Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Hlídání pejsků
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
zbrnd
Člen
# Zasláno: 21 Led 2016 18:33 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

300 za noc neni spatna taxa, navic pri zaruce vraceni penez to zni zajimave.
Zkusim asi tuhle:
https://www.doginni.cz/cs/hlidaci/2195/lucie-s?fro m_search=1&service=-1

Iserin23
Člen
# Zasláno: 22 Led 2016 07:57 - Změnil/a: Iserin23
- Nahlásit

Neumi

Tak tam by záleželo, jak by byla koncipována smlouva. Té zákonné odpovědnosti vlastníka se podle nového občana zprostit nelze, což mi tedy přijde jako pitomost, rozhodně v případech, kdy zvíře svěřuješ "profesionálovi" za úplatu.

Ale lze si představit ustanovení, kde bys měla napsáno, že pokud zvíře pod dohledem pana hoteliéra způsobí škodu, na základě čehož ji budeš muset ty zaplatit, tak pak budeš mít vůči panu hoteliérovi nárok na následný regres pro porušení jeho smluvní povinnosti, což je tedy kostrbaté, a hlavně hloupé z toho hlediska, že první ji budeš muset hradit ty a nikdy nevíš, jestli z něj ty peníze nebudeš muset dlouho tahat. Nadto po Tobě ten poškozený může chtít uhradit škodu celou, i když jste s panem hoteliérem odpovědní fifty fifty, protože tam je solidarita ...

Katka D

Takže bych vlastně do nějakého takového psího hotelu šel jedině v případě, kdybych byl pojištěný, nebo kdyby tam byla odpovědnost za škodu nějak smluvně ošetřena. Což mě tedy nakonec vede k dotazu na Katku D, jak má ta společnost Dogini odpovědnost za škodu ve smlouvách? Jelikož to mi nakonec přijde jako to nejdůležitější a nejzásadnější

a pravda je, že tu škodu může psík způsobit, i když ho venčí někdo z rodiny nebo i já, tak mě napadá, že bych se měl pojistit tak jako tak Ono to bude pár desítek korun a přitom si zrovna celkem živě dovedu představit situaci, že půjdu se svým psíkem v parku, proti nám pojede kolo, můj psík se něčeho lekne, skočí pod kolo, cyklista, novopečený otec trojčat spadne na hlavu a umře. A já mu pak ty jeho trojčata budu živit až do doby, než dostudují Nehledě na nějakou tu statisícovou částku za nemajetkovou újmu ... A to mi ani nemusí hned umírat, stačilo by nějaké to trvalé zranění, následkem něhož by třeba nemohl vykonávat původní povolání a snížil by se mu plat o nějakých 10.000 ...

A spoléhat na to, že si pan cyklista nevezme helmu, aby se mi způsobená újma poměrně snížila, nebudu A hlavně kdo to pak má všechno prokazovat ... samé komplikace

zbrnd
Člen
# Zasláno: 22 Led 2016 11:39 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Iserin23Tak tam by záleželo, jak by byla koncipována smlouva. Té zákonné odpovědnosti vlastníka se podle nového občana zprostit nelze, což mi tedy přijde jako pitomost, rozhodně v případech, kdy zvíře svěřuješ "profesionálovi" za úplatu.
Proč by to měla být blbost? Takhle to v naši legislativě funguje i s jinými věcmi. Třeba s vedením účetnictví. Klidně ho může vést profesionál a nemusí být za něj vůbec zodpovědný, zodpovědnost zůstává na podnikateli mnohdy.
S půjčením auta je to podobný v určitých směrech.. Za dítě je člověk taky zodpovědný v určitých případech.

jak má ta společnost Dogini odpovědnost za škodu ve smlouvách?
Tak ale to víceméně taky fuk ne? Tedy aspoň z toho pohledu, že ať to má jakkoliv, pokud se něco stane poškozený nebude žalovat onu společnost, ale toho, kdo je za psa odpovědný ze zákona.

Katka D
Člen
# Zasláno: 22 Led 2016 11:57
- Nahlásit

zbrnd Po registraci můžete slečně napsat zprávu nebo ji rovnou odeslat objednávku, ale je lepší nejdřív poslat zprávu a domluvit podrobnosti, třeba schůzku předem atd...dejte vědět kdybyste potřeboval pomoci, jsem online na chatu

Katka D
Člen
# Zasláno: 22 Led 2016 12:01
- Nahlásit

Co se týče pojištění pejska, v nejlepším případě by měl každý majitel mít pejska pojištěného, já třeba teď pojištění také řeším pro své psy, je to jistota, proplácí až 70% částky což je při nějaké operaci nebo nutné hospitalizaci opravdu dost. Co vše pojištění DOGINNI kryje připojuji v následujícím obrázku.

Katka D
Člen
# Zasláno: 22 Led 2016 12:03
- Nahlásit

Tak obrázek poslat nejde, takže vypíšu ručně, pojištění kryje veterinární náklady do 10.000 Kč, škody způsobené pejskem do výše 10.000 Kč, škody způsobené pejskem na majetku náhradního páníčka do výše 5.000 Kč
Spoluúčast majitele psa 1.000Kč.

Iserin23
Člen
# Zasláno: 22 Led 2016 13:12
- Nahlásit

zbrnd

Proč by to měla být blbost?

No zkrátka mi to nepřijde jako rozumné řešení, ale je to věc názoru. Každopádně kdybych byl zákonodárce tak bych zachoval odpovědnost vlastníka zvířete za škodu jím způsobenou jen pro případ, že někomu svěřím psa bezúplatně, např. kamarádovi vyvenčit, úplatné svěření bych takhle neřešil, jelikož když dostávám i úplatu, měl bych podle mě zodpovídat 100% (tak jak to bylo podle obecné úpravy doposud).

Tak ale to víceméně taky fuk ne? Tedy aspoň z toho pohledu, že ať to má jakkoliv, pokud se něco stane poškozený nebude žalovat onu společnost, ale toho, kdo je za psa odpovědný ze zákona.

Musí se rozlišovat mezi zákonnou odpovědností za škodu a smluvní odpovědností za škodu.

Zákonná odpovědnost za škodu způsobenou zvířetem je upravena v § 2933 NOZ. Za škodu způsobenou zvířetem odpovídají vlastník a detentor (ten, komu bylo svěřeno) solidárně, tj. poškozený si může vybrat, na kom z nich bude škodu uplatňovat. No zpravidla ji bude chtít po obou dvou a pak uvidí, kdo mu ji uhradí, může i oba žalovat v celé částce. Případně se bude rozhodovat podle toho, kdo z nich má větší majetek. Pokud celou škodu zaplatí např. vlastník zvířete, může následně chtít vlastník zvířete uhradit od detentora jednu polovinu jím zaplacené škody, protože jsou solidárními dlužníky. Tato odpovědnost platí bez ohledu na smluvní ujednání mezi vlastníkem a detentorem.

A co se týče té smluvní odpovědnosti. Lze sjednat odpovědnost detentora za škodu, kterou vlastníku způsobí tím, že detentor při péči o zvíře poruší své smluvní povinnosti, např. když zvíře nebude s odbornou péčí hlídat a zvíře tak způsobí škodu třetí osobě. Pokud zvíře v péči detentora způsobilo škodu třetí osobě, musí jí uhradit ze zákona i vlastník zvířete, čímž je způsobena škoda i vlastníku zvířete. Pak zde máme 1) porušení smluvní povinnosti detentora, 2) škodu na majetku vlastníka zvířete a mezi nimi 3) příčinnou souvislost. Tj. kdyby vlastník zvířete uhradil poškozenému celou škodu, následně by jednu polovinu škody požadoval na detentorovi z titulu následného regresu podle zákonné solidární odpovědnosti za škodu a jednu polovinu z titulu smluvní odpovědnosti za škodu.

Což je ale pro vlastníka i v případě takového ujednání samozřejmě náročné, nejdřív platit poškozenému a až následně chtít peníze po detentorovi. Vůbec v případě společností, které na sebe nemusí mít napsaný žádný majetek ....

Na každý pád jsem rád, že se tohle téma otevřelo, koukal jsem, že roční pojištění za škodu způsobenou psem do dvou milionů stojí asi 135 Kč za rok, a to se myslím vyplatí  (Nemyslím tím pojištění zdraví psa, to jsem koukal, že jde do tisíců, ale díval jsem se jen na jednu pojišťovnu)

Neumi
Člen
# Zasláno: 22 Led 2016 13:22
- Nahlásit

se mi zdá, že si sepíšu smlouvu s mužem....

roční pojištění za škodu způsobenou psem do dvou milionů stojí asi 135 Kč za rok, a to se myslím vyplatí
bude záležet na podmínkách, aby v podstatě celý život psův nebyl vyňat z pojistky

zbrnd
Člen
# Zasláno: 22 Led 2016 13:25
- Nahlásit

Iserin23
Vůbec v případě společností, které na sebe nemusí mít napsaný žádný majetek ....
Tady to myslím bude ještě složitější, protože tato společnost nejspíše jen zprostředkovává poskytování služeb, Asi těžko budou ti hlídači a venčičky jejich zaměstnanci...tuším.

Katka D
Člen
# Zasláno: 22 Led 2016 13:40
- Nahlásit

Přesně tak, našimi zaměstnanci nejsou, DOGINNI je pouze zprostředkovatel.

birma
Člen
# Zasláno: 22 Led 2016 15:02
- Nahlásit

Katka D
pojištění kryje veterinární náklady do 10.000 Kč, škody způsobené pejskem do výše 10.000 Kč, škody způsobené pejskem na majetku náhradního páníčka do výše 5.000 Kč
To jsou dost vtipný částky teda, nemít žádný pojištění, vyjude to stejně
O reklamu se snažíš hezky, ale řekla bych, že fér by bylo si na podobných portálech reklamu zaplatit a ne se "nenápadně" procpávat. Nehledě na to, že tady asi u nikoho pšenka nepokvete

Katka D
Člen
# Zasláno: 22 Led 2016 15:12
- Nahlásit

Nenápadně se nikde neprocpávám, jasně a otevřeně jsem napsala že pracuji pro DOGINNI a že mě zajímají názory pejskařů, placenou reklamu využívají všichni, to není nic úžasného ;) ve většině případů úrazu během hlídání či venčení tato výše naprosto stačí, zatím se nám ještě nestal případ, kdy by tato náhrada škody nestačila. Samozřejmě s pojišťovnou neustále vyjednáváme lepší podmínky, ale momentálně nabízíme tyto částky

zbrnd
Člen
# Zasláno: 22 Led 2016 15:58
- Nahlásit

Nehledě na to, že tady asi u nikoho pšenka nepokvete
birma
Nekecala tyy jo?
Ja uz par hlidacek vybranych mam nahodou!

Katka D
Člen
# Zasláno: 22 Led 2016 16:08
- Nahlásit

zbrnd: až se budete registrovat tak dejte vědět a máte u nás tu slevu 10% ;)

zbrnd
Člen
# Zasláno: 22 Led 2016 17:46
- Nahlásit

Katka D
Tak to je skvele! Jeste navic 10% sleva! Je mi nesmirnou cti!!!
Dekuji mnohokrat!!!!!

birma
Člen
# Zasláno: 22 Led 2016 18:17
- Nahlásit

zbrnd
Ja uz par hlidacek vybranych mam nahodou!
Tak snad to s tebou hlídačky vydržej a nebudeš je moc zlobit ani šikanovat! A nezapomeň, že škodu můžeš způsobit jen do 10 000,- cokoliv navíc si hradíš z vlastní kapsy

zbrnd
Člen
# Zasláno: 22 Led 2016 22:57 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

birma
Tak snad to s tebou hlídačky vydržej a nebudeš je moc zlobit ani šikanovat
Proč já? Snad můj pes ne?

Katka D
Člen
# Zasláno: 27 Led 2016 09:19
- Nahlásit

zbrnd dejte vědět jaké hlídačky jste si vybral, pomůžu vám s výběrem

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání