Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Proc bit sve pejsky
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
anonym
# Zasláno: 12 Led 2006 10:21
- Nahlásit

Obcas si tady prectu, ze lide biji sve pejsky a na to zadna reakce. Podle mne neni zadny rozdil zbit pejska kdyz neco udela co nema, nebo zbit jen tak z niceho nic, cemuz se rika tyrani. Muj tatinek mel dva vlcaky, meli nadherny vztah a poslouchali ho na slovo. Pochopitelne taky delali rotyku kdyz byli mladsi. Tatinek to resil vynadanim a pak si jich dobrou chvili nevsimal. Rikal, ze pes vzdycky vi, podle hlasu, ze neco nespravneho udelal. Take rikal, ze psi nikdy nezapomenou vyprask. Proc tedy bit pejska? Staci mu dat najevo ze tohle se nedela, pak muzu jit do jineho pokoje a tam ten svuj vztek vyrarit na nejakem polstari. Tatinek taky rikal, ze lidi ci biji psy vetsinou biji sve deti a maji rozharane relace k lidem. Ruku na srdce, asi vsichni co pejsky bijete vite, ze to neni OK?

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:25
- Nahlásit

anonym
mas deti? ja myslim ze tam je to stejny. proste je rozdil placnout pres prdel a je rozdil vymlatit ze psa nebo z ditete dusi. ta prvni varianta mi v nekterych situacich jako vychovna metoda neprijde zas az tak spatna. ono takovy placnuti novinama treba ani neboli, ale ten zvuk psovi vadi a uvedomi si, ze pokud bude v nejake cinnosti pokracovat, tak dostane znovu ....

jana33
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:25
- Nahlásit

anonym
fakt nevím o kom tu mluvíš,nějak jsem si nevšimla,že by sem chodili lidi,co své psy bijou.

Syska
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:32
- Nahlásit

Taky si nemyslím, že by tu byli nějaký tyrani, co své psy mlátí a řežou jak žito...je opravdu rozdíl potrestat kupříkladu složenými novinami. Moje malá pořád krade papuče a osvědčuje se mi pokaždý, když ji načapu, ji tou paučí jemně plácnout po zadečku...obloukem se jí pak vyhne. Určitě se tímto nepovažuji za tyranku..

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:36
- Nahlásit

Syska
obloukem se jí pak vyhne
zavidim ... moje by to povazovala za vyzvu ke hre a zacala by se dotycnemu predmetu venovat o to intenzivneji ....

shiba
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:38
- Nahlásit

Jirikovo
Souhlas.
Jenom když už je to potřeba, klidně psa plácnu rukou, bo než bych došla pro noviny, bude v tahu

Pupy
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:39
- Nahlásit

anonym
No taky to nechápu, i já někdy plácnu opřes zadek fenuli, není to o tom že ji týrám ale aby si uvědomila že fakt zlobí. a jak říká Jirkovo je to stejný jako u dětí.Podle mne neni zadny rozdil zbit pejska kdyz neco udela co nema, nebo zbit jen tak z niceho nic, cemuz se rika tyrani.tak s tím nesouhlasím, protože to rozdíl je když se pes plácne když něco udělal moc dobře ví za co to je.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:40
- Nahlásit

shiba
my to mame v byte uz tak, ze se na kazdem rohu valeji stare noviny ... takze staci natahnout ruku a noviny jsou pripraveny k vychove nezbedne cerne kulicky ....

shiba
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:42
- Nahlásit

A ještě něco mě napadá. To plácnutí u nás není rozhodně nejhorším trestem, to je jen takové varování. Když jde opravdu do tuhého, řeším to jinak - převrátit na záda a seřvat, případně vrčet nebo tak. Prostě hodně nepříjemný zážitek. To na šibiny platí. Ale použila jsem to za 10 let co si pamatuju jen 3x.

shiba
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:43
- Nahlásit

Jirikovo
A jaký vidíš rozdíl v plácnutí novinami a rukou?

Syska
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:43
- Nahlásit

Jirikovo
Fakt to na ni funguje,ale musíme se přiznat, že jen ten den..do rána zapomene a bačkora je zase kamarádka. Jinak na ni taky platí složené noviny a máme je také všude po bytě, stačí, když jí je ukážu a je klid. Když mi sem tam ujede ruka a neudržím se a plácnu po zadku, tak to je jí úplně někde....spíš se tím akorát víc rozparádí...

evina
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:45
- Nahlásit

anonym:zatím píšeš pouze o tatínkovi...ale vychovala jsi ty sám nebo sama někdy dítě nebo psa?On je totiž sakra rozdíl dostat na zadek za něco nebo bezdůvodně!Na některého psa může stačit pokárání nebo zvýšení hlasu ale na jiného už třeba ne.A podle dvou psů se to hodnotit opravdu nedá.Já netvrdím,že se pes musí surově bít ale výchovný pohlavek ani psu ani dítěti ještě nikdy neuškodil!!!

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:49
- Nahlásit

shiba
ja nevim, jsem jako psi vychovatel v podstate zacatecnik, takze se drzim takovych tech babskych rad, ktere jsem si nekde precetl ... takze radsi novinama, aby se pes ruky nebal. i kdyz venku samozrejme noviny nemam, tak obcas placnu rukou a nemam pocit, ze by se bala, kdyz moc dobre vi, za co to bylo ....

shiba
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:54
- Nahlásit

Jirikovo
Aha, no já to totiž považuji právě za ty "babské rady". Nikdy nikdo mi odůvodněně nevysvětlil, proč ne rukou. Proto jsem se ptala. Díky.

Bora
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:58
- Nahlásit

Včera jsem u svého psa našla v pelechu mojí "chlupatou" gumičkou do vlasů. Vzal ji z košíku v pokoji, kam nemá chodit. A je fakt, že ještě než jsem otevřela pusu, tak pes z mého pohledu na gumičku a na něj přesně věděl o co jde! Připlácl se k zemi, hlavu na tlapky, na paničku vyvali "psí oči" a špička ocasu se mu začala smířlivě vrtět oním nepopsatelným způsobem. Když jsem se pro gumičku sehla a vyslovila naštvaným tónem "Dastyne .... !!! " tak odvrátil hlavu a jen po očku mžoural. Bylo mi do smíchu a je fakt, že ten pes si to taky z mého výrazu hned přečetl! Tak jsem gumičku odnesla do koše s výrazem zhnusení a povelem "fuj!" a to už mi pes kráčel v patách a celý se vrtěl radostí, že to panička přežila a je ochotná se usmířit.
U nás je trestem třeba i zlý pohled, vyšší stupně jsou chycení za kůži za krkem, přimáčknutí k zemi a nejvyšším trestem otočení na záda. Nevšímání si psa je trest pro psa asi nejhorší, ale nelze použít při akčních scénách. Plácání nebo bití mi přijde zbytečné, pes mi daleko lépe rozumí, když používám výše popsané tresty. Švihnutí vodítkem dostal asi 2x v životě a tvářil se, že mu nedošlo o co jde.

anonym
- Nahlásit

evina
Psi mam dva a deti dve, skoro dospele syny, nikdy nedostali ani pohlavek, jsou z nich normalni lidi. Vubec nechci nekoho napadat, psal jsem to jen na zamysleni. Urcite tady nikdo nebude psat, ze mlati sve pejsky, ale nekdy se to do toho textu stejne dostane. A taky si myslim, ze potom toho urcite kazdy clovek lituje.

Jirikovo
Člen
- Nahlásit

shiba
no jak rikam, ja taky nepozoruju, ze ruky by se bala, kdyz s ni opodstatnene dostane .... nicmene zase jsem nekde cetl, ze ty noviny maji dvoji efekt. jedno je to placnuti a druhy je ten sustivy zvuk, ze to psum taky vadi .... tak nevim. ale na druhou stranu, ty jsi zkusena chovatelka a ja amater, takze bys tomu mela rozumet vic ...

jana33
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 11:00
- Nahlásit

shiba
říká se,že pokud psa plácáš rukou,může se naučit ruky bát. Ale já si to nemyslím. Jinak hodně taky záleží na povaze toho kterého psa. Na našeho labroše stačí zvýšit hlas a je to dostatečný trest, s teriérem musím praštit o zem popřípadě ho fakt praštit,aby si uvědomil,že je něco doopravdy špatně a není to jen taková "legrace"

neonka
# Zasláno: 12 Led 2006 11:02
- Nahlásit

Pejsek by se mohl začít ruky bát. Proto se nemají používat nápřahové tresty (ruka, noviny). Lepší je něco hodit.

shiba
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 11:14 - Změnil/a: shiba
- Nahlásit

neonkajana33
Uf, no nevím, prošlo mi rukama něco psů a žádný se nebál. Zůstanu při ruce Ale samozřejmě tu mluvím o plácnutí, nikoliv tlučení jak do žita.

monika
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 11:15
- Nahlásit

no u nás nejvíc zabere vynadání a pak se s ní chvíli nebavím.plácnout doginu novinama jsem zkoušela a pak to ty noviny nepřežily když jsem je nechala ležet na stole.pomstila se jim.ale je fakt, že faca v pravou chvíli ještě nikdy nikomu neuškodila (děti mám tři 17,15 a 4 roky a psy dva)když na ni hulákám, tak ví přesně proč.

Bora
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 11:19
- Nahlásit

Co se týká bití rukou nebo novinami, tak si myslím, že význam by to mohlo mít spíš u malých štěnat, které si přivezete domů. Štěně možná více postrašíte novinami a nezíská negativní spojitost k ruce. Nicméně mám dojem, že normální majitel pejska rukou také krmí a hladí, ne jen plácne. Takže negativní vazba k ruce je podle mně trochu nadsazená. (Hlavně normální člověk zvířata nebije, myšleno tím nářez, kdy pes neví čí je!! Takoví lidé by si neměli pořizovat psa, ale boxovací pytel, pokud se potřebují někde realizovat, ale to odbíhám od tématu.)

anonym
# Zasláno: 12 Led 2006 11:27
- Nahlásit

Bora
Asi tak jsem to myslel. Diky!

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 11:30
- Nahlásit

shiba
Ak spravne capnes, tak kludne aj rukou. Aj Hugo dostane obcas rukou. Strah z naprahu nema. Avsak videla som, co to moze sposobit, ak je niekto kreten a psa rukou naozaj nie placne ale zdere. To staci aby clovek len isiel odhodit lopticku, alebo urobil silnejsi pohyb rukou a pes sa kryje, staca sa, cuka, zmuri ocami a pod. Smutny pohlad, ak si pan zachyti ciapku, aby mu ju neodfukol vietor a pes sa skrci...

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 11:31
- Nahlásit

Vidim, ze som strasne pomala Kym nieco napisem, je to tri krat vysvetlene zo vsetkych stran

Lara
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 12:21
- Nahlásit

Souhlasím se všemi, kteří tvrdí, že se psy je to jako s dětmi. Vychvala jsem dva kluky a občas nějakou slízli. Nebylo to často a vžycky věděli za co. Se psem jsem si řekla, že to domluva musí vyřešit. Přeci na svou chlupatou lásku nevztáhnu ruku!!!!
.........A domluva to nevyřešila. Týden jsem domlouvala a domlouvala a domlouvala. Pak jsem ji jednou chytla za kůži, pořádně s ní zatřásla, přidala vytahání za ucho a velmi hlasitě jsem jí u toho vysvětlila, že si "opravdu ale opravdu" podobné chování nepřeju. Výsledek se k mému obrovskému úžasu dostavil okamžitě. Je to krajní řešení, zatím jsem ho použila 3x - pesina má osm měsíců - ale funguje. Jako u dětí. Tak, že můj názor je ANO ale nepřehánět.

monika
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 12:55
- Nahlásit

Lara
takhle to fungue a fungovalo vždycky i u nás

Evicka
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 12:56
- Nahlásit

Naši psi ode mne dostávají facky. To jsou takové upozorňovací povely. Funguje to skvěle. Je to takové lehké plácnutí přes čumák, když už nechci křičet nebo se jinak rozčilovat. Jinak můj muž, když ukazuje našemu absolutně dominantnímu, hluchému a šmajdavému dědkovi svoji nadřatenost, tak tam to vypadá opravdu drasticky, ale je to spíše o velkém povyku než o fyzickém násilí. Tím se absolutně nic nevyřeší, nemá to absolutně žádný pozitivní účinek na poslušnost, jen pes bývá ustrašený a bojí se. Lidé, kteří bijí své psy jsou zakomplexovaní a svoje napětí a nahromaděné emoce nejsou schopní ventilovat jinak. Potom se projeví jejich agrese na zvířeti, dítěti či jiném bezbranném tvorovi, který není schopen obrany a vůbec pochopení takových projevů. To je bohužel velmi častá lidská diagnoza a v některých případech nísilí také zabedněnost a neznalost lidská.Stokrát účinnější jsou přirozené prvky komunikace, jako je třesení za kůži, vrčení, celkový postoj a držření těla, povalení psa, atd. Tomu rozumí a skvěle reaguje. Takhle já to dělám, když si pustím najednou všechny holky, donesu žrádlo a chci, aby se najedla jen malá Nulis, co by nejslabší článek naší smečky. Nulis papá a já holky udržuji jen tím, že na ně koukám a vrčím. Funguje to skvěle, ani jedna se mi neopováží odmlouvat nebo si jen zkusit líznout. Autorita se buduje jinak, žádného násilí není zapotřebí. Je jen nutné být svému psovi oporou, vůdcem, na kterého se může vždy spolehnout a být důsledný a spravedlivý.

anonym
# Zasláno: 12 Led 2006 13:08
- Nahlásit

Evicka
Opravdu ti fandim. Kolik tech pejsku mas a jake rasy?

evina
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 16:22
- Nahlásit

anonym:já mám také dvě děti a psa třetího.Na jedno dítě jsem ruku nevztáhla neboť jde vše domluvou.Druhý syn-hyperaktivní občas dostane neb to ani jinak nejde.Dokonce mi to schválila psycholožka!U psů je to obdobné i když někdo to srovnání nemá rád.Jeden v životě nedostal,druhý občas malé plácnutí a třetího-štěníka chytám v případě nutnosti za čumáček.Myslím,že i tady určitě platí všeho s mírou!!!

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání