| Autor |
Zpráva |
Hanz
|
# Zasláno: 12 Led 2006 10:14
- Nahlásit
Dobrý den, strašně rád bych si pořídil pejska do bytu - konkrétně LR. Věnoval bych se mu se vším všudy, ale problém je, že do práce odcházím v 8 a přicházím v 17.30 .... bojím se, aby se pejsek 9,5 hodiny o samotě netrápil. Ráno bych s ním samozřejmě chodil tak na 45 minut, odpoledne víc jak hodinu, ale ta jeho samota v době mé nepřítomnosti mě odrazuje. Je to jediný důvod, proč zatím pejska nemám. Jinak v ničem jiným není problém. Co si o tom myslíte??
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 10:16
- Nahlásit
zlikviduje ti patrne byt, takze si porid radsi starsiho, klidnejsiho psa z utulku nebo od nekoho, kdo ho dava pryc
http://retrivri.estranky.cz
http://sear.site.cz/sear-inzerce.php?inzert=3
mrkni sem
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 10:19
- Nahlásit
Hanz
Já nechávala svoji malou o samotě také 9,5 hodiny už zhruba od druhého měsíce samotnou. Teď jí bude pět měsíců a v pohodě, prostě jsem s ní byla asi týden doma a pak jsme ji do toho hodili po hlavě...zvykla si, teď když jsme s ní doma a potřebujem odejít (nákup apod.), kouká na nás ze svého pelíšku, jak se oblíkáme a většinou si u toho něco žužle, žádné vyvádění a vytí, nic. Ví, že se vždycky vrátíme... jen samozřejmě musíš počítat s loužičkou a nějakým tím bobkem.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 10:20
- Nahlásit
Hanz
taky mam psa pres den samotnyho doma a jde to. pes si zvykne
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 10:20
- Nahlásit
Pardon, ta první věta je trošku zašmodrchaná a domotaná...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 10:23
- Nahlásit
Hanz
Já mám GR, fenku, každý pracovní den je doma od 7:15 tak do 16:45. Je v pohodě, ráno s ní jdu tak na 45 min. ven a odpoledne samozřejmě na víc. Myslím, že spí.
Bylo by dobrý, kdyby ti, jestli si budeš brát štěndo, ho někdo (pokud nemůžeš ty v poledne odejít z práce) vyvenčil, stačí jenom vyčůrat. Já to takhle se Sárou dělala necelé dva měsíce a pak už jsem jí mohla nechat samotnou celý den...
Samozřejmě, že má spoustu hraček (které občas v mé nepřítomnosti devastuje).
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 10:23
- Nahlásit
Hanz
určitě se neboj a labroše si pořiď. Až si štěně přivezeš,vezmi si 14 dní dovču a uč ho na samotu a bude to v pohodě. Samozřejmě musíš počítat s tím,že štěndo bude dělat loužičky a ničit,ale to k tomu prostě patří.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 10:29
- Nahlásit
Hanz
Je to dlouhá doba. Časem by si možná zvykl, ale jak píše dejavu, v mezidobí ti nejspíš zlikviduje byt.
Lidi, labrador je pracovní pes!! Nestačí mu obejít blok na vyčurání!
|
Hanz
|
# Zasláno: 12 Led 2006 10:35
- Nahlásit
No určitě bych si vzal dovolenou min. 3 týdny a pak by šlo tak na půl roku zařídit, aby mi ho sem chodila jedna paní opoledne vyvenčit. Spíš uvažuju i do budoucna (v jeho dospělosti), jestli mu nebude vadit ta samota 9,5 hodiny.
Ketrin
Máš pravdu, labrador je sice pracovní pes, ale je to pes i společenský, který bude určitě radši v bytě s pánem než někde sám v kotci. Jak říkám, denně by měl min. 2 hodiny pohybu, tak to snad není tak špatný,ne?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 10:42
- Nahlásit
Hanz
Můj švára má taky labradorku, taky chodí do práce a pak se prostě věnuje labici, lítá s ní po lese apod. Nepřijde mi, že by to labíková nesla nějak špatně. Hlavní je po práci jí to vyžití dopřát.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 10:49
- Nahlásit
Hanz
Tak to není vůbec co řešit...jdi do toho!
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 10:50
- Nahlásit
fromeli
Líbí se mi, jak hezky nazýváš pesany...jezevčíková, labíková..taky začnu malé říkat buldočková....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 10:51
- Nahlásit
Hanz
Neber to osobně. Moje zkušenosti mě nutí k určité skepsi. Před časem jsem prodala štěně LR velice hodným lidem. Bohužel, nedopřáli mu dost volného pohybu a zaměstnání a z nevybité energie jim pěkně zdevastoval byt. Takže na 7 měsících jsem ho kupovala zpět jako psa, který byl na nejlepší cestě stát se zkaženým a problémovým. Po roce pobytu v naší rodině a smečce a přiměřeného vedení a výcviku jsem s ním složila několik zkoušek a našla mu nového pána, který s ním pracuje a je s ním velice spokojen.
Já labradory miluju a každému přeju aby mohl zažívat ten vztah, jaký mám já se svými psy. Ale bojím se podobných osudů, jaký mohl mít ten náš pejsek - kybych ho třeba nemohla vzít zpět, kdovíjak by skončil. Takže každé nadšení se snažím nejdřív trochu mírnit. Pořízení psa se musí plánovat maximálně zodpovědně a racionálně.
Jo a psy v kotci nemám - vůbec žádný kotec doma nemám
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 10:53
- Nahlásit
Ketrin
no jestli by se ale nedal cely tvuj domov vcetne prilehlych luk a lesu povazovat za kotec ...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 10:56
- Nahlásit
Jirikovo
Ovšem to je luxusní a záviděníhodný kotec
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 10:56
- Nahlásit
Ketrin
nicmene porad kotec ....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 10:58
- Nahlásit
Ketrin
já Tě docela chápu, ale i přesto si myslím, že člověk s normálním zaměstnáním dokáže dát labíkům, co potřebují.
Naopak ve vesnici, kde bydlí moji rodiče, je labík u mé exspolužačky v kotci, přestože její pracovní doba je 4-5 hodin, je doma v poledne, nikdy jsem ji neviděla jít se psem na procházku nebo nedej bože s ním nějak cvičit, jediný jeho pohyb je když jsou s ním děti na dvorku. A to člověk může mlít pantem sem a tam a stejně mi to není nic platné, tak raděj tím směrem, když tam jsme na návštěvě nechodím, nemám na to žaludek.
Takže záleží jak se k tomu Hanz postaví.
|
Hanz
|
# Zasláno: 12 Led 2006 11:01
- Nahlásit
Ketrin
Chápu tvoje obavy jako chovatele. Psy miluju, vždycky jsem nějakého měl, ale nebyl jsem na to nikdy sám jako teď. Jsem sportovec, často jezdím na hory, dlouhé procházky by mě vůbec neobtěžovaly. Paradoxem je, že tady jedni lidi mají labradora uvázaného už 2 roky u boudy na 2m řetazu a chudáček se nikdy nepodíval ven a nikdy ho snad nikdo nepohladil ... je mi ho strašně líto, ale co dělat? Nemůžu je ani udat, protože není podvyživený - krmí ho Tesco granulema, které má nasypané ve velkém hrnci po celý den. A pak si říkám: neměl by se ten pejsek lepší u mě, i za cenu 9 hod.samoty? Určitě jo.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 11:02
- Nahlásit
fromeli
souhlasím, snažila jsem se to tak vyjádřit
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 11:05
- Nahlásit
Hanz
Jde o to, jestli vydýcháš tu devastaci bytu v počátečním období. Ale pokud si budeš počínat rozumně, tak ani to období nemusí být tak strašné. Sportovec, hory... to vypadá slibně, tos měl říct hned tak to bych se ti asi štěně prodat nebála
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 11:07 - Změnil/a: Jirikovo
- Nahlásit
b]Ketrin[/b]
furt rikas, jak mas prisna kriteria na potencionalni zajemce o tve stenatka a najednou ti staci sport a hory??? [
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 11:10
- Nahlásit
Jirikovo
To je teprve začátek důkladné lustrace
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 11:13
- Nahlásit
Ketrin
ty jo, mam pocit, ze kdybych si jel k tobe pro stene, tak bych se bal vic nez pred odvodni komisi na vojenske sprave .... takze sice je mi lito, ze si nemuzu poridit jeste jednoho pejska, na druhou stranu jsem ale rad, ze si usetrim ty nervy, ktere bych s tebou prozival ....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 11:17
- Nahlásit
Jirikovo
No ale teď vážně...já se fakt musím vší silou držet, abych neustále nevolala majitelům našich štěňat, když se nějaký čas neozvou, jak se mají atd...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 11:19
- Nahlásit
Ketrin
no jo, beres je jako takovy svoje deti, tak te zajima, jak se maji ... mne to naopak prijde docela normalni a myslim si, ze pokud je majitel stenete normalni clovek (coz by melo byt zaruceno tvou lustraci) tak mu to ani moc nevadi ....
|
Hanz
|
# Zasláno: 12 Led 2006 11:30
- Nahlásit
Otázka sice není k tématu, ale myslíte, že by se dalo něco s tím chudáčkem labradorem - jak jsem o něm psal výš. Je to fakt týrání. Je celý život uvázaný na 2m řetazu, ven s ním vůbec nechodí, boudu má na takovém místě, že když byly ty velký horka, tak mu na ni přímo pařilo slunko a zateplenou jí taky určitě nemá. Jednou jim utekl před barák. Strašně se bál lidí, psů, všeho. Absolutně žádná socializace ... co si myslíte? šlo by ho nějak zachránit?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 11:35
- Nahlásit
To je vážně strašný. Bohužel na týrání to asi napasovat nejde - když je krmený a nebijou ho... Nedali by se přesvědčit, aby ho někomu dali? Nechápu, proč tento typ lidí vůbec psa má.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 11:35
- Nahlásit
No já mám pocit, že pes, který je chovaný v bytě na sídlišti si užije mnohdy více pohybu než pes na vesnici.Tam ho prostě vyšoupnou na zahradu a je to.Kousek od nás je taky jeden labrador.K naší dogině ideální kamarád,ale nic jiného než zahradu nezná a sedí celé dny u plotu.Rozptýlení má když kolem projede cyklista nebo projde jiný pes.Vyhlíží toužebně naši Dorku a pak spolu běhají půl hodiny kolem plotu.Jenom čekám, kdy ten chudák bude mít nějaký tik nebo plotový zlozvyk.Majitelé tvrdí, že mu to stačí.Já pak pokračuju s pesou dál na procházku a on za náma smutně kouká.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 11:38
- Nahlásit
Opravdu to není o tom, jestli je pes v bytě nebo na zahradě, ve městě nebo na venkově. Je to o přístupu majitele a jeho ochotě věnovat psovi dost času.
|
Pavla
|
# Zasláno: 12 Led 2006 11:43
- Nahlásit
Nedali by se přesvědčit, aby ho někomu dali?
Hanz
Co kdyby jsi si ho od nich koupil? To by pro něho bylo asi nejlepší, ale chápu, že přijít k někomu domů a říct:"Dobrý den, neprodali by jste mi vašeho psa" není zrovna jednoduchý. Zvlášť když si oni myslí, jak se u nich pejsa má nádherně.
|