Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Hlídání pejsků
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Katka D
Člen
# Zasláno: 14 Led 2016 13:21
- Nahlásit

Jak řešíte hlídání vašich pejsků? Troufli byste si svěřit pejska do péče ověřeného náhradního páníčka ve vašem okolí? Nebo volíte raději rodinu či přátelé?

birma
Člen
# Zasláno: 14 Led 2016 13:27
- Nahlásit

Katka D
neřeším, nejezdím nikam bez psa Ale kdyby, tak spíš než rodině bych ho svěřila odborníkům, které osobně znám a věřím jim (dost to ale bude tím, že z přátel by mého psa nikdo hlídat nechtěl a rodinu mám nepejskařskou a nesvěřila bych jim ho )

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Led 2016 13:37
- Nahlásit

Katka D

nenechává si psy hlídat, beru je s sebou, nejedu tam,kde by to se psem nešlo. pro případ nouze pochopitelně záložní řešení mám, ale to je opravdu pro případ, že by se něco stalo. Jinak si prostě nemyslím, že bych měla klid. Psi jsou vychovaní, poslouchají i kamarádku-sousedku, když jsem je jednou potřebovala v době své nepřítomnosti vyvenčit. Ale dlouhodobě ne.

Katka D
Člen
# Zasláno: 15 Led 2016 10:24
- Nahlásit

Já pracuji pro firmu Doginni http://bit.ly/1JMp7jP a snažím se touto cestou zjistit názory pejskařů na toto téma. Máme databázi náhradních páníčků po celé ČR. Co by vás například přesvědčilo, abyste svého pejska nějakému z nich svěřili?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Led 2016 15:29 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Katka D
Co by vás například přesvědčilo, abyste svého pejska nějakému z nich svěřili?
Mě osobně jedině opravdu krizová situace. Ono se to ale těžko specifikuje, protože "opravdu krizova situace" muze byt pro kazdeho trochu neco jineho.
Osobne bych dal psa kdyz uz tak radeji do nejakeho "kamenneho" psiho hotelu nebo samozrejme nejake zname osobe. Ale i temto variantam bych se snazil vzdy pokud mozno vyhnout. Osobne bych preferoval jeden psi hotel, ktery neni sice nic nobl, ale vim, ze tam pesanum daji napapat a nechaji je se probehnout a chapou i zaklady bezpecnosti, takze skoro jiste vim, ze pes by tam nemel moc komfort, ale vratil by v poradku.
Obecne sluzbu, o ktere se bavime bych asi zvolil jedine v pripade, ze by dalsi moznost byla uz jen nechat psa zavreneho doma nebo vypustit na ulici. Nebo potom v pripade, ze bych vedel o situaci, kdy budu potrebovat psa nekam dat hodne dlouho dopredu a mel bych tak moznost pobavit se a prozkoumat do hloubky ony nahradni pecovatele z agentury
Pokud Vas zajima proc vysvetleni je jednoduche. Ze zkusenosti vim, ze vetsina psu se nema dobre, vetsina majitelu se nestara dobre, takrka nic o psech nevedi, maji priserne chovaani ke psum. To je pomerne bezne i mezi lidmi pracujicimi v nejruznejsich organizacich na tzv. pomoc psum ci i ve veterinatni praxi.

birma
Člen
# Zasláno: 15 Led 2016 15:56
- Nahlásit

Katka D
Co by vás například přesvědčilo, abyste svého pejska nějakému z nich svěřili?
nic, koho neznám alespoň pár let osobně a nevím, jak přesně se ke psům chová, tomu nenechám hlídat svého psa.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 15 Led 2016 17:06
- Nahlásit

než jsme si pořídili prvního psa, opravdu jsme zvažovali, jestli zvládneme zorganizovat svůj čas tak, abychom psa nemuseli "odkládat" a zatěžovat okolí péčí o něho. Jestli budeme dlouhodobě schopni svůj život sladit s potřebama čoklíka. Jde to - už přes dvacet let zvládáme - výjimečně s výpomocí členů širší rodiny - jemu dobře známých.
Ano - může nastat nějaký velký průšvih, ale nevím jaký by musel být, abychom to jako rodina nezvládli.

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Led 2016 19:49
- Nahlásit

Xerxová
Ano - může nastat nějaký velký průšvih, ale nevím jaký by musel být, abychom to jako rodina nezvládli.

přesně, jedině v případě průšvihu, jinak nic,

birma
nevím, jak přesně se ke psům chová, tomu nenechám hlídat svého psa.

přesně a i tak......... nějak si nejsem jistá, že bych si nemyslela, že to jde úplně podle mých představ . Protože jedině já jsem ta "nejpovolanější, nejzodpovědnější, nej, nej..... a nikdo se o ně nepostará tak dobře jako já..... " D
Ale hlavně bych furt meldovala, že se může něco stát a psi pak nezareagují tak, jako reagují se mnou a... a... ne nic, buď já nebo nic

birma
Člen
# Zasláno: 15 Led 2016 22:23
- Nahlásit

PetraK
Protože jedině já jsem ta "nejpovolanější, nejzodpovědnější, nej, nej..... a nikdo se o ně nepostará tak dobře jako já..... "
Přesně
V případě například nějaký mý delší hospitalizace by samozřejmě někam musel, ale to mám vybraný jedno místo v republice a jinak nic...

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Led 2016 23:11
- Nahlásit

birma

ale blbý co? já si prostě nedovedu představit, že si odjedu na dovču a oni někde budou, byť vím že jim u kamarádky bude veledobře a spešl ona neudělá nic špatně...ale......
no nic, prostě patříme mezi ty, co vše podřídili psům

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Led 2016 07:32
- Nahlásit

PetraK to já si zase umím představit, že odjedu na dovču Se psem... Zvládli jsme dovolené tuzemské i zahraniční. Zimní, jarní, podzimní i letní (mimo sezónu to jde lépe, ale i teplá moře v plné sezóně jsme zvládli). Dovolené se stanem, v chatičkách, pronajatých domcích i v hotelech. Autem, ale třeba i lodí či lanovkou. Dovolené poznávací i skoro válecí. Hodně přírody i turistických míst plných památek. Nejdál na jihu to byla asi španělská Tarifa, na západě Skotsko (nebo Bretaň nebo možná i Galicie ?? nějak si ten globus nemůžu představit ), na severu Dánsko (nebo to Skotsko??) a na východě asi Jadran (Gargáno nebo Chorvatsko??)
Psi (čtyři různí) vždy zvládali dovolené dokonale - nikdy jsem neměla pocit, že jsou "týraní" cestou s námi. Jezdili od malinkata až do psího důchodu. Do tašky se nevejdou, nikdo je nepřehlídne... a nikde jsme neměli problém s jejich přítomností.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Led 2016 07:49
- Nahlásit

já bych to nouzově mohla řešit přes rodiče, mám výhodu v tom, že v případě nouze stačí 1x denně přijet a nakrmit, pokud by šlo o něco krátkodobýho. Pokud o něco dlouhodobýho, nevím, jestli bych si vůbec mohla finančně takovou službu dovolit, protože nebydlím ve městě a dojíždění na vesnici by bylo dost naprd na proplácení a v okamžiku, kdy to člověk musí řešit dlouhodobě - třeba pobyt v nemocici - tak ty prachy většinou začnou být taky dost důležitý.

Ale v takovým případě, když fakt není možnost, člověk využije cokoli. Ale primárně bych se snažila to nakombinovat třeba přes kamarády. Blbý, že pes náš -pes našich nemůžou být spolu, což to docela komplikuje

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Led 2016 21:04
- Nahlásit

Xerxová

to já si zase umím představit, že odjedu na dovču Se psem.
však jo, my taky jezdíme hromadně se psima. I když v Čechách.

impact
Člen
# Zasláno: 17 Led 2016 12:27
- Nahlásit

Já bych teda cizímu psy nesvěřila, protože bych z dotyčnýho doma po tejdnu našla tak mastnej flek a možná plomby ze zubů. Hlídat mi barák i se psama může jen velmi úzký okruh lidí, kteří moje psy znají a umí dodržovat bezpečnostní zásady.

Iserin23
Člen
# Zasláno: 18 Led 2016 08:31
- Nahlásit

Tak já si tedy na rozdíl od ostatních nedovedu představit, že bych bral psa všude s sebou. A kdybych nebyl dopředu domluvený s rodiči a od malinka ho na ně nezvykal, tak bych do pořízení psa ani nikdy nešel.

Např. příští týden se chystám na čtyřdenní přejezd Šumavy s minibaťůžkem. Jak bych to udělal se psem, který nadto nesmí do stopy, to teda nevím Taky nevím, co by měl pes z toho, kdybych ho vzal třeba na sjezdovky do Alp, co by dělal celý den sám na pokoji? Příp. když jezdím s krosnou na východ, jak by se asi tvářil na místní toulavé psy? Mačky v Norsku na Galdhopiggen bych mu asi taky nechtěl nasazovat. A to jsou zkrátka věci, které si neodpustím A myslím, že to psík u rodičů maximálně dva, tři týdny přežije ...

Tony
Člen
# Zasláno: 18 Led 2016 09:53
- Nahlásit

Tak já tedy pejska čas od času "zaprodám" (max. pár dní), týká se to skoro vždy případů cest pracovních, výjimečně i cest soukromých např. toto parné léto, jsem si netroufla psa tahat úplně všude - třeba kvůli přehřátí v busu, návštěva kamarádky s novorozencem apod. Hlídání zajišťuje sestra nebo kamarád (který i jednou týdně při delší směně venčí), a nemám starost, vím, že postaráno je dobře. Tenhle hlídací systém byl domluven už před pořízením psa. V nouzi mám v okolí ještě 2-3 rodiny, které vím, že by pohlídaly se vším všudy taky, ale dávat někam do nenznáma, to si neumím představit.

Katka D
Člen
# Zasláno: 18 Led 2016 13:00
- Nahlásit

Děkuji všem za komentáře a názory, samozřejmě hlídání v okruhu rodiny či známých je nejlepší možná varianta. Bohužel ne každý tuto možnost má. Já třeba osobně bych psa do psího hotelu nedala, mezi ostatními psy se toho může stát mnohem víc, než když bude můj pejsek sám u slečny doma a celou dobu s ní. U slečny, která pejsky miluje, ale z nějakého důvodu si nemůže svého pořídit (škola, práce...). A přesně tito lidé jsou našimi náhradními páníčky, milovníci psů, kteří svého nemají nebo jim ten jejich nestačí ) Je to pro ně příjemně strávený čas, víkend, procházky, za které dostanou ještě nějakou tu odměnu. A pokud se můžu s tou slečnou sejít dopředu, vzít ji s sebou na několik venčení, říct ji co a jak a vše vysvětlit, většinou se domluvíme a spokojeny jsou obě strany teda vlastně všechny 3, v mém případě 4 (mám dva pejsky ) )

zbrnd
Člen
# Zasláno: 18 Led 2016 13:09
- Nahlásit

Iserin23
A myslím, že to psík u rodičů maximálně dva, tři týdny přežije ... Pes toho prezije opravdu dost, stejne jako treba i clovek, nejde to jen tak zabit mavnutim prstem.

Iserin23
Člen
# Zasláno: 19 Led 2016 13:06
- Nahlásit

zbrnd

Na druhou stranu existují i případy uhranutí pohledem, vypadá to "jen tak". ale není to jen tak ...

birma
Člen
# Zasláno: 19 Led 2016 18:50
- Nahlásit

Iserin23
A to jsou zkrátka věci, které si neodpustím
no a jiní si to kvůli psovi třeba rádi odpustí. Každý jsme jiný

Katka D
Já třeba osobně bych psa do psího hotelu nedala, mezi ostatními psy se toho může stát mnohem víc, než když bude můj pejsek sám u slečny doma a celou dobu s ní. U slečny, která pejsky miluje, ale z nějakého důvodu si nemůže svého pořídit (škola, práce...)
Moc tedy nechápu, jak bude pejsek celou dobu se slečnou, která kvůli škole/práci nemůže mít vlastního, ale budiž. Rozhodně si dovedu představit, co by ze slečny zbylo, kdybych jí svěřila psa v počátcích našeho soužití a nechci si představit, co by se mi vrátilo za psa, kdybych ho svěřila někomu, kdo psy sice miluje, ale nemá zkušenosti s labilama, pozitivkou a spoustou dalších věcí...

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Led 2016 19:00
- Nahlásit

birma

já si to taky nedovedu představit, že bych netrávila právě ten volný čas se psy, protože to se jim můžu věnovat intenzivně a můžeme si užít právě tý hromady společnýho času, který běžně člověk nemá, ale tak lidi to mají různě.
V práci si pořídili psa, ale doma nejsou skoro vůbec. protože dojíždějí a o víkendech mají natlučený program...... no asi to tak taky jde.

birma
Člen
# Zasláno: 19 Led 2016 19:10
- Nahlásit

PetraK
já mám výčitky i když jdu dvakrát týdně po práci na hodinu a půl do bazénu a to Adam není prakticky nikdy doma sám ale tak já prostě v tomhle fakt nejsem na středu gaussovy křivky (a nevadí mi to)

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Led 2016 19:35
- Nahlásit

birma

tak to já ani nemám výčitku, jako že mi je spíš líto toho, co jsme si mohli užít, páč v týdnu po práci, kolik času člověk zbyde. Aaaa proto si užívám to, když máme volnooooooooo. jako třebas o víkenduůůů, kdy furt nejsme doma. Všichni čtyři, tedy čoklidi a my.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 19 Led 2016 20:24
- Nahlásit

PetraK ono za mlada asi jde snadněji "odkládat" zviřoně - když se rodiče (sourozenci) postarají. Neb pes je to víceméně rodinný a nevadí to ani tomu psovi ani těm hlídačům... U nás už varianta odkládat psa k rodičům nešla použít - neb více než sedmdesát aktivních kilíček psa důchodcům nepsím prostě nenecháš. Ano - není problém, aby psa vypustili výjimečně na zahradu (když třeba celý den sedím u státnic), ale na týden jim ho nechat by znamenalo, že je pes bez procházek mimo zahradu. A oni se budou stresovat, aby se psovi nic nestalo, aby vše bylo v pořádku...
Tak, jako člověk většinou upraví své aktivity s příchodem dětí (taky je lze odkládat a žít si svůj život beze změny dál), tak lze aktivity upravit i s ohledem na chlupáče. Nechodím se psem všude, pes umí být doma, umí počkat chvíli i v autě (ne za vedra), nemám ráda řeči "kam nemůže můj pes, tam nikdy nejdu". Máme i aktivity bezpsí - ale musí se časově vyladit, aby pes nebyl ochuzen o svůj čas a prostor... A dají se zvládnout dny pracovní, víkendové i dovolenkové...

O dovolené se dá vystřídat u památek, dá se něco oželet (já třeba byla na zajímavé výstavě v muzeu, Pepa zatím absolvoval se psem procházku po nábřeží, jindy fotit zámecké zahrady byl on - neb psům vstup zakázán... tedy i mně), volit v horách snazší cestu (neb řetězy a pes mamut nejdou dohromady)...
Chicht - teď plánuju to Skotsko - a zajímá mě kromě jiného: jestli na daný hrad může pes, do vyhlášených zahrad může pes, do rezervace může pes, na trajekt pro pěší může pes... Ano - plán je hodně chodivý - aby si zvíře přišlo na své

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Led 2016 20:36 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Xerxová

odkládání - ale tak já - sama za sebe - já bych litovala toho času, kdy s nima prostě nejsem- něco jinýho je, já nevím, víkend, ale tři týdny? Kdy bychom je mohli trávit spolu? Aktivně, pořádně? No pro mě prostě ne. znáš mě. Ale říkám, to je za sebe, protože pro mě je pes ten hlavní koníček. Jsem na lyžích, pes je tam s námi, protože Brtnik nelyžuje a jdou spolu na prochajdu, a já jim závidím

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Led 2016 07:42
- Nahlásit

Iserin23
od toho mam doma muze, kterej se mnou nesdili volnocasovy aktivity, takze su v tomhle ohledu na tom dobre - muze hlidat

PetraK
tak ja taky dojizdim, tak toho casu mam vyrazne min a ne kazdej vikend su doma, presto si nemyslim, ze by nejak stradali... - ale to je proste o cloveku a i o tom plemeni. Pes, kterej sam od sebe prospi 20h denne bude urco jina liga nez aktivista

Katka D
tam je pak problem, ze kdyz takove slecne 5x zaplatim dojizdeni aby se se psem seznamila a pak ji jeste 3x denne budu muset zaplatit dojizdeni + venceni, tak to uz snad radsi nikam nedojedu, protoze by na to padla cela vypalata (nevyhoda tech, co nebydli ve velkym meste, kde kazdej dojede na salinkartu)

Neumi
Člen
# Zasláno: 20 Led 2016 07:53
- Nahlásit

5x zaplatim dojizdeni aby se se psem seznamila a pak ji jeste 3x denne budu muset zaplatit dojizdeni + venceni
no, a když k tomu přičteš placení újmy na majetku či zdraví, které tvůj pes pod dozorem slečny způsobí.....

zbrnd
Člen
# Zasláno: 20 Led 2016 09:40
- Nahlásit

no, a když k tomu přičteš placení újmy na majetku či zdraví, které tvůj pes pod dozorem slečny způsobí....
Tak musí ho mít na volno, bo na vodítku jsou psi děsně agresivní, úplně moc až nejvíc. Říkal to psodborník akademik Šusta a docent Walda, takže je to určitě pravda. Navíc logicky musí na něj uplatňovat jen pozitivku tedy odměňovat jen odměňovat, když udělá něco správně. A fše bude fpoho.
Joo chce na to jíít prostě chlafou holenku a vše bude OK.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Led 2016 09:46
- Nahlásit

Neumi

Katka D
Člen
# Zasláno: 21 Led 2016 16:36
- Nahlásit

Co se týče venčení, vyzvednutí a dovezení pejska zpět se opravdu neplatí tato služba funguje pouze u hlídání. U venčení platíte pouze cenu za 30min venčení. A co se pojištění týče, to je právě ono, pejsek je přes doginni.cz/cs/facebook pojištěný jak na veterinární náklady tak na škodu u hlídače doma. A všichni naši hlídači jsou důsledně prověřováni a po každém hlídáním či venčení vždy voláme majiteli zda byl se službou spokojen, protože garantujeme 100% vrácení peněz v případě nespokojenosti. Majitel pejska také vždy hlídači udělí na jeho profil hodnocení, a samozřejmě ti hlídači, kteří už nějaké to hodnocení mají jednu objednávku za druhou. Chození na vodítku opravdu preferujeme, jistota je jistota. Nevím, co je špatného na pozitivní motivaci, neříkám, že používám 100% jen tu, mým psům také občas přiletí sem tam nějaká facka když dělají hluché nebo neví jak se mají chovat, mám trošku telátka takže jsem na ně klidně drsnější, vše v jejich prospěch... Každopádně, kdybyste někdo přece jen chtěl naše služby vyzkoušet, můžu vám nabídnout svůj promokod KATKA10 a s ním automatickou slevu 10% na první objednávku

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání