Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / SMRT
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
nefer
Člen
# Zasláno: 21 Led 2005 13:58
- Nahlásit

Evi, vždy´t jsi říkala, že změníme téma

Terri
Člen
# Zasláno: 21 Led 2005 13:58 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Evička
pili, že je to styl našeho života, že konzumní žití a obklopování se značkovými věcmi a věcmi vůbec není nic pro

Evičko, moje řeč - jako bys mi mluvila z duše (a taky za okolí ). Až na to, že bohužel můj manžel je zase do jiných oblastí. Jsme o to bohatější, ale nemůžeme to tak sdílet spolu. (Ale třeba děti budou )

Klára
Ale i my si potřebujeme ulehčit umírání a smrt svých blízkých a tudíš i zvířat. A k tomu jsou tyto rituály (pohřeb, výročí apod.) určeny. Pomáhají především lidem se vyrovnat se smrtí případně jinými událostmi. Dalšími takovými rituály jsou narozeniny, svátky, Vánoce.. a naopak, bohužel jich spoustu stále častěji mizí a nebo se degradují..

Evička
# Zasláno: 21 Led 2005 13:59
- Nahlásit

NEFER, pro tebe až za chvilku...........................................

Už mě to přešlo. Vzpomínky jsou bolestné.My máme smanželem jedno dítě, zatím nám to stačí a psů 6. Hrozně chceme králíky, jsou to nádherňoučká zvířátka, ale není, kdo by udělal králíkárnu. Moje sestra je něco podobného, i když v dětství měla zvířata hodně ráda. Má tedy jednoho psa, ale není to ono. Ten opravdový zájem tam postrádám. Naštěstí už vzdala kecy typu mojí kamarádky.

Terri
Člen
# Zasláno: 21 Led 2005 14:02
- Nahlásit

Evička
Ten opravdový zájem tam postrádám
Jo, "to" prostě poznáš, řekneš si o takových lidech, jsou to cvoci - a to já jsem taky
Ono je hodně těžké změnit názory lidí na vesnici, kde byla a jsou zvířata brána především jako hospodářská, tudíš něčeho zdroj.
psychika je až na posledním místě

Evička
# Zasláno: 21 Led 2005 14:07
- Nahlásit

No jo, já jsem chtěla, ale pořád se k tomu vracíme. Jsme morbidní, rozebírat smrt, rozebírejme radši radosti narození.
Jo a naše malá dcera - má 2,5 roku bude asi taky rozený kynolog, protože přesně podle hlasu pozná, který pes štěká a který je který to už ví snad od jednoho roku. Tím vždycky vytáčí babičky, když volají Berunko pojď sem a naše Martina řekne "babi, to není Berunka, to je Zina" a tak pořád dokola. A jak je pane komanduje. Psi ji mají rádi, hlavně když má něco v ručičce, to ji přímo milují. A jak jemně a nenápadně jí tu svačinku z ručičky kradou, to je nádhera.Schválně jí dávám do kapsy piškoty a jiné nesmysly.
A k našemu tématu jen poslední připomínku. Smrt patří k životu. A možná mají zvířata ten život kratší právě proto, abychom si jich víc cenili a využili každou příležitost se potěšit než odejdou. Abychom se mohli seznamovat i s jinými a nelpět jen na těch, kteří byli. Konec filozofické úvahy.

nefer
Člen
# Zasláno: 21 Led 2005 14:08
- Nahlásit

Terri
Víš co já jsem zpozorovala na našich? Oni také měli tyhle vesnické názory, dokud jsem si nepřivedla RR. Kolikrát, když táta mluvil stylem, že se musí seřezat, mu máma odvětila: to nesmíš, tohle není žádný vořech, ale ušlechtilé zvíře a od té doby by psa neuhodili ani nedali na řetěz

Evička
# Zasláno: 21 Led 2005 14:16
- Nahlásit

Starší generace prostě nechovali zvířata jen tak pro radost, jako my, ale ze všeho potřebovali mít nějaký ten užitek. Když pes, tak u boudy a na hlídání. Mentalita se mění jen pomalu. U našich to bylo taky tak. Moji rodiče to respektují, mám totiž psa i u nich, akitu, která se nesnášela s našima temperamentníma terierama a oni hlavně vidí tu pořizovací cenu. Když byl ten pes tak drahej, tak se o něj musíme dobře starat. I když oni jsou tak hodní, že by se dobře starali o raťafáčka. Ale tchýně s tchánem - předpotopní názory a pořád nejsou schopní pochopit, že to je náš kůň, že tím žijem. Pořád jen co to stojí , a co by jsme za to mohli mít a podobný kecy, který mě otravujou život. Když jsme jim dali dospělou ,hodnou a vychovanou fenku, která je ve smečce lehce konfliktní, aby nebyli tak sami, tak nám ji po týdnu vrátili, že na ni nemají čas a kdesi cosi.. Prostě nepochopili NIC.

nefer
Člen
# Zasláno: 21 Led 2005 14:27
- Nahlásit

založila jsem nové fórum pro odlehčení

Evičko, ty peníze také hodně hrají roli, ale moji rodiče to přes ně naštěstí pochopili správně. Když jsem přišla domů se slovy, že chci psa a stojí 5000, šli málem do kolen a klepali si na čelo, že jsem se zbláznila. Ale byly to moje peníze...no a prostě drahému psu se kupují lepší granule a lépe se o něj stará. Časem pochopili, že vůbec nebyl drahý, že psi s PP stojí několikanásobně tolik a už ani nemukli, když jsem to dala za štěně. Ale tak nějak už by je ani nenapadlo psa vystrčit na zahradu k boudě a cpát do něj zbytky od oběda. Ale stejně jsem jim radši k Vánocům pořídila koťátko

niniel
Člen
# Zasláno: 21 Led 2005 18:00
- Nahlásit

neferprostě drahému psu se kupují lepší granule a lépe se o něj stará
Musim ti oponovat, neznamena, ze kdyz lidi hodne zaplati za psa, ze mu pak kupuji kvalitni krmeni a naopak. Ja kupuji krmeni za 900,-, psovi se venuji maximalne a stal me jen 1000,-. Je to o lidech, ne o cenach za stenata.

Terri
Člen
# Zasláno: 21 Led 2005 19:14
- Nahlásit

Nefer
Oni také měli tyhle vesnické názory, dokud jsem si nepřivedla
Je fakt, že tata nikdy nechtěl psa doma a taky u teriéra říkal: až doroste, půjde. Ale jednak nikdy nebyl uschopněn postavit boudu a jednak už by ho tam teď nedal! Prostě pochopil rozdíl mezi psem vychovávaným v těsném kontaktu a venku..
TeĎ to čeká manžela.

haha
# Zasláno: 7 Úno 2005 21:18
- Nahlásit

všechny své psy mám zakopané na zahradě jen ten můj nejmilejší zkončil bohužel v kafilerce ,museli jsme ho utratit v zimě když byla zmrzlá zem a ještě jsem byla den po propuštění po operaci /on chudák onemocněl steskem/ ale nemám kvůli tomu výčitky, mám doma jeho fotky a není den kdy bych na něj nevzpoměla /i když už mám 3 roky jiného/ myslím na něj víc než na ty ostatní co maj hrobečky na zahrádce,on neví že skončil v kafilerce a bůhví kde skončíme my

nefer
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2005 07:57
- Nahlásit

niniel
nemůžeš mi oponovat, protože já nepsala nic obecného, ale názor mojich rodičů a ten budu znát lépe než ty
víš, kdybych si domů tenkrát přivedla vořecha, nedají mi tolik peněz na granule, protože by je podle nich nepotřeboval, když to je obyčejný vořech. ale jak jsem psala výše Terri, ušlechtilé zvíře to má jinak. na druhou stranu, ale díky tomu pochopili co a jak a i o toho vořecha by bylo dneska náležitě postaráno

Kviduska
# Zasláno: 8 Úno 2005 09:12
- Nahlásit

Já mám svoje dva psy pohřbený na naší zahrádce, a jsem za to ráda.

niniel
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2005 09:17
- Nahlásit

nefer
Aspon, ze by to pochopili. Moji rodice zatim ne, taky akorat posloucham, ze jsem strelena, utracim za nej a ze jim pes nesmi do domu. Jeste, ze byl u nas jen na Vanoce, dyl bych to neprezila

Evicka
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2005 09:20
- Nahlásit

Asi bych byla hodně nepříjemná, kdyby mi někdo chtěl kecat do takových věcí, kde bude můj pes pohřbený. Na své zahradě nebo na svém pozemku si můžu dělat co chci, je to jen moje území, takže tohle by mi opravdu nikdo nenařídil, kde si pohřbít svého psa. Jednou se nám stalo, že jsme jeli přes hodně rušnou ulici a vběhl nám do cesty takový střapatý podvraťáček. Jen to luplo a co teď. Tak můj muž zastavil, všech kolem se ptal čí je to pes. Nikdo nevěděl. Tak jsme se otočili, zajeli za našim veterinářem. Jenže pes do té doby umřel. Tak ten jediný skončil na veterině v papírovém pytli pro kafilerku. Ale i tak jsme z toho byli v šoku. Nikdy v životě jsme nic nepřejeli. Radši jsme počkali až zvíře cestu opustí nebo jsme( ježka, žábu, atd.) přenesli. Smůla. Den byl totálně pokažený - a výlet taky.

Evicka
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2005 09:32
- Nahlásit

Niniel, Nefer,

tak tohle přesně slyším každý den od své tchýně. Proč máte tolik psů, stojí to tolik peněz, atd. Zřejmě nám chce nenápadně připomenou, že klidně dáme 7500,-Kč za nové štěňátko, místo aby jsme jí spláceli půjčené peníze na dům. Už jsem si zvykla, dělám že to neslyším a myslím si svoje. Že si náš švagr pořád kupuje nějaké krámy do domácnosti, to je OK, ale naši psi jsou trnem v oku. Právě tehle můj slavný švagříček chtěl hrozně pejska pro své děti. A naši foxlíci se mu líbili. Viděli u nás, co všechno umí, jak jsou poslušní, milí a vychovaní. Tak jsme jim jedno štěňátko dali. Největší chyba, jakou jsme mohli kdy udělat. Fenka je celý den sama na zahradě, celou dobu stojí u branky a vyhlíží lidi. Neumí nic. Je sice moc hodná a přítulná, ale to je dáno plemenem, nikoliv výchovou. Vždycky o ní říkají, jak je to blbej pes. Nikdy si neuvědomí, že v tom psovi je pouze to, co do něj sami vložili. Vložili nic, takže nemůžou čekat taky nic. O tom, že blbí jsou vlastně oni sami si vůbec nepřipouští. Hned by jsme si ji vzali zpátky, jenže si nechceme dělat peklo v rodině. A tak všechny debaty na téma této fenečky Beliny končí hádkou a pořádným nafouknutím mé neomylné, krásné a nejinteligentnější švagrové. Můj muž mi pořád říká "drž hubu". Slabší výraz pro mě v téhle situaci nemá. Já vždy odpovím jen"nemůžu". A tím je to pro ten den vyřešeno. Proto Vám radím, když psa v příbuzenstvu, tak na něj pořádně dohlídněte, ať to nedopadne takhle. To si mohli vzít jakohokoliv křížence a ne fenu s PP po špičkových rodičích. A dali jsme jim ji ještě k tomu zadarmo. My jsme takoví blbci, že to až bolí.Ničeho si neváží!!!! Jiní musí zaplatit ticíce.!!!!!!

Ebony
# Zasláno: 8 Úno 2005 14:21
- Nahlásit

Evicka
Asi máme stejnou tchýni
Jenže lidi, co nezažili, nepochopí, to je u všeho.....
K tomu pohřbívání, nedovedu si představit, že některý z mých psů skončí v kafilérce, to, že je mu to jedno, neznamená, že to není jedno mě, je to projev mojí úcty k příteli, který se mnou tráví celý život a nikdy mě nezradil, a myslím, že je to i projev kultury. Taky bych asi seděla u fotek, ale vyčítala si, že musel takhle skončit. Právě proto, že mám hrobečky na zahradě, mám v duši klid. Kamarádce umřel pes v únoru, kdysi, nejlepší záchranej pes, co kdy šlapal tuhle zem, a my, čtyři holky jsme ten hrob kopaly skoro celej den, ale do kafilerky by prostě nešel.

Evicka
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2005 14:31
- Nahlásit

Tak, když si odpustím, že okolnosti byly tragické, tak na vás musel být úžasný pohled. Čtyři upachtěné ženské s krumpáči, jak se pídí, aby vykopaly hrobeček. Kdyby to byla třeba jáma pro strom, tak bych vás vážně chtěla vidět. My jsme v zimě pohřbívali čuvače. Skoro 50 kg živé váhy. To byla taky hrůza. Nevykopali jsme to sice moc hluboko, ale stačilo to.

Jo a tchýně, no to je kapitola sama o sobě. Ale jedno plus jí nemůžu upřít,ale jen jedno, hlídá naši malou dceru,když jsem v práci.

Ebony
# Zasláno: 8 Úno 2005 16:22
- Nahlásit

Evicka
No ale nakonec to vlastně byla taková tragická sranda, a dost nám to pomohlo s emocema, chvílemi už jsme padaly na hubu. Do teď na to vlastně vzpomínám v dobrém, jak jsme se střádavě smály, řvaly a vztekaly.

Anonymní
# Zasláno: 21 Úno 2005 20:09
- Nahlásit

U mně je tohle téma docela čerstvé, můj kníráček byl odejit(nenecháme ho trpět), před deseti dny, zrovna v den, kdy náš druhý pes slavil 5.narozeniny. To byl pech a slzavé údolí. Hrobeček má hned vedle prvního skvělého psa, na zahradě a tak to asi půjde donekonečna. Pořád nějak nechci věřit, že psi nejsou nesmrtelní.

Ebony
# Zasláno: 21 Úno 2005 20:26
- Nahlásit

Anonymní
12. února jsem pohřbila šestiletou fenu, vím jak vám je, taky má hrobeček na zahradě, ale nějak se tam ještě neodvažuju jít......

Evicka
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2005 09:01
- Nahlásit

Zrovna v tuhle chvíli se mi zdá smrt byť milovaných zvířat naprosto malicherná. Mojí kamarádce při autonehodě umřel 2,5 letý chlapeček a starší dcera je s vážnými zraněními v nemocnici a bojuje o život. Nic není důležitějšího než život !!!!
A pro všechny, kteří si ho neváží v jakékoliv podobě, tak vám přeju, ať vás nikdy nepotká nic tak tragického.Užívejme si proto všech vzácných chvilek co nejintezivněji, protož e už zítra tady ti, co máme rádi nemusí být.

Terri
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2005 13:30
- Nahlásit

Evička

Kéž by si lidé uměli vážit a využít každé chvíle dřív než se stane něco tak hrozného, nepochopitelného a špatně přijatelného.

nadule
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2008 14:34 - Změnil/a: nadule
- Nahlásit

Včera mi umřelo 10-ti denní štěňátko. Nemělo sací reflex a tak jsme přikrmovali. Nejdřív jsme si říkali, že bude malinký po pejskovi, ale pak se mi to začalo zdát divný a tak jsme jeli na veterinu, kde jí píchli glukózu, vitamíny a antibiotika. To samé včera a včera po 7 hodině večer umřelo. Bojovala dlouho. Není to ničí chyba, ale já si to budu vyčítat vždycky... Mohla jsem udělat víc a dřív zasáhnout...
Zítra jí jedu pohřbít k našim na zahradu Měla se jmenovat Lucky....

petulda
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 17:43
- Nahlásit

sem z panelaku,ochrnul mi pes a vet mi jí přijel uspat domu,neměl jí jak odvézt tak mi dal číslo na kaf.Bylo to večer a to už nejezdí,celou noc sem měla mrtvolku své čubinky v kuchyni,ráno tam byl nedůstojný puch.Kaf. přijela...obrovský nákladˇák plný mrtvých krav,babulku naložili na takovou rampičku která jí tam měla naložit,jelikož z ní nespadla tak jí tam zkopli.Nenávidím necitelnost,chápu,že když s tím lidi dělaj tak otrnou,ale bylo to fakt děsný

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 08:28
- Nahlásit

koukněte na tohle
http://www.brno.cz/halo-brno/text.php?clanek=1405
- já toho určitě využiji, těch pár tisícovek obětuji, vždyť ty moje čubiny mi dělaly jen radost a nikdy mne nezklamaly - tak těch pár papírovek na to dám - ony si to zaslouží. Jo a popel pak vysypu někam do přírody, kde se budou cítit dobře a nikdo tam nad nima nebude bulet a tesknit a budou mít klid.

Mar
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 08:37
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
jj,to je tady kousíček od nás . . .. . .

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 09:13
- Nahlásit

Mar
a jak to vypadá? Třeba okolí, budova a tak?

Mar
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 09:46 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
no je to v ulici - která je slepá a jsou tam jenom firmy a sklady - takže takový "industriální" prostředí dost - inak celá ta budova toho krematoria (sem to viděla z dálky) je maličkatá uplně moc - a všude kolem sou areály,vrátnice, ploty z vlnitejch plechů atd......ale jako unvitř sem nikdy nebyla, v tom areálu,kde je ta kremačka , nevim, třeba tam za branou maj trávník,zeleň, nebo tak něco...

joa firmy jsou jenom po jedné straně ulice, z druhé strany je pole (bo sad - maj tam stromky ) - je to takovej pruh pole a za tím je zase silnice

Mar
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 09:48
- Nahlásit

Dagmar Fišerová

je to zhruba tady:

http://www.mapy.cz/#x=138306523@y=132593797@z=13@m m=FP@sa=s@st=s@ssq=tov%C3%A1rn%C3%AD,%20Brno@sss=1 @ssp=138225664_132527680_138324992_132612352

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání