Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Moje dnešní ráno
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
handula
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 14:42
- Nahlásit

Anonymní

to je přesně to co jsem tušila, že se tahle debata zase zvrtne v boj myslivci versus nemyslivci....
mozek používejte nic víc....a všechno bude ok...

Ghianika
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 14:51
- Nahlásit

Už skoro tři roky jsem nově na vesnici a fakt je to krásný, každý ráno vidět srnky, zajíce, káňata....to co jsem dřív nikdy neviděla. To co Evičko píšeš je opravdu hrozný a je mi jasný jak se musíš cítit. Držím palce, ať to dopadne dobře. Taky jednu prosbu přidám...když jedete autem po silnici v lese, nebo kolem polí, jeďte pomalu a hlavně přemýšlejte o tom, že divoká zvěř neví, že má dát přednost jedoucímu autu. Jednu malou srnku už jsem takhle vezla do útulku, snad jí prý pomohly, druhá už byla mrtvá, zajíce a bažanty už nepočítám.....

Evik
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 15:16
- Nahlásit

Evička

taky budu srnce moc držet palce...Já už jsem taky měla možnost podívat se do krásných očí této zvěře (naštěstí živé a zdravé)......Na chalupě nám takřka pravidelně brzy ráno na zahradě (nemáme tam plot) "štěká" pěkný parohatý srnec, občas mívá společnost krásných "dam" a jednou jsme tam měli i matku s kolouškem. Těm "potvůrkám" strašně chutnají babiččiny jahody a hlávkový salát. Mrkví taky nepohrdnou. Jsou tak "krotké", že neutečou, ani když otevřu okno a vykouknu z něj ven....jen zvednou hlavu a plení zahrádku vesele dál.....Babička se o nich vyjadřuje jako o "potvorách mizerných", ale já dobře vím, že se na ně z okna taky se zaujetím dívá a tajně je obdivuje...
Jelikož mám psa pošuka, kterého se mi doposud nepodařilo odnaučit startovat za srnkama a zajícema (od ostatní zvěře už to zvládá), tak v místech kde vím, že je můžeme čekat, chodí pejsa na dlouhé šňůře, aby se kvůli psímu loveckému pudu zvěř nevysilovala zbytečně.
Když už se mi náhodou povede, že to neodhadnu a pejsa zdrhne, vždycky sice přijde brzy a já se pak zlobím sama na sebe....Teď v zimě je to pro zvěř, jak píšeš obzvlášť kritické období a všichni by měli myslet nejenom na sebe, ale brát ohled i na tu přírodu. V tom s Tebou naprosto souhlasím.
Snad to s tou "Vaší" srnečkou dobře dopadne a zotaví se.

Evicka
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 16:04
- Nahlásit

Sali, díky za doporučení. To víš, cpát do ní antibiotika, za které si veterináři účtují nehorázné sumy musí mít smysl. Počkáme do rána, pak uvidíme. Polohovat ji zkusíme. Vím , že velká zvířata jsou na tyhle věci choulostivá. Stále přemýšlíme, kam ji umístíme. Zatím je ve sklepě, kam se často nechodí, je tam přítmí. Pak uvidíme. Bohužel tady poblíž není žádná záchranná stanice, tak se musíme postarat sami. Jak to zvládnem a jestli se to povede, jsem spíše skeptická. Rozhodně to musíme udělat už kvůli vlastnímu svědomí. Prosím Tě poraď ještě co dál. Jsi lékařka, já jen laik.

Eimy
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 22:36
- Nahlásit

Evicka
Poradit sice (bohužel) neumím, ale držím palce, aby se podařilo tu srnku zachránit... Já se snažím lidem, co tvrdí, že "on ji stejně nedožene" vysvětlovat, že stačí i jen to prohnání a ta zvěř to může ošklivě odnést, někdy se to daří víc, někdy míň...

Douáfm, že sem ještě napíšeš, jak to celý dopadlo.

niniel
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 22:54
- Nahlásit

Evicka
Preji hodne stesti v zachrane. Obdivuji vas, ze se tak snazite, mela stesti v nestesti, kdyz skoncila na vasi zahrade.

Anonymní
# Zasláno: 11 Led 2006 22:57
- Nahlásit

DRZIM PALCE A NAŠE VŠICHNI 3 PSÍ CHIUVAHY JACKELINA, ALINEK, NELINKA.. A S NIMA STAFORDIK CEZAR.. I LEGOŠ ALFRED.. MI KDYŽ MAME NĚJAKÉ BOLISKO TAK SE PŘESTĚHUJEME CO NEJBLIŽE K SOBĚ A HLADIME SE,, NAPOSLED PŘED VANOCEMA FENA HARALA A KLUCI SE TROCHU POKOUSALI,A U SEŠIVANEHO ALINKA JSEM LEŽELA NA ZEMI ABY CEJTI MOJE SRDIČKO A LÁSKU.. A I TED CO JE V POŘADKU TAK MĚ MA JEŠTĚ RADŠI,,, A ZA TO DĚKUJEME I KOLINSKYM VETERINAŘUM. TAK SE OBĚTUJTE ZA DOBROU VĚC.. PA

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 07:27
- Nahlásit

pro Evičku,

jak je na tom srnečka dnes ráno? Představ si, že mi včera telefonoval strejda, že měli v pondělí doma taky srnku - resp. mladičkého kolouška.....Našel ho prokřehlého neschopného pohybu na procházce s tetou a tak ho vzali domů - dali ho do garáže. Teta, která má zkušenosti s odchovy neduživých telat a kůzlat, se ho snažila nakrmit z dudlíku, koloušek si prý po zahřátí asi 3x cucnul, ale pak mu jakoby zchromla tlamička a do pár minut zemřel.... Tak budu moc držet palečky, ať to dopadne dobře aspoň s tou Vaší srnečkou.
Jinak já se domnívám, že srnčí populace je tolik nemocná a citlivá především proto, že pro ně neexistuje u nás přirozený predátor....člověk vyhubil vlky a rys se u nás vyskytuje velmi sporadicky....takže přežívají a rozmnožují se i ti jedinci, kteří by normálně při přítomnosti predátora nepřežili,....dál tak přenášejí svou špatnou genetickou informaci a oslabuje se tím celá srnčí populace. Vím, že to takhle zní hrozně zjednodušeně a v širším pojetí je to všechno složitější, ale v podstatě tomu tak je....

Petra
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 07:39
- Nahlásit

Evi a co zavolet na ligu záchrany zvířat, tady u nás u Poděbrad je pán s paní kteří su o tyhle zvířátka starají a mají velké úspěchy. Jmenuje se pan Vaněk 603 864 822, zavolej tam a on ti poradí kam se máš obrátit tam u Vás. Držím palce
ZO ČSOB - Pátek tak zní jejich skratka

viky
# Zasláno: 12 Led 2006 07:52
- Nahlásit

Evicka
Tak jak to vypada se srneckou ? Je to lepsi, dostane se z toho ?

Petra
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 13:08
- Nahlásit

Evičko stále si se neozvala? co srnka jak to dopadlo?

Evicka
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 13:33
- Nahlásit

Takže, včera v poledne to vypadalo, že se to obrací k lepšímu. Polohovali jsme ji, neustále dávali heřmánek s medem.Absolutně nebyla schopná se udržet na nohou, apatie přetrvávala. Bohužel večer se to opět dramaticky zhoršilo a bohužel do rána zdechla. Takže se žádný happy end nekonal. Jen na závěr mohu říct, že po vyšetření neměla žádné dýchací potíže nebyl tam ani náznak zápalu plic, bylo to prostě jen absolutní vyčerpání. Jinak Martin se byl podívat, jak se k nám dostala. Nad námi je ještě jeden domek s oplocením, potom už jen nekonečný vysoký les. Takže ona si našla u sousedky branku, která bývá stále otevřená, tou brankou se dostala do její zahrady a potom chodila kolem plotu až našla místo, kde náš plot je nizoučký, tak max. 70 cm a tam přeskočila do naší zahrady. A jak už jsem psala, tam lehla a ležela. Z tohodle jednání se dá prakticky na 100% říct, že tohle nebylo přirozené chování, že ji muselo něco k takovému zkratu donutit. Určitě to nebyl člověk, co by v noci dělal venku a tak to byl na 100% pes nebo psi. K nám už se neodvážili díky naší početné smečce a proto srna u nás našla relativní bezpečí a jistou smrt. Takže vážení, už není dál o čem psát. Teď jen vyřešit, co s mrtvolou, uklidit sklep a život jde dál.Díky za podporu a váš zájem. Díky. Třeba budu mít příště více štěstí.

Petra
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 13:36
- Nahlásit

je to smutné. Díky za odpověď

viky
# Zasláno: 12 Led 2006 13:42
- Nahlásit

Evicka
to je mi lito, snad je ji ted uz dobre....

Erin
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 15:10
- Nahlásit

Evičko,našla jsi stopy psa v soudsedčině zahradě?Nebo od čeho usuzuješ štvaní psem.Díky za odpověď

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 15:14
- Nahlásit

Je mi líto, že to tak dopadlo.. ale čekala jsem to.

handula
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 15:15
- Nahlásit

nám už se neodvážili díky naší početné smečce

a ty myslíš, že se srna díky vaší smečce k vám odvážila, pokud jak tvrdíš jí uhnal pes? že právě u vás, kde je jak píšeš tolik psů by našla útočiště?

Třeba budu mít příště více štěstí

doufejme, že už žádné příště nebude

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání