Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pátek třináctého
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
handula
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 13:13
- Nahlásit

Nejsem pověrčivá, ale asi začnu být. Pátek, návštěva tchýně, 11hodin v noci, pohoda, chystáme se spát, pes spí v klidu na gauči, tchýně mu chce dát dobrou noc, úlek, krev, nemocnice, 2 stehy na dlani, hysterie, stres..druhý den převaz, veterina, potvrzení, návštěva příbuzných s dvěma dětmi, hysterie, pes zabiják, hajzl, děti vystrašený, dospělí ještě víc, pes nechápe, musím ho zavřít, i když nic nedělá....marný vysvětlování, přirozená reakce psa, že se lekl, i doktor na ambulaci to potvrzuje, nic platný, hysterie, hysterie a hysterie. Ano uznávám svoji chybu, je to můj pes, moje chyba. Ale co dál?
K příbuzným se psem nemůžu, bez psa taky ne....nemá mi ho kdo hlídat a ani nechci. Hrozná situace....

Joker
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 13:15
- Nahlásit

Jednoduché - kam nesmím se psem, tam nechodím....

handula
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 13:19
- Nahlásit

názor na psi obecně mých příbuzných - pes patří na pekáč, případně za nohu přivázat ke kotci, pes měl být utracen - preventivně, aby už nemohl ublížit...nikdy

Meta
# Zasláno: 16 Led 2006 13:20
- Nahlásit

Šikula pes, já bych návštěvy tchýně oželela s povděkem...

handula
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 13:23
- Nahlásit

Meta

to nejde kvůli partnerovi...-( Je z toho stejně hotovej jako já. Tchýně je kupodivu v pohodě, ale brácha s rodinou jsou antipsí fanatici...byli tam jen na návštěvě, říkala jsem si proč tam lezou, když vědí, že jsem tam se psem....nechápu

birma
Člen
- Nahlásit

handula
a proč chceš k takovejm lidem chodit?

Ketrin
Člen
- Nahlásit

handula
Když mají příbuzní takové názory, tak to pes zřejmě vycítil a choval se podle toho...vcelku logicky.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 13:25
- Nahlásit

handula
no jezdit k tchyni v dobe kdy tam nebudou ti fanatici ... asi jedina moznost, protoze tem lidem to nevysvetlis a i kdyz pes uz cely zivot nic neprovede, budou ti to furt predhazovat

Jandula
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 13:28
- Nahlásit

Klid, můj vlastní pes mě taky takhle jednou pokousal=poškrábal. Mohla jsem si za to sama, Agáta spala po náročným víkendu jak zabitá a já se k ní přikradla do ložnice, kde byla tma a bez varování to spící dřevo pohladila... Vylítla proti mě a chytla mě za nos, já jak se lekla, tak jsem samozřejmě uskočila, takže jsem ho měla lehce natržený...

Jestli je tchýně v pohodě, tak bych to neřešila... a brácha - tak k němu se psem nechoď a řekni, že jestli netoleruje psa u vás, tak ať taky nechodí... Ono až opadne hysterie, tak to bude lepší..

Tinta76
# Zasláno: 16 Led 2006 13:28
- Nahlásit

názor na psi obecně mých příbuzných - pes patří na pekáč, případně za nohu přivázat ke kotci, pes měl být utracen - preventivně, aby už nemohl ublížit...nikdy
hele a proč mu teda tchyne dávala dobrou noc, to teda nějak nemůžu pochopit ...

handula
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 13:29
- Nahlásit

birma

ono je to těžký, jedeme k partnerově matce 300 km 3krát - 4krát za rok, ta je v pohodě, i po tomto incidentu. Jenže brácha bydlí kousek, jdou se s rodinou na nás podívat. Dům je to partnera, takže mi tam na návštěvě vlastně nejsme. Nechci ale tímto rozhádat rodinu, nemůžu jim říct, nelezte sem. Oni to myslí svým způsobem dobře - myslím tu návštěvu - ale absolutně od teď psa nebudou akceptovat. Doufali , že psa někam zavřu a to se v neděli nekonalo. Takže teď nevím co dál. Ještě varianta, že budu dávat psovi košík, víc už udělat neumím.

handula
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 13:32
- Nahlásit

Tinta 76

protože ho měla a doufám že má ráda. Pes ji po zbytek návštěvy pokládal hlavu do klína, chodil se jí omlouvat a olizovat ovázanou ruku a tím jí dostal....ona pochopila, že udělala chybu po prvotním šoku.

Jandula
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 13:32
- Nahlásit

handula
a pak dostaneš vynadáno, až ti pes náhodou tím košíkem bouchne dítě... to není řešení...

Spíš bych ho po dobu toho, co tam bude brácha (když tvrdíš, že tam chodí jen na chvilku na návštěvu) zavřela do jiný místnosti...

handula
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 13:34
- Nahlásit

Jandula

Spíš bych ho po dobu toho, co tam bude brácha (když tvrdíš, že tam chodí jen na chvilku na návštěvu) zavřela do jiný místnosti...

a ty myslíš, že tohle by bylo řešení? Pes je společenskej a v jiný místnosti by neuvěřitelně trpěl, zavírám ho někam, jen když něco provede, takže zavírání je pro něj trest, on by nechápal proč ho izoluju když nic neudělal....nechtěla bych ještě jeho stresovat...

birma
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 13:34
- Nahlásit

handula
já bych to neřešila, přišli oni, věděli že tam máš psa... chodit nemusej (pokud jste je nepozvali). Proč já bych omezovala svýho psa, kterej za nic nemůže a je v tu chvíli hodnej, notabene ve vlastnim baráku, jenom proto, že se pan bratr rozhodne přijít...
Neříkala bych jim nelezte sem, ale řekla bych jim, že věděli, že tam mám psa a že snad nečekaj, že ho budu kvůli nim zavírat (moje rodina to taky čeká, ale z lepšího důvodu - věř tomu nebo ne, ale on si dovoluje pouštět chlupy , jenže to neni v našem baráku, takže se někam zavřu i se psem a buď budu s nima a se psem, nebo bez nich a taky se psem)

handula
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 13:37
- Nahlásit

omezovala svýho psa, kterej za nic nemůže

to je právě to, pejskaři to chápou....jenže z jejich pohledu, je to pes kterej ublížil člověku, vždycky se ho báli, a teď mají aspoň důvod...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 13:42
- Nahlásit

handula
to je ono. ted maji duvod ... fakt ti to budou predhazovat furt. a nemuze byt treba pes venku na dvorku nebo nekde po dobu navstevy tech nepejskaru??

birma
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 13:42
- Nahlásit

handula
v tom případě bych se prostě zavřela někam se psem - buď chtěj bejt se mnou natolik, že psa akceptujou bez omezení, nebo mi můžou
další možnost je to dovést ad absurdum - nenechat je šáhnout na nic tvrdýho a zároveň těžkýho, na nic ostrýho... po otázce co blbnu - já se tě bojim, do hlavy ti nevidim, co kdyby ti v ní přeskočilo....

handula
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 13:47
- Nahlásit

Včera jsme to prostě vyřešili tím, že jsem to psychicky nezvládla a řekla JEDEM, poté co pes zaštěkal, neb si chtěl s dětma hrát a opět hysterický záchvat, a tak jsem se zabalila, psa mezitím zavřela do auta, rozloučila se a odjela. Pes nemá možnost být na dvorku a do jiné místnosti jsem ho zavírat nechtěla.

handula
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 13:49
- Nahlásit

Nejhorší na tom je, že tahle kurvěj (pardon) ty děti, oni by si i s ním hráli, ale dospělí jsou jak smyslů zbavený. Co z nich tak může vyrůst...nulovej vztah ke zvířatům...hrůza, je mi těch dětí líto.

Tinta76
# Zasláno: 16 Led 2006 13:50
- Nahlásit

ona pochopila, že udělala chybu po prvotním šoku. no tak to potom ona by měla vysvětlovat, jak se věci maj a psa se zastat ...

Syska
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 13:53
- Nahlásit

To znám...sousedi mých rodičů mají panický strach z jejich psů, přitom oni nikdy nikomu nic neudělali a jsou normálně přátelští, ale pokaždé, když se náhodou potkají, tak máma okamžitě začne hystericky ječet Uvažte si toho psááááááá a obě děti k sobě tiskne, jak kdyby se proti nim vrhala sedmihlavá obluda...a děti samozřejmě ječí taky, naučila je vyloženě se bát psů. No a psi jsou z toho samozřejmě taky vyjevení a začnou štěkat a je hotovo...

handula
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 13:58
- Nahlásit

Tinta76

zastávala se, ale brácha ji usekl slovy, ty za to nemůžeš, to ten pes...

handula
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 14:00
- Nahlásit

Syska

to je přesný...jenže u sousedů si člověk řekne, čert to vem, navštěvat se nemusíte, ale u příbuzných je to naprd...přesně, pes pak začne štěkat a to je řevu, jak když někomu urval hlavu...

Tinta76
# Zasláno: 16 Led 2006 14:04
- Nahlásit

zastávala se, ale brácha ji usekl slovy, ty za to nemůžeš, to ten pes...
hmmm to je blbý, no některý lidi holt nezměníš a tchyně je zřejmě málo průbojná ... kdyby mi tohle udělala moje ségra (což si neumim představit, protože vztahy v naší rodině jsou více než dobrý), tak se s ní prostě nebavim a na návštěvy k ní nelezu ...

Meta
# Zasláno: 16 Led 2006 14:07
- Nahlásit

Holt bráchové jsou na světě proto, aby nám lezli na nervy.
Zkus to brát s nadhledem. Jestli se bratr a spol. bojí zvířat, je to jejich problém. Ty jim ho nevyřešíš.
Jediný možný přístup je tolerantně pouštět jejich hlášky druhým uchem ven a asertivně jednat dle svého nejlepšího svědomí...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 14:15
- Nahlásit

ja tady v tom handulu presne chapu. ja taky s byvalou pritelkyni jezdil na navstevu za skorotchyni na Slovensko a tam chodil na navstevu jeji bracha. proste ja se psem jsem tam byl host a musel jsem se nejak prizpusobit, ale neslo si rict, tak tam jezdit nebudu ... neslo ani ty lidi presvedcit. jedina vyhoda byla, ze slo vypustit ®onie na dvorek a ona si tam zabehala a zablbla, byla spokojena a ani si vlastne nevsimla, ze byla umyslne oddelena od nas ....

handula
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 14:17
- Nahlásit

Meta

brala jsem to s nadhledem dokud se nestala takhle blbá věc. Teď se cejtím provinile, že se bojí svým způsobem oprávněně, snažím se je pochopit. Jenže takhle to nejde do nekonečna. Vím že je to pro ně zbraň, jak nás donutit nechat psa doma - což samozřejmě nepřipadá v úvahu, nemůžou pochopit, že by pes doma 3dny nevydržel...venčení, žrádlo...prostě pro ně věc nepochopitelná.
Nevíte někdo web adresu internet. obchodu pro psy, myslím nějak www.vsepropejsky.cz nebo tak nějak, nemůžu si vzpomenout, je to v Českým Brodě. Nedávala bych psovi košík, ale takovej ten náhubek jenom na tlamu, jestli víte co myslím. Viděla jsem to v jednom obchodě. Je to takovej obojek, ještě s jedním obojkem, který se přicvakne na tlamu. Psa to moc neomezuje, vlk by se nažral a koza zůstala celá. A tam by to měli mít...

birma
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 14:28
- Nahlásit

handula
tak zrovna to bych moc nepoužívala - pes si nezívne, neotevře tlamu aby se vydejchal, nenapije se......

handula
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 14:45
- Nahlásit

birma

ani když mu to dám volně? , bylo by to jen pro jejich psychiku...
já fakt už nevím, košíkem je může bouchnout, bez něj špatně, s ním špatně....mě z toho trefí šlak...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání