Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Uklízení po pejsanovi
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 18:42
- Nahlásit

Tak dneska jsem byla venku s feňulí , posbírala jsem, co na travičku vytvořila a nesla sem si ty bobečky hezky v pytlíku, zašla sem za roh a tam na chodníku koblížky od koní, pravděpodobně městské policie, tak jsem začla přemýšlet jestli to uklízení má smysl.

Biluska
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 18:45
- Nahlásit

Eimy, podej na městskou policii stížnost, že neuklízejí

Anonymní
# Zasláno: 26 Led 2006 18:45
- Nahlásit

Uklízení smysl nemá. Já za 2 psy platím v Praze ročně téměř 4000. Za co? Radnice říká, že se z toho financují pojízdné vysavače na chodníky. No tak ať teda uklízejí i po mě, když je financuju. Ale mě psi na chodník neserou. Jen na trávu.

Barča
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 18:46
- Nahlásit

No v Ostravě mají koně od strážníků pod ocasem takový pytlíčky na hovínka,ale kde čurají?

Lara
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 19:15
- Nahlásit

Anonymní
Uklízení smysl má!!!!!!!!!!!!! a všem, kteří neuklízí a argumentují placením ze psů bych přála, aby si to nadělení odnesli na podrážkách domů! Já ulízím poctivě a může mě trefit šlak, když jdu pro hromádku a vyšlápnu to, co ti chytráci tam po svých miláčcích nechají. Navíc logicky: pokud to po svých psech uklízet nebudem, tak v tom budou běhat. A mezi námi - já raději venčím psa na trávníku než na hnojišti!

Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 19:30
- Nahlásit

Biluska
Mě by zajímalo, jak by reagovali, kdybych já neuklidila (což by se stejně nestalo, ale kdyby ) a chtěli mi dat pokutu a mezi tim by se jim vydělal ten kůň

A lidičky nehádejte se tady chtěla jsem aby tohle forum bylo spíš pro odreagování Ale osobně je mi taky na nic, když všude (i vedle košu na bobky) vidim hromádky od psů majitelů, kteří na to kašlou... A co teprve ten smrádek na jaře

hanule
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 19:45
- Nahlásit

Když neuklízíte, mám krásné CD o parazitech, chcete ho taky?Pěkně jsem se zblila.

evina
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 20:56
- Nahlásit

Mě teda silně naštvala jedna baba!Zrovna jsem uklízela hromádku,když šla okolo "dáma" téměř důchodového věku(bez psa) a když mě viděla,nahlas řekla "jéééžiš,no fuj,to bych neuklízela"!A víte proč mě to naštvalo?Protože by naopak měla být ráda,když to někdo uklízí,ona to taková samozřejmost není.

Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 20:58
- Nahlásit

evina
taks měla říct:"No to ste teda hezký prase"

evina
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 21:05
- Nahlásit

já jí řekla "ale šlápnout by jste do toho nechtěla,ne?To by jste hned řvala,že to není uklizené".Nezdálo se,že by jí to přesvědčilo...

Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 21:07
- Nahlásit

evina
pak zbývá hodit jí to pod nohy...

Anonymní
# Zasláno: 26 Led 2006 22:05
- Nahlásit

Tak kam tedy pak jdou ty peníze, které platím? Sáčky za 4000 ročně rozhodně nikdo na 2 psech nespotřebuje

Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 22:10
- Nahlásit

Anonymní
Proč se nezeptáš na radnici? U nás jdou penize do psích výběhů, část na provoz městskýho útulku, ono se toho najde dost...

Anonymní
# Zasláno: 26 Led 2006 22:13
- Nahlásit

U nás žádné psí výběhy nejsou

evina
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 22:20
- Nahlásit

Já bych ale osobně to financování chtěla vidět...vždyť to vidíme na každém kroku,jak peníze jdou tam,kam nemají.Zde na velkém sídlišti,snad 5košů-naprostý nedostatek!Navíc nevím kdo vymýšlí to umístění protože těsně u silnice venčí skutečně málokdo.Sáčky často nevysí vůbec-zvlášť přes víkend.Vysavač jsem viděla jen jednou(co s ním jinak teda dělají???)Výběhy naprosto žádné!A financování útulků?Vždyť útulky brečí,že mají nedostatek peněz.Co jsem někde četla,tak alespoň v zahraničí mají za poplatky očkování zdarma.Myslím,že povinná vzteklina by zadara klidně taky mohla být.A na radnici se ptát?Mě stačilo jednání se starostou a především místostarostkou kvůli rušení ZDŠ.Ať žije AROGANCE!!!Nezajímají je děti,natož pak psi!

Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 22:35
- Nahlásit

evina
nedostatek peněz mají většinou soukromý útulky, městský útulky nedostatkem netrpí (aspoň u nás v Brně je na tom myslim ten nově vybudovanej utulek celkem dobře), co jsem slyšela. Většinou se pomáhá rávě soukromým útulkům...

S tou povinnou vzteklinou je to těžký, co ti, co za psa ten poplatek nezaplatí, taky zadarmo nebo by se vezli s těma slušnejma? U nás výběhy udělaný jsou, takže já si stěžovat nemůžu. Navíc už se na nějaké jiné diskuzi probíralo, že poplatek ze psů není v podstatě poplatek, ale je to daň, takže peníze, který se zaplatí nemusí jít zpátky do psů...

Syska
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 07:56
- Nahlásit

Eimy
Prosím, nevíš náhodou internetovou adresu toho novýho brněnskýho útulku?

Verca
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 08:03
- Nahlásit

Syska
Chceš pořídit Tessie kolegu?

Biluska
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 08:10
- Nahlásit

Anonymní
Nejsi náhodou taky z Bruntálu? My totiž máme nejdražší sáčky v Evropě Jestli ne na světě vůbec . Za poplatky 1000,- za prvního, 1800,- za druhého a dalších 1800,- za třetího psa dostanu na radnici 100 ks !!!!!!!!! malinkých sáčků (podotýkám tak malinkých, že do nich dokážu uklidit jenom bobeček od mikrošeltie. Lejno od vlčice bych musela rozdělit do tří . Útulek nemáme, výběh pro psy taky ne. Vysavač jsem tuším předloni zahlídla na náměstí (jednou jedinkrát) . S obrovskou slávou loni koupili asi 50 košů na psí exkrementy. Přesně jak píše Eimy je umístili absolutně nelogicky u silnic a podobně. Naopak na trasách kudy cesty nevedou a tudíž chodí většina pejskařů není ani jediný . Takže s sebou nosím tři plné sáčky třeba i půl kiláku než narazím na nějakou popelnici . No radost, být tady pejskařem

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 08:11
- Nahlásit

Syska
http://www.mpbrno.cz/utulek.php

Syska
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 08:19
- Nahlásit

Verca
Néééééééé....jen jsem se chtěla mrknout. Kámoška má odtam pejsinu a říkala, že je to tam dobrý...

Lara
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 08:56
- Nahlásit

Anonymní
Já můžu mluvit jen za Prahu - vlastně jen za městskou část Vršovice. Stojany na pírové pytlíky pro hovínka jsou docela časté. Horší je to s pytlíky. Po doplnění jsou hned pryč. Co mě ale docela těší, že odpadkových košů je hodně a kupodivu skutečně v parcích a u trávníků, kde se venčí. A světe div se - dokonce jsou pravidelně vyvážené. Mě strašně prudí jen ty "dárečci" , kteří to nechaj psa udělat klidně před vchodem do mateřské školy nebo před cizím domem na rohožce...a klidně odkráčí. Já mám psa velkýho a díky tomu mě ostatní pejskaři sledují víc. Odklízela bych i po malým psovi. Prostě si říkám, že když to neuklidím, tak si to určitě přístě odnesu domů stejně ............a na podrážkách. A jak už jsem psala včera, raději si chodím s pesou hrát na trávník než na hnojiště.

grendel
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 10:48
- Nahlásit

sice taky nechápu, proč vlastně platím poplatky ze psa, když tvdí, že je to na úklid, ale stejně to (většinou) uklízím....tady v Praze-strašnicích je ale dost míst, kde to skoro je kilometrová cesta ke koši a stejně tamtudy nikdo nechodí, tam to nechávám, protože mexa stejně jde třeba do křoví nebo tak...

grendel
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 10:50
- Nahlásit

Lara
jj, je to tak...praha je někdy ale děs, psa tu má každej debil a málokro to uklízí...Vršovicemi skoro denně procházím a je to tam poměrně čisté, narozdíl od situace před naším barákem

Pastelka
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 13:24
- Nahlásit

My nemáme pro změnu koše vůbec žádné a do komunálu se to házet nesmí, takže kam se hovínka složí, tam leží. Je to ovšem škoda, protože já bych raději uklízela.

monika
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:05
- Nahlásit

já vypadám u nás na dědině jako cvok.Chodím po zahradě a sbírám hromádky.Soused na mě zíral jak na zjevení, že to dělám.Na vlastní zahradě by se na prý ... Mě to ale vadí i na zahradě.Nic mi to neudělá a můžu se vesele po zahradě projít bez obav, že do něčeho šlápnu.Příjde mi to jako samozřejmost.Navíc mi po zahradě běhají malé děti.

Anonymní
# Zasláno: 27 Led 2006 14:41
- Nahlásit

Nejde o to, že někteří nesbírají. Už jste někdo viděli CD o parazitech? To byste se asi zamysleli, co si můžete s sebou donést domů.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:43
- Nahlásit

monika
kdybys to na zahradě nesbírala tak za chvíli pro h.... nemáte kam šlápnout. Nechápu čemu se soused diví. My taky sbíráme hromádky i na zahradě, člověk se až diví kolik jich tam jen za týden je. Teď jsou přimrznutý, tak čekáme na úklid až do jara, leda že by jsme na ně vzali zbíječku.

evina
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 20:25
- Nahlásit

Anonymní:sorry ale tvůj příspěvek jsem jaksi nepochopila!A o co tedy jde?

nefer
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 21:11
- Nahlásit

k té vzteklině - u nás třeba projíždí jednou ročně veterinář jednotlivé čtvrti a očkuje psy a kočky proti vzteklině zdarma. respektive to zaplatí město. termín je pravidelný a v dostatečném předstihu je vylepeno kdy kde bude. takže někde se najdou i inteligentní zastupitelé.
a koše také v pohodě. ale kdybyste viděli to nadělení, kde bydlím teď. tomu se ani nedá říkat koše a jsou tak prťavé, že se tam vejde jeden pytlík, pokud ho člověk nezmuchlá (což pochopitelně nikdo nedělá). ale ony jsou stejně pořád plné bordelu, co tam nepatří. tak máte smůlu tak jako tak.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání