| Autor |
Zpráva |
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2015 13:19
- Nahlásit
zbrnd
bude takovej, jakýho si ho "uděláte"
ne ne, to prostě nefunguje... taky jsem tomu dlouho věřila, ale stačil jeden pes s hodně silnou osobností a předsudky (a iluze) vzali za své.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2015 21:54
- Nahlásit
ssshhhhh
ne ne, to prostě nefunguje... taky jsem tomu dlouho věřila, ale stačil jeden pes s hodně silnou osobností a předsudky (a iluze) vzali za své
jistě, že to funguje a pokud ne, znamená to, že se ten pes udělá sám, což zase znamená, že si žije podle sebe a v naši společnosti nemá co dělat neb může být nebezpečný jak sobě tak okolí.
Nikde jsem nepsal, že si toho psa udělá na 100% dle svých představ, to jaksi nejde skoro nikdy a mmj to vyplývá právě z toho, že pes je živý a ne stroj či robot. A z tohoto mmj právě i vyplývá, že člověk, který chce psa, by měl jít do toho pořízení s trochu jinou představou než že pes má být třeba:
světlý
30-35 v kohoutku
milovat děti
milovat lidi
milovat sporty s rukavem
milovat psy
snadno cvičitelný
lehce uchovnitelný
nenáročný na stravu
zdravý
roztomilý
dobrý hlídač
vhodný na canisterapii
vhodný na fekolukomonoterapii
hodný
mírný
impulzivní když je třeba
hdlouhosrstý snadno rozčesávatelný
nechytací klíšťata
atd atd ATD
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2015 08:45
- Nahlásit
zbrnd
jeste ti tam chybi, aby fungoval jako oslicku otrep se a padali z nej misto chlupu penize nebo rovnou zlato takovyho ja bych brala
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2015 08:59
- Nahlásit
cernej caj
a nejlépe ještě aby se živil vzduchem, to by byla značka ideál, což mi připomíná, že musím zase objednat granule
(a zbrndovi teď praskne žilka)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2015 09:33
- Nahlásit
Maya
taky budu objednavat, tak za 3 tydny ale az
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2015 11:18
- Nahlásit
Nechytací klíšťata... teda, tak tenhle požadavek jsem já trubka zapomněla chovatelce říct, no nejsem pitomá??? .
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2015 12:08
- Nahlásit
Tony
taky bych to ocenila po te, co nase fena pri pokusech o vyrvani zubama desne piska nekdy uprostred noci... takze clvoek chca nechca musi vstavat a jit hledat, protoze to piskani nenecha jednoho vyspat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2015 12:46
- Nahlásit
cernej caj
prej to strašně svědí, ale osobní zkušenost nemám
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2015 12:50
- Nahlásit
Maya
ale ja bych verila, ze to neni prijemny, ale vona jak se ho snazi zbavit tak asi vtahuje do sebe vzduch a desne piska proste u ni poznas okamzite, ze ma kliste - jak zacne piskat, staci prohledat oslintany chlupy
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2015 12:57
- Nahlásit
Tak ta moje je neřeší, takže se mi už letos stalo, že mi po pokoji pochodovalo odtržené, plně napité klíště (kdo by to čekal na začátku dubna... a to se snažím prohlížet).
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2015 13:02
- Nahlásit
Tony
tak ono asi by byl dobrej zlatej stred, pes co ti da vedet ale nebudi te kvuli tomu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2015 13:03
- Nahlásit
Moji se tak akorát trochu podrbou někde poblíž, tak si musím všimnout a pak hledat.
Ale letos zatím jedno teď o víkendu a byl to kloš, ne klíště a ještě zapíchnutej u voka, děsný.
Až už taky konečně na ně prsknu pipety.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2015 13:12
- Nahlásit
cernej caj
Taky bys neusnula, kdybys věděla že máš klíště.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2015 22:03
- Nahlásit
Maya
(a zbrndovi teď praskne žilka)
jako kvuli tomu, ze se chovas tak nemoudre?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2015 08:33
- Nahlásit
zbrnd
jako kvuli tomu, ze se chovas tak nemoudre?
ano ano, že jako tejrám ty pejsky
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2015 09:01 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Maya
ano ano, že jako tejrám ty pejsky
tak to neboj, to nepraskne...teda me, to mozna spis Tobe :/ pokud na to jednou prijdes, co jsi jim provadela
PS to neni mysleno ve zlym
|
kuron
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2015 13:59
- Nahlásit
Jackie13
Vašim požadavkům celkem dobře odpovídá Lapinkoira.
Jsou opravdu super.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2015 14:09
- Nahlásit
kuron
znate lapiny?
ja bych jednou mozna nejakou chtela
nicmene me vyhovuje relativni lenost spice a lapinu uz bude nutny asi vic zamestnat jak pohybem, tak hlavu...
|
kuron
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 08:28
- Nahlásit
cernej caj
Mám půlroční štěně Lapiny.
Míval jsem Kolii, Malamuta i křížence s jezevčíkem, ale tohle zvířátko je bezkonkurenční. Nedivím se, že o nich všichni píšou v superlativech. A z pohybem je to podobný, jako u jinech psů. Akorát do bytu nepatří, ale to asi většina psů.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 08:30
- Nahlásit
kuron
Mám půlroční štěně Lapiny
tak to v dobrém závidím
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 08:59
- Nahlásit
kuron
aaaa chceme fotky lapinatka!!! a pojdte k nam do spicu a kdyz pridate postrehy ze souziti, potesite nas tam vsechny spicarky co bysme jednou tu lapinu chteli
odkud mate stendo? u nas je jedna nebo dve chovky, co vim... jakoze je to zatim vec dost do budoucnosti, prece jen moje fena bude mit ted 6let, takze jeste tak dalsich minimalne 6 dalsiho psa doufam resit nebudu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 09:54 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
Jj, my všichni chcem lapiny, když ti buhundi tu furt nejsou.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 10:10
- Nahlásit
Ted na výstavě v Bolce byla Lapinkoira a lapinpokokoira či jak se to píše..jakej že v nich je vlastně rozdíl? já jsem je teda bohužel ani neviděla tak vůbec netuším...?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 10:12
- Nahlásit
Fajka
lapinporokoira je víc pracovní a míň chlupatá a u nás jí nekoupíš, jinak je to + - stejný bo původně to je jeden pes
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 10:14
- Nahlásit
Maya
je víc pracovní a míň chlupatá
dík za vysvětlení, to mě mrzí že jsem je neviděla, když tam byla možnost prohlédnout obě..no ale v tom vedru se nedalo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 10:29
- Nahlásit
Fajka
hlavne ja bych treba lapinu ani nepoznala, nevedet, ze pani s timhle cislem ma mit lapinu
co sem videla na webu jedne chovky v cr, tak ty psi maj mnohem vic chlupu takze u tech spicoidu to fakt vzhledove presne nepoznam...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 10:34
- Nahlásit
cernej caj
no s těma chlupama to bude jak u špiců, zachlupacenej pes ti vylíná a máš jinýho psa
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 11:33
- Nahlásit
no prave, a pro me je to vseco takhle dost podobny, vidim, ze to je spicoid, ale fakt sem tech lapin nevidela krome tehle dost na to, abych to spolehlive na prvni pohled poznala
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 11:55
- Nahlásit
moje orientační měřítko je:
ten špic je nějakej divnej, zvláštní = to bude lapina
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 11:56
- Nahlásit
cernej caj
mají jinou hlavu i jiný úhlení nohou, minimálně ta hlava je vidět na první pohled nebo možná mě to trklo, že jsem jí viděla pohromadě se špicema
špicoid to samo je, jen mixnutý nějakým ovčákem
|