Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jaké plemeno?
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Jackie13
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 16:55
- Nahlásit

Dobrý den, poraďte mi plemeno.
Mé požadavky: velmi hodný k dětem a lidem všeobecně, snášenlivost se psy(nebo aspoň ignorace), celkem ovladatelný, hodný a absolutně neagresivní, vhodný na sporty a tak (takže žádné krátké čumáky, krátké nohy apod., prostě normální stavba těla), srst krátká nebo lehce delší (ne naháč a srst až na zem), péče o srst nijak náročná (trimování nevadí), hmotnost nejméně 5 kg.
Požadavky, které nejsou příliš nutné: láska k vodě a aportování, vynikající na psí sporty (jakékoli), příliš neuštěkaný, vhodný na canisterapii.
Mám zkušenost se psy (mám jsem teriéry), pes bude mít několikrát denně procházky + min. 2-3 h denně dlouhá procházka, výcvik, sport, který ho bude bavit. Pokud na to bude vhodný, tak bych chtěla zkusit i canisterapii.Děkuji za odpovědi.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 18:34
- Nahlásit

Tak mě napadá německá doga, ale ta asi nebude na ty sporty

Ale vážně, 5kg a víc to je hrozně moc plemen, to by chtělo bližší váhovou specifikaci.

Jinak požadavků je dost, což o to

Třeba nějaký retrívr?

A proč ne dalšího teriéra?

A co fenka, už je čistotná?

Jackie13
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 18:42 - Změnil/a: Jackie13
- Nahlásit

ND bych taky jednou chtěla, ale teď ne. No nad retrívrem jsem přemýšlela, líbí se mi, jen jsem myslela jestli tady někdo třeba nenapíše nějaké zajímavé plemeno. Jinak u teriérů chci zůstat a vždy mít aspoň jednoho, ale ráda bych poznala i další plemena, ne jen teriérovská.. A fenka už je čistotná, trvalo jí to teda docela dlouho, ale dočkala jsem se, takže super. Velikost psa je opravdu jedno, jen ne nějakýho mini a ne obra.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 18:48
- Nahlásit

trvalo jí to teda docela dlouho, ale dočkala jsem se,
Tak to je fajn

A co flat coated retrívr, je teda fakt, že už ho má taky každej. Nebo curly.

Nebo nějaký ovčoun, ale ty už budou chtít hodně pracovat. Možná švýcar, ti by mohli být méně pracovní, ale furt dost na sport?

Případně něco ohařoidního, ale tam už se zase musí počítat s loveckými pudy.

Osobně mám raději plemena tvrdohlavá a nesportovní, takže úplně přehled v tom nemám.

Ještě mě napadá australský ovčák (cattle dog), co znám jsou sportovní, ale taky uňafaný (když chtěj balonek ).

Taky třeby aus. kelpie, ty jsou taky celkem našláplý. (na mě až moc)

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 18:50
- Nahlásit

A tady je to podle abecedy mmch jdu se zítra podívat.
http://www.vystavapsu.cz/rozdeleni-plemen/675-0

corgi
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 18:55
- Nahlásit

Teď jsem četla v PPČ portrét samojeda a je to asi jediné plemeno, které (údajně) 100% splňuje tu hodnost na děti, lidi, psy.....
Australák, kelpie - super akční blázni, ale člověk může natrefit na rozličné povahy (které by na canisterapii rozhodně nebyly).
Flat bude taky OK, ale asi moc obyčejný

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 18:59
- Nahlásit

corgi
No když právě, ta hyperaktivita holt na terapii úplně asi nebude no.

Samojed dobrý, za mě hodně dobrý, někteří prý mají problémy s lovením a navíc je to teda huňáč největší, tak to asi nesplňuje základní podmínky Jackie13

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 19:01
- Nahlásit

Ještě mě napadá český strakatý pes, ti jsou roztomilouši, ale povahově teda netuším.
Mimochodem nedávno jsem poprvé viděla Eurasiera, to je multi ultra roztomilý, k sežrání.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 19:08
- Nahlásit

musí to bejt pes?
co třeba tohle? myslím, že je to rozhodně vhodnější

Jackie13
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 19:11
- Nahlásit

zbrnd - Ano, co se na mé otázce nelíbí?

Jackie13
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 19:14
- Nahlásit

Ty strakáči jsou pěkný i povahě.

Jackie13
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 19:15
- Nahlásit

Taky bych šla na výstavu, ale do Prahy se nedostanu..

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 19:18
- Nahlásit

Jackie13
Ano, co se na mé otázce nelíbí?
Otázka je v poho, řekl bych i velmi dobrá, výstižná a asi poměrně přesná. No a podle jejího obsahu, který vyjadřuje nejspíše požadavky či představy toho, kdo pořizuje (asi Vás), mi přišlo, že vhodnější než pesan byl byl třeba tenhle dron nebo nějakej jinej, protože spíše vyhoví požadavkům a náročnosti požizovatele.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 19:23
- Nahlásit

Jackie13
A tak pokud by stačila ta váha 5-10 kg, tak já samo doporučím středního špice, pokud něco neštěkavého, tak japonského špice, blbě se shání, ale ted se narodil jeden vrh, asi jediný v tomto roce, takže raritka a myslím, že i šiperka by byla vhodná, ale ty až tak neznám, takže jak by odpovídalal povaha a ta štěkavost nevím.
Eurasieři jsou super, ale jejich povahy se dost liší podle toho, jestli inklinujou víc k čauovi nebo špicovi. Navíc na sporty asi moc nebudou.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 19:26
- Nahlásit

Jackie13
Ty strakáči jsou pěkný i povahě.
Znám jednoho a je fakt fajn, koukám na ten popis povahy, to zní skoro jako to zadání

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 19:27
- Nahlásit

Maya
Tak ale ti špicové to jsou všecko hrozně chlupatý psi ne.
A sportovní mi teda nepřijdou moc.
Jako mě by se líbil

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 20:06
- Nahlásit

ssshhhhh
ak ale ti špicové to jsou všecko hrozně chlupatý psi ne.

Střední ne, tam ještě není přikříženej pomeranian, delší srst mají, to jo, ale nijak extra hustou a srst je bezúdržbová, já toho svýho pročísnu jednou za měsíc až dva čtvrt hoďky a vypadá furt super.
Běhají agi a celkem úspěšně.
Můj pes v zimní srsti, jako určitě minimálně měsíc nečesanej, v zimě fakt moc nečešu.

A tady jsou nějaký fotky a videa z agi některých psů
http://mittel-spitz.webnode.cz/sport/

Xerxová
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 20:27
- Nahlásit

to není málo požadavků a myslím, že žádný pes nebude splňovat všechno. Mám stále stejné plemeno - myslím, že velmi obdobně vychovávané - každý ze čtyř jedinců byl jiný.

Umím si představit, že vyjmenuju celou řadu plemen, kde znám jak skvělé sportovce, společníky, pohodáře... a u stejných plemen znám i jedince velmi "osobité"... které bych si jako terapeuta představit neuměla. A není to jen neschopností majitelů... prostě ne každý jedinec se na všechno hodí. A je to sázka do loterie - místo aktivního ovladatelného kamarádského jedince můžete mít asociálního vzteklouna...
Lépe je nemít velké ambice...

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 20:44
- Nahlásit

Xerxová
Hezky napsáno

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 20:51
- Nahlásit

Xerxová
Tak hezky napsaný, ale to snad každý pejskař ví a zadavatelka píše, že zkušenosti má. Myslím, že zadání bylo myšleno tak, že třeba z hlediska předpokládané povahy je dost rozdíl pořídit si třeba pitbula a nebo retrívra, tak prostě zadavatelka chce doporučit plemena, která se hodí a když pak narazí na netypického jednince, tak se s tím holt nějak vyrovná. Ale nechce si cíleně pořizovat něco co nechce, to já bych taky nechtěla.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 20:52
- Nahlásit

Fuj ta poslední věta, ale vymejšlet jinak už to nebudu.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 20:53
- Nahlásit

Maya
Fuj ta poslední věta

Xerxová
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 20:59
- Nahlásit

Maya no když lidumil, pejskomil, dítkomil a zcela neagresivní a zároveň s ambicemi na sport i canisterapii... to je fakt velký záběr požadavků.
Jsou psí osobnosti, které takové jsou. Ale není to pravidlo jednoho plemene.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 21:55
- Nahlásit

Xerxová
No tak já myslím že lidumil a pejskomil nějaký předpoklady na canisterapii mít bude, ten sport nebyl upřesněn, jako služební plemena na sportovku to asi moc nebudou, ale na agi klidně, s loveckými plemeny se dá věnovat i tomu jenom sportovně, asi by to chtělo větší upřesnění.
Myslím si, že takových plemen je spousta a pak už je to jenom o výběru konkrétního jedince.

Jackie13
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2015 23:24
- Nahlásit

Xerxová - Psala jsem nebo aspoň ignorace psů.. A na canisterapii musí být pes lidumil a dítkomil.. Jinak sporty mi jsou jedno, záleží co bude psa bavit a tomu se budem věnovat.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2015 00:20
- Nahlásit

Jackie13
pes bude Váš otrok a přizpůsobí se neboli bude takovej, jakýho si ho "uděláte", pokud to bude pes normální teda

birma
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2015 09:15
- Nahlásit

Jackie13
Mně napadl toller

zbrnd
přizpůsobí se neboli bude takovej, jakýho si ho "uděláte
To děláš ze psů stroje ty - každý je jiný a jsou mezi nimi velké osobnosti

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2015 11:44
- Nahlásit

birma
To děláš ze psů stroje ty - každý je jiný a jsou mezi nimi velké osobnosti
stroje se přizpůsobují člověku jo?

birma
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2015 11:48
- Nahlásit

zbrnd
No jasně - co si naprogramuješ, to máš. Jakej je rozdíl mezi timhle a tim, cos napsal o psech?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2015 11:58 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

birma
No jasně - co si naprogramuješ, to máš.
stroje jsou obecně programovatelné jo? to promiň, ale asi žiji v jiném světě
a i pokud jsou programovatelné tak jejich naprogramováním se snad nepřízpůsobují, zůstavají stále stejné

Jakej je rozdíl mezi timhle a tim, cos napsal o psech?
promiň, ale fakt nevím, na co se ptáš....jakej je rozdíl mezi čím tedy?

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání