Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Proc bit sve pejsky
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
haha
# Zasláno: 12 Led 2006 16:37
- Nahlásit

já občas své psy taky plácnu rukou a přesto se ruky nebojí ono totiž dobře vědí za co to bylo ,noviny u nás nezabíraj berou to jako veselou hru , jo a taky máme plácačku ,jiní lidé ji mají na mouchy ,u nás je na psy ,jenomže to přes ty kožichy taky nebolí ,ale stačí jí položit na stůl a hned je doma klid, ono je fakt rozdíl mezi tím když někdo trestá zvíře který má rád a mezi týráním.

Tchor
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 19:23
- Nahlásit

Kdyz sleduju jak se mezi sebou vychovavaji psi na vzajem v uzavreny smecce a nezanecha to na nich zadny viditelny psichycky nasledky (fyzicky obcas jo) tak si myslim ze nejaky placnuti je pro psa naprosto neskodna zalezitost.

Evicka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 08:35
- Nahlásit

Pro anonyma,

máme doma 6 hladkosrstých foxterierů a ještě něco plánujeme přikoupit. Jinak přesně jak píše Tchoř. V uzavřené smečce, kde vládne pořadí podle hierarchie, tak tam se opravdu mladší jedinci skvěle učí od starších, feny, teré nejsou alfa jsou takové vychovatelky a tety štěňat, usměrňují je a umravňují k obrazu svému, to jest k obrazu, který jsme do nich vložili my. No a my s manželem už jen usměrňujeme lehce celou smečku, občas dojde na nějakou důraznější konzultaci a jinak je vše v pohodě. Občas dojde k velké smečkové rvačce, tam je třeba velmi rázně zasáhnout, na alfu psa i fenu vyvinout větší tlak včetně trochy toho násilí a je zase na dlouho klid. Je to jiné, jestli člověk má jednoho nebo dva psy nebo smečku. Řekla bych, že ve smečce je to mnohem jednodušší, ale i člověk, jako pán smečky, musí respektovat pravidla a zákonitosti smečky, do některých věcí nezasahovat, být pouze svědkem bez vlastní účasti, občas je účast nezbytně nutná, ale ve výsledném efektu je to relativní harmonie a pohoda.

shiba
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 08:47
- Nahlásit

Tchor
Přesně tak.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 08:58
- Nahlásit

tak jsem si rano vzpomnel na tuhle diskuzi .... ®onie si vyhledla nejake odlozene lidske hovno a uz uz se k nemu hnala, ze takovou mnamku na snidani dlouho nemela. Odmitala absolutne jakoukoliv poslusnost, takze chvili pred tim, nez do nej zaborila cumak proste jednu pres prdel dostala. A byl klid. Jelikoz s novinama ven nechodim dostala rukou a nebrala to nijak zle. Dokonce se jeste za tim pro ni vonavym otocila a tak smutne koukala, ze ji tam panicek nepusti ....

monika
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 09:45
- Nahlásit

Dogina včera dostala facana špinavým prádlem.Přišla jsem z práce a měla jsem ho po celém domě.Jak je to v té reklamě?

když musíš, tak musíš

jsem zvědavá co najdu dneska,ale prádlo to určitě nebude

Klárča
# Zasláno: 13 Led 2006 17:33
- Nahlásit

Já když jsem třeba u kámošky (má beardetku z útulku) a Lesan když jsme s ním na procházce a všude kolem jsou psi,kteří na něho štěkají,(ale on si normálně nedovolí se rozštěkat),ale jednou pořád jakdyby knučel a pak vyprskl,začal šíleně tahat a štěkat a dostal přez čumák-to vůbec nepomohlo,tak jsem ho musela švihnou vodítkem a bylo po problému.Naštěstí tohle nemusíme moc často řešit.Většinou jenom chytne sprda co to zas vyvádí a nebo dostane trochu po prdeli A jako s každým tady souhlasím,že je strašný rozdíl psa někdy "upozornit,že dělá to co nemá" plácnutím,narozdíl od týrání,kdy je to bezdůvodné.

anonym
# Zasláno: 13 Led 2006 22:26
- Nahlásit

Klárča
nekdy mam ale dojem, ze ti lide co pejsky tyraji taky mysli, ze taky jenom psa vychovavaji a zda se jim ze pes nedela co by mel. Tim ale absolutne nechci rici, ze se to jedna o tobe.

evina
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 22:33
- Nahlásit

anonym:jsem vzteky bez sebe,když vidím někoho jak "vychovává" psa,bez znalostí zákl.výchovy.Určitě nejvíc mě rozčílí když někdo mlátí psa za přivolání,že přišel pozdě,když pes přijde!Sice to není úmyslné týrání ale "týrání" z neznalosti.To ale neznamená,že tak nevědomně jednají všichni.

Blueheaven
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 17:07
- Nahlásit

a jak jinak bys chtěla pejska vychovat než plácnutím přez zadeček?

Ruda
# Zasláno: 15 Led 2006 19:22
- Nahlásit

Blueheaven
Kdyz nekdo pise ze dal pejsu vyprask, tak to bude vic nez placnuti pres zadecek.

Ruda
# Zasláno: 15 Led 2006 19:36
- Nahlásit

Blueheaven
Kdyz nekdo pise ze dal pejsu vyprask, tak to bude vic nez placnuti pres zadecek.

Terri
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 19:54
- Nahlásit

I já dnes použila nápřahový trest. A to když už na třetí "fuj" naprosto ignoroval žraní čehosik a já neměla řetízek na hození (už jsem ho dlouho nepoužila), hlasivky kdesi vzadu, a stála jsem dál od něj. Použila jsem hůlku od běžek. (lehce, ale nečekaně)
Zpátky jsme šli kolem toho schválně znovu a stačilo mi fakt hrubě zavrčet "opovaž se, mazej.."
No jo no, někdy se nezadaří. Jinak tělesné tresty coby bití - to je šílené, kolik jsem slyšela názorů jak je TOHLE lepší než pořád do psa hučet co nesmí...

kejta
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 22:57
- Nahlásit

Také jsem se dnes uchýlila k tomuto fyzickému trestu. Šla jsem totiž s holkama v lese a proti nám šel pán s malou holčičkou. Protože vim, že holky přímo zbožňujou děti a dětem našich sousedů vždycky slinama zalepí všechny otvory na hlavě, jak je olizujou, tak je při kontaktu s jinými dětmi musim krotit, protože je mi jasný, že ne každý má pro tyhle jejich projevy náklonosti pochopení. Předem jsem holky upozornila,že nesmí a vypadalo to i, že to pochopily.Pán s holčičkou už byl skoro vedle nás a tu mojí starší háravku začal opruzovat nějakej hafan. Začala jsem sundavat hafana a jen co jsem ho sundala a otočila jsem se,tak jsem viděla,že holčička si chce malou pohladit. Ta blbka to hned pochopila tak, jako že teda taky může holčičce ukázat, že se jí to moc líbí a dala jí mokrou pusinku a to až takovou, že jak si u toho trochu povyskočila,aby jí dosáhla na nos,tak holčičku sestřelila a ta s řevem spadla na p... Tímto si malá vykoledovala lepáka přes prdelku a navíc si ještě i vyslechla projev mé velké nespokojenosti s neuposlechnutím mého příkazu. Já jsem si pak naoplátku vyslechla projev toho pána.

birma
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 07:50
- Nahlásit

kejta
bych pánovi taky udělala projev, že má bejt rád, že holčička dostala hubana a že jí nebyla ukousnuta hlava, když si bez ptaní hladí cizí psy

Anonymní
# Zasláno: 16 Led 2006 19:40
- Nahlásit

No, už mockrát mě zarazila podobná scéna - celá rodinka na ulici (např. vystupujíce z auta, nebo jdou na nákup apod.), děti zlobí, pes zlobí - matka (kupodivu vždy to byla matka) naprosto nepříčetně a hystericky řve na děti, ale pak se obrátí na psa a jen "ťu ťu ťu ňu ňu ňu"...
Takže, žádný jiný tvor na zemi není tak hýčkaný jako psi, nikdo jiný nemá "právo" dělat si co chce

evina
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 20:39
- Nahlásit

Anonymní:tak,to já,to pro jistotu seřvu všechno,včetně manželaAle to co popisuješ vidím u tchýně...děti když nejedí,tak by na ně ječela.Jakmile ale nejí pes,tak mu to strká na dlani a doprošuje se ho.

Garfield
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 07:17
- Nahlásit

Svého psa nebiji.
Na svého psa vrčím, sykám, případně strašně řvu.
V případě neuposlechnutí přivolání mám zájem si pro něj dojít a za kůži jej smykem přitáhnout na místo, kam měl původně přijít. Neboť toto vnímá velmi hystericky a s nelibostí, obvykle se rozhodne usposlechnout ihned, jak začnu vypouštět páru a vztekle se rozejdu směrem k němu.
Pokud jde o ničitelské sklony v domácnosti, nyní vypadám jako tyran, neboť se pes bojí kusu nábytku. Je to ten kus, z něhož vytahal domácí elektroniku za několik tisíc a zničil, je to ten kus, z něho vytáhl fritovací hrnec a 2,5 l oleje úspěšně roznosil, rozťapal, rozstříkal a otřel po celém bytě.
Chytla jsem jej totiž z kůži, smykem tím olejem jej dotáhla k té skříňi, narvala mu hlavu dovnitř a řvala a řvala, pak tam musel zůstat a házela jsem na něj zničené předměty a on musel čučet do tý skříně, ležet v tom oleji, zasypanem těma zničenýma věcma. Teď se k té skříni bojí i přiblížit... Jestli je to týrání nevím, ale aplikovat to hodlám i nadále při každé devastaci čehokoliv.

Jandula
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 08:32
- Nahlásit

Garfield
Srstku na tebe...

Hele, a už má zase nějakou novou trofej od té doby, co si tak hezky poradil s friťákem?

Jinak já většinou nemlátím, snažím se neřvat atd. Sára je už takhle uzlíček nervů, takže se SNAŽÍM (a to zvýrazňuji) se dělat vše pozitivní metodou... Ale samozřejmě občas taky dojde na nějaký plácnutí - většinou přes čumec...

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání