| Autor |
Zpráva |
elmiiik
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 18:28
- Nahlásit
Chtěla bych se zeptat, jakého psa by jste mi doporučili?..
- chtěla bych většího nebo středního psa
- byl by v bytě, ale s pravidelnými procházkami
- chtěla bych s ním běhat agility, frisbee, možná dělat i obrany
- v období dovolený bychom ho chtěli brát na turistiku
- aby se snesl s dětmi, s ostatními psy a nebyl agresivní
Děkujii )
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 18:46
- Nahlásit
[b]elmiiik[/b
Kratkosrsta kolie
|
elmiiik
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 19:02
- Nahlásit
to já bych radši nějakého spíš náročnějšího na srst přemýšlím o border kolii nebo o australském ovčáku
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 19:11
- Nahlásit
[b]elmiiik[/
Tibetsky terier -mam doma,jsem nadsena
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 19:18
- Nahlásit
elmiiik
border kolie teda na obrany není
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 19:20
- Nahlásit
[b]elmiiik[/b
tibetak teda na obrany taky neni,ale na vse ostatni jmenovane ano.Mentalitou borderku pripomina ale neni tolik casove narocny jako bordera
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 19:39 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
elmiiik
přemýšlím o border kolii
znám nejednu borderu, které stačí jen trochu méně zábavy a pak si to kompenzuje tím, že je "hnusná" na psy.
Osobně bych si borderu pořídila jen proto, že strašně moc toužím po bordeří povaze a náročnosti, ne pokud chci "jen" veselého aktivního flekatého pejska.
Vybírala jsem bláznivého flekatého psa v útulku a spokojenost veliká . Prý je to něco mezi bretaňským ohařem a kooikerhondie. Oboje má poměrně pěkné povahové charakteristiky, jen to chce se víc zaměrit na chování u zvěře
Jo ale na obrany taky asi nejsou
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 19:45
- Nahlásit
kachna_
V poslednimPsu priteli,je clanek,Jak odnaucit borderku past. Panicce,zkusene vycvikarce pase doma seltii,a ma "volno" az seltii dopase do pelisku.pry uz je z toho neuroza,chudakselticka. Mne se taky libi borderka ale netroufla jsem si na ni se zamestnanim a dvema detmi. Tibetsky terier mi byl doporucen jako mene narocna alternativa a jsem spokojena! Hlava chytra,aktivni,pomaha i doma
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 20:45
- Nahlásit
sicluceatlux
Jak odnaucit borderku past
jo, přesně tohle byl důvod, proč taky nemám borderku.
Tibetský teriér vypadá úžasně. Je fakt tak veselej, jako teriéři bývají?
Já si pořídila šeltičku, ale myslím, že jsem jí měla říkat spíš Marvin.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 21:06
- Nahlásit
kachna_
Je skvelej ale nepatri mezi teriery,jen ho tak anglicane nazvali kvuli podobnemu temperamentu,tak mu to zustalo,je to puvodem pastevec Coz beru jako bonus,je s ni skvela domluva, nema potrebu utikat,venku si nas pekne obiha v kruhu a,e hystericky nepase Kdyz byla stene tak mepast zkusila, ale rekla jsem ji ze nejsem zadna ovce a jde se tam kam chci ja,pochopi veci vetsinou tak napodruhe Venku to obcas zkusi na manzela ale uz jen tak, ze sedotkne jeho podkoleni cumakem,a staci. Nehoni kolisty ani bezce,pekne sedi u nohy nez prebehnou,a doma mi pomaha uklizet povalujici se veci po zemi. Hrozne rychle se uci ruzne kousky,je snadno motivovatelna. Ma krasnou srst A miluje fotbal Seltie je synuv vysneny pes,tak uvidime,take se mi moc libi,na vystave me uchvatil tibetak vubec tihnu k pasackum Trosku jsem se nechala unest
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 21:23
- Nahlásit
kachna_
A k te veselosti-noma3 roky a kazdy den me necim dostane-treba kdyz jsem ji jeden den ucila hop na zada,druhy den jsem se sehnula k vysavani ,nic zleho netuse a naraz hup,mela jsem ji na ramenou jako papouska No j
uz to dela na povel pouze A takove skopiciny:.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 21:34
- Nahlásit
elmiiik
když jde o to agility, frisbee a zároveň obrany, šáhla bych mezi ovčáky, NO, BŠO, BO (klidně nějakého chlupatějšího). Kolie na obrany fakt nebude.
Volila bych fenu, nejsou tolik konfliktní jako samci s jedinci stejného pohlaví.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 21:36
- Nahlásit
elmiiik
Já vždycky u těchhle dotazů postrádám to, co může budoucí majitel nabídnout tomu psovi. "Chci", "ráda bych, aby pes", "měl by" - dobře, ale teď co ten pes může čekat od Vás? O tom jsme se mnoho nedozvěděli. A věřte, že borderka i australák toho od Vás budu čekat hodně
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 21:36
- Nahlásit
borderka i australák toho od Vás budu čekat hodně
proto bych šla do nějaké víc "klasiky"
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 21:38
- Nahlásit
sicluceatlux
tibet terier je na obrany? jinak nic ve zlým, ale věřím, že dost lidí od pořízení odradí vzhled
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 21:40
- Nahlásit
sicluceatlux
tak "pastevec" jako třeba KO, šaplaninec, kraševec atd zběsile nepasou, to dělaj hlavně kolie ;)
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 21:51
- Nahlásit
australák toho od Vás budu čekat hodně
já mám teda jednoho prvního australína...a zas na jeho obranu musím říct že ano je vždy v očekávání akce vyžaduje docela dost nadruhou stranu pokud se mu člověk fakt věnuje během času kdy jste spolu tak pak je schopen celou dobu co je člověk v práci prochrápat oproti borderám je tak trošku lenošnej házení aportků mu stačí třeba 10 minut a pak sorry paničko ale já se du smočit už mě to ted stačilo... jo ujde v klidu MID ale po 50 kilákách na konci do mě ryčí, otevři už ten kufr vod auta já du spááát a jasný ukazatel jak moc je vylítanej nebo málo jsou díry na zahradě...když se nudí prostě krtkuje
ale nemůžu říct že bych ho nějak doporučovala, každýmu vyhovuje něco jinýho, záleží na tom co s ním asi má člověk za úmysl
jinak agility, frisbee a turistika naprosto v pohodě... snášení se s ostaníma a s dětma, záleží na povaze a výchově...jako u každýho plemene ...
mě osobně na něm strašně vyhovuje to že je kdykoliv ready na jakoukoliv akci...z hlubokého spánku na něj člověk kývne a nadšeně letí hurá bude akce! jakákoliv ....
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 21:57
- Nahlásit
ssshhhhh
na obrany neni,to jsem psala vyse;)A vzhled odradi jo. ?Me prave uchvatil ,ale jsem ujeta na dlouhosrstaky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 22:50
- Nahlásit
sicluceatlux
Seltie je synuv vysneny pes,tak uvidime,take se mi moc libi
já jí taky měla vysněnou od dětství (resp. kolii). No a pak jsem se utla s výběrem povahy. Ona, totiž, není veselá.
vzhled odradi jo.?
vzhled je náhodou super. Dlouhosrstej, strakatej, tak akorát velkej pejsek
dlouhosrstaky
ti jsou nejlepší
ssshhhhh
NO, BŠO, BO
hodně se doporučuje chodský ovčák.
|
elmiiik
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2014 04:44
- Nahlásit
Já mu právě můžu nabídnout cokoliv. Mám ted maltezáčka, ale s ním se nedá skoro nic dělat, pořád by jen spal a když vyjdes na delší procházku tak pak celý den prospí. Navíc jsem blázen do agility a chtěla bych takového pejska který tím bude taky žít + nebojím se ničeho nového a klidně pujdu do všeho. Koukala jsem na borderu ale ta potřebuje 24 h aby se jí někdo věnoval a to z důvodu zaměstnání asi fakt nezvládnu a australák mi snad vším vyhovuje, tak právě koukám jestli není ještě nějakej podobnej pejsek hlavně teda povahou.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2014 08:23
- Nahlásit
elmiiik
A co zmiňovaná šeltie ? Pokud upustíte od obran, k agility jako stvořená Běžte kouknout na závody, je jich tam spoustu. Nebo si pořiďte to poslední ¨číslo "Pes přítel člověka", tam se dozvíte hodně věcí k tomuto tématu.
Vím i o chovné stanici, kde právě s krátkosrstou kolií dělají i obrany, ale podle mě to prostě není jejich parketa.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2014 08:28
- Nahlásit
kachna_
Dík
A nadala by se ta veselost z ní třeba vydolovat ? Jako třeba odměňovat ty okamžiky, kdy veselá je . Já jsem takto učila svého nejstaršího pejska si hrát, a podařilo se
Na jednom cvičáku agility mi ukazovali,jak mám ze sebe dělat idiota , abych zaujala psa, který vnímá všechno ostatní jenom mě ne , takže když blbnem a někdo by nás pozoroval, zavolá záchytku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2014 09:18 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
ssshhhhh
že dost lidí od pořízení odradí vzhled
proč?
každen nejni na holoprtky jako jsem třeba já, jsou lidi, kteří mají vlasatce rádi a nejsou líní - narozdíl ode mne - se té srsti věnovat.
sicluceatlux
tibeťan vypadá jako dost potrhlý pometlo
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2014 09:39
- Nahlásit
PetraK
každen nejni na holoprtky jako jsem třeba já, jsou lidi, kteří mají vlasatce rádi a nejsou líní - narozdíl ode mne - se té srsti věnovat.
já sem sice na chlupatce ale tohle už je pro mě zasejc moooc. I když jistě se to dá udržovat v rozumný dýlce ale to zas musí čék pravidelně stříhat.
Mě třeba u jelita vyhovuje že tu srst má tak akorát.. i když takovej chlup fpolifce je dycky moc dlouhej i když je krátkej
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2014 09:41 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fajka
tak jasně, ale zase hele vezmi Gerdu. Co si pamatuju, tak ta třeba právě vlasatce oblibuje a má ráda to česání /který by mě ničilo teda, za sebe jsem ráda, že stačí, že se pes voklepe a je učesanej , nejsem trpělivej člověk/
edit -a na druhou stranu, pokud vzhled odradí - tak pro plemeno v podstatě výhoda, si myslím.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2014 09:44
- Nahlásit
PetraK
ale zase hele vezmi Gerdu. Co si pamatuju, tak ta třeba právě vlasatce oblibuje a má ráda to česání /který by mě ničilo teda, za sebe jsem ráda,
jo joo jasně jen by to měl čék fakt řádně promyslet bo to nějako chvíli zabere i česání i stříhání a nebo salůůůn a to jsou peníze navíc
já třeba češu tak jednou za 14 dní a když se náhodou šiligánoj udělá nějakej dred za uchem tak to má jako imidž a dyž už mě to štve tak udělám šmik a je za vteřinu vysalooooněno
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2014 10:00
- Nahlásit
Fajka
fakt řádně promyslet bo to nějako chvíli zabere i česání i stříhání a nebo salůůůn a to jsou peníze navíc
přesně tak tohle není sranda, takovýdle vlasatci.
a vím- že je to špatně, ale ..... když se tihle vlasáči pěkně ostříhaj, tak se ale hrozně líběj!! Fakt hodně.
a je za vteřinu vysalooooněno
, škoda, že mám jen starý fotky ostříhanýho Murphyho. Toho vysalóňovával Brtnik a uměl to moc krásně. On byl potom nejvíc Pipi - on doslova, protože když mu ostříhal i uši, vypadal jak Pipi Punčochatá, páč mu odstávaly jako jí ty copy byl sladkej. Což bylo kontraproduktivní, neb se pak na něj vrhaly děti a ty on rád - na smetaně
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2014 10:15
- Nahlásit
PetraK
No, jenže když ostříhaný už to není on . Je to krásný pohled, když běží tím svým typickým ladným pohybem a ta srst mu vlaje kolem S péčí o srst se počítat musí, ale právě když se nestříhá a nikam se do salonů nechodí, po dozrátí srsti se to dá v pohodě zvládnout. Jakmile se tato srst stříhat začne, roste blbě- podsada mívá navrch a péče je horší. Takže bych to shrnula, že nestříhání je lepší Kosmetika něco stojí taky, to jo, obč dětský šampon napáchá škody, děs.
Já mám dva syny, takže si česáním fenky kompenzuju, že nemám holčičku
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2014 10:20
- Nahlásit
PetraK
Toho vysalóňovával Brtnik a uměl to moc krásně.
jo jo a taky si pamatuju jak vyprávěl jak mu trvalo dlouho než to udělal
děti a ty on rád - na smetaně
to já taky
sicluceatlux
Je to krásný pohled, když běží tím svým typickým ladným pohybem a ta srst mu vlaje kolem
to jooo to se mě líbí ale jak třeba vypadá takovejdle dlouhovlasatec po celodení tůře lesem, polem bejlím? jestli to není rovnou na strojek páč zadavatelka turistiku chce tak aby nevycházela na výlet s ladným pejskem a nevracela se s "hadrem na holi " ;)
syny, takže si česáním fenky kompenzuju, že nemám holčičku
to chápu to je hezké, jen já bych na to tu trpělivost neměla kor dyž by se to začalo šmodrchat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2014 10:53 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fajka
by se to začalo šmodrchat
jéžiš, už tetkon mám nerva!
sicluceatlux
mpenzuju, že nemám holčičku
jenže když ostříhaný už to není on . Je to krásný pohled, když běží tím svým typickým ladným pohybem a ta srst mu vlaje kolem
já to chápu, každý pes vypadá nějak proto, že tak vypadat má, když se změní (ostříhání, kupírování) jde to do jinam.
|