Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Antipsí nálada v našem městě
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 14:44
- Nahlásit

Garfield
nejhorší na tom je, že většina lidí i kdyby to viděla, tak by asi dělala, že nevidí , neslyší... Protože pomoct někomu se moc nenosí...
Stejně jako ve zprávách na nově bylo, že na nádraží znásilnili mladou holku, ten chlap ji protáhl halou, přes peron až do opuštěnýho vagonu a nikdo nic neudělal Je mi docela na nic při představě, že bych na jejim mistě byla já nebo nějaká moje kamoška

klára
# Zasláno: 3 Říj 2005 14:48
- Nahlásit

mám sousedku (je jí 80 let, je to dáma z vyšších kruhů) velmi často mě přesvědčuje, jak vždy toužila a stále touží po pejskovi, ale je prý stará, tak už si ho nechce pořizovat - vždy jsem si říkala, jak je zodpovědná a uvědomělá a její čistě realistický pohled na věc jsem si moc cenila. Nikdy mě nenapadlo, že ve skutečnosti není takový milovník zvířat jak vypadá, ale vyléčila mě 2 šoky:
1) 18 letého kocoura po své zemřelé sestře odmítla a vnutila ho nájemníkům v jejich baráku (kdyby si ho nevzali, utratila by ho)
2) při jednom rozhovoru mi řekla : kdybys neměla ČOKLA!!!!, nemuselas odcházet z lepšího zaměstnání
Musím říct, že mě baba vytočila do běla a klesla v mých očích na naprosté dno. Pro mě je ten ČOKL totiž mnohem důležitější než rozdíl pár tisícovek na výplatě.
Jestli jsem cvok i podle vás, tak asi navštívím psychinu, když mě nepodpoří pejskaři, tak už nevím.....

Hafina
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 14:49
- Nahlásit

To je typická reakce dnešní doby. Nebudu se do toho plést, aby se mi náhodou něco nestalo...A ono se možná ani není čemu divit. Když se ten střihač z Novy zastal jedné paní, tak ho ten magor zastřelil.
Svět je zlej...

Hafina
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 14:51
- Nahlásit

klára
Neboj, nejsi cvok. Taky bych pro psa udělala cokoli. A myslím, že skoro každej na téhle diskuzi.

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:05
- Nahlásit

Hafina
Je fakt, že když mi přitel vykládal, jak se zastal holky, kterou otravovali dva technaři, tak mi z toho nebylo zrovna nejlíp, přece jen ten strach tam je...
Na druhé straně je fakt, že bych byla vděčná člověku, co by to pro mě udělal

Maya
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:08
- Nahlásit

Eimy
No při té představě, jak to toho psa muselo šíleně bolet je mi na nic

Oni jiným zvířatům se dějou i horší věci.
Pro silné žaludky třeba na http://www.ochranazvirat.cz - Jak to chodí na kožešinových farmách. Minulý týden jsem viděla jen začátek, jedno zvíře a dodneška to mám před očima. Proti tomu je pořezaný a přibitý pes sranda.

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:09
- Nahlásit

Maya
JEstli je to to, co myslim, tak to už jsem viděla, zkoukla jsem to celý, ale je fakt, že pak mi z toho bylo ještě dva dny na nic a je mi nanic do teď, když si na to vzpomenu

Evik
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:14
- Nahlásit

tedy to co píše Garfield je síla....chce se mi zvracet už jenom, když si to čtu.....Být u toho, tak bych snad odhodila všechny morální zásady a toho člověka asi přizabila..... a vůbec mi někdy připadá, že se celý svět řítí do záhuby...čím dál víc tisk plní zprávy, kde kdo koho zabil, znásilnil a ubližoval zvířátům. Včera jsem se dívala na film Planeta opic a víte co, je v tom hluboká pravda a uvidíte, že tak nějak nakonec sami dopadneme.

Garfield
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:21
- Nahlásit

Evik
Už zacházíme do hlubokých filosofií, ale to vše co se děje (záplavy, tsunami, oteplování, zemětřesení, epidemie horších a důmyslnějších virů...) to vše je obraný mechanismus přírody. Ta rovnováha je stašně narušená, ten přirozený řetězec oběhů (potravinový řetězec, účel jednotlivých živočišných a rostlinných druhů, koloběh vody v přírodě, vyváženost tvorby a spotřeby kyslíku), to co my sami jíme, co vyrábíme, co léčíme, co přírodě nakazujeme dělat jinak a máme k tomu donucovací prostředky, to vše vede k jedinému možnému konci. Znáte pořekadlo: "Vím, čím se bojovalo v 1. svět. válce, vím co dokázali lidi způsobit 2. svět. válkou, nevím, jak bude vypadat 3. světová válka, ale vím jistě, že ve 4. světové válce se bude bojovat klacky a kameny." A to je dvojsmysl. Tenhle důsledek pokud nebude mít ona 3. světová, tak ho bude mít příroda o pár set let později.

Anonymní
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:25
- Nahlásit

u nás ve městě je to pohoda, i policajti jsou milí

úvodní příspěvky jsou dost extrémní, ale i já jako pejskař bych byla pro, aby každý se psem složil alespoň základní ovladatelnost (opakovat to každý rok by bylo velmi (nejen) administrativně náročné, stačilo by jednou)

Maya
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:35
- Nahlásit

Anonymní
A když ty zkoušky neudělá, tak co? Sebereš mu psa a dáš ho do útulku a stát, tudíž my všichni, ho bude v útulku živit a majiteli ho, tedy my všichni, proplatí, aby si mohl koupit dalšího? Sebrat bez náhrady? Takový zákon by snad ani neprošel. Dáš mu pokutu, kterou když nezaplatí, tak exekuce nebo vězení? Soudy i vězení už jsou takhle přeplněný, nezavírají pomalu ani vrahy a měli by se zabývat tím, že někdo nesložil se psem zkoušku?
Nebo máš jiný nápad?

Garfield
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:38
- Nahlásit

Jděte do pryč. Co to plácáte za blbosti. Stařenky z chaloupek na vesnici pojedou o hůlce vlakem 80 km se svým jezevčíkem skládat zkoušky?

Mladá maminka s miminkem dá miminko hlídat rodičům, aby její yorkshirek složil zkoušku a nesežral miminko?

Jste vůbec normální?

Evik
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:41 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

Anonymní
ono je poměrně snadné složit zkoušku základní ovladatelnosti, jenomže ta zkouška nemá na chování psa v praxi moc velký vliv. Můj pes např. složil ZOP s hodnocením "velmi dobře", ale v reálu mi klidně uteče za kočkou, nechce se mu chodit u nohy apod.....

Aby mělo složení zkoušky základní ovladatelnosti nějaký skutečný význam, musela by se ta zkouška s ohledem na praxi skládat přibližně z následujících disciplín: odvolání psa od prchající zvěře (kočka, vysoká, slepice apod...), odvolání psa od háravé feny, chůze v klidu u nohym mezi projíždějícími cyklisty a jinými psy, reakce na střelbu z dělobuchů apod.....což by asi způsobilo, že 3/4 pejskařského národa by asi musely se svými psy chodit kanálama z důvodu nesplnění zkoušky... a policie by jim psy odebrala a útulky by se plnily.....no je to pitomost...

Anonymní
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:42
- Nahlásit

a co pozitivní motivace?
Kdo složí zkoušku, bude mít nižší poplatky za psa?
Až se prosadí povinnost čipovat psa, pak bude jednodušší identifikace a zároveň i penalizace.

Pak by to chtělo promyslet, jestli by to mělo být všude, na vesnicích by to asi neprošlo...

Evik
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:43
- Nahlásit

Anonymní

já tedy nevím jak jinde, ale u nás v Praze je čipování už povinné ze zákona

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:43
- Nahlásit

Anonymní
A jak by ty zkoušky měly vypadat, aby ten pes byl ovladatelnej vždy a všude? Na cvičáku by se to asi zkoušelo těžko. Znám psy, co na cvičáku poslechnou na slovo a za branou cvičáku jsou nepoužitelní a mají i zkoušky...

Je fakt, že jsem pro nějakou tu zkoušku byla, ale čím víc o tom přemýšlím, tím víc mi to přijde jako blbost.. Stejně by nikdo nezabránil tomu, aby mu psa někdo nevycvičil, nepředvedl na zkouškách a tím by to končilo... Pes by měl povinnou zkoušku, ale z majitele by si klidně mohl dělat dobrý den

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:46
- Nahlásit

Anonymní
Jenže pokud vím, tak na dálku se psovi identifikace zjistit čtečkou nedá a ne každej nevychovanej pes se nechá jen tak od někoho chytit, když ho kolikrát není schopnej chytit ani vlastní pán

Garfield
Člen
- Nahlásit

Né jinak!!!
Psy by magistráty měst měly povolovat jen na základě psychologických profilů žadatelů, pak se psem v roce složit ZZO a v dalších letech na jaře a na podzim znovu.

Podobně tak by se povolovali děti (zplození a narození dítěte) a mělo-li by dítě na vysvědčení v kterémkoliv ročníku "3", muselo by docházet s rodiči (oběma) na psychologické školení "Jak lépe vychovávat dítě, aby prospívalo".

Mělo-li by dítě "4" na výzo, pouštěli by mu do mozku elektrické impulsy 1x týdně, aby se probralo z letargie.

Mělo-li by dítě "5" na výzo, šlo by utratit společně se všemi psy, kteří neudělali ZZO na podruhé.

Evik
Člen
- Nahlásit

Eimy, přesně tak, tahle varianta s povinnými zkouškami by v chování majitelů psů nezměnila nic. Ti co se snaží, aby jejich pes poslouchal by povinné zkoušky splnili jak nic anebo by to považovali za zbytečnou buzeraci a ti co na své psy kašlou a nechají je dělat co chtějí by se na zkoušky vykašlali a na placení případných pokud z toho plynoucích taky...pak by to rozmazávaly soudy.....no to nemá smysl řešit.

Maya
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:49
- Nahlásit

Anonymní
Na vesnici těžko někoho pozitivně zmotivuješ, když za psa platí 50 nebo 100 Kč.
A to povinné čipování kvůli identifikaci mi připadá zbytečné, nějak si nemůžu vzpomenout, kdy koho pokousal neznámý pes, vždycky se majitel našel i bez toho.

pigie
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:55
- Nahlásit

Evik

Zvadli by sme to az na to odvolanie od haravej feny, tam by muselo byt dovolene jeden hod klucami medzi oci psa

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:56
- Nahlásit

Evik
Spíš by mě zajimalo, kde by byla hranice, jestli pes zkoušku splnil nebo ne... Já vim, že na zkoušky bych musela s psicí začít makat, ale s největší pravděpodobností bychom je složily. A přitom bych řekla, že je ovladatelná celkem dobře, i když pořád je co zlepšovat...

Anonymní
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:56
- Nahlásit

no tak mě ukamenujte!

nemám to promyšlený, jen si myslím, že pokud si někdo pořídí třeba NO, měl by ho cvičit. Nechtěla jsem to dělit na různá plemena nebo váhové kategorie, navíc těm menším by to taky neuškodilo.

Zkouška sice není žádná záruka, ale aspoň něco.

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 16:00
- Nahlásit

Anonymní
Problém je v tom, že člověk, co je zodpovědnej psa vycvičí i bez té povinnosti a člověk, kterýmu je to jedno teď, tak to kvuli vyhlášce nebo zákonu měnit nebude

haha
# Zasláno: 3 Říj 2005 16:00
- Nahlásit

ty zkoušky jsou asi blbost,pes ovčák našich sousedů má několikery zkoušky,můj ovčák nemá žádné zkoušky,když jdeme okolo jejich domu a soused chce vypustit svého ovčáka z auta musí počkat až zajdeme za roh,protože by jeho pes vystartoval po mém a prostě by ho neposlechl,zatímco můj nevzdělaný pes bez zkoušek mi jde v klidu u nohy,takže ve zkouškách asi fakt řešení nebude,spíš bych zpřísnila postih za to když pes něco udělá,třeba uteče a napadne jinýho psa nebo někoho kousne,myslím že tě komu opakovaně utíkají psi by po zaplacení pokuty třeba deset tisíc už neutekl ani jednou,takhle vědí že se jim nic nestane a prostě na to kašlou.

Anonymní
# Zasláno: 3 Říj 2005 17:29
- Nahlásit

Když už se tu probírá případná regulace chovu psů (určitě máte na mysli hlavně ve městech), mám obavu, že něco takového nás pejskaře asi v bude čekat. Stačí, když se podívám kolem sebe. Menší sídliště, hlavně rozlohou, minimum zeleně, cca 7-8 tisíc lidí v několika výškových panelácích. Na druhou stranu - sídliště na konci města, 5 minut do luk a polí. Sídliště je plné psů, pár malých (hlavně jorci) - téměř všichni stále na vodítku, procházky 4x denně kolem 1-3 domů, na vše štěkající, při pokusu se skamarádit mnozí učurávají. Pak je značné množství velkých psů - NO, retrívři (nejvíc), rotvíci, viszly, dobrmani, boxeři, dokonce tibetská doga. Někteří z nich jsou viditelně ovladatelní, pohodoví psi, ale ti nejsou na sídlišti moc vidět - chodí se s nimi mimo, kde se na louce vylítají, často společně a na volno. Ale se zbytkem velkých psů jsou problémy - většina retrívrů se dostala do domácností jako módní mazlíci, plyšové hračky. Nemají ani základní výcvik, páníčky tahají kam se psům zachce, chopdí jen na vodítku, protože by asi neposlechli atd. Taky s prominutím šlápnout do hromádky od psa 50 kg nebo 5 kg je trochu rozdíl. A bohužel, jak pozoruji, uklízí se většinou po těch menších. Sama jsem dlouholetý pejskař, máme v bytě 2 fenečky, takže mě štve, když někdo zbytečně nahrává protipsím náladám. Několikrát jsme už přemýšlela, zda by taky nebylo řešení rozlišit poplatky za psy ve městě podle kohoutkové výšky, to by přece bylo snadno kontrolovatelné a aspoň částěčně by to mohlo odradit naprosté laiky od pořizování velkých a obřích plemen do paneláků. Zkušený pejskař by pak mohl mít, jak už tu bylo řečeno, nárok na slevu po složení např. alespoň 2 zkoušek. Na našem sídlišti to už takhle dlouho nepůjde, nepejskaři si stále stěžují, hodně psů obtěžuje sousedy štěkáním, prostě je všehio moc na malém prostoru. Ale základní příčiny jsou vlastně v lidech.

pigie
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 17:37 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Anonymní

Ja som proti rozdelovaniu za kohutikovu vysku. Tu v Petrzalke nam to tak vymysleli. Platim za psa 2000,-Sk rocne. Mali psi platia len 1000Sk a ak maju vycvik len 500,-. Ja, ktora sa svojmu psovi venujem a cvicim ho vsak nemam narok na zlavu, pretoze patri k obrovskym psom, teda, hoci je poslusnejsi nez 90% malych psov, platim viac. Zda sa mi to neprimerane... ale rozhodne koli tym peniazom by som sa chovu velkeho alebo obrovskeho plemena nevzdala

ola
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 17:58
- Nahlásit

Úvodní uvedené dialogy nepejskařů mne dost vyděsily. Musím říct, že ta zloba a nenávist je alarmující,ale..... V naší rodině byl vždycky pes (někdy větší, někdy menší),ale z pochopitelných důvodů mě vždycky spolehlivě vytočí šlápnutí do psího ho... jakékoliv velikosti, trvalé štěkání psa, kterého soused nechává celoročně samotného u neobydleného domku mi šíleně leze na nervy a když kolemjdoucí pes bez košíku naprosto bezdůvodně vystartuje po mém dítěti - to jsou věci,které mi i jakožto pejskaři hnou žlučí. Ale tohle není o psech,je to právě hodně o majitelích,protože do hovna bychom nešlápli, kdyby ho páneček sebral, pes by neřval celý dny a noci,kdyby se mu někdo věnoval a řádně vedený a socializovaný pes by neviděl v každém dítěti kořist. Sorry,ale toť můj názor. Souhlasím s vámi,kteří si myslíte,že za to může člověk!

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 18:15
- Nahlásit

Anonymní
Nebo to taky rozdělit na ty, co sbírají a nesbírají po pejsanech to co vytvoří na ty co venčí na sídlišti a venčí v polích,.... Rozdělit by se to dalo na hodně skupin, ale myslim, že by pomohlo, kdyby se pejskaři i mezi sebou nebáli upozornit toho druhýho na to, že by měl po svým psovi uklidit...

U nás chodí paní s kokrem a kdykoliv vidí někoho, že chce po psovi ukliidit, tak po něm pořvává, že to tam má nechat..

pigie
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 18:17
- Nahlásit

Eimy
Urcite preto, ze ona si po svojom tiez nezbiera. Ja takym naschval ponuknem sacok, ktory mam pri sebe vzdy navyse

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání