu? Znáte to, většinou je to na nejblbějších místech a kaluž jako hrom.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 21:39
- Nahlásit
Falco pravdu nechápu proč bych měla svého psa vodit na vodítku.To s neuklízením nemá nic společného!!!Často neuklízí i ti co ho přivázaného mají.Já mám psa pod kontrolou i když je na volno.Když se vykadí,přivolám ho,odložím a čeká až seberu.Nijak to nekoumám a radost z toho také nemám.Ale je to povinnost-podle vyhlášky.Jen do křoví nelezu.Průjem je skutečně výjimka a ten se uklidit nedá.Většinu roku ale pes snad kadí normálně,ne?
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 22:00
- Nahlásit
evina
Proč se hned vytáčíš a nepřečteš so to pořádně?
" ...Nemají-li ho pod kontrolou (telefonují nebo plkají s kamarádkou), ...."
|
evina
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 22:09
- Nahlásit
Falco:myslím,že číst trošku umím...ale ty se neumíš moc dobře vyjádřit nebo tě špatně chápu.Na jednu stranu odsuzuješ neuklízeče těžko si vůbec všimnou, že nějakou hromádku udělal, natož aby ji uklidili.a na stranu druhou uklízeče považuješ za cáklé?Diskuze na tomto foru se zúčastňují spíše cáklí majitelé, V které skupině jsi teda ty?To abych měla jasno a nemusela se vytáčet
|
monika
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 22:16
- Nahlásit
evina
taky jsem měla pocit, že z nás dělá Falco magory, asi jsem to pochopila stejně jako ty.
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 22:24
- Nahlásit
V které skupině jsi teda ty?
Je jasná odpověď z
"U nás je obvyklý dotaz po návratu z vycházky: "tak co, jaký byl bobek?" "
Nechtěla jsem se dotknout majitelů, jejichž psi jsou "na volno", ale sledováni a ovládáni (a ovladatelní), ale těch, kteří nechají svého psa opravdu běhat volně, aniž by ho sledovali nebo dokonce někdy i viděli. Bohužel mám zkušenost, že těch druhých je podstatně více.
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 22:26
- Nahlásit
Zdá se se že mé vyjadřovací schopnosti nějak pokulhávají, ale když dovolíte, budu více přispívat a tím i trénovat. S vašimi laskavými připomínkami časem třeba získám praxi a budeme si lépe rozumět.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Led 2006 22:35
- Nahlásit
Bydlime v novy vystavbe, o pytlicich si muzem nechat jenom zdat, o kosich taky. Jsou to dva kose v celym sirem okoli. Fakt des. Skorotchan mi pytliky pasuje z jeho barackovy ctvrti, tam je ani nikdo nepouziva a je jich tam stale dost...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 22:43
- Nahlásit
Falco:"tak co, jaký byl bobek?" "
takhle se mě ptávala moje mamina před lety,když ještě nebylo zvykem uklízet.Ona se vždycky šla jen podívat.Takže zase nejasné Holt víc trénuj vyjadřování A souhlas,taky někdy zírám jak je někomu zcela jedno kde má psa...jednou jsem byla svědkem jak chlap venčil u silnice a ani neviděl,že mu pes vlítl pod auto.Tím myslím,že on to vůbec nezaregistroval!Pes se pod autem kutálel několik metrů,naštěstí se mu jako zázrakem nic nestalo!A pán myslel,že se pes jen chvíli zdržel a v klidu s ním odkráčel domů
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 23:45
- Nahlásit
evina
monika
Tak já to asi pochopila tka jak to pochopeno být mělo... Možná beru tohleto víc s nadhledem... Jediný, co by mohlo být nejasný je to "běhání na volno", ale běhá ovladatelnej pes "volně", když musí poslechnout pánečka? Mylsím, že Běhání na volno je taky upravený vyhláškou a v každým městě je to určený jinak...
Já si třeba o sobě nemyslím, že jsem normální a docela dobrovolně o sobě občas i řeknu, že co se týče psů, tak jsem "cáklá" a co?
Trošku nadhledu by to chtělo a možná i smyslu pro humor?
|
hanule
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 08:33
- Nahlásit
evina
Ten anonym, jsem byla já. Tím jsem myslela to, že teď mám zamořenýho psa škrkavkama i když pravidelně odčervuji, tak mi vet půjčil CD o parazitech. Někteří páníčci ani nevědí, co má jejich pejsek v sobě a když slyším, jsem odčervoval před dvěma roky, tak bych vraždila. A to že tito paraziti jsou ještě horší pro lidi než pro psy snad nemusím psát. Po svém psu vždy uklidím, řádně se o něj starám a pak mi dotáhne domů toto a to mám dvě malé děti.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 12:04
- Nahlásit
hanule:také mám dvě děti a někdy je těžké vysvětlit synovi aby se nenechal od psa pusinkovat.Jenomže když vidím co všechno za hnus vyprodukují lidi,tak je mi zle.Mám na mysli lidská h....(proč i ta neuklidí?),vyhozené maso,ryby,pečivo,kosti a spoustu dalšího hnusu.Teď mi ty hovínka budou vadit z jiného důvodu.Puberťák za sebou tahá šňůru a asi nemusím říkat čím občas projede.Je to hnusný,musím jí pak vyhodit.Ani blbá prádelní šňůra není nejlevnější.A když si toho nevšimnu,tak do toho sáhnu!Eimy:nemyslím,že bych neměla smysl pro humor,ani jsem se nerozčilovala.Jen jsem se ptala...
|
hanule
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 12:08
- Nahlásit
evina
Jo, já jsem teď jen nasr... kvůli štěněti, vím že všude je humusu, ale bohužel je to v lidech, dokud ti nezmění přístup, pak se nesmíme divit přibývajícím nemocem a všeho humusu kolem nás. Jinak, máš hezký stránky a super psíka.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 12:18
- Nahlásit
hanule:moc díky...já mu to vyřídím
|
monika
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 20:34
- Nahlásit
Eimy
Trošku nadhledu by to chtělo a možná i smyslu pro humor
no já jsem taky cáklá a nestydím se za to.Už se mě pár lidí ptalo, kdy se ke mě něco jako rozum dostaví, že v mém věku by už to mělo dávno být, ale nepřišel. Manžel a mé okolí tvrdí, že se se mnou nedá vážně o ničem mluvit, že ze všeho dělám ptákovinu tak nevím. Ono když se něco napíše a nevidí se jak se u toho člověk tváří tak to může vyznít různě.bylo by fakt supr, sejít se někde uprostřed republiky na zelené louce, koupit třeba bečku (je jedno čeho), postavit stany a .....
|
evina
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 20:36
- Nahlásit
monika:ta bečka můžu být i já
|
monika
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 21:04
- Nahlásit
evina
já taky, rozměry by odpovídaly spíš té větší
|
Hvezdicka555
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2006 22:18
- Nahlásit
......ahojky....já taky uklízím po svojí pesaně a vůbec mi to nevadí, přece ji mám ráda. A vůbec mi neva, že jsem asi jediná na našem sídlišti......, docela věřím, že nás přibude, časem..!!!..hi, hi....ale já se nesrovnávám s těmi horšími.....
|